- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
Ha jól tudom: amióta NB (north bridge) chipset határozza meg jóformán az egész gépet azóta nem para a hackli. És igen ez az intel procikkal jött. Az IBM/PowerPro procik idején jóval customabb gépek voltak a MAC-ek.
A VGA-k között is tudtommal az lehet csak a különbség, hogyha tényleg megfelelő fajtát veszel (mint pl én a HD5850-et) akkor semmit nem kell mókolni, mert az OsX automatikusan felismeri. Ez azért lehet mert ezen kártyákra maga az apple helyezi bele a drivert a Os-ba így nem kell mókolni, működik a kártya out-of-box
közben látom 10sec-el késtem le Smiley kollégát.
-
Smiley
addikt
Mivel az intel gyartya a procit meg a chipset-et, persze, hogy menni fog. A gigabyte es a tarsai is ezt epit be, ahogyan az apple is. A mac ugyanugy pc, csak mashogy hivjak. A PowerPC-s idokben mas volt az architektura, ezert nem lehetett x86 alapu gepekre telepiteni az OS X-et. A vga-hoz csinalnak kulon firmware-t, hogy a mac EFI-je is mukodjon, ezt leszamitva semmi kulonbseg. Sima pc-s firmware-el is menni fog a kartya eredeti mac-ban, csak kepet az utan fog adni, hogy az OS betoltotte hozza a driver-t. Tehat nem lesz single user mode, meg boot disk valaszto, es a tobbi ilyen.
-
Smiley
addikt
A hp-nek is sajat lapja van, a dell-nek is es igy tovabb. Sok mindent nem kell csinalni, nem olyan bonyolult dolog az alaplap mint azt sokan gondoljak. Megveszi az apple az intel procit meg a hozza valo chipset-et, vesz hozza meg halokartyat hangkartyat es a tobbi vackot, ezeket az alkatreszeket beleszorjak egy tervezo programba, megadjak a nyak fizikai mereteit, ebbol a program legeneralja a gyartashoz szukseges terveket, azt odaadjak a kinainak, aki meg kinyomtatja, es mar lehet is csavarozni.
-
rii
nagyúr
ezt próbáljam meg?
https://www.tonymacx86.com/threads/how-can-i-use-my-gtx-1050-ti-in-macos-sierra.219878/
a srácnak nem működött -
tlac
Topikgazda
az SSD-t mindig a telepítőből csak, de úgy már többször megcsinálta
igen, erre gondoltam, hogy a telepítőből pucold le
de az iso meg a pebdrive is ugyanabból az install sierra-bol van
próbáld már meg, hogy vmware alatt a store-ból letöltöd megint az osx-et és ott csinálod meg a telepítőt ismét
a linkeld oldalon szereplő bios beállításokat megcsináltad mikor az összefoglaló alapján telepítesz?
ha nem, beállíthatoda linkelt oldalon lévő zip-ben van egy OsxAptioFix2Drv és egy EmuVariableUefi is, próbáld meg, hogy mindkettőt telepíted a cloverrel együtt
gondolom a clover is felülírná, nem kellene törölni, csak így tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés
jobb így szerintem is
-
tlac
Topikgazda
most elkezdem keresgélni, másik unlockert nézni
ne, el ne b@szd
a meglesz a darwin.iso, akkor a vmware player // (bal fent) Player // removeable devices // cd-dvd-sata // settings-be adjam majd be a darwin.iso-t, mikozben fut a sierra?
igen, és utána majd a megnyílt cd-ről telepítsd a cuccot
vagy a win-update-tools.cmd-t kellene elindítanom?
az elvileg letölti a legfrissebbet, kipróbálhatod
de nem értem miért nem megy nálad semmide egyébként kézzel is le lehet tölteni
innen szedd le a legfrissebb com.vmware.fusion.tools.darwin.zip.tar-t
jelenleg ez az
majd bogarászd ki az iso-t -
-
tlac
Topikgazda
sierra.iso usb-re írva (nincs itthon 8 gb-os dvd)
megint túl bonyolítod, sehol nem írtam, hogy ilyet csinálj vele, bár igaz azt, se, hogy mit
valószínűleg itt rontottad el, amiért nem bootola virtuális gépen belül adjál hozzá egy CD meghajtót és annak állítsd be az iso-t
majd kelleni fog még ez a meghajtó: [link] -
MineFox54
őstag
Sikerült összeszenvedni a dolgot... 10.6.3-at upgradeltem 10.6.8-ra, onnan készítettem egy 10.9 installert, amivel upgradeltem.
Amiben még segítség kéne:
Képernyő csak 1024x768p-n megy, ezt úgy tudom az EDID oldja meg. Van erre valami tool, vagy kézzel kell?
Kisebb képhibák vannak, illetve picit laggosak az animációk. Ezt megoldja egy driver/kext? IGP-t használom, napközben meghalt a 9600GT -
-
tlac
Topikgazda
új vmware-ekben benne van a 10.12 is
itt azt mondja, hogy a vmx fájlt még szerkeszd meg hátha megoldja:
virtualHW.version-t írd át "10"-re vagy smc.version-t "0"-raa vt-d meg ne kapcsold ki
-
tlac
Topikgazda
jól megbonyolítod az életed
a 12 VM se a player-ből, se a workstation-ból nem ment fel
tanácsolták: 11miért nem ment fel a 12-es, amit linkeltem? mit mondott?
talán régebbi is jó leszuninstalljam a python-t?
uninstallálhatod, de nem számít nekünk most
itt mit szeretne?
csak toldd rá a patch-et, aztán nyomkodd a vmware-t
majd ha nem megy valami miatt, akkor visszatérünk ide -
Plasticbomb
addikt
Keress rá erre a torrentre: OS X 10.11 El Capitan Retail by TechReviews, arra hogy letöltsd egy otthoni gépen a telepítőt, tökéletes. Az első telepítőmet, ami működött, ezzel raktam össze, az utolsót azon a rendszeren raktam össze, amit az első telepítővel installáltam. Működik, és egyszerűbb.
Kérdés, azon a gépen, amire tenni akarod az osx-et, van más os is?
-
Plasticbomb
addikt
Na, később, otthonról próbálok egy csokor választ összeszedni neked..
CSM: nagyon lerövidítve régi biosos eszközök uefis supportja (támogatása). Namost buos macben nincs, ráadásul előfordulhat, hogy ha engedelyezve van, akkor az uefi BIOS módon kezeli az alkatrészeket, ami esetenként bekavarhat. Ezért ajánlatos kikapcsolni, mert akkor az uefi csak uefis módon kezeli le a gépben lévő alkatrészeket. Gondolom nem tervezel régi tervezésű alkatrészeket használni, szal ne is gondolkodj, nyomd ki.
Bios/uefi frissítés: nem ugyanaz az alaplapod, neki lehet, volt valami oka azon az alaplapon, amiért az újabb helyett visszarakta a régit. Nyugodtan frissítsd le a legújabbra.
Usb: csak akkor tilts le usb-t, ha tudod melyik foglalatokhoz tartozik az adott usb vezérlője, különben csak nézel majd, mint rozi a moziban, hogy miért nem működik.Az, hogy a z említett dolgok miért nem kellettek eddig os telepítéséhez, az annak az oka, hogy az osx nem arról szól, hogy általad összerakott rendszerre rakod, hanem előre elkészített konfigurációra kerül, s így csak azzal foglalkozik a gyártó, neki meg így egyszerűbb, hogy azokat az efiben felkonfigurálta már. Macan sincsenek ezek előtted, de te nem macre akarod tenni, ahol viszont ezekkel foglalkozni kell.
Többit később, vissza kell mennem dolgozni (engem innen nem akarnak kirúgni, hogy a fene essen beléjük, pedig egyszerűbb lenne nekem...)
-
Smiley
addikt
Letoltotted es felmasoltad azt a clover-es zip-et is az oldalrol? Szerintem ez nem igazan volt nagy 5let, ugyanis ebbe van egy rakas kext ami szerintem a telepites idejere teljesen felelsleges, arrol nem beszelve, hogy csak a fixshutdown-t fix-et hasznalja.
Halozat, videokartya, hang meg a tobbi vacak boven raer majd azutan hogy stabilan fut a rendszered. En kiprobalnam egy full vanilla telepito+clover+fakesmc comboval. -
Plasticbomb
addikt
Első körben nézd meg, hogy melyik machez van alapból vagy opcióként ez a processzor. Annak van egy "tipus" jelzése pl imac14.1 16.1 16.2 17.1 vagy hasonló. Ez imac lesz, macben ilyen nincs, valamit macbook smbiost sem célszerű használni.
Itt fakeCPUID-el oldják meg meg az igp fakeID-el
Everymac. Imac18,3
-
Smiley
addikt
Az lehet problema, ugyanis a telepito is ramasolja az installer app-ot, kerdes, hogy csinal-e vele valamit elotte. Szerintem kezd tiszta lappal, es csak a clover legyen rajta semmi mas. Ez az installer error nekem pont az UEFI-s gepemnel jott elo, ott azt hiszem vagy 3 usb port-ot probaltam mire jo lett. Valami ruszki vagy szlav leirasbol jott az otlet. Miutan mukodott annyira mar nem erdekelt a dolog, hogy megnezzem mi baja volt, ugyanis az esetek 90%-ban es sata-rol telepitem, mert az usb az rohadt lassu.
@Plasticbomb: Tolem beszorhatjuk az osszefoglaloba, viszont akkor valakinek kene beleraknia ekezetet, meg egy-ket linket ami wikipedia-ra mutat a rovideteseknel.
Meg ez tenyleg csak ilyen nagyon alapszintu leiras, szoval el lehetne meg ezt bonyolitani egy kicsit.
-
Plasticbomb
addikt
kifutottam az előző szerkesztési idejéből, itt a gyerek a cloveres leirása nvidia vga-val NVMe ssd-vel! Ebból nem kell neked minden, gondolom én, de a lényeg itt van!
-
Mr.C
őstag
lehet jött ki, nem tudom, melyiket használod
De miért akarsz belepiszkálni? Jó az úgy, nem értem, miért zavar...
-
Mr.C
őstag
Telepítőt újra csináltad? UEFI szerint?
Ha igen, CLOVER-t felraktad? UEFI szerint?
Ha igen, tudod mount-olni az EFI partíciót?
Ha igen, akkor másold ki az asztalra a FakeSMC.kext-et és utána azt másold be az EFI/CLOVER/kexts/other-be.
Ha ez megvan, akkor próbáld ki, működik-e. Ha nem, akkor kell más módszert keresni. -
rii
nagyúr
újratoltam az egészet ....
viszont sajnos még mindig van bibi .-///
7. Töltsük le a legfrissebb HWSensors.Binaries.dmg-t, amiből szedjük ki a FakeSMC.kext-et.
márminthogyhogy szedjük ki?moveoljam, töröljem, vagy csak kell majd a 8-as ponthoz? .-))))
8. Másoljuk be a FakeSMC.kext-et a pendrive-on lévő EFI/CLOVER/kexts/Other mappába.
a pendrive-on akkor két kötet van ... az EFI -nevűbe tudom betenni ..... a diskutlity csak egyet lát ...9. Tegyük szerkeszthetővé a Clover config file-t, ezáltal grafikus felület alól root jogosultság nélkül tudjuk szerkeszteni a file-t.
sudo chmod 666 /Volumes/Install\ macOS\ Sierra/EFI/CLOVER/config.plistna'és itt derült ki h bibis a téma:
.-////
chmod: /Volumes/Install macOS Sierra/EFI/CLOVER/config.plist: No such file or directory -
rii
nagyúr
7. Töltsük le a legfrissebb HWSensors.Binaries.dmg-t, amiből szedjük ki a FakeSMC.kext-et.
8. Másoljuk be a FakeSMC.kext-et a pendrive-on lévő EFI/CLOVER/kexts/Other mappába.mivel a pendrive-on még nincs ilyen mappa, ezért gombolom kellene az a két sor:
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATA
su-t hiéba adok ki terminalba, marmint hiaba írom be a passwd-t ... annyit mond, hsu: sorry
Install boot0af in MBR: kiírja a usage: install help screen-t
(#30131) general:
én is -
Mr.C
őstag
hát mi alapján csinálod? honnan nézted, hogy ezen a vason menni fog? mert ott kell utánanézni.
Ha EFI-sen akarod felrakni, akkor install for UEFI és ESP, na nem, akkor MBR.
A drivereket nem tudom, Téma tökmindegy sztem, az RC szkriptek meg csak post-install-nál kellenek, hogy megjegyezze az előző boot-bül a beállításokat (fényerő, hang stb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest