- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6701 üzenetére
valóban, de canonnal nehézkes is nekem. nem arra való szerintem. de Én imádom a manuál üvegeket a magam örömére. meg az egész folyamatot... felmerül egy optika, olvasol róla, vágysz rá, aztán megveszed.
a samsungra is csak azért fogok venni egyetlen darab af obit mert manuállal nem megy a körpanoráma
Van pár régi optika aminek kimondottan szeretem a karakterét, a színeit...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Muerte68 #6665 üzenetére
köszönöm!
igazából sosem volt még stabilizátoros vázam. ha volt is az optikában ilyen azt kikapcsoltam. Biztosan jól jönne kevés fényben manul obiknál, de nagyon sok funkciót kínál a samsung ami számomra előnyösebb volt. aztán majd a gyakorlatban meglátjuk mi lesz.
azt már megtanultam hogy nem lehet minden tökéletes
-
Elektrosokk
veterán
Na srácok!
következő a helyzet: az Nx10-et kipróbáltam, sajnos nem elégítette az igényeimet, egy kicsit jobbat vártam. Viszont az NX300 nagyon tetszik... elképesztő IQ van abban a kis készülékben, nagyon tetszik is. körülnéztem még pár márkánál de úgy ítéltem meg jelenleg kis pénzért manuálozni az egyik legjobb ajánlat. (nekem) Nézegettem a rawokat, huzogattam kicsit őket, nekem elég a minősége úton útfélen fotózgatni. nagyon jók a vezeték nélküli szolgáltatások. szóval ha minden igaz holnap már kezemben lesz a sajátom!
Köszi a segítséget mindenkinek De főként MisChris és Yeahhh elvtársaknak
-
Elektrosokk
veterán
nyitva az A7-en sajnos a képszélek eléggé lágyulnak, de igazából érdekes, nekem az is tetszik. ezeket amúgy sem azért veszi az ember hogy optikailag tökéletes legyen.
. szerintem apsc vázon jó lesz, most Laci Bácsi takarítja éppen. de majd teszek fel vele képeket, 1-2 van amit akkor csináltam amikor kipróbáltam, délután keresek és teszek fel.
közben rájöttem az nx20 lenne az amit keresek. sajnos az ára nagyon borsós.
még egy nx 1100-at megnézek ma. bár külsőleg annyira nem tetszik mint az nx10. de a szenzor sokkal jobb. meg akkor megnézek egy e-p2 vázat is.
-
Elektrosokk
veterán
még egy nx1100-at találtam ami érdekes lehet. sajnos nincs evf. de dxo szerintem jobb mint egy d300 érzékelőben.
volt már valaki kezében ?
-
Elektrosokk
veterán
12.000.- forintért vettem egy olyan sráctól aki rengeteg fotós cuccot ad vesz, főleg régieket, oda adta hogy tegyem fel. pont akkor jött meg az exa adapterem. felraktam és ámultam, nagyon durván csavar.
belül nagyon poros volt, de a lencsék szépek, és durva hogy milyen kicsike. szóval elég jó deal volt
ebay ? hát tudod milyen ha az ember venni akar valami fotós holmi nem szívesen vár
de akkor az e-pl2 vázat ajánlod ?
-
Elektrosokk
veterán
Panasonicot nem nagyon találtam most árban ami jó lenne. a fuji-k bejönnek, de árban nem ez a kategória sajnos
tavaly beszereztem egy amúgy egy meyer 100mm 2.8-ast, nem trioplán, de nagyon tetszik a képe, és döbbentesen kicsi. az lesz a kitobi. meg valami 1.4-es fixet keresek rá
Chris: nem biztos hogy elviszem, de kipróbálom ma
-
Elektrosokk
veterán
Mlaca azt írta a tesztben hogy kimondottan jók a színei!
a leica színvilágát próbálja koppintani a samu, valamiért a nagy szenzor vonzó számomra. még talán az olympus lenne az ami érdekelne. de a plafon a projectre 40.000.- forint. ami fontos hogy kicsi legyen és lehetőleg evf megoldható legyen. olympus pen-re amúgy a régi manuális oly üvegek simán felmennek vagy adapter kell ?
Chris: leginkább az A7 vázat használom most, sajnos nem egy tank felépítésre. emlékszem mikor még nikon d300-al fotóztam, na az mindent túlélt!
)
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6599 üzenetére
köszi.
a tökéletes váz már megvan. sajnálom mindig magammal vinni, úgy értem ez lenne az a váz amit nem kímélnék.
szóval az ár miatt kéne, tudom hogy egy nex is jobb, de tetszik hogy dslr forma és evf is van. csak nem lehet olyan nehézkes használni. ha nem ezt venném akkor egy használt nex5 lenne, mondjuk az sem sokkal drágább. néztem a sony A3000-et is, az kicsit drágább használtan, de a menü rendszer olyan fapados hát nem is tudom... bár az evf biztosan jobb mint az nx10 vázban
-
Elektrosokk
veterán
Holnap veszek egy sony milcet a barátnômnek ajándékba, ebbôl az apropóból gondoltam magamat is meglepem valami játszós géppel. Samsung nx 10-re gondoltam vagy nx 1000-re. De inkább az nx az evf miatt. Mit gondoltok? Semmit sem Tudok a samsung milcekrôl. Adapterezhetôek mindenre? Vagy vegyek magamnak nexet? Köszönöm a tanácsokat!
-
Elektrosokk
veterán
válasz
kamilyon04 #6264 üzenetére
szerintem ez nagyon jó! Én örülnék neki minthogy sem zavarna
-
Elektrosokk
veterán
nincs valakinek 24mm-es canon FD optikája ?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6247 üzenetére
Nekem is már annyi van hogy azt sem tudom melyikkel kéne fotózni
megpróbáltam... de azt sem értem hogy most közvetlen a fórumra miért nem enged semmit feltölteni. mindent ugyanúgy csinálok.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6245 üzenetére
a nagyobb látószögek nálam is prioblémásak A7-el. egy régi 5d kéne amiben van LV
ezt ma vettem. szabad a gazda
nyitva készült a fotó
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6242 üzenetére
Nekem csak pár nikonom volt, bár azokat szerettem
de manapság a jó analógos színekért vagyok oda.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6239 üzenetére
Én nem adnék annyit sem egy orosz optikáért.. minimum zeiss kell legyen!
Annak a mamiya optikának számomra kivételes a színvilága.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
krisz12356 #6058 üzenetére
amint írja jó kell legyen. Régen valami probléma volt ezzel úgy Tudom. Próbáld ki az a biztos.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
krisz12356 #6056 üzenetére
Az FD bajonett nem kivitelezhető sajnos csak lencsés adapterrel.
-
Elektrosokk
veterán
nincs valakinek exa nex adaptere s.o.s. egy napra ?
-
Elektrosokk
veterán
Köszi. Sajnos nem saját. Hogy érted hogy elég izé ?
szerintem kimondottan szép, nem túl tolakodó. Néha nekem is tetszik a meyer 100 triotar vagy biotar mosása. De azért nem tudnám minden képemen elképzelni. Ezzel a pancolárral amúgy egyetlen bajom van, a fehér felületek kicsit olyanok mintha "gerjednének" nyitott használatnál.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
WhiteWalker #5073 üzenetére
jah, vagy fel sem tűnik nekik
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5038 üzenetére
írok privit
-
Elektrosokk
veterán
srácok szükségem lenne egy m42 eos adapterre. igazából csak próba erejéig, de ha megveszem az optikát akkor azzal használnám. az a kérdésem hogy hol tudok venni jó minőségűt ? a képminőségre van valamilyen hatással az adapter ?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4990 üzenetére
volt 55mm f2.8 ai-s macro. az egy nagyon penge objektív
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4988 üzenetére
videóra elképesztően jó képük van.
de szerintem fotóra sem utolsó, azért oda kell figyelni mert némelyik rendesen túl van árazva. Mellesleg gyönyörű darabok , még kézben fogni is öröm.
-
Elektrosokk
veterán
Imádom! mesésen szép képe van....
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4834 üzenetére
mindig elcsodálkozom milyen jó ez a kis helios...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4810 üzenetére
árában a samyang-nál jobbat nem találsz az biztos.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
WhiteWalker #4736 üzenetére
nem. nem lesz végtelened, csak lencsés adapterrel, ami meg odaver a képminőségnek. úgy tudom.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
WhiteWalker #4728 üzenetére
persze igazatok van, de 100? az azért vicc szerintem... inkább adnék annyit meg a dupláját egy L-s canonért, amit azért tényleg lehet használni. ezek a manuális objektívek inkább a saját örömömre vannak
-
Elektrosokk
veterán
válasz
WhiteWalker #4725 üzenetére
annyit nem ér.. pár hónapja indexen 20.-ért ment el. habos is lett pár ember szája
-
Elektrosokk
veterán
-
Elektrosokk
veterán
canon eos m-re
Én nem nagyon ismerem ezeket az obikat, ami volt nekem régen manual nikonon azok nagyon jók voltak, mind mechanikailag, mind képminőségben. az 50-est szerettem is használni apsc-n. volt egy mamiya sekor sx 2.8 28mm-em is, de sajnos eladtam amikor azt hittem hogy nem lesz már rá szükség.
itt van a takumar
-
Elektrosokk
veterán
szép, pár kép nagyon tetszik.
bér nekem ez túl hosszú lenne. meg amúgy is van 85-ös af obim.
most maximum 50mm-ig nézek, de inkább alatta. Canonon gondolkoztam, fd bajonett. 1.4 körül ezek portrézni is jók? vagy csak közelre virágokat? Pont azon az oldalon néztem én is a asahi super takumar fotóit. 1.4 50mm. arról mi a véleményed ?
-
Elektrosokk
veterán
a régi minolta md bajonettes optikákkal jól tudom hogy nincs végtelen eos vázon?
-
Elektrosokk
veterán
persze, igaz amit írsz, a kollégának nem is tudtam rendesen reagálni arra amit írt mert nem volt nagyon időm a gép előtt maradni. azért szűkült a kör a nex5r és az eos m -re mert a szenzort nagyjából ismerem, dinamika viszonylag jó, kissé leméretezve amire kell nekem megfelelne az a minőség.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Tin_Shield #4616 üzenetére
szerinted ha ebay-ről venném amerikából megakadna a vámon?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Tin_Shield #4611 üzenetére
és a pana is megeszik minden obit átalakítóval?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Tin_Shield #4609 üzenetére
és videóban ebben ez a árban (100 max használt vagy új) a nex5r a legjobb? sajnos nem ismerem ezeket a milc gépeket, és akkora a kínálat hogy teljesen el vagyok veszve.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #4607 üzenetére
Tulajdonképpen először a videó nem volt annyira lényeges.. de most úgy vagyok vele, hogy akkor már legyen ilyen elég sok helyen venném hasznát. most láttam ezt a videót, és ez már az a minőség ami nekem megfelelő, szóval most inkább a nex5r felé hajlok.
-
Elektrosokk
veterán
igen , nem tudtam elhozni a képeket.
azért van egy határ , most néztem nex5 r van használtan 110.000.- körül, most ennél többet egy forinttal sem szeretnék költeni. az eos ugye abból a szempontból lenne jó hogy vannak canon objektívjeim. de persze szeretnék pár manuálba is beruházni. a nex5r-nek ráadásul tetszik a videója is
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #4601 üzenetére
Köszi. Én is kipróbáltam tegnap a médiában a az eos m-et, tényleg lassú, viszont a képe a zoom kitobival nagyon tetszett, sokat fotóztam vele, tettünk bele memória kártyát. a nagy szenzor főleg meggyőző számomra. annyi szól még mellette hogy van pár canon objektívem. bár úgy tudom azokkal lassabb a fókusz... sajnos az egész kínálatot meg sem tudtam nézni, egy kis oly-t még megnyomkodtam, de annak a képe nem tetszett...szerintem a sony nex 5r az még ami érdekel, annál többet egyenlőre nem szeretnék költeni sajnos az 5r-t sem próbáltam ki tegnap, de ma megpróbálok rá sort keríteni. a pana g széria is tetszik, de az már nagy szerintem, és van ff vázam. szóval annyira nagyot nem akarok.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Schanyee #4595 üzenetére
hát kipróbáltam ma a médiában az eos m-et. az első fw volt rajta. a képe tetszik, nem gyors az tény.. viszont. 2 dolog érdekelne. ezzel ugyanúgy tudok majd élességet állítani m42-es obikkal mint a pana g1-el? olyat használtam már, és az lv nagyon bejött. és hogy a videó lesz olyan minőségű mint a pana g1-nek? sajna olyan kártyát tudtunk csak beletenni ami elég lassú , úgyhogy a videó teszt végül nem lett meg...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #4591 üzenetére
tulajdonképpen az lenne a lényeg hogy egy kompaktabb cuccom is legyen. van ff vázam, de nagy, egyszer már majdnem vettem egy oly pl2-est. videó ahogy Én láttam még nincs olyan minőség és dinamika milc-en amire ugranék. amúgy van egy modell ami tetszik. az eos m. de nem találtam nagyon infókat róla hogy manuál üvegekkel hogy lehetne használni. viszont van rá ml custom fw. canon obikkal is lehet használni, iso-ban nem rossz, érintőkijelzős. bár lassú gép, sorozatban, de lehet az lenne nekem ideális. az oly színvilága ahogy nézem amúgy jobban tetszik.
tehát a manuális üveg használhatóság és jó lv inkább lényeges. a peaking micsoda ?
-
Elektrosokk
veterán
sziasztok!
melyik az olcsó bestbuy milc mindenféle manuális optikához normális szenzorral?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged