- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #5704 üzenetére
a gondom az 1.4-esekkel az, hogy ha váltok, akkor bukéban, mosásban is nagyot akarok lépni, és az 1.8-ról 1.4-re váltás gondolom nem lenne olyan nagy ugrás ilyen szempontból...az álomszerűség portrénál nekem meg kimondottan tetszik, szeretem az ilyen kétarcú obikat, ha kell szép lágy (nem túl lágy), ha kell egyet rekeszelsz és éles...F1.2-őre szívesen váltanék, de horror áron mennek
-
jjeahh
nagyúr
na beígértem egy minitesztet a minolta md 50mm F1.7-ről, igaz kicsit túl minire sikeredett, de íme pár kép: [link] mind full méretű, néhány gx1-en, néhány e-p1-en, lett lőve, a nevéből lehet következtetni, hogy melyik mivel, milyen rekeszen készült
sajnos több képpel most nem tudok szolgálni mert 100km-re tőlem lakik a tulaj srác...az én véleményem: az obi jó minőségű, tipikus retró japán, minden patent rajta, a fókuszgyűrű picit kemény de nem zavaró, viszont rövid úton jár a zuiko-hoz meg a helios-hoz képest...ami furcsa: minden szám-skála egy helyen van, ha rekeszt akarsz állítani hirtelen azt sem tudod melyik számot nézd, elég kusza, de szokható...a képe nem olyan mint vártam, azt hittem wide open is elképesztő lesz (tesztek alapján a takumart is veri), de pont annyira éles mint az om zuiko, picivel a bokeh krémesebb de még mindíg csúnya
F2.8-ra rekeszelve viszont megtáltosodik, az összes manuál obimnál élesebb, cserébe szögletes bukét kapsz...CA, színek terén ugyanazt tudja mint a zuiko, nagyon hasonló nyitva a képük, mintha a minolta kékesebb, műanyagabb, Ca nyitva bőven van, rekeszelve teljesen eltűnik...összességében tetszik nekem
szerk: aki kíváncsi download-al töltse le a képeket (nem jobbklikk!), mert a dropbox nagyon csúnyán tömörít -
jjeahh
nagyúr
válasz
tomiee85 #5670 üzenetére
minden bajonettre vannak jó darabok
íme pár olcsóbbacska üveg a teljesség igénye nélkül:
helios 44-2: m42-es az elterjedtebb, a képe viszonylag kopott, az ellenfényt nem bírja, cserébe sztem jobban-szebben mos mint az árkategóriájában bármi, és a rekeszlamellák le vannak kerekítve...továbbá ha videózni is használnád előny a fokozatmentes rekeszgyűrű...nálam mft vázon így rajzol
minolta md 50mm F1.7: a haverom nemrég rendelt egyet, meg is jött de az adapter késik, így még nem tudtuk kipróbálni, de tesztek alapján az olcsó obik közül talán az egyik legélesebb tágra nyitva is. cserébe a bokeh elvileg nem valami szép, rekeszelve szögletes.
Zuiko Auto-S 50mm F1.8: nyitva CA-zik rendesen, F2.8-on viszont kb. teljesen megszűnnek a képi hibák, a bokeh nagyon "buborék"-os, rekeszelve szögletes, cserébe a színei sztem szépek, sokkal kontrasztosabb mint a helios, az ellenfényt is sokkal jobban bírja, kisebb, és nagyon elterjedt üveg, meg az egyik legolcsóbb (ebay-en legalábbis) mft-n így rajzol: [link] -
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #5656 üzenetére
Helios 44-2, Industar 50-2, Zuiko Auto-S 50mm F/1.8 van itthon, ami 50mm, ezekkel összevethetem, kb. egy hét múlva jön meg gondolom
erzol: az nem tudom milyen, tesztet sem néztem, de jól hangzik a vállalható F1.4
amúgy a minolták nem mind pengék ahogy elnézem, ez az 1.7-es valahogy iszonyat élesre sikerült, ezért rendelt ilyent a srác...amúgy valószínűleg az összes korabeli 50/1.7-es erre a konstrukcióra épül (rikenon, konica, pentax, mamiya stb.), mert mind nagyon jónak tűnnek.
-
jjeahh
nagyúr
minolta md 50/1.7 van/volt valakinek? egy haverom most rendelt egyet, remélem élőben is annyire jó üveg lesz, mint tesztek szerint, majd alávetem én is egy alapos nyúzásnak, ha valakit érdekel
-
jjeahh
nagyúr
nem tudtam, ez a zeiss is nagyon ennivaló
-
jjeahh
nagyúr
hm kaptam egy ilyent:
elég fura szerzet ez az üveg
az összeszerelés, anyagminőség oké, full fém-üveg, a rekesz teljesen le van kerekítve, asszem 8 lamellás, a képi-színvilága majdnem ugyanolyan mint a helios-é, kivéve, hogy nyitva szinte egyáltalán nem taknyol, nem CA-zik és kicsi...szal eddig minden oké, és akkor a feketeleves: csak F3.5
ha F2.8 lenne minimum valszeg elég sokat használnám, de így...
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
cctv 25/1.4 helyett nem tudtok valami hasonló képi világú c-mount obit olcsóért, ami nem esik szét fénysebességgel? cctv-ből már másodikat fogyasztom, még egyszer nem veszek ugyanilyent...
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ccs2929 #5527 üzenetére
ilyen napellenzőm nekem is lesz sztem, bár megvárom a tapasztalataidat, mennyire szűnteti meg a kopottságot ellenfényben
más: 60d-s haver valszeg venni fog egy helios 40-2-őt, na arra baromi kíváncsi vagyok -
jjeahh
nagyúr
eldöntöttem, hogy egy pár napig csak fujian-al kattogok, eszméletlen ez a bokeh, színek, képi világ, nem tudom megunni
wb korrekción kívül kb. semmi utómunka nincs rajta
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5475 üzenetére
faágakat, leveleket kapj le szembefényben gondolom, meg erős, vakító napsütésben világos dolgokat...nálam olyankor jön ki a CA legjobban
-
jjeahh
nagyúr
válasz
GHoST16 #5470 üzenetére
szerintem manuális telét csak állványról érdemes használni, nekem van egy 135/2.8-am, hosszabbat, sötétebbet nem tudnék kitartani, már ezt sem könnyű, pedig nekem stabil kezem van, kézből stackelek, 1/8-at kitartok stb...véleményem szerint 135mm alatt gondolkozz manuálban, a legjobb-legelterjedtebb, legolcsóbb darabokat 50mm körül kapod meg, teléből érdemes natív üveget venni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ccs2929 #5463 üzenetére
nekem az om zuiko-ra van ilyesmi, csak 1.8-asra való, ez nem menetes, csak simán feltolom, és azzal a kis csavarral rászorítom... ez felmegy helios-ra is, igaz elég könnyen leesik róla, szal néha rá kell néznem meglazult-e vagy valami.. egy menetest én is beszerzek majd az tuti
-
jjeahh
nagyúr
Wa2x_: nem rossz, de ahogy látom több fajta van, mindnek más a képe, és inkább a 6 vagy hány lamellás a gyakori szögletes bukéval
fattyu: jól látom, hogy ezeknek is mind szögletes a bukéjuk?
amúgy F1.4-es nincs semmi jó ebben az árkategóriában?zolka78: hm, ez milyen pancolar? 8 lamellás? zebra?
ahogy nézem odaver élességben mindkettőnek
-
jjeahh
nagyúr
srácok, kb. 10-15k körül melyik a legélesebb 50mm körüli manuál? jó lenne valami lekerekített lamellás, és lehetőleg F1.4-es, de jöhet sötétebb is...havernak kéne, olyant nem akar amilyen nekem van (om 50/1.8, helios 44-2, fujian 50/1.4), mert úgyis csereberéljük
-
jjeahh
nagyúr
ez alapján jobb a minolta 50/1.7 is nála, mégis a taku-t dicsőítik valamiért
tailor: ha választanom kéne, én biztos a helios-t tartanám meg, annak ellenére is, hogy a zuiko univerzálisabb, kevésbé elcseszett
igaz a 44m-4 nem tom milyen, az enyém sima bevonatos 8 lamellás helios
-
jjeahh
nagyúr
válasz
richtofe #5363 üzenetére
szerintem nincs semmi baja, csak digit váz nem tudja vezérelni a rekeszt benne...valszeg szét kéne szedni és egy bütyköt kipóckolni, kihézagolni vagy valami, de ennek csak akkor állj neki, ha hajlandó vagy kockáztatni, és megnéztél pár tervrajzot vagy tutorialt, és nem tűnik nehéznek
keress rá how to fix aperture, meg pancolar 50mm szavakra gugliba, vagy ha megéri neked vidd el szerelőhöz, pár hsz-vel előbb linkeltek a fórumtársak egy profi szerelőcsávót -
jjeahh
nagyúr
tudtok mondani valami elcseszett képű perverz obit a fujian, cctv csodák, helios, meyer, industar-69-en kívül?
-
jjeahh
nagyúr
régi MC bevonat nélküli Helios 44-2-őt. gondolom a horror becsillanások pont a sz*r bevonatnak köszönhetőek, konkrétan úgy játszasz a flare-el, ahogy akarsz
imádom azt az obit, verősényes napsütésben is nehezen égnek ki vele a dolgok talán a kopott, kontrasztmentes képnek hála, a bokeh körkörös, és nagyon lágy tud lenni, meg ugyan nem egy szuperéles üveg, de cserébe nyitva is kezelhetően kromatizál...az élményhez hozzáad még a zörgő kopott mivolta is, a csavarok hetente meglazulnak, és mindig olyankor esik szét, amikor nem számítok rá -
jjeahh
nagyúr
válasz
WhiteWalker #5266 üzenetére
kösz, ja örök klasszikus
azóta a vázon van, ma is vele kattogtam..elektro szutyok is lesz majd, ha más nem, nagylátószögű biztos, mert azt nem kapni régi manuálban csak voigtlander-t meg hasonló aranyárú cuccokat..én a manuálozással tök elvagyok, csak kéne egy jó evf oszt csá
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5259 üzenetére
nos parancsoljatok
amatőr bénázást kéretik elnézni
az utolsó, kültérit leszámítva mind friss
-
jjeahh
nagyúr
Giinos: teszek majd, de az este/éjjel lőttem őket, több mint 700-at raw-ban, szal kell egy kis idő, amíg feldolgozom
amúgy tök amatőr vagyok, mint láthatjátok az aláírásomban lévő linken is, nem kell profi képekre számítani
Mr.Csizmás:
am a sors fintora, előtte 60d + 18-135-el próbálkoztam, de sehogy se jött össze egy "wow" kép sem, mérgemben feltoltam a heliost az e-p1-re oszt egész éjjel azzal kattogtam
-
jjeahh
nagyúr
valaki régebben azt írta volt, hogy a helios absz sz*r koncertfotóra, mert baromira nem bírja az ellenfényt...másfél éve megvan az obi, és azóta ez a szöveg él a fejemben róla... a tegnap gondoltam feltolom egyet, háát...az a flare
még hogy nem jó...egyenesen kötelező!
majdnem az egész koncertet helios-al fotóztam végig
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5246 üzenetére
hm vagy úgy
a jupi 8 nem tom mekkora, de valszeg az a kisebb, jupi 3 48 x 55 mm elvileg, az adaptert meg meg tudod nézni gugliba kb. mekkora...más hasonló méretű vagy kisebb fényerős obiról olcsóért nem tudok
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5243 üzenetére
és az adapter miatt végül úgysem pankáka...ami adapterestől ugyan nem palacsinta, de a lehető legkisebb, az talán a jupiter-8, jupiter-3
-
jjeahh
nagyúr
most komolyan egy hete ismételjük magunkat?
de élesebb... nem élesebb...de élesebb...nem élesebb, dedede, nemmm!
ebből bunyó lesz -
jjeahh
nagyúr
válasz
WhiteWalker #5180 üzenetére
na már mióta ezen vitáztok, én is belekotty: én elhiszem, hogy van különbség, de tényleg fordítva kell lennie a dolognak, mint ahogy gondolod: az új adapterrel olyan a kép, amilyennek lennie kell, a régi mezei meg rontott...ehhez elég gondolom egy pontatlan chip, vagy fél mm-el vastagabb adapter...szal nem az új javít, hanem a régi volt rossz, és igen, elég jónak tűnik az az obi
...sajnos a kínai adapterekből rengeteg a szemét...ha már itt tartunk: rengetegszer feltették már a kérdést, válaszra mégsem emlékszek
: van olyan adaptergyártó, amelyik megbízható, pontos adaptereket gyárt? m4/3-ra kéne m42, OM, m39
-
jjeahh
nagyúr
válasz
berzerker83 #5138 üzenetére
manuálban nem igazán van nagylátó, csak drágán, annyiért már natív nagylátók is vannak...én is használok noname adapterrel 50 1.8 zuiko-t, a végtelenem nekem is picit visszább van, de ugyanez érvényes az m42 adapteremre is, szvsz ez nem biztos, hogy hiba...amúgy egyik sem kotyog..ja, a zuiko lágy, de csak erős napfényben, ha kevés, vagy lágy, szórt a fény, nyugodtan használhatod tágra nyitva...a hétvégén több száz portrét lőttem F1.8-on, mind szép éles lett
pesze ettől függetlenül állítólag megéri váltani 1.4-esre, sokak szerint kontrasztosabb, élesebb valamivel...mit éri meg még venni portrézni? helios...egyértelműa karaktere pont az ellentéte a zuiko-nak
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaszlaci #5132 üzenetére
a kihajtható, forgatható kijelzőt és is szeretem, bár az előbbit jobban, mint pl. az oly-kban is amilyen van, vagy nex-ekben, de a pana, canon féle sem rossz, a 60d-ben is talán ez az egyetlen gyári feature amit bírtam
...de megvagyok nélküle is, max makrózás közben lehasalok, szal a fix lcd nem akadályoz, max kényelmetlen...evf infóért big thx!
kár, hogy 700 eur-t megint elszórtam ebay-es apróságokra, így a pana vásár ismét elhalasztódik...most úgy sem találtam olcsóért g5-öt -
jjeahh
nagyúr
válasz
szaszlaci #5129 üzenetére
szeretem az ilyen tapasztalatokat, véleményeket olvasni, én is manuálozok, és pont panát szeretnék a közeljövőben...a g1 lcd-je tudtommal jobb, mint az e-p1-emé, és ennek ellenére azt írod, hogy az evf-hez viszonyítva kb. használhatatlan, gondolom akkor nekem is tökéletes lenne
pár szót esetleg még írhatnál arról, hogy a pana keresője mennyire emeli ki az élességet belenagyítás nélkül, használható-e egyáltalán így manuálozásra? -
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Benji21th #5020 üzenetére
rendelj valami normálisabb adaptert sztem, én sem tökölök többet kínai vackokkal, sőt sokszor a noname házilag gyártott eu-ból rendelt cuccok is sz*rok...a kollégák majd megmondják a tutit melyik gyártónak vannak megbízható adapterei
ami engem is érdekelne mellesleg...
(#5022) Benji21th: ha a helios-od m39-es akkor nem fog rámenni az m42-es adapter...ha meg az m39-es adaptered hibás, akkor más m39 bajonettes manuálokkal is mosott képe lesz valszeg
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Benji21th #5018 üzenetére
tudsz esetleg képet mutatni? az obit szétszedni/kitakarítani is nagyon könnyű, de azért annak csak tutorial-al, óvatosan fogj neki...sztem ha helyrejön megéri
ugyanez a gondom volt szintén helios 44-2-vel, szétszedtem az adaptert, az obit is, megtörölgettem, giottos rocket blower-el kifújtam, újra összeraktam, és most műkszik...igaz a rekesszel megszívtam picit
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Benji21th #5009 üzenetére
hm nem lehet szétszedni az adaptert? az m39 menete kiszedhető? nekem is volt hasonló gondom kínai m42-m4/3 adapterrel, oldalt pici csavarok tartják egyben, szétszedtem, újra összeraktam úgy, hogy az obi skálája felül legyen, és azóta minden klappol...ezek a kínai adapterek sajna ilyenek, néha jó cuccot kapsz el, néha nem, nekem olyanom is volt, ami fel sem ment a kamerára
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #4967 üzenetére
faxa
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#74459392 #4965 üzenetére
a közeli portré ott van a szeren sztem, egész éles, kontrasztos, a többi szintjét kb. a revuenon-om is hozza, amivel én nagyon nem vagyok elégedett...persze azért a lyukkamera túlzás
néha azért a revun is megdöbbenek, ritkán hozza a formáját, mint a portrédon a nikkor, de teljesen kiszámíthatatlanul
valszeg le is fogom váltani egy tair-ra vagy zeiss-re valamikor
-
jjeahh
nagyúr
no, megkeverted, a lányos az én fotóm, teljes méretű és nem nikkor-os, hanem fujian-os
...a nikkoros ez, példaként volt linkelve, hogy milyen is az a 135-ös nikkor és ezért írtam, hogy kár, hogy nem fullos méretű...sokszor én is leméretezem a fotókat, de egy tesztkép szvsz a legjobb ha nincs átméretezve, élesítve, utómunkázva
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #4956 üzenetére
kösz
kayaman: full méretű nincs? erről nekem csak annyi esett le, hogy nem bírja az ellenfényt, és jó retró képe van
-
jjeahh
nagyúr
pf, néha elképedek mennyire éles középen a sz*r kínai cctv obi, sztem az összes manuálomat lekörözi
exif jpeg élesítést nem kell nézni, raw-ból lett exportálva alap élesítéssel...ill. kompót sem kell nézni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Muerte68 #4945 üzenetére
helios oké, kissé kopott a képe, de a bokeh faxa, élesség rendben van az áráért, szembefényt nem szereti. porst milyen porst? amúgy mint az mft totyikban is elhangzott fényerős üveghez a pl1 max 1/2000-es zárideje miatt nd szűrő kell majd...elég ebből egyet, nagyobb átmérőjűt is megvenni, oszt adapterekkel rá lehet tolni bármire
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #4879 üzenetére
pf kár volt takarítanom, ha az a folyadék a ludas...egybeesik a jelenség a tisztítással, de a többi obimat is rendszeresen takarítottam vele, és azokkal nincs gond. mondjuk van még egy fura jelenség, ami szintén azóta jelentkezik, amióta ken: nem lehet távolba fókuszálni, végtelen sincs...elmozdulhatott valamelyik lencse?
szétszedve nem volt viszont megütődhetett...
-
jjeahh
nagyúr
köszi, azért fura, hogy eddig nem vettem észre, mármint a fókuszálásba sosem zavart bele, ellenfényben is ha nem is kontrasztos, de éles maradt, szal ilyent emlékeim szerint sosem produkált, pedig használtam eleget...lehet, hogy azóta sérült valamelyik bevonat, dehát csak tisztítva volt spec optikának való giottos folyadékkal, mikroszálas kendővel...karc, gomba nincs rajta...na de valamikor kipróbálom egy haverom ugyanilyen helios-át azonos körülmények között, kíváncsi vagyok az is t*knyol-e
szerk: napellenzőm az van már, de meglóbálom oszt leesik, szal nem szeretem...van ezekre esetleg valami csavarós-menetes fajta is?
-
jjeahh
nagyúr
sziasztok, újabban om zuiko-zom, de pár napja kedvem támadt ismét a helios-ra...felpattintom, a tesóm lő pár képet és elkezd panaszkodni, hogy nem tud fókuszálni vele..próbálom én is és ez fogad: [link]
ez eddig is ilyen volt, csak nekem nem tűnt fel? az adapterrel nincs baj, régen is ezzel használtam, és más obi rendesen működik vele...az érdekes az, hogy az első tesztképeken nem olyan gáz, de a bábuson valami brutál módon ken, fókuszálni sem igazán lehet...ahogy elnézem a dolog fényfüggő is..mi lehet a gond sztetek?pedig úgy szeretem a kis helios-t...
szerk: bal felső sarokba beszúrtam melyik obi, milyen rekesz -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #4858 üzenetére
akko' valszeg kifogtam az egyetlent
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #4817 üzenetére
nem olcsó, de új
, és az 1976-77-es darabok még drágábban szoktak menni tudtommal
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #4812 üzenetére
van canon fd, és takumar is, de nem tom milyenek...esetleg cyclop?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #4810 üzenetére
jupiter-9, helios 40-2
-
jjeahh
nagyúr
sztem ha ilyen kínai adaptert szeretnél fontolj meg akkor már helyette egy használt nexet is
az árukból kb. kijöhet egy 3, 5 vagy c3, a nagyobb szenzor miatt kapsz szélesebb látószöget, több dof-ot, és focus píkinget...ha ez utóbbi bejön, egy haszn. nex ideális manuálozós másodváz lehet
-
jjeahh
nagyúr
sztem ez elég gáz lehet ha egyáltalán működik, a metabones speed booster kínai másolata...ilyen koppintásokból én minimum egy mitakon lens turbót vennék meg esetleg, de azt is csak próba után, az legalább nem ennyire noname, egész érdekes obikat gyártanak
amúgy igen, szélesebbet lát elvileg, és a fényerőt is növeli...asszem van olyan is, ami nem csak 0,72-szeres, hanem gyakorlatilag mft-ből ff gépet csinál ami a látószöget és a dof-ot illeti -
jjeahh
nagyúr
válasz
Benji21th #4751 üzenetére
biztosan van, nekem kínai olcsó adapterek vannak, eddig nem volt komolyabb gondom velük, de néhányan panaszkodtak már itt...angol vagy német ebay-ről rendelem az ilyesmit amúgy
az enyémet nem linkelem, mert úgyis csak egy darab volt belőle, szal ugyanabból te már nem rendelhetsz
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Benji21th #4749 üzenetére
ha számít, hogy minél kisebbek legyenek a manuálok, akkor m39 a tuti, én is most ruháztam be egy m39 adapterbe meg obiba, és lassan le akarom váltani ilyen pici üvegekkel az om meg m42 obikat
mellesleg az adapter is sokkal vékonyabb...cserébe talán nincs akkora választék, mint m42-re, és drágábbak is az üvegek általában...amúgy ilyen helios-om, nekem is van, csak m42-es, elég baró kis üveg sztem, és is ingyért kaptam
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #4726 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #4716 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
12mp mft szenzornak az 1600 is sok, leméretezve is csúnya ha van sötét terület a képen, + a dinamika is láthatóan romlik
revuról meg kb. ugyanez a véleményem, mint neked a pentacon-ról, pedig az a néhány júzer egész jókat írt róla neten...illetve sokak szerint a 135mm annó talán a leggyakoribb, legáltalánosabb gyútáv volt, nem lehet mellényúlni...ezek szerint mégis...ezeket pl. a revuval lőttem, tágra nyitva, iso1600-on: [link]
-
jjeahh
nagyúr
én sem törekszek brutálélességre, a helios sem valami szuperpenge, mégis jobban szeretem mint a zuiko-t, persze ártani nem ártana, ha a karaktere mellett borotvaéles is lenne
...na de azért ha nagyon lágy az sem jó, a revuenonom ilyen, szinte használhatatlan, rekeszelve javul picit de nem sokat, a bokeh meg bűnronda...egyszerűen rosszabb obit nem igazán tudok elképzelni
ja, olyan vastagon CA-zik nyitva, hogy már eltüntetni sem igazán lehet
-
jjeahh
nagyúr
ismétlem magam: "mivel ha fényerő kell, az F4-es zeiss-eket nem lehet F2.8-ra rekeszelni"
és nekem rájöttem, hogy baromira szükségem van minimum F2.8-ra, múlt hétvégén is a 135-ös revut-t tágra nyitva kellett használnom, és így is fel kellett tolnom az iso-t 1600-ra...afölé meg nem szívesen tolom, szal ilyen helyzetekben abból az átlag 100-200 képből egyet sem tudtam volna meglőni valszeg a zeiss-el
namost ha tudsz a tair ára alatt lekerekített lamellás, F2.8-as nyitva is penge 135-öst, azt szívesen megnézném, sőt meg is venném -
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #4692 üzenetére
a sötétebb (F4, F3.5) zeiss-ek, és voigtlanderek árán megy bizony, ebay-en 20-50k körül vannak, és ha F4-re rekeszelve hozza azt amit egy sonnar tágra nyitva élességben, CA-ban, akkor sztem elgondolkodtató alternatíva, mivel ha fényerő kell, az F4-es zeiss-eket nem lehet F2.8-ra rekeszelni
de mindegy is, kinek mi, engem a rajzolata, a bokeh karaktere fogott meg nagyon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest