- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
Pista0001 #37543 üzenetére
aha, szóval a High Sierra támogatott. Oké, ebben az esetben az működhet is.
Ha más oprendszer EFI-je megzavarja az macOS-ét, akkor inkább az tűnik logikusnak, hogy az legyen az utolsó, nem?
Nem. A macOS létrehozza a magának kellő EFI-t, ezután már a többi OS telepítése után nem esz gond. A macOS nem szereti a más OS által létrehozott EFI-t mert azok más méretűek. Pl. a Win 100 MB EFI-t hoz létre, ez nem tetszik a macOS telepítőnek ezért failed lesz, neki a 200 MB kell. Azthiszem a Linux sem 200 MB efit hoz létre alapból. Egyébként csak ennyi a baja, ha az EFI 200 MB akkor vígan továbbmegy.
Ha a Mac telepítővel csinálja meg az EFI-t akkor az először feltelepül, majd a Win és a Linux-nak tudtommal nem lesz ezzel baja. Utána már csak azzal kell kezdeni valamit, hogy a default bootorder megváltozik, ergo a Win vagy a Linux fog először bebootolni, de ezzel is lehet kezdeni valamit Linux (efibootmgr) vagy Windows (bcdedit) alatt, hogy a megfelelő .efit töltse be. Ha az be van állítva betölt a Clover, vagy az OpenCore, majd az pedig betölti azt az OS-t amelyiket szeretnéd
-
kushwavez
senior tag
válasz
Pista0001 #37535 üzenetére
Ha jól látom az Haswell Intel. Ez szerintem még támogatott, szóval oké. Viszont az NVIDIA egyáltalán nem támogatott macOS High Sierra (10.13) felett és semmilyen módon nem lehet működésre bírni, csakis High Sierran (ami már elég EOL). Tehát, vagy az Intel beépített grafikáját kell használnod, vagy váltanod kell valami AMD supported kártyára ha az új OS-t szeretnéd használni.
A multi-boot kérdésedre, igen, simán megoldható. Én macOS+Windows+Debian+Fedora+CentOS-t használtam, mindegyik egy diszken. A Clover jól kezeli ezt, meg szerintem már az OpenCore is, és nekem is van jelenleg is egy külön partíció Data néven mindegyik OS-nek, mondjuk ez nekem nem NTFS hanem exFAT. A telepítés sorrendje szerintem mindegy, de hasznos ha először a macOS-t telepíted, azt szereti megzavarni a más OS által kreált EFI, de mindegyikre van megoldás, ez is megtalálható a leírásban
note that ez a leírás még Monterey-re szól, nem volt időm átnézni Ventura-ra. De gyors utánanézés után úgylátom a Haswell még mindig támogatott. Majd le kell teszteljem az egészet Ventura-val is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest