Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

válasz Pista0001 #37535 üzenetére

Ha jól látom az Haswell Intel. Ez szerintem még támogatott, szóval oké. Viszont az NVIDIA egyáltalán nem támogatott macOS High Sierra (10.13) felett és semmilyen módon nem lehet működésre bírni, csakis High Sierran (ami már elég EOL). Tehát, vagy az Intel beépített grafikáját kell használnod, vagy váltanod kell valami AMD supported kártyára ha az új OS-t szeretnéd használni.

A multi-boot kérdésedre, igen, simán megoldható. Én macOS+Windows+Debian+Fedora+CentOS-t használtam, mindegyik egy diszken. A Clover jól kezeli ezt, meg szerintem már az OpenCore is, és nekem is van jelenleg is egy külön partíció Data néven mindegyik OS-nek, mondjuk ez nekem nem NTFS hanem exFAT. A telepítés sorrendje szerintem mindegy, de hasznos ha először a macOS-t telepíted, azt szereti megzavarni a más OS által kreált EFI, de mindegyikre van megoldás, ez is megtalálható a leírásban

note that ez a leírás még Monterey-re szól, nem volt időm átnézni Ventura-ra. De gyors utánanézés után úgylátom a Haswell még mindig támogatott. Majd le kell teszteljem az egészet Ventura-val is

Új hozzászólás Aktív témák