- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
tDr1v3r #21251 üzenetére
Régi Apple keyboardot fillérekért lehet lőni, és teljesen jó. A MacPro-hoz most én is egy ilyet használok, mert elázott az Alu ezt előkaptam a fiókból és mecha-t akarok helyette, az pedig nem egyszerű mulatság Mac layouttal ne adj Isten ISO-val megspékelve.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #21029 üzenetére
-
Xero
nagyúr
válasz
tibor452 #21020 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy az iAtkos és hasonszőrű buildek tele vannak hányva teljesen felesleges dolgokkal, amik hátráltatnak nem egy és nem két dolgot, valamint rendkívül sok fura hiba forrásának az okai lehetnek.
Tehát buherált, és az arra alkalmas gépen vanilla rendszer helyett használni, egyszerűen hülyeség.
-
Xero
nagyúr
válasz
Tigerclaw #20807 üzenetére
Két ablakos filekezelő. Magyar termék.
-
Xero
nagyúr
válasz
bajnokpityu #20761 üzenetére
org.chameleon.Boot.plist -ben:
<key>Graphics Mode</key>
<string>1366x768x32</string> -
Xero
nagyúr
válasz
bajnokpityu #20759 üzenetére
A 3000 és 4000 oob megy teljes támogatással.
-
Xero
nagyúr
válasz
Phantomhive #20728 üzenetére
Ha alapvetően vanilla kext-ekből építkezünk, akkor ilyesmi nem nagyon fordulhat elő. A speedsteppel is azon proci - lap párosoknál volt gond, amit teljes mértékig nem ismert az OS X oob.
De ha mégis annyira érdekli az embert, akkor ott a HWMonitor - FakeSMC páros amivel kiválóan lehet figyelni, akár a GPU órajelet is. -
Xero
nagyúr
válasz
RohamDroid #20673 üzenetére
Nem. Annak a telepítője gépspecifikus.
Tegyél fel egy virtuális gépet, vagy egy külső lemezre a Mac-en egy Snow Leopardot. Frissítsd 10.6.8-ig, majd Store-ból vedd meg a 10.8.4-et. Ott Unibeast-el készíts egy PC-k számára is bootolható pendrive-ot, vagy külső lemezt, majd ennek segítségével telepítsd PC-re.
Valószínűleg szükséged lesz Bios mod-ra és egyéb kiegészítő kext-ekre. Ezt magadnak kell kikeresni eddigi tapasztalatok alapján.
-
Xero
nagyúr
válasz
r3dsnake #20656 üzenetére
Még mindig nem értem miért kapálózol annyira érte. Piszok jól kell együtt állnia a bolygóknak, hogy ez tényleg működjön is.
szerk: Kis hiteles fogyasztási adat: [link]
(#20659) r3dsnake: Ragaszkodhatsz, ha nem működik a valóságban, csak az esetek 1%-ában.
Ez kb olyan mint az autó gyártók fogyasztási adatai. A büdös életben nem fog teljesülni.
-
Xero
nagyúr
válasz
r3dsnake #20640 üzenetére
Már mondtam, hogy az a kártya felejtős.
"OS X 10.8.3 devices supported:
AMD Radeon HD 7750, 7770, 7870, 7950, 7970" -
Xero
nagyúr
válasz
koháry #20523 üzenetére
Egy büdös szót nem ír arról, hogy megvásárolná az OS X-t. Sőt ki is emeli, hogy egyéb forrásból beszerzett. Ez több mint gáz.
"Hogy működik ez?
Egyszerűen. A Mac-ekhez hasonló kiépítésű, kompatibilis számítógépeken az OS X hibátlanul képes futni. A telepítés teljesen tiszta, módosítatlan, gyári telepítőről történik. A kompatibilis gépek hardverei 100%-ig az operációs rendszer saját, beépített drivereivel működnek (hálózati kártya, hangkártya, videokártya, energiagazdálkodás, hővezérlés, alvó állapot). Ennek az eredménye egy igazi Mac-hez hasonló stabilitás, megbízhatóság. Az interneten megtalálható egyéb megoldások 10-20 külső, ismeretlen forrásból származó, házilag összebarkácsolt drivert használnak, ami egyáltalán nem garantálja egy bizonyos hardverelem teljes működését, instabilitást okozhat, és legtöbbször egy frissítés telepítése után gyakran működésképtelen lesz a rendszer. A ToMac.hu többéves tapasztalattal rendelkezik, így képes a legtisztább, legstabilabb, legmegbízhatóbb eredményt nyújtani.
"Ez meg simán bullshit. Más munkáján keres pénzt. Ennyi a véleményem róla.
-
Xero
nagyúr
válasz
koháry #20516 üzenetére
Aki ilyesmiből akar pénzre szert tenni az szerény véleményem szerint nem túl hiteles szakmai forrás. Pénzt pedig végképp nem adnék neki.
Maradjunk annyiban, hogy sokkal jobban jársz, ha kicseréled a lapodat, bár ha rászánsz egy hétvégét és utána olvasol akkor az Asus lappal sem lehetetlen valószínűleg.
-
Xero
nagyúr
Nos iOS-t nem hiszem hogy fel szeretnél tenni. OS X-t már inkább. Viszont jó lenne tudni a GPU-d típusát is.
Elsőre a lapról nem sok érdemleges információt találtam OS X-el kapcsolatban, szóval nem biztos, hogy egyszerű lesz. Arról nem is szólva, hogy valóban gyengécske már ez a gép hozzá.
Egy Xcode azért meg tudja enni a rendszert. Volt nem egy olyan projectem, ami a MacPro-t is kőkeményen megizzasztotta. -
Xero
nagyúr
válasz
straightedge #20491 üzenetére
5000 Ft.
Első körben dobd el jó messzire azt amivel most próbálkozol. Egy bármilyen forrásból beszerzett retail 10.6.8-at telepíts fel virtuális gépre. Spórold meg 10 sör árát, aztán folytatjuk.
-
Xero
nagyúr
válasz
straightedge #20489 üzenetére
1. Nem vagy túl informatív. Az, hogy nem indul vagy kernel panicol, attól még nem vagyunk okosabbak.
2. Az, hogy a CPU-d támogatott az még csak egy dolog. A GPU kapásból macerás lehet, ahogy sok más eszköz is.
3. A legfontosabb talán, hogy nem egy innen-onnan lewarezolt összelegózott telepítővel kellene nekifutni, hanem eredeti App Store-ból vásárolttal. -
Xero
nagyúr
"A 3 angol linked nem sokat ér, mert nuku angol,"
Erről ki tehet?
"Hol vannak itt az alaplapok 3 csoportba sorolva?"
Az itt felsorolt lapok kb nulla gonddal működnek.
"Itt vagyok 5 órája, és csak azt tudtam meg, hogy mi NEM fog működni, pedig azért jöttem ide, hogy azt tudjam meg, hogy mik azok a lépések, amiket szépen sorban meg kell tennem, hogy működjön az X a gépemen."
Le lett írva. Járj utána a moddolt biosnak, vagy cserélj lapot, de leginkább vegyél másik monitort.
"Leszarom ha kitiltanak, ez titeket, és a modikat minősít, mert a normális stílusban, világosan megfogalmazott ontopik kérdéseimre nem vagytok képesek értelmes idő alatt (max. 48 óra) több 10 üziben sem normálisan úgy válaszolni, hogy az eredménnyel menjek is valamire."
"Nem velem van baj, hanem veletek, mert nem értitek meg, hogy miért írok itt, és máshol, hogyan kéne működnie 1 fórumnak. Ha ellentmondások vannak, ha nem kapok mindenre választ, ha hamis, vagy részben igaz (minden üzinél találgassak, hogy igaz, vagy nem?) válaszokat kapok, amikkel nem sokra megyek, ha másik helyre küldötök, meg hogy a keresővel a 0-ról kezdjem az egészet, akkor nem sokat ér az egész."
Ez nem IT tanácsadó szolgálat. Ha gondolod tudok olyannal is szolgálni, de annak a napi díjából megvan az új monitor.
"Ha normálisan válaszoltok nekem, akkor én is normálisan fogok írni, válaszolni. "
Elvárod a sült galambot. Itt a gond. Egy alapvetően macerás kiépítéshez próbálsz nekifogni nulla elő tapasztalattal és nyelvtudással, majd számon kéred, hogy miért nem megy. Mindenki h*lye csak Te vagy villamos. Értem.
"A lapom modern UEFI-s, ezért sem értettem, hogy miért pont a BIOS-ommal van gondja az X-nek."
Mert az, hogy UEFI alapú még pont semmit sem garantál.
"Úgy látom az Apple cég mindent elkövetett, hogy a lehető legtöbb dolgot a lehető legjobban eltérőre csinálja a Win OS-okhoz, hardverekhez képest (külön filerendszer, billzet, stb.), hogy bárki, aki X-et használna Inteles, vagy Amd-s gépen, alaposan megszívja az egész telepítést, élete végéig emlegesse. Lehet jobb is, hogy a szívásos Asus lapom van."
Az Apple HW gyártó. Mi érdeke fűződne ahhoz, hogy Te az Asus lapodra felpakold az OS X-t?
Röhej...
-
Xero
nagyúr
válasz
Kezdő Balázs #20330 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de nem szerintem ne erőltesd.
Ott indul a dolog, hogy AMD-re próbálok felerőszakolni, ami alapvetően egyáltalán nem támogatott. Innentől pedig a gyári telepítő felejtős. A gyári kernel (rendszermag) meg sem fog moccanni, így olyan verzióval kell próbálkozni, amit AMD-hez módosítottak, bár ez sem garantálja, hogy adott processzoron elindul.
-
Xero
nagyúr
válasz
Kezdő Balázs #20328 üzenetére
Ha nem gyári kerneles az image és támogatott általa a processor, akkor simán mehet. Egyéb esetben felejtős.
-
Xero
nagyúr
válasz
Clickbait #20269 üzenetére
Ha külön van telepítve akkor miért is ne lenne dualboot?
Mi a bánatnak külön program egy teljes tükör másoláshoz amikor ott van a Disk Utility? Amúgy meg Time Machine.Arra írtam amire Te is. Nyilván hiába állítja be a Windows partíciót System Preferences-ben, amikor az OS X saját boot loadere pont nem tud vele mit kezdeni hackintoshon. Chameleon/Chimera-ban kell megadni a boot order-t, lévén az az elsődleges boot loader.
-
Xero
nagyúr
válasz
King Unique #20001 üzenetére
MBR-re is felmegy: [link]
OOB csak olvasni tudja, az íráshoz kellenek kernel extensionök.
Laptopok közül a HP Probook 4530s a leginkább támogatott vonal, de én azt mondom, hogy mobil gépnél nem érdemes szórakozni. Mac-et kell venni és pont.
Ha nem tudsz virtuális gépre 10.6.8-at telepíteni, és így megvenni egy telepítőt, akkor hétközben Miskolc - Budapest - München vonalon szívesen segítek adott időpontokban (nem mindig megyek tárgyalni, változó hogy merre vagyok éppen) egy MBP-val egy vásárlás és/vagy Unibeast erejéig. Nyilván, ha megmondod merre felé vagy, akkor egyszerűbb a dolog.
-
Xero
nagyúr
válasz
rakloo #19998 üzenetére
Igen.
Passz.
Azonos fizikai lemezen pont a backup lényege szűnik meg. Egy hw hibánál a hajadra kenheted. Backupolni külön fizikai lemezre érdemes, de a legjobb, ha két helyen van a backup. Nálam pl van egy rendszer és workflow backup a Time Capsule-ön, és van egy külső winyón. Ez utóbbit csak hetente egyszer használom, egyébként pedig a fiókban ül. Ettől biztosabb megoldás nincs otthoni körülmények között. -
Xero
nagyúr
válasz
King Unique #19994 üzenetére
Először is a szívás a legtöbb esetben a nem megfelelő HW, a nem megfelelő, nem vanilla telepítő (ilyen-olyan módosított cuccok) vagy a tájékozatlanságból fakad. Egy válogatott hw-es konfigurációnál nem sokkal macerásabb a telepítés, mint egy Mac-en, bár azt az élményt úgysem hozza soha.
A Te kiépítésed nagy valószínűséggel a GPU-nál hasal el. A GT630-as támogatásáról nincs információm, bár lévén nem Kepler-es, így elég macerás lehet. A Intel HD2000 pedig nagyon felejtős.
(#19995) rakloo: Az OS X partíció maradjon elsődleges. Elviekben, akkor nem akad össze. Viszont a "Time Capsule" partíciódnak nem igazán látom értelmét.
-
Xero
nagyúr
válasz
Clickbait #19968 üzenetére
Rosszul tudod. A HD3000 és HD4000 natív támogatással rendelkezik.
Jelen helyzetben a Vendor ID kavarhat be a helyes kext betöltésnél. Ebbe már nem akarok belefolyni, mert annyira nem foglalkoztam vele. Vannak módosított vanilla kext-ek bizonyos kimenetekhez. Érdemes ezekkel foglalkozni, esetleg kézzel belenyúlni.
-
Xero
nagyúr
válasz
KonzolKartel #19868 üzenetére
Közel sem fogja azt az élményt hozni mint egy válogatott alkatrészes Intel alapú gépen, Mac-ről már nem is szólva. Szóval messzemenő következtetéseket ne vonj le.
Nálam is van a háznál hackintosh, de akárhonnan nézzük egy Mac azért teljesen más. Kiveszed, bekapcsolod, használod. Nincs para. Nyilván egy válogatott gép is képes már menet közben ugyan azt az élményt hozni, viszont ott rá kell szánni pár órát, a válogatásra, az esetleges plusz kiegészítők előkészítésére, és sosem lehet tudni mikor üt be valami.
Nekem relatív szerencsém van, lévén a hackintosh szinte gondozás mentes, de nem bíznám rá a munkámat a MP-val szemben, hiába tudná ugyan azt a sebességet hozni, sőt túlszárnyalni némi upgrade árán.(#19872) SCR3AMN00B: Ne vezesd félre. Bármi mehet elsőnek, teljesen mindegy. A lényeg, hogy AHCI módban legyen a SATA kezelés a kezdetektől.
Ha tudja mit csinál az ember, akkor nem lehet elrontani. Kétszer telepítettem hackintoshra OS X-t és egyszer Windows-t. A Windows az összeszerelés napján került fel és köszöni jól van, ahogy a 10.7 is akkor került fel, majd upgradelődött 10.8-ra.
-
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95 #19831 üzenetére
Első körben jogok rendben vannak?
Dropboxot húzd újra, és a Vuze-t dobd ki a p*csába. Használj uTorrent-et vagy Transmission-t.Az se lenne hátrány, ha magát a Finder crash logot másolnád be. Pl: "/Users/David/Library/Logs/DiagnosticReports/Finder_2013-03-22-162818_David-Mac.crash
" -
Xero
nagyúr
válasz
Clickbait #19736 üzenetére
A nyelvnél jobb alul a pipa lett volna a lényeg, hogy a menubaron lásd a kis zászlót, hogy éppen milyen a kiosztás.
A többiből pedig annyi látszik, hogy nincs háló kext. Az eszköz sem látszik. Így nem is tudod hozzáadni a System Preferencesben, mert nincs mit hozzáadni. Kell a megfelelő kext. Ebben passzolom a dolgot, google.
(#19737) SCR3AMN00B: A Leopard még használhatott 32bit-es kexteket.
(#19739) SCR3AMN00B: Jónak tűnik.
-
Xero
nagyúr
válasz
Clickbait #19734 üzenetére
Márpedig root jelszó nélkül eléggé meg van kötve a kezed. Ha a usered adminisztrátor jogokkal rendelkezik, akkor bizony az ő jelszava lesz az. Figyelj arra is oda, hogy a kiosztás változik-e (System Preferences - Language & Text - Input Sources - jobb alul pipa a Show Input menu in menu bar) ha app-et váltasz. Simán el tudom képzelni, hogy át van nyomva int. angolra.
Ha így sem megy, akkor hozz létre egy másik admin user-t a System Preferences - Users&Groups menüpontban. Rányomsz a lakatra, majd a jelszavad megadása után a plusz jelre.
A system profiler-t valóban én szúrtam el. Ez a régi elnevezése volt. Most System Information néven fut. Kattingatva a következő képpen érhető el: Alma menü (bal fent) - About This Mac - More Info - System Report
Vagy egyszerűen a keresőbe beütöd, hogy System Information és enter.
Itt a Network pontot nézd végig, illetve a Software ponton belül az Extensions pontot. Ez utóbbiban szerepel a kext, ha betöltődött.Ha itt szerepel a hálózati eszköz, akkor a System Preferences - Network menüpontban a Location-nél nyomj egy Edit Locations-t. A plusz gombbal hozz létre egy újat, majd ha megvan akkor bal alul a plusz jellel adj hozzá egy Ethernet kapcsolatot. Ezek után mennie kell.
Természetesen mindez csak akkor működik, ha be van töltve a megfelelő kext.
-
Xero
nagyúr
válasz
Clickbait #19732 üzenetére
A terminal nem is fog karakterek írni amikor jelszót írsz (egyik UNIX terminal sem
). Csak gépeld be és enter.
A system profilerben sem szerepel az ethernet? Semmilyen kext nincs betöltve neki(szintén system profiler - software részleg)? Másik location létrehozást próbáltad és ott hozzáadni az ethernetet? Terminal ifconfig-ra mit dob? Azon azért ne lepődj meg, hogy firewire-ön nem jön net.
Screenshotot egyébként cmd-shift-3-al tudsz lőni teljes képernyőről. Cmd-shift-4-el pedig kijelölt területről. Cmd-shift-4-space-el pedig a kiválasztott ablakról.
-
Xero
nagyúr
válasz
Clickbait #19728 üzenetére
Kezdésnek: beszeljukmac wiki
-
Xero
nagyúr
válasz
peterattila #19713 üzenetére
Olyan rendszer amit nem PC-re terveztek.
Mac-en semmi ilyen kínja nincsen.
Egyébként indításnál a boot loader paraméterezhető ott ad meg. Oda ennyi kell Neked:
"Graphic mode"=800x600x32 -
Xero
nagyúr
válasz
peterattila #19711 üzenetére
Így:
TextEdittel ennyit kell hozzáadni:
<key>Graphics Mode</key>
<string>1680x1050x32</string>szerk: Nyilván a kívánt felbontási adatokkal.
-
Xero
nagyúr
válasz
janika226 #19707 üzenetére
Milyen videókártya? Nagy valószínűséggel az vet gátat a telepítéseknek.
Nem kell buherált iATKOS-al szórakozni. Valahogy pakolj fel egy virtualbox-ba OS X-t (SL 10.6.8 vagy Lion), vedd meg a Mountain Lion-t az App Store-ból. Unibeast-el csinálj egy boot pendrive-ot. Telepítsd a rendszert róla (BIOS-ban, AHCI ON). Pakold fel MultiBeast-ből a következőket: UserDSDT Install (tonymac oldalon letölthető a lapodhoz megfelelő DSDT), ALC8xxHDA, AppleHDA rollback, 3rd party sata, Lnx2Mac's Realtek, Chimera. Ha ez megvan reboot és meg is vagy.Nyilván a GPU miatt még lehetnek más telepítendő, vagy beállítandó dolgok.
-
Xero
nagyúr
A mai jócselekedetem:
Hozzávalók:
- Apple A1114 bluetooth modul
- Egy beáldozható USB kábel vagy belső USB csatlakozó
- Egy 3.3V feszültség stabilizátor
- Némi forrasztás
- Egy kevés szigetelő szalag
- Valami dobozka
- 2 perc munkaÍgy a család örül, mert kapnak szép Apple wireless desktopot (keyboard, trackpad) a hacklihoz, az én karmám pedig ismét helyre állt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest