Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vivo X200 FE amire vágytam
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz
szazbolha #11913 üzenetére
Hehe... a Práter utcai szakmunkásképző után tényleg
Megint magadból indulsz ki, de nézz át az azonnali kérdések fórumába és rájössz hogy az emberek fikarcnyit sem konyítanak a technikához. Viszont miután mindenhol ezt olvasgatják, fél napokat kérdezgetnek róla miközben azt se tudják miről van szó.
Amúgy te a nagyfilmes gépek használata közben is számolgattál ekvivalens gyujtótávolságot? Ha nem, akkor most miért? Mert nekem eszembe se jutott, te is, én is pontosan tudjuk hogy egy adott gyujtótávolság egy RB67-es vázon mit fed le.
Viszont akik sose láttak se nagyfilmes, se kisfilmes gépet, azok mégis minek számolgassanak át bármit bármire?
És miért az 50mm-hez viszonyitson? Az APS-C vázon kb. 35mm az alapobjektiv, vagy ott az 55-200 telezoom. Na ahhoz kell viszonyítani, nem pedig egy általuk ismeretlen rendszerhez... Ha használt manuális obit, akkor tuti megvolt a 135mm, abból is ki lehet indulni.
Arról nem beszélve hogy a mi időnkben nem volt még túl sok zoom objektiv, könnyen behatárolható volt a nagylátószög és a tele tartomány. A XXI század fényképezőgép használóit ez már nem érdekli, felrakja a zoomot és huzigálja.
Igen ez általánosítás. de a nagy többségre igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- HPE Aruba switch, 48 port, Layer 3, PoE+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest