- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matska
senior tag
válasz
tailor #11725 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az alap A7-en csak hagyományos redőnyzár van, e-shutter csak a későbbiekben jött. Külföldi fórumokon megelégedéssel használják 200e feletti kattintás után is, úgy látom.
Időjárás állóságáról mit kell tudni? Tegnap pont kint álltam a szitáló esőben, gép állványon, felette akkora esernyő, hogy a fél fórum alá férne
-
Matska
senior tag
válasz
tvamos #11718 üzenetére
Engem általában hidegen hagy, hogy ki mi miért ad el. A kérdés az állapot, és hogy meg tudunk egyezni az árban, vagy sem.
Nemrég láttam A7-et 90.000 expóval. Az soknak számít egy ilyen gépnél? Én mondjuk a harmadát lőttem egy év alatt, pedig úgy érzem nincs nagyon időm fotózni.
-
Matska
senior tag
válasz
Rapid136 #11704 üzenetére
Nagyban megkönnyítené az életet, hogyha nem kellene a bázistávolságokat nézegetni, meg ha fel is megy a Lens Turbora, akkor lesz-e végtelen. Ha nem lesz, akkor mekkora bukóval adom el?
A szenzor becsillanás, meg nagylátónál a sarki taknyolást leszámítva, gondolom nem szokott különösebb meghibásodás előfordulni?
Ha jól sejtem a nagylátós probléma is csak a kis bázistávú üvegeknél van. -
Matska
senior tag
A minap remegés fogott el, mikor azt láttam, hogy a Sony A7-esek 2 kiló körül mennek használtan magyar oldalakon, és külföldön sem sokkal több. A kérdés az maradt, érdemes-e pl jövőre egy ilyen 4-5 éves technikába beleugrani, szemben egy akkor egy éves X-T20-al? A fő cél persze továbbra is a manuálozás és a tejút.
+1 az A7 mellett, hogy nagy szívfájdalmam, hogy a távmérõs üvegek alá nem tudok Lens Turbot tenni.
-
-
Matska
senior tag
-
Matska
senior tag
Sziasztok. Egy ideje nálam van egy Samyang 21mm F1.4-es objektív. Igazából nem tudom eldönteni, hogy végtelenre fókuszálva eléggé éles-e, ehhez hoznék 1-2 képet. Az 50-eseknél, meg a 85-ös Jupiternél el tudom dönteni hamar, hogy hol van a pontos végtelen, ennél a nagylátónál bizonytalan vagyok.
Van egy ilyen kukoricás F8-on:
Meg van egy villám teljesen nyitva:
-
Matska
senior tag
válasz
DrojDtroll #11572 üzenetére
Pentax 50 1.4-nél nagy szívfájdalmam volt, hogy nem lehetett 1.7-re rekeszelni, pedig az már bõven elég lett volna az élességhez. F2-n viszont már túl szögletes volt a rekesz, bezzeg onnantól 1/3 fényértékenként lehetett rekeszelni.
-
Matska
senior tag
válasz
DrojDtroll #11486 üzenetére
Jól láttam a Sony topikban, hogy még nincs meg? Mondanám, hogy nem lebeszélni akarlak, de hazudnék. Evf nélkül nem az igazi a manuálozás. (Próbáltam.)
Az új a5000 árából kijön egy használt Fuji X-E1 meg mellé 2 penge manuális üveg. A váz a faék egyszerűségével és nagyszerűségével van megáldva. Focal reducerrel a legjobb lowcost manuálozásra, ezt itt is többen tanusítjuk.
-
Matska
senior tag
válasz
szazbolha #11483 üzenetére
Számomra ami az EU-n kívül az szinte nem is létezik. Tavaj ősszel rendeltem objektívet Japánból, Budapestre ért 2 nap alatt(!!!), onnan meg hozzám még bő két hét, és rárakták az Áfát meg a vámkezelés díját. Cakk-pakk +30-35%. Ezzel számoltam is, amit nehezen emésztettem meg az a 2 hét volt, amit BP-en töltött.
-
Matska
senior tag
válasz
DrojDtroll #11478 üzenetére
Mitakon Lens Turbo is van az UK-ból. Mire tennéd?
-
Matska
senior tag
válasz
DrojDtroll #11467 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy amit biztosan nem akarok eladni soha, az kap saját adaptert + az adapterhez passzoló kupakot.
Nem pusztán praktikus szempont de pl ,,terepen" ha csak két lencse van nálam már akkor macerás nem csak azokat cserélgetni, de még az adaptert is. Közben meg koszolódhat a szenzor/focal reducer lencséje/ objektív hátsó üvege. -
Matska
senior tag
A mai nap meghozta a futár a Lens Turbo 2-t. Első tapasztalat, hogy a csomagolás nem volt annyira precíz mint a Camdioxnál, maga a szerkezet viszont masszívabbnak, nehezebbnek tűnik egy fokkal. A front lencse mélyebben ül a tubusban, viszont a Canon bajonettet záró pöcök kicsit lötyögősebb. A vázra feszesebben megy fel, és maguk az objektívek is feszesebben vannak benne.
Tapasztalható, hogy szűkebb a látószög mint a Camdiox-al, de élesebb mindenhol. A sarkok nem tökéletesek de használhatóak és kategóriákkal jobb, és középen is egy fokkal élesebb.
Az érdekes, hogy az összes objektívet túl lehet tekerni a végtelenen, az előzőn nem lehetett. A 2m-re lévő tárgynál a fókusz is 2m-nél van. A camdiox-nál 2,2 volt kb.
Mindezért cserébe viszont az ára a duplája a Camdioxnak. Tesztképekkel még nem tudok szolgálni, de hozni fogok.
-
Matska
senior tag
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #11399 üzenetére
Azt így külön nem figyeltem meg, focal reducer nélkül gyakorlailag már nem fotózok manuállal. A már említett Yashica mindenesetre olyan peremsötétedést produkál teljesen nyitva, amilyet még nem láttam.
Egy ideje az a perverz gondolat is foglalkoztat, milyen lenne a lens turbo mellé egy samyang 24mm 1.4-es. Lenne egy uwa f1-es fényerővel, méretét tekintve meg mint egy tarack ágyú. Valószínű nem hozná az elvártat, de szép álom
-
-
Matska
senior tag
válasz
sszemtelen #11301 üzenetére
Azért a szovjet mc bevonat nem egy világsiker Jupiter 9-ből kiindulval, másrészt orosz rulett az optika. Az egyik éles nyitva is (ez a ritkábbik), a másik kettőt rekeszelve elmegy. Pl Tua kolléga kipróbált egy pár Jupitert mire talált egy jót.
Én beleválaztottam, az elsővel szerencsém volt.Index fórumon a Pentax adok-veszekben van egy Pentax-M 135 3.5-ös 8000-ért. Azt is érdemes lehet számításba venni.
-
Matska
senior tag
Rég jártam erre, de végre volt időm képelni. Már csak a Lightroomot kellene megtanulni használni
A hétvégén Hozzámkerült egy Yashica FRI filmes gép egy ML 50mm 1.7-es üveggel. Azt hiszem ez is örök darab lesz a gyűjteményben
Nyitva eléggé lágy, de egészen elképesztő színeket és kontrasztot produkál + valamennyire ez is csavarja a hátteret -
Matska
senior tag
Valóban, de mostanában sajnos még fórumra pötyögni is bajos, nem hogy rawokkal foglalkozni meg képelni
Tud ettől sokkal jobbat is ez a lencse, az előző 44-2-höz képest meg egyenesen karcol
Chris: Ha megszületett az elhatározás szólj nyugodtan (lehetőleg jövő tavasszal leghamarabb
), egybe eladom
Még nem döntöttem el, hogy A7-re cseréljek majd vagy X-T20 + Lens Turbo II-re
-
Matska
senior tag
Így-így. Megéri a befektetést. A Zhongy Lens Turbo II, két közepesen drága MF obi árából kijön
-
Matska
senior tag
válasz
tvamos #11125 üzenetére
A "Mit akarsz?" kérdésnél arra gondolt a költő, hogy mit akarsz elérni az elkészült fényképen
Mi legyen rajta? Mi legyen a téma? Ez mint kiderült, a nap.
Én az 500px-et és a flickr-t szoktam nézegetni, akár azon belül egyes csoportokat, és ha megtetszik egy kép vagy téma, akkor megnézem azt, és ahhoz hasonlókat, hogy milyen expozíciós értékekkel dolgozott, milyen géppel, üveggel csinálta, és mi kell ahhoz, hogy valami hasonlót reprodukálhassak stb
Könyv ami ilyen fizikai dolgokkal foglalkozik: Dr Sevcsik Jenő és Hefelle József - Fényképészet c. alkotása.
-
Matska
senior tag
Gondoltam megosztom, hátha segít másoknak is
A minap vettem egy Helios 44-2-t + hozzá 49-52mm step-up gyűrűt, így ehhez és a Jupiterhez is tudom használni akár Fujihoz vásárolt szűrőket.
Nem is ez az érdekes, hanem vettem innen egy összecsukható gumi napellenzőt az 52-es gyűrűhöz, ami tökéletesen árnyékolja a lencséket, de még pont nem látszik az elkészült képen, így elég sokat segít elkerülni a becsillanást és az azzal járó kontrasztvesztést az ilyen bevonat nélküli obikon. Azt hiszem a Jupiter is fog kapni egy saját napellenzőtAmúgy így néz ki:
-
Matska
senior tag
Elgondolkodtam az A7-en, hogy a következő 1 évben vennék egyet több szempont miatt.
Tejút fotózásra kiváló lenne a 24-es Samyang-al, manuálozásnál nem kéne vakarózni, hogy mi megy fel a focal reducerre, és a focus peakinget is nagyon dicsérik.
Egyedül a zöldülést találtam ellenérvnek, de azt olvastam, hogy R verziónál megszüntették a problémát. Az A7II-nél nem tudom mi újság ilyen téren.
-
Matska
senior tag
válasz
tvamos #11060 üzenetére
SMC Pentax 50mm 1.4-et vettem Japánból, áfával, postaköltséggel 28-ért. Hibátlan állapotban.
A7 userektől kérdeznék más témában. Olyanokat olvastam, hogy az Első A7-eken 28mm-től lejjebb lilul-zöldül a széle -sarka a képeknek. Ez csak natív obiknál van, vagy mindegyiknél?
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #10980 üzenetére
Háááát... a Jupiter 3-at már elvetettem fejben, most ismét megtettem. Legjobb FF-en lenne, de hosszútávra terveztem berendezkedni a Fuji X rendszerbe, épp a natív obik miatt.
Ha mindenképp öreg manuál, akkor inkább Biometarra szórnám el azt a pénzt ami Jupiter 3-asra menne.
Rapid136: Köszi, mindig tanul az ember
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #10963 üzenetére
Elvitte a cica
Súlycsökkentés, ezért olcsóbb mint a Planar
Attól még kéne egy ilyen. Múlt héten vettem is volna jófogáson, de az ember hiába hirdeti, nem akarja eladni. Hívtam telefonon, írtam neki e-mailen, facebookon, és semmi válasz. Nem kell neki a pénz, pedig egy Heliost is vettem volna tőle.
Inkább eltapsoltam menetbővítő gyűrűre, napellenzőre a Jupiterhez, hátsó kupakokra meg egy másik Heliosra. Nekem így is jó
-
Matska
senior tag
Eléggé halott ez a topik mostanában
úgyhogy kérdezek egyet
Hirdetnek itt hardveraprón egy Helios 77M-4-et. Nem terveztem megvenni, de van valakinek tapasztalata, hogy milyen, mit tud?
-
Matska
senior tag
válasz
Wolfskin #10854 üzenetére
A Camdiox-al teljesen jól együtt lehet élni, a Lens Turbo II pedig kicsit több pénzért igen jó vásár, és a netes képek alapján az a széleken is jó. Ezek ilyen 100-150 dolláros kategória, teszteket pedig találsz bőven a neten angolul. Linkelni nem tudok telefonról.
Flickr-en keress rá a Lens Turbo-ra. Ott van néhány ezer kép ami ezekkel készült.
-
Matska
senior tag
válasz
DrojDtroll #10849 üzenetére
Youtube-on nincs video a szétszedésről-összerakásról?
-
Matska
senior tag
válasz
Wolfskin #10848 üzenetére
Sorban a válaszok:
Ebayről beszerezhető.
Van Camdiox, Zhongyi ami úgy árban a megfizethető kategória.
Több neve is van a kategóriának: lens turbo, focal reducer, speed booster.
Ez egy lencsés adapter, amire eos, nikon, pentax vagy m42 obikat rakhatsz, legalábbis ezek a legjellemzőbbek. Mindenféle optikához más kell de pl eos véggel elég univerzális tud lenni.
Lassan a topik összefoglalóba is be kellene tenni egy focal reducer leírást.
-
Matska
senior tag
Az előbb sikerült írni egy kommentet a másik topikba, amit egyébként ideszántam, de persze nem tettem vágólapra.
Zanzásítva arra lennék kíváncsi, hogy hogyan szoktátok tárolni a objektíveket?
A Jupiter 9-esnél azt vettem észre, hogyha teljesen nyitva van a blende, akkor a rekesz és preset gyűrű hajlamos "összeragadni" és kell egy kis erőszak hozzá, hogy újra funkcionáljanak. Lerekeszelt tárolásnál még nem találkoztam a hibával.
(és nem is válasznak szántam 80-hun-nak, már fáradt vagyok)
-
Matska
senior tag
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #10755 üzenetére
Én is nagyon elégedett voltam vele még a M4/3-on
Fujinál ellenben most elég nagy a jövés-menés. Elment a Helios, a Dompilan és a Pentax, visszajött szervizből a Jupiter 9, lett egy Fujifilm 18/2, de az megy is nemsokára szervizbe a sok por miatt + még a nyárig tervben van egy MC-s Helios, + szűrők, napellenzők.
-
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #10683 üzenetére
A makrózás meg ez az Industar is nagyon távol áll tőlem, csak gyűjtöm az infot, hogy mit érdemes bakancslistára rakni
A Jupiteren kívül most minden manuált kiszórok, és a 18-as Fuji beszerzés élvez prioritást. Utána még az évben egy Helios meg egy 120-as MC-s Biometar lenne a cél.
-
Matska
senior tag
válasz
masterful87 #10673 üzenetére
Nem ismerem ezt az obit, azért is kérdeztem.
-
Matska
senior tag
válasz
masterful87 #10668 üzenetére
Elég meredeknek tűnik ez az ár. Ér ez annyit?
-
-
Matska
senior tag
Mennyi a reális ára egy működő félautomata Slr-nek?
-
Matska
senior tag
Remélem még nem unják a többiek, de csak ajnározni tudom a 9-est. Még nem nagyon tudtam normális képeket csinálni vele, de este hozok 1-2-t. Nem tudom, hogy csak az enyém ilyen-e, de nincs okom rekeszelni, mert elég éles nyitva is. Az összeszerelési minőség a Pentaxhoz mérhető. Az Mc-s verzióhoz írták angol tesztelők, hogy lágyabb nyitva, mint a sima, de nem az. A magam részéről a Flickr-n talált képek elég rémisztőek, így csak becsukott szemmel mertem megrendelni
Valószínűleg ki kell fogni a jót.OFF: a Fuji felé nem akartam elköteleződni, Sony A7-re vágytam, aztán megjelent az X-T20, és az obipark is túl csábító
-
Matska
senior tag
válasz
Rapid136 #10560 üzenetére
Nálam a tuti érdekes, éles az most a Pentax. Amiért el fogom adni, mert élességben többet vártam, bokeh meg olyan izgalmas, hogy elalszok tőle. Komolyan mondom az Oly 14-42-es adott ennyire unalmas bokeht.
A Heliostól nem vártam sokat, a bokeh oké, élesség olyan amilyen. Azt megint el fogom adni, mert egy MC-set akarok.
A Yashica jó volt, a bevonata kevésbé és nem volt végtelen. Az is ment a háztól.
A Domiplan egyértelmű ballépés.
A Jupiterrel beletenyereltem a jóba, azt sosem adom el, pedig minden ellene szólt. Ez konkrétan a gyöngy a sárban.
Csak arra akarok kilyukadni, hogy nem lehet mást tenni, mint próbálgatni, hogy kinek mi jön be.
A magam részéről az 50-esek próbálgatását befejeztem, natív Fuji 35-ös lesz + MC Helios. Nagy reményeim vannak még a 120-as Biometar kapcsán, és 180-asból terveztem még Jupitert vagy CZJ-t.Amúgy én is egyszerre egyet hordok magammal, azt ami épp a gépen van. Gyakorlásának sem rossz, hogy egy gyutávra vagyok rákényszerítve.
-
Matska
senior tag
válasz
Gertev #10553 üzenetére
Azért ha az ember vesz-egy régi üveget, alapvető, hogy tesztelgeti, nézegeti, hogy mit mit tud az új szerzemény.
Régen azért nem nézték nagyítóval, mikroszkóppal, mert 1 családban jó ha volt 1 filmes gép meg hozzá egy objektív és kész. Nem volt nagyon mivel összevetni.
Most a magyar oldalakon hirdetnek több száz lencsét pl az 1.000-50.000Ft közötti tartományban, és van is rá fizetőképes kereslet. Van miből meríteni, és próbálgatják - összehasonlítgatják - a népek, hogy kinek mi jön be. -
Matska
senior tag
válasz
tvamos #10542 üzenetére
Ha jól emlékszem, hogy Nikon 1-re kell, akkor ennyi pénzből már ott a natív 10mm is f2.8-cal. Ezek elég kétes minőséget képviselnek szerintem amit linkeltél.
Én arra jutottam, hogy a Jupiter alá egy MC-s Heliost be kellene szerezni, és minden mást eladni. Nagylátóból a natív Fujit bevásárolni (18+35mm) azok fölött meg manuálok, Jupiter, Biometar, meg még 1-2.
Szóval ugyan itt Helios 44-2, Domiplan, Pentax 50mm 1.4 eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged