Hirdetés
- Beköltözik a platformköltözés az iOS-be és az Androidba
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Sorry a pontos értékeknek valóban nem néztem utána... a változás irányát akartam kiemelni.
Azt viszont áruld már el nekem hogy az átlag fotósok és főként a kompakt fotósok mit kezdenek azzal az információval hogy a szappantartó zoomja ekvivalens 28-105mm? Értem hogy beleirják a prospektusba, de ettől még a gyakorlati haszna közelit a nullához. Eszembe jutott egy srác aki megvette a Nikon egyik UWA kompaktját aztán felháborodott levelet irt a cégnek hogy a képsarkoknál csúnyán torz a kép, sokat segitett az ekv. 21mm. Max annyi haszna van hogy a nagyobb megapixel mellett lehet hivalkodni hogy az átszámolt érték milyen kicsi. A tudás már nincs mögötte hogy mivel jár...
Egyszerűen egy nem létező etalonhoz számolgatsz át mindent, amit az emberek többsége nem tud hova tenni.
Szived joga, számolgass, a filmes korszakban egy embert nem ismertem aki a 6x6, 6x9, vagy a kisebb formátumok között szorozgatott volna. Pedig ott is volt átjárhatóság a bajonettek közt.
Most sincs több érzékelőméret mint akkor, ff, aps-c és aps-h meg a m4/3 amiken cserélhető az obi és elterjedt rendszerek. 50, 35 és 20 mm, ez a három érték amiből aztán gondolkodás és számolás nélkül tudnod kell hogy mire számits egy adott gyujtótávolságú obival az adott vázon. Ha neked ez bonyolult...
Egy adott gyujtótávolságú objektiv mélységélessége adott, becsapják magukat az emberek ha azt gondolják hogy a 1,4/50-es obi a cropos vázon olyan lesz mint a ff vázon a Biotar. Látószögben igen, de háttérmosásban nem.Na mindegy, idénre kivitáztunk magunkat, mindenki húzzon szilveszterezni jól!
Új hozzászólás Aktív témák
- Insta360 X4 360 fokos akciókamera - 3 akku, cage, 128GB SD, tartozékok
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Sony gyári akkumulátorok és töltő, NP-BX1 típusú 1240 mah akkumulátor 3 darab és BC-TRX típusú töltő
- Sony HVL-F60RM2
- Canon EOS R6 Mark III milc fényképezőgép - Új -
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest