- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
"Igazi" Mac-kel kapcsolatos kérxésem van. A telepített osx variál valamit a "bios"-ban vagy ilyesmiben (firmware, stb)? A konkrét helyzet:
Van egy 2009-2010. környéki MBP (első core i), benne egy 120/128-as ssd és a 320-as hdd dvd-caddy-ben, amivel a gépet eredetileg szerelték. Előbbin az oprendszer, appok, utóbbin elsősorban az Aperture-ben kezelt fotók vannak. Vacakol a gép, a merevlemezre gyanakszok. A két háttértárat együtt cserélném egy 480-as ssd-re szűz osx installal, mert "túl" lett frissítve. Most 10.13 van rajta asszem, 10.10-re állbék vissza, és aztán arra be is lenne fagyasztva, csak aperture lenne a használat.
A jelen elképzelés az, hogy kiveszem a mostani diszkeket, beszerelem a 480-ast, feltelepítem a 10.10-et és az Aperture-t, próbálgatom, ha nem produkálja a hibát, akkor visszateszem az eredeti diszkeket, mentem nas-ra, külső vinyóra, bármire az aperture-ből a képeket, visszacserélem a 480-ast, és mindenki boldog.
Szóval a kérdés, ha egy másik diszkre telepítek másik verziójú osx-et, az bekavar a gépen bármibe, és ha visszateszem az eredeti diszkeket, lesz bármi probléma, vagy semmit bem bánt, és lehet szabadon cserélgetni a lemezeket különböző verziójú osx-ekkel?
Bocsi a hosszú -és off- posztért, az "Apple notebook" topicban sajnos nem kaptam választ...
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Ehhez tudtok valami konstruktívat hozzászólni?
-
Pista0001
addikt
válasz
kushwavez #37546 üzenetére
Értem, köszi a segítséget.
tlac: Igazság szerint nem is engem, hanem a kedvesemet. Nem tudja ő se megmondani, azt szereti, és kész.
Részemről a kihívás érdekel, meg hogy ne legyen még egy gép itthon.
Van MacBookja 2 is, de az újabb már M1-es, azon kb lehetetlen megoldani, vagy legalábbis nagy varázslás, úgy hallottam. A másik elég régi, azon rajta is van, de elég nyűgös a masina, kikapcsol sokszor magától, meg ilyenek. Gondoltam ez jó megoldás lenne, a vas is erősebb, ott a nagy képernyő,...
-
Pista0001
addikt
válasz
kushwavez #37536 üzenetére
Úgy tudom, az Aperture Mojave-val működik még, újabbakkal nem, ezért szeretnék Mojave-t alapvetően. A High Sierra csak egyel korábbi ennél, ez számomra megfelelő kompromisszum, hogy menjen a jelenlegi gpu-val. Jelenlegi elképzelés szerint semmi másra nem használnám, szóval nagyon nem tartok biztonsági kockázatoktól. A teljes kompatibilitás fontosabb.
Ha más oprendszer EFI-je megzavarja az macOS-ét, akkor inkább az tűnik logikusnak, hogy az legyen az utolsó, nem? Win/Linux dual bootot csináltam már, abban az esetben számomra alap, hogy a Windows-szal kezdek, aztán a Linux a grubbal megoldja amit meg kell oldani. Sajnos macOS tapasztalatom nincs ilyen téren.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Egy Dell Optiplex 3020-ra szeretnék Mojave-t telepíteni (elsősorban Aperture miatt szeretnék os X-et).
1.: Nvidia 1050ti van benne, megoldható vele? Az összefoglalóban linkelt gpu támogatás listában nincs Nvidia...
2.: Több oprendszert szeretnék a gépre, Win7, Win10, Manjaro/KDE és os X Mojave a lista. Egy 480-as SSD-n mindegyik kapna egy-egy 100 gigás partíciót, a maradék marad tartaléknak, emellett egy 1 terás SSD lenne egy NTFS partícióval adatoknak és Winek alatt telepített játékoknak. Megoldható ez így? Ha igen, milyen sorrendben kellene telepítenem az oprendszereket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest