- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17449 üzenetére
Tudod te mióta harcolok, úgymond "önmagammal"?
Tudom, hogy lehetne olcsóbb, de nem tudom feladni azt az elvem, hogy kicsi és halk. És mITX-ből ez az egyetlen, ami megfelel az igényeimnek, 2 HDD+SSD+két bővítőhely.De, győzzetek meg.
Egyébként most is Chieftec van és nyekereg a ventillátor benne. Persze, csapágyas 3 év után, de hát na.
Van egy hely, ahonnan gépeket szoktunk venni, állítólag olcsóbb, és olyan árakon, mint ami a legolcsóbb ár argep.hu-n. A főbb alkatrészekre azért legyen garancia, ha baja van. Most is szerintem holnap vissza viszem a már lecserélt videokártyát, mert szar.
Lehet a táp eszi meg őket, vagy a lap. De, ingyen VGA.
Használt, de amire ideér annyi, mintha megvenném újan. beszeljukmac-en kissé túl vannak árazva. Úgy 8e és 14e FT-ért már emészthető lenne. Bár inkább lenne 20e a kettő.
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17428 üzenetére
Na épp ez az, itt van egy SSD, Magic Mouse és Wired Keyboard.
Egyébként pont raktam fel hírdetést, hogy keresek MM-et vagy Wired Keyboard-ot, de eddig senki sem jelzett. Pedig még árat se adtam meg, elrettentésképp.
-
Máté94
addikt
válasz
#92942848 #17427 üzenetére
Nem hinném, hogy menne. SSD is tennék bele, van itt két HDD, mit kezdjek a másikkal? Az is kellene. Mini-nek elég sok hátránya van.
Vagy ha kihozod nekem ennyiből, hallgatlak. Nem hinném, hogy kint annyival olcsóbb.
Eddig ötletem, természetesen mITX rendszerről beszélünk.
CASE: Cooler Master Elite 120 ~15.000 Ft / Lian Li PC-Q11B 26.140 Ft / Fractal Design Define Mini 25.602 Ft
ODD: Sony Optiarc AD-7280S 3.834 Ft
MOTHERBOARD:
CPU+GPU: Intel Core i3-3225 Boxed
RAM: G.Skill DDR3-RAM 8GB PC3-10600 Kit (F3-10600CL9D-8GBNT) 11.200 Ft
SSD: OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB (AGT3-25SAT3-120G) 23.799 Ft
PSU: be quiet! Straight Power E8-400W 17.518 Ft
KEYBOARD: Apple Wired Keyboard HUN 13.460 Ft
MOUSE: Apple Magic Mouse 17.399 Ft
BT: Belkin F8T016NG 3.260 Ft
------------------------------------------------------------------------------
Összesen: 105.470 Ft / 116.610 Ft -
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17413 üzenetére
Így 170e-ért szeretnék Hackintosh-t építeni, és kb. minden nap vívódok, hogy hol tudnék még lecsippenteni az árból, mert így sose lesz meg rá a pénz. Szerintem kezdhetek megbarátkozni a Haswell gondolatával így is...
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17411 üzenetére
Való igaz, én is érzem egy kicsit, hogy a "community" egy kicsit elkényelmesedik...néhol. De szerintem mindenki tudja, hogy itt ingyen munkáról van szó. Nem tudom mennyi összeg folyik be tony-éknak naponta... kíváncsi lennék hányan adományoznak. Bár ebből főleg USA van az élen, ott még hajlandóak egy kicsit adni.
Ez a sleep dolog is olyan, hogy még ha nem is használom, attól még menjen. Ezzel én is így vagyok.
-
Máté94
addikt
válasz
#92942848 #17408 üzenetére
Hidd el segítenék én, ha értenék hozzá.
Így inkább maradok általános helpdesk. Olyan vagyok, mint a fél-terep gumi, ide is meg oda is jó, de végeredményben semmire se jó.
Képzelem, amikor a 10-12 éves kislányok a szünetben BSD-ről beszélgetnek és megvitatják, hogy tegnap milyen biztonsági hibát foltozott be egyik-másik.
-
Máté94
addikt
Most ez így olvasgatva, mindig is érdekelt, hogyha van valami, ami nem megy, és ha én átírok pár betűt és számot egy programban, az attól miért kezd el működni?
Bár szerintem nem lenne türelmem szöszölni fejlesztéssel, bár... zsivagoo nem tartasz külön órákat?
-
Máté94
addikt
válasz
walkmanboy #17350 üzenetére
Letörölni az egészet, most!
Illetve, még előtte, ezt csináld meg.
Video alapján csinálj DSDT-t.
DSDT-hez a patch.Multibeast-el meg telepíted a többi kextet majd.
-
Máté94
addikt
válasz
WolfLenny #17341 üzenetére
Gondolom le kellene tiltani a dedikált kártyát, szerintem. Igazából elég sok 4530s van, és eredetileg a "csak" HD3000-el szereltekre pakoltak fel Lion-t.
Nekem semmi tapasztalatom nincs ezzel a géppel, nem hinném, hogy nem kellene vele babrálni egy egész napot, ha nem akarja a dolgot.
Ez a GUI nem indullal nem tudok mit kezdeni sajnos... nem értem, hogy hol, mikor, mi jelent meg. Egyébként GraphicsEnabler=No-val kellett volna bootolni akkor szerintem. Biztos aktív volt alatt a HD6490, azért nem ment.
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
Siker, elértem, hogy leszedjék a ban-t.
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
zsivagoo... nem lennél kedves széttrollkodni Tonymac forumát a telepítési útmutatóddal?
Csak azért mert segítettem valakinek megbizonyosodni róla, hogy az új GTX 680/670 működni fog ML-en, mert GM-en már mennek, kaptam egy figyelmeztetést, szabályszegésért.11. No Discussions of Unreleased Software or Developer Builds
Any discussion, mention or links to this software will be deleted. Anyone who blatantly disregards this policy will be banned.Mintha, ez egy kicsit erős lett volna...
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17282 üzenetére
Tuningolni csak K-s procival lehet.
RAM az mindegy. Az 1.0 és a 1.1 között nincs semmi különbség szerintem. Összehasonlításban nem látszik. -
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17280 üzenetére
Minden, ami LGA1155-ös CPU, az támogatott.
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17278 üzenetére
-
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
KonzolKartel #17223 üzenetére
Utóbbi.
-
Máté94
addikt
Moddolt BIOS kell, SSDT csak akkor ha véletlenül nem menne a SpeedStep. Ehhez kell a BIOS mod.
DSDT-t is kell, tehát az onnan való mehet.
Dual Boot-nál annyi a lényeg, hogy első partíción Mac, másodikon Win legyen.
Látni fogja, írni nem tud rá.
Be.Multibeast-hez meg nézz meg pár leírást.
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17166 üzenetére
Igazából erre elméletileg nincs szükség. OpenCL Enabler MB-ből, és kész.
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17155 üzenetére
Hát a "tempered glass" mindeféleképpen.
-
Máté94
addikt
Engem kilóra megvettek ezzel a monitorral.
Kell!
Igaz, hogy eBay-ről kell rendelni és Koreából jön, de hát kit érdekel. 70e HUF!!
(A testvér a sok közül.)
Plusz lehet, hogy pixelhibásak, az üveg mögött por van, de áhh.... a Mac feelingért mindent! -
Máté94
addikt
Szolgálati közlemény:
Ezúton is szeretném megköszönni Xero segítőkészségét.
A Szerk.
Egyébként ilyenkor örülnék neki, ha ilyen szókincsel rendelkeznék, akár magyarul, de leginkább angolul. tonymac-en sem ártana néha egy pár "gyökér"-nek beírni ezeket.
-
Máté94
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest