- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
Pista0001 #37535 üzenetére
Ha jól látom az Haswell Intel. Ez szerintem még támogatott, szóval oké. Viszont az NVIDIA egyáltalán nem támogatott macOS High Sierra (10.13) felett és semmilyen módon nem lehet működésre bírni, csakis High Sierran (ami már elég EOL). Tehát, vagy az Intel beépített grafikáját kell használnod, vagy váltanod kell valami AMD supported kártyára ha az új OS-t szeretnéd használni.
A multi-boot kérdésedre, igen, simán megoldható. Én macOS+Windows+Debian+Fedora+CentOS-t használtam, mindegyik egy diszken. A Clover jól kezeli ezt, meg szerintem már az OpenCore is, és nekem is van jelenleg is egy külön partíció Data néven mindegyik OS-nek, mondjuk ez nekem nem NTFS hanem exFAT. A telepítés sorrendje szerintem mindegy, de hasznos ha először a macOS-t telepíted, azt szereti megzavarni a más OS által kreált EFI, de mindegyikre van megoldás, ez is megtalálható a leírásban
note that ez a leírás még Monterey-re szól, nem volt időm átnézni Ventura-ra. De gyors utánanézés után úgylátom a Haswell még mindig támogatott. Majd le kell teszteljem az egészet Ventura-val is
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő