Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
 - Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
 - Fotók, videók mobillal
 - Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
 - Mobil flották
 - Légből kapott hírünk van képekkel
 - Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly

- 

Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek

Új hozzászólás Aktív témák
- 

CollectoR
aktív tag
Vettem egy Camdiox-os focal reducert a fuji X-M1-emhez. EOS EF-S és FX csatlakozással, így egy PK-EF-S, illetve M42-EF-S adapterrel kétfajta obit is rá tudok tenni. Viszont olyan problémába futottam, hogy a Pentax 50/1.4-es objektívemnek a hátsó lencséje kb. 10 méteres fókusznál ütközik a redukáló frontlencséjével, azaz fizikailag nem lehet tovább állítani a fókuszt. Kipróbáltam egy Helios 77M-4-el is, ott végtelenbe lehet állítani a fókuszgyűrűt, de akkor sincs végtelen fókusz. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Én most azon gondolkodtam, mit lehet tenni, merthogy ez elég gáz. Mivel pont hogy hátrébb kéne lennie az egész optikának a szenzor felé, nincs sok lehetőség, megnéztem, hogy a redukáló lencséit hogy lehet kiszedni. Szerencsére egyetlen menetes zárógyűrű van a hátsó végén, azt kitekerve kijön minden lencsetag. A hátsó menetet kicsit kitekerve (kb. félállásban), már megvan az a kb. 0,5mm-nyi távolság, ahol be tudok állítani végtelent is mindkét objektívvel. Persze így kotyognak a lencsék, így hát majd az első lencse és az azt kitámasztó karima közé fogok esztergálni egy apró kis távtartó gyűrűt.
Csatolok képet hogy látható legyen a dolog valamennyire.
Ez pedig egy közeli tesztkép, itt nincs semmi gond.

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
 - Fejhallgató erősítő és DAC topik
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Opel topik
 - Milyen asztali médialejátszót?
 - WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - Fejhallgatós találkozó
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - Disney+
 - További aktív témák...

- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U / 8GB DDR
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
 - ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
 - CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest