-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabady
aktív tag
Szeretnék segítséget kérni OC frissítésben.
Jelenleg 0.6.2 -t használok, friss kextekkel. Viszont szerettem volna frissíteni 0.7.3-ra és nem bootol a rendszer.
Nem látja az APFS partíciót az OC. -
Gabady
aktív tag
A HighSierra még mennyire használható 2021ben?
(Catalinaba tetszik, hogy mobilos appok is megtalálhatóak-használhatóak, sidecar funkció....)
Sajnos egy másik konfigomban egy gtx970 miatt max a HS lenne támogatott. -
Gabady
aktív tag
Alapból 4K@30hz ment csak. Aztán addig mókoltam, még ment a 60hz, de nem volt hidpi, így elég csúnya volt a kép. Kiderült, hogy rosszul voltak megcímezve a portok. HDMI portra volt kötve a TV, viszont a DP porthoz volt társítva. IOreg-ben megnéztem hogy melyik portot használja, ez volt a 2. port, aztán a config.plistbe beleírtam a "framebuffer-con..." sorokat a megfelelő címzésekkel és típusokkal.
Az alábbi leírást használtam hozzá. -
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #36488 üzenetére
NNNNNNA!
Hatalmas örömhírt kell hogy közöljek, sikerült végül a 4K@60hz, HDMI porton keresztül az UHD630-al és ez tényleg 4K....
Fel kellett patchelni a portokat, ennyi volt a mahina
Szóval most van egy HP masinám, i5-9500-al ami OC-val, full full működik! Patika!Másik történés viszont, hogy megpróbáltam volna a kis Dell 3020-ast is átvarázsolni OC-ra, de az APFS meghajtót sajnálatos mód nem látja.... Erre van ötlet?
-
Gabady
aktív tag
válasz
kushwavez #36477 üzenetére
Új projektbe kezdtem, egy másik géppel közbe. Az alábbi EFI-t használva illetve váltva OC-ra, minden nagyon szipi-szupi, kivéve a kép. UHD 630 videjóvezérlő van egy i5-9500 CPU-ba integrálva.
Ha 4K felbontás megy, nincs csak 30hz, illetve ha nincs 4K, csak 2560 x 1440, akkor van 60hz.
Ugyanez a bajom a HD4600-al is az optiplex masinával. -
Gabady
aktív tag
Szeretnék 2 dologban segítséget kérni.
Dell optiplex 3020 masinára let felpattintva a Catalina cloverrel.
Hang csak DP-n keresztül van, jack-et is fel kellene éleszteni, illetve a másik, hogy a HD4600 videovezérlő nem kezeli le a natív 4K felbontást. -
Gabady
aktív tag
Az alábbi link segítségével sikeresen felhekkeltem a Big Sur-t egy a leírásban is szereplő Optiplex 3020-asra. (i5 4590, 8GB, HD4600) Viszont a VGA nem annyira frenki.... 1280x1024-es a max felbontás, memóriának 7MB-ot ír és elég laggy....
OC-al sikerült feltelepíteni. -
Gabady
aktív tag
Tudom, bocsi, ezért is tettem offba.
Ragaszkodnék az alma megoldásai mellett a képernyőtükrözés és az alkalmazások miatt.
Elég jó ökoszisztémám van már, iphone, ipad, airpods, hackli.... Vidéken amikor eltöltök pár napot, akkor lenne jó a tv-t használni a kütyüjeimmel. Pl. egy plex, zenelejátszás, yt videók.Megfordult amúgy a fejembe az is, hogy valami mac mininek megfelelő hacklit összedobnék.
-
Gabady
aktív tag
Halihó!
Tanácsot szeretnék kérni, egy nem okos tv felokosításában. Gondolkozom, hogy vagy egy mac mini-t kéne ráaggatni, vagy pedig egy apple tv-t. Főbb szempont a multimédiás felhasználas lenne. Meg az anyagi része, szeretném minél kevesebből megúszni....
-
Gabady
aktív tag
válasz
kushwavez #35735 üzenetére
Lényegében ez a Xeon egy 4770/90-ek felel meg. FakeID-vel nem lehet ezt is maszkolni ?
A vga driver sikerült, ahogy mondtad, rendszerfrissítéssel. HDMI hang azóta egyből van, az alaplapi hangkártyán egyelőre csak az előlapi kimenet működik, mikrofonnal, de az úgy, hogy telefonáltam is vele már... -
Gabady
aktív tag
[Erre] ötlet, hogy miért nem full screen webdriver után?
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #35721 üzenetére
Na.... további fejlemények:
-A High Sierra telepítőt el kellett engednem, mert folyamat hibára futottam. Sikerült lekapni egy Mojave telepítőt, amit feltettem pendrivera, majd telepítéskor 2 hibába is belefutottam.
Első hiba volt, az hogy szintén hibásnak írta a telepítőt.
-Ezt sikerült orvosolni egy fájl törlésével, majd közölte, hogy nem tud csatlakozni vmi szerverhez. Ezután kapott a Clover egy RTL kext-et, majd sikerült a telepítés. A Mojave-t viszont el kellett engednem, mert nem támogatja a GTX-eket...
-Szóval marad a HS. Mojave alól sikerült megcsinálnom a telepítőt, szintén kellett az RTL kext a hálókártyához, mert hibára futott megint a telepítő. A telepítés sikeres volt, mostmár csak finomhangolni kellene a gépet. Nincs hang, CPU-ra Unknown-t ír, vga webdriver nem megy fel, mert az OS Build ID 17G66 és nem találtam ilyen build ID-vel rendelkező drivert...
iMac 14,2 SMBiost alkalmaztam, és a telepítőt a leírás szerint készítettem el.
Szeretnék segítséget kérni a finomhangolásban. -
Gabady
aktív tag
Sziasztok!
Elakadtam a telepítő bootolásakor.... több külföldi oldal alapján is próbáltam már, de sajnos ez a still waiting üzi fogad. [link]
Tudnátok segíteni ?
Bios a leírtak alatt beállítva, XMP1, USB handoff-ok enabled, XHCI Auto etc... -
Gabady
aktív tag
Első körben én tápra gyanakodnék, de nem kizárt az alaplap hiba sem.
Az ha kattognak a vinyók, az ugye a leállítás-újból pörgetés. az pedig táp probléma szerintem, vagy energiagazdálkodási fícsör... De mivel utána nem tudod bekapcsolni... ha van másik géped, vagy valami barátod, akkor egy csere táppal próbálkoznék. -
Gabady
aktív tag
válasz
Smiley #32503 üzenetére
Az Apple régen is más processzort használt, az Intel meg b*szhatja a 60 év előnyét, ha már évek óta "hibás" processzorokat gyárt... (gondolok itt a spectre és társaira) mindezt persze úgy, hogy nem reklámozza, illetve továbbra is ezt a biztonsági rést figyelmen kívül hagyva, csak szoftveres foltozgatással javítva gyárt....
A probléma inkább az Apple fejlesztői részleg koordinálásában lesz. -
-
Gabady
aktív tag
Hali,
Kérdésem lenne a következő...
Volt már egy jól működö rendszerem, de most procit cseréltem i5 4460ról, xeon e3-1240v3ra.
Eddig nem próbáltam még a rendszert elindítani, van-e valami teendőm ?? -
Gabady
aktív tag
Az aláírásomban levő konfigon futó mac os-el annyi gondom lenne, hogy a procit úgy hajtja, hogy 8x-es szorzó, 32x-es szorzó. Tehát vagy 800Mhz-en, vagy 3200MHz-en fut a proci. Erre szeretnék megoldást.
-
Gabady
aktív tag
Tényleg, jó is hogy írod. Ez az SSDT, DSDT dolog nem világos, mi is ez pontosan, hogy kell kreálni, stb stb.... Valaki legyen szíves felhomályosítani, egy linket adni, valami
-
Gabady
aktív tag
Na a mai nap folyamán sikeresen feltelepítettem egy 10.12-es rendszert, amit aztán sikeresen frissítettem 10.13.6-ra. Megy "minden", kivéve a hangot (eddig még mást nem hiányoltam). Segítséget szeretnék kérni a reszelésben és nem szeretnék csak úgy telepítgetni, mert tegnap is a hwsensors program után kernelpánik fogadott, amit csak újratelepítéssel tudtam orvosolni....
-
Gabady
aktív tag
Hali, szükségem volna egy kis segítségre.
Létrehoztam egy telepítő pendriveot vmware alól, rátettem egy clovert, rendszerindításkor elindul, elkezd tölteni a telepítő is, csak megáll... Gyanítom a config fájlal lesz a bibi. Tudnátok segíteni ennek összeállításában ?
Tegnap már felment pikkpakk a rendszer, csak aztán vmi miatt a pendrive elszállt és nem volt hajlandó bootolni a clover. Ma újracsináltam, de most meg a telepítő nem akar indulni. Bios beállításokon már túl vagyok, egy config fájlra lenne szükségem. Köszi! -
Gabady
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29200 üzenetére
Vmi nem frankó, a rózsaszín és a kék dugaszon van csak kimenetem ...
-
Gabady
aktív tag
Esetleg találkoztatok e már olyannal, hogy van faszántosan net windows alatt, majd átlépek OSX-re, ott bizonyos oldalakat nem, vagy csak nagyon nehezem hoz be, majd miután visszaváltok Windowsra, azt írja hogy nincs kapcsolat, kb fél percig, majd helyreáll a rend. Szóval, igazából a lényeg, hogy OSX alatt van vmi gebó.... Esetleg másik kext, vagy driver megoldaná ?
-
Gabady
aktív tag
Ennyit nyom a masina. -
Gabady
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #29176 üzenetére
Valszeg akkor átváltott volna DVI-re vagy HDMI-re,ert IGPU esetében a VGA kimenetet használtam.
De mostmár működik a GTX-el -
Gabady
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29170 üzenetére
Tonymac oldaláról szedtem egy config-ot ami elv. az én alaplapomhoz készült. Sajnos a probléma ugyanez. Ma majd megpróbálom visszatenni a GTX-em és az nvidia-s configgal indítani a telepítőt.
-
Gabady
aktív tag
Clovert feltelepítettem a pendrivera, majd az appstoreból letöltött Sierra-t virtuális gép alól feltetettem a pendrivera terminalból.
A mai nap folyamán a pendriveot sikerült összekapni, de a probléma az, hogy a telepítő nem fut le.
Lehúztam az összes vinyóm, kiv. azt amire megy az OSX, és a GTX970em is kivettem a gépből.
A telepítő az alábbi képpel ál le.:[kép] -
Gabady
aktív tag
Nos tegnap este már sikerült elindítani az OSX-et ThuG4LifE kollégánknak köszönhetően. Kiderült, hogy a config.plist-em volt szar, az általa generáltakkal már sikerült bebootoltatni a telepített rendszert.
Probléma innentől kezdve kezdődött. A hálózat kiválasztása után a gép resizett.
Majd úgy indítottam, hogy nem csatlakozom hálózathoz, ekkor rendben felállt a rendszer.
Ráengedtem a Multibeastet, amivel feltettettem a Fakesmc-t (alepértelmezetten), hálókártyát, és a clovert.
A probléma ezekután következett. Kernelpánikkal halt le bootolás közben, és utána már a telepítő sem volt hajlandó elindulni. A képeket csatolom, esetleg valami ötlet?
PS:
Utána pendriveon is próbáltunk más config.plist-el bootolni, de sikertelenül sajnos.
Mitől szállhatott el a pendrive is ? -
Gabady
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29135 üzenetére
Jol latom hogy neked is ugyanott hal le mint nekem ?!
-
Gabady
aktív tag
Bios reset utan legalabb mar kernel panicom van.[kép]
-
Gabady
aktív tag
Nha... sikerült végül úgy csinálni egy telepítőt, hogy Bootdiskutility-vel tettem fel clovert, és a másik partícióra pedig vmware-al csináltam Sierra telepítőt, amit appstore-ról töltöttem le. A telepítőt terminalból csináltattam, a gép újraindítás után be is bootolja a clovert, de miután elindítanám a telepítőt, az alma képnél vár egy sort, majd újraindul a gép. Próbáltam verbose módban is indítani, de sajnos nem túl beszédes a drága... Valami ötlet, javaslat ??
-
Gabady
aktív tag
A múltkori sikerek óta, nem sikerül egy épkézláb telepítőt sem készítenem. OsX alól próbálom, vmware-ben. Próbáltam már a leírás alapján is, próbáltam már tonys leírás alapján is, Unibeastel is.... de semmi. kezdek már megőrülni.... mit baszhatok el ??
-
Gabady
aktív tag
-
Gabady
aktív tag
válasz
mgaben #28856 üzenetére
A baj, hogy a Cloveres bootmenü után fekete kép és azonnali restart fogad. Már próbáltam többféleképp is pendriveot készíteni, ezidáig sikertelenül. Virtuális gép sem bootol be valamiért.
Majd ma megpróbálom kiírni lemezre a telepítőt, hátha úgy jutok valamire...
Egyéb ötlet ? -
-
Gabady
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, macos-t szeretnék a konfigomra varázsolni. Korábbi sikeres próbálkozások voltak már, amin csiszolgatni kellett, de most végre egy tényleg f*szán működő rendszert szeretnék.
Illetve utóbbi időben nem nagyon követtem a frissítéseket, milyen disztrókkal lehet próbálkozni.
Elképzelés első körben az lenne, hogy SSD-n marad a windows, az egyik vinyómra pedig telepedne az OS X.
Aztán ha jól sikerül az OS is mehetne egy SSD-re. Mit ajánlatok, hasonló deszkával dolgozott-e már valaki ??
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest