- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
Pista0001 #37543 üzenetére
aha, szóval a High Sierra támogatott. Oké, ebben az esetben az működhet is.
Ha más oprendszer EFI-je megzavarja az macOS-ét, akkor inkább az tűnik logikusnak, hogy az legyen az utolsó, nem?
Nem. A macOS létrehozza a magának kellő EFI-t, ezután már a többi OS telepítése után nem esz gond. A macOS nem szereti a más OS által létrehozott EFI-t mert azok más méretűek. Pl. a Win 100 MB EFI-t hoz létre, ez nem tetszik a macOS telepítőnek ezért failed lesz, neki a 200 MB kell. Azthiszem a Linux sem 200 MB efit hoz létre alapból. Egyébként csak ennyi a baja, ha az EFI 200 MB akkor vígan továbbmegy.
Ha a Mac telepítővel csinálja meg az EFI-t akkor az először feltelepül, majd a Win és a Linux-nak tudtommal nem lesz ezzel baja. Utána már csak azzal kell kezdeni valamit, hogy a default bootorder megváltozik, ergo a Win vagy a Linux fog először bebootolni, de ezzel is lehet kezdeni valamit Linux (efibootmgr) vagy Windows (bcdedit) alatt, hogy a megfelelő .efit töltse be. Ha az be van állítva betölt a Clover, vagy az OpenCore, majd az pedig betölti azt az OS-t amelyiket szeretnéd
-
kushwavez
senior tag
válasz
Pista0001 #37535 üzenetére
Ha jól látom az Haswell Intel. Ez szerintem még támogatott, szóval oké. Viszont az NVIDIA egyáltalán nem támogatott macOS High Sierra (10.13) felett és semmilyen módon nem lehet működésre bírni, csakis High Sierran (ami már elég EOL). Tehát, vagy az Intel beépített grafikáját kell használnod, vagy váltanod kell valami AMD supported kártyára ha az új OS-t szeretnéd használni.
A multi-boot kérdésedre, igen, simán megoldható. Én macOS+Windows+Debian+Fedora+CentOS-t használtam, mindegyik egy diszken. A Clover jól kezeli ezt, meg szerintem már az OpenCore is, és nekem is van jelenleg is egy külön partíció Data néven mindegyik OS-nek, mondjuk ez nekem nem NTFS hanem exFAT. A telepítés sorrendje szerintem mindegy, de hasznos ha először a macOS-t telepíted, azt szereti megzavarni a más OS által kreált EFI, de mindegyikre van megoldás, ez is megtalálható a leírásban
note that ez a leírás még Monterey-re szól, nem volt időm átnézni Ventura-ra. De gyors utánanézés után úgylátom a Haswell még mindig támogatott. Majd le kell teszteljem az egészet Ventura-val is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest