- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
[kép]
[kép]
[kép]
Megcsinaltam a macOS 10.12 telepitovel a particiokat. Az osx fel is ment, clover meg nincs telepitve, de a telepitovel szepen indul is.
A win8.1 viszont tovabbra is mbr-nek erzekeli a tablat.
Toroltem a telepitoben a win-nek szant particiot es megprobaltam letrehozni a win telepitovel, de nem is csinalta meg a szokasos 2 plusz particiojat. Egyertelmuen mbr-nek latja. Kivancsisagbol megneztem, a win10 telepito is annak latja.Az utolso kep ubuntu live-on keszult. Szepen latszik milyen particiok lettek.
-
Riot Gin
aktív tag
Feltudnék rakni egy működő OS X-et , csak az egy Niresh Mavericks lenne, én pedig nem erre az op. rendszerre gondoltam. A baj egyébként az, hogy hogy kivitelezzem, hogy tegyem be a kexteket. A kernel nem probléma, de a kextek az én gyengéim. Az hogy beteszem, az egy dolog, de hogy mondom meg a rendszernek, hogy "haver, ezt használd, ne azt"?
-
Plasticbomb
addikt
Igazából azért zavaró, mert valamiért a config módosítását lehetővé tevő parancs vagy nem működik, vagy én nem vágom, hogy mit is kéne azzal tenni.. (command+c command+v a terminalba.., na de ezután nincs error, se megerősítés, hogy megtörtént, egyedül a clover magyaráz, hogy nem módosítható...)
Uefivel csináltam, unibeast-el gond nélkül fel is megy, most is felment sőt, elvileg minden megy is (nem néztem rá vasárnap délelőtt óta), de a natúr megoldás valamiért nem bootol. Van egy újabb sejtésem, miért, de nem volt kedvem azóta szenvedni vele, inkább játszottam egy kis wotot...
-
Plasticbomb
addikt
Megint elcsesztem egy napot a sierra-val. Volt egy működő el capitanom, haza is vágtam szépen. Először csak azzal kezdett el szórakozni, amivel a múltkor is szenvedtem: USB sleep wake units akármi. Szuper, az egyik configgal még ment rendesen, azzal bootoltam. Létrehozom sokadjára a sierra telepítőt, de már gőzöm sincs honnan, de mindig visszakerül a te configod, ami csak azért nem jó, mert nem én állítottam be, így nem tudom, mi mihez kapcsolódik konkrétan, amire nekem szűkségem van (ACPI patchek között például). HA meg sikerül ideiglenesen kiirtanom, akkor meg full üres configot pakolt be, sehol semmi be vagy kipipálva, nincs se oem drop, se pstate generálás, semmi boot arg, semmi... Ugyanezt játssza el unibeast usb készítésnél is.
Majd mikor végre bootol a telepitő, nem lát egy meghajtót sem, csak amit usb-n csatlakoztattam... Itt már begorcsolt a fejem, és windows alól legyalultam az el capitan telepitést... Most meg vissza az alap tételhez=vmwareAz összefoglaló meg idegesít. Legacy telepítés van benne leírva, ami szerint ha készítem a telepítőt, akkor mikor kiválasztom a telepítőt a boot listából, állandóan az uefibe lép be.
-
Plasticbomb
addikt
A windows ssd efi partícióján jönnek létre az uj bejegyzések, ezért az is lehet, hogy a windows van megbolondulva, de nem tudom tesztelni.
Majd, most megint valami nem okés, fel akartam rakni a friss hardware monitort, és azóta csak telepítő segítségével tudom indítani az osx-et, a saját efijéről bootolva boot közben újraindul.
-
Gabady
aktív tag
Clovert feltelepítettem a pendrivera, majd az appstoreból letöltött Sierra-t virtuális gép alól feltetettem a pendrivera terminalból.
A mai nap folyamán a pendriveot sikerült összekapni, de a probléma az, hogy a telepítő nem fut le.
Lehúztam az összes vinyóm, kiv. azt amire megy az OSX, és a GTX970em is kivettem a gépből.
A telepítő az alábbi képpel ál le.:[kép] -
mgaben
senior tag
Szia!
Na, a telepítő rendesen működik gtp partícióról. Unibeastel csináltam. A clovert az efi partícióra tette (legacy módban), meg fel is ment a rendszer. Sőt, el is indult a telepítő cloverből a kész rendszer. Viszont utána nyilván megint legacy módban telepítettem a clovert a már kész rendszerre, de itt így már nem az efi partícióra települt, hanem az osx partícióra. Csak nem uefi-ben kellene telepíteni? Itt egy kicsit elakadtam...
Előre is köszi a helpet. :-) -
söncö
tag
Megcsináltam mindent ahogy levan írva. Viszont kernel panic üzemetet kapok folyamatosan.
ACPI driver hiányzik ,frissítettem biost ,sata csatlakozókkal játszottam ,próbáltam kexteket de mind hiába.Legfrissebb amit AppStore-ból lehet beszerezni.
Három féle képpen is csináltam telepítőt. A leírás alapján ,unibeast ,clover. De mindnél ugyan az. Acpi.
A proci egy E7500 és tudja a telepítéshez szükséges fícsöröket. -
Plasticbomb
addikt
-
Plasticbomb
addikt
Ez már kapásból lehet segitség (
pl ha jól látom te minden drivers64uefi-t felraktál?Pontositok, egy párat. Valamint 2 fakesmc-d van?). Még a config.plist-ed és a dsdt/ssdt-d megtudnám próbálni/lesni? Az enyémben van 3 hiba, de gőzöm sincs még, hogy hogy is kéne kijavítani, mely helyekről tudom a patcheket összeszedni. -
Plasticbomb
addikt
Elkérhetném az EFI partíciódat? Szeretném átnézni, mégis mitől hal le nálam az osx telepítő. Most épp az UNIBeastes is döglődik... ) Nem mellesleg teleszemetelte a grub az UEFI boot táblázatot is, azt is takaríthatom ki ). DSDT SSDT kinyerésre pendrivera felnyomtam ubuntut, ami valahogy csak belenyult mindenbe mindenhol... Ezért nem csipem azta vackot, van itt egy értelmes UEFI boot key, minek még a többit teleszemetelnie? Még cloverből is kiszedem az OSXen kivűl az összes bejegyzést...
-
sad_Vamp
őstag
ez megoldható a Bachman (remélem jól irtam) féle hungarian pro keyboard-al keress rá
Chal, Plasticbomb:
Most már teljesen meg vagyok zavarodva....
Igen van ott egy csomó BruceX test a TMx86on is.... és ahogy nézem az ATI-s configok általánosságban 25-50%-al gyorsabbak a NV-knél.Ez az RX 480 nagyon jó kártyának tűnik... jó áron van, erős teljesítménnyel, adnak hozzá DOOM-ot is
nyehh.... elvesztem
-
söncö
tag
amennyiben újra akarom pörkölni a telepítőt usb-re akkor kötelező az elejétől? Vagy pedig elég az usb-n lévő összes fájlt letörölni kivéve a Sierra telepítő apját és mégegyszer ráereszteni a clovert. Mert így megannyi időt spórolva tudnám próbálgatni a laphoz való boot konfigokat
-
törölt tag
Csináltam egy 'MountDrives' folder-t a felhasználónak és az alá symlink-eltem mindegyik fstab által mount-olt drive-ot.
Azután ezeket a symlink-eket pedig kihúztam a Finder kedvencek részébe, szóval gyorsan elérhetőek szerencséreA mount 'noowners' paramétere miatt, amikor win alatt megnyitom a létrehozott könyvtárat, érdeklődik hogy adhat-e jogot neki, mert nincs. Ennyi az összes kényelmetlenség egyelőre. De inkább ez, mint hogy enélkül kizárólag Root-ként lehessen megnyitni valamit.
Szóval ... ez jó megoldásnak tűnik és ThirdParty cucc nélkül -
törölt tag
Nem jelenik, illetve jelent meg. Az okát nem tudom, de pár restart után próbáltam, akkor gond nélkül csinálta. Most jó, úgyhogy reménykedem.
Az NTFS írás jogosultságot win alatt nemnteszteltem, de kipróbálom a te megoldásodat. A noatime amúgy is jól jön ssd esetén. Gondolom a noowner lehet itt a kulcs.
Amúgy az normális, hogy Finder-ből eltűnik az a Volume, amit ntfs írásra beállítok?
Más: Örömmel tapasztaltam, hogy mennyire egyszerű beállítani egy Apache-Php-MySQL triót. Nem tudom ilyet használ-e valaki fejlesztéshez, de jó hogy nem kell Mamp és egyéb barbár dolgok. Még egy Php 5.6->7.1 ugrást kell valahogy csinálnom és lehet holnap már dolgozni is tudok rajta
-
Plasticbomb
addikt
Idegbajt kaptam, hogy szaggatott, darabos volt, sok helyen nem jelenitette meg az adott frame-et, pl a chrome-ban a bejelentkezés ablakot kompletten nem mutatta, csak nagyritkán bevillant, ahogy huzogattam az egeret, illetve nyomkodtam a tabot... Inkább belőttem, nem volt sok, aztán úgy már konfortosan elbütykölgettem. Majd elrontottam. Azt hiszem. Ha igaz a sejtésem, alaposan összekuszáltam a clover configot. Nem baj, újra telepités. Most már az össszefoglaló alapján összerakott telepitőt fogom megpróbálni.
-
törölt tag
A laptopot arra írtam, hogy azon van külön szerkesztési lehetőség az EFI loader beállításának és nem kell hozzá semmilyen külső program.
Például létre lehet hozni egy UBUNTU nevű bejegyzést, amihez megadom az Ubuntu EFI loader-jének az útvonalát. Aztán menüből lehet választani indításkor.Na ilyen az asztali gépem alaplapjának EFI menüjében nincs.
Végül én is a bcdedit-et használtam, ami a win8.1-ben van.
Kilistáztam, hogy mi az eredeti felállás, aztán új path-ot adtam meg a manager részhez.
viszont az alaplapom továbbra is Windows-nak hívja, de ez részletkérdés.Most már minden szépen indul, csak el kell rejtenem a felesleges meghajtókat. CloverConfigurator-al majd megpróbálom.
Csak ez az USB dolog működne...
Elég problémás így használni, hogy folyton manuálisan kell terminal-ban másolgatnom, mert nem ad ikont. -
Plasticbomb
addikt
Naaaaaa. Megy, egy pár órát elcsesztem a WiFi (Broadcom BCM4352) beüzemelésével, majd egy fél órát szenvedtem graphics-al, az IRIS Pro már teljesen megy, most jön az RX480 belővése, majd az NVMe beüzemelése, amit aztán össze lövök egy új telepitésbe.
Ez egy unibeast multibeast usb 3 pendrive telepités, direkt azzal a céllal létrehozva, hogy legyen egy nem virtuális osx telepitésem, amiből lehet épitkezni. Amin lehet tesztelni a hardvereket.
-
Plasticbomb
addikt
Miket is használsz az alaplapodhoz? Kext vagy clover on-the-fly patch? Ma végre megcsinálom a saját éles osxem.. Melyik usbk működnek neked telepítéskor?
Elfeledtem: az osx tud bootolni m2 pcie ssdről? Az alaplap elvileg tudja bootoltatni, csak elfeledtem, hogy eredetileg a winem alá akartam rakni az m2 pcie ssd-t, és ezért csak egy kissebbet rendeltem...
-
törölt tag
Most egymagában különraktam egy másik SSD-re és telepítettem a macOS Sierra-t.
akkor jelent csak meg a választhatóan a Mac OS, amikor a recovery telepítése után újraindult, hogy feltegye a rendszert. Viszont az is eltűnt már.Clover-t is többször újratettem.
Asus Z170I Pro Gaming
-
zodes
aktív tag
Úgy sem müködik.
Egyszerüen nem értem miért. Már az elején elakadtam, egy egyszerü bootolható pendriveot nem tudok kreálni. Legalább 8 fajta módszert kipróbáltam, mindet kétszer.
Van egy sejtésem, hogy az OS rendszerem régisége (SnowLeopard) miatt van ez a szivás.
Nagyon, nagyon megköszönném, ha irna valaki, akinek hasonló problémája volt, de megoldotta.
Ha valaki tud egy unortodox, alternativ megoldást, hálás lennék.
Előre is köszönöm: Üdv Zoli -
Atlantisz48
őstag
Úgy értem, hogy amikor leküldöm a tálcára az egyik alkalmazást, akkor ugye azzal a menő animációval szépen le kellene folyjon, de e helyett csak simán leküldi és semmi animáció, persze nem mindig, van amikor rendesen megy. Amikor nagy ablakba rakok egy alkalmazást, akkor az sem így szépen kicsúszik a széléig, hanem ilyen darabosan, mintha 30fps helyett 15-el menne egy film.
A Youtube-n a videókat lejátssza, nem akadozik, de ott is jelen van ez a jelenség néha. Persze van olyan amikor nagyon szépen csúszik minden animáció, de ez ritkán van.
Mit javasolsz mit tegyek? Hogyha a virtuális vonalon maradok egy ideig? A vmware tools-t felttem úgy ahogy a videóban volt.
-
magordac
újonc
Szia!
Hálás vagyok. hogy ilyen gyorsan reagáltál.
Tegnap este újra készítettem pendrive-ot.
Most ez a helyzet, a képeken majd látni lehet,hogy a folyamat hol áll le.Erről a gépről van szó:
Gigabyte GA H61M-S2PV v2.2
CPU: i3-2100 3100Mhz
MEM: 2X4GB DD3-1600
VIDEO: Nvidia GeForce 9400GT (512MB)
Hang Realtek ALC887
lan Realtek
Bios ver FBSajnos már csak 2-3 napig lesz nálam a MacBook Pro, hogy telepítőt készíthessek.
A képek: -
zodes
aktív tag
Köszönöm!
Ezt a két oldalt már böngésztem. De most is tudtál újat mondani.
Végül is csak a lap és proci, ami gondot okoz egyenlőre. De főleg a proci, mert annyiféle van, hogy nem elég, hogy i3, i5, i7 dehogy még van egy 4 jegyű szám utána és az sem mindegy.....Majd kinézek vagy 2-3 konfigot, legfeljebb jól megbeszéljük
-
Plasticbomb
addikt
Buyers Guide-ból visszanézheti a régebbieket is, mondjuk most november, április, tavaly november, tavaly április, 2014 november és április. Így láthatja mit-miket keressen használt piacon. Én a gépem pl a 2014esek alapján kezdtem összeválogatni, majd jutottam el a mostani géphez...
-
tlac
Topikgazda
megcsináltam a trial boot-ot, szinte fájdalommentesen ment a telepítés
ebben a sorrendben pakoltam fel őket 1 darab uefi/gpt-s ssd-re:
-osx sierra
-win10
-linuxgrub-ból indítom a linuxot, win-t, meg a clovert
az izgalmasabb majd szerintem akkor lesz, ha a win-t vagy az osx-et újra kell telepíteni
-
Plasticbomb
addikt
Tegnap délután így állt meg, miután lefeküdtem aludni, és végig szenvedte magát a telepítésen:
Az intel Iris Pro 6200-on volt, ahogy tanácsolva van, és ez az IGP natívan támogatott, szóval kb nem értem most, hogy mi a fene baja van.
Most a következő az, hogy csinálok megint egy Unibeast-es telepítőt, és meglátom, azzal miként viselkedik. Lesz ott valami a különböző clover configokban, ami az eredetiben nincs beadva, de még nem tudom mi van hatással erre.
JObbat tudok, leszedem az El Capitant (megtaláltam a storeban, a vásárlásaim listán...), és azzal csinálok egy telepíítést, elvileg ahhoz minden működik...
-
Plasticbomb
addikt
Sajna nekem pont fordítva áll a helyzet. Vezetékhez nem férek hozzá, csak wifi van.
Talán sikerült helyre rakni most. Az unibeastes clover és a rendes clover segítségével összegyúrtam valamit, bevágtam mellé nullcpu-t, rálestem az UEFI-re, ahol észre vettem, hogy a csmet elfelejtettem átállítani, diaabledre raktam, majd bootoltam az installert. Ez volt az előző hozzászólásom után nemsokkal. Még fut a telepítő, mostmár a végleges helyén rendezkedik. Majd estére meglesz.
Fake CPUID-et merre találok vajon? Haswellig találtam listát, de a broadwellek már nem szerepelnek rajta. Imac 16.2 4k procijának kene a CPUID-je....
-
Plasticbomb
addikt
VGA, ahogy olvasok tonymacx86on a radeon topikban, annyira nem látom még jónak, de amúgy most azt tölt a gép...Csak épp satu féket húzott a net.... alig csorog... 80 Mbitből alig megy 3 most, lehet megint valaki töltöget.... Sebaj, ezt most letöltöm, aztán majd meglátom, hogy hogy fut.
-
mgaben
senior tag
hát már induláskor is szórakozik, aztán ha (!!) helyre áll, akkor sleep-ből mikor ébresztem a monitort.
ha induláskor még jó is, az első sleep után már kezdi. volt olyan, hogy sleep-ről nem is jött vissza a kép, bár a monitor bekapcsolt, de fekete volt, mint amikor nincs jel (de nem ír ki semmit, hogy csekkoljam a kábelt, vagy no input). viszont ha az egeret oda mozgattam azt láttam, de semmi mást. -
mgaben
senior tag
Az, hogy ha hdmi-t használok a nagy monitorra, akkor azzal néha elsötétül a kép, mint amikor sleep móba vált. DVI-n nem csinálja, de mint írtam a vga karimon csak egy dvi van. Plusz egy hdmi és egy d-sub, ugye utóbbi kiesik. A moitor hdmi bemenetével semmi gond, mert windowson remül szuperál. Így érthető a dilemmám?
-
scream
veterán
És egyéb más beállítás kellett?
Most az a baja, hogy Clover elindul, telepítő addig jut, hogy ++++, majd semmi. Csak áll és ennyi.
Legacy/hibrid telepítővel el sem indult a Clover, így csak UEFI-vel lett megcsinálva, így a Clover legalább megy.
Asus MAXIMUS VII RANGER alaplap, i7 4790k proci.
-
Smiley
addikt
A legfobb baja az AsusAICPUPM hianya miatti kernel panic volt, ami instant reboot-ot okozott, mivel annyira koran doglott bele hogy a backtrace-t se tudta kiirni.
A masodik, hogy nem kezeli a hatso usb port-okat, ezert ott megallt a still waiting for root device sornal.Szerintem a nagy kerdes inkabb az, hogy mi a feneert nem toltotte be a fakesmc-t.
En 2 dologra tudok gondolni... (az SMBIOS-nak tutira semmi koze ahhoz, hogy felnyalja-e a kext-et vagy sem)
1. Szar volt a clover.
2. Azert mert az Info.plist-nek is volt futtatasi joga (ezt azert nehez tudnam elfogadni) -
törölt tag
Köszönöm, kipróbálom.
Valóban nem kicsi, átlagosnak mondható, de egy elég nagy dolgozóasztal másik végében van a monitor, ezért megnövelt DPI-vel használok mindent.Meg aztán szemüveges is vagyok már
és kódoláshoz nem szeretm egész nap viselni, emiatt kell növelnem kicsit a DPI-t.
-
törölt tag
Jaja, tudom, köszönöm. Főleg egy normál 2 csatornás D/A átalakítóhoz nem szokott kelleni semmi extra.
Mondjuk régebben, még Mavericks idejében próbáltam a laptopomhoz egy Xonar U3 usb-s hangkártyát, csak azért, hogy optikai kimenetet kapjak, de pont az nem működött vele. Normál usb hangkártyának látta. Akkor nem is sikerült megoldanom, hogy használni lehessen az spdif-et.Update:
Egy kérdés, már nem igazából hackintosh, inkább os x beállítás.
Lehet valahogy állítani a betűméretet? Csak felbontást tudok állítani a Display alatt, nagyítás nincsen.
Jó lenne, ha a monitoron nagyobbak lennének a szövegek, ikonok. FullHD 22-es monitort használok. -
Smiley
addikt
Mivel intant reboot volt eddig, a kernel betoltese utan, tehat az tuti valami bios-os, acpi-s vagy cpu-s vacak lesz, ez az imac pedig pont olyan cpu-val jott ki mint ami neki is van... az smbios nagyon is szamit, az alapjan parameterez fel egy rakas kext-et a betolteskor. Ha igy sem indul el neki akkor jon a masodik kor, vegig kell nezni az ACPI-s DSDT patch-ket.
A displayport gondolom, hogy jo, foleg a webdriver utan, azert irtam, hogy menjunk tutira a dvi/hdmi-vel.
-
Smiley
addikt
Debug szerintem itt meg nem ervenyes, ha jol sejtem magaba a bootfile betoltesebe doglik bele.
Tovabbra is azt mondom hogy a legacy-val lenne erdemes probalkozni, es eljutni oda ahol automatic restart-ot okozott a telepito, mivel ott a clover mar mukodott, viszont a kernel futtatasakor meg ujraindult a gep, tehat ott valami bios beallitas lesz a felelos ezert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest