- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
Lehet, hogy az előző videókártyádtól pont annyira volt zajos az analóg kimenet, hogy még nem nagyon hallottad, de a hangcucc már jelként értelmezte, és nem kapcsolt ki?
Amúgy ez is érdekes, mert szerintem ez a funkció egy verziófrissítéskor kerülhetett bele. Már nem emlékszem, hogy hány évvel ezelőtt vettem az első Z906-omat, de az még nem tudott ilyen kikapcsolást, a mostani viszont tudja. -
-
-
Hát az ilyen áruházi konzolokat meg ilyeneket felejtsd el. Nekem is kavart már be az. Egy jó drivert keress hozzá és a driverben nézz meg mindnet és állítsd be. Meg persze külön a windows vezérlőpultjában is. Meg ha használsz audio lejátszót, meg videót is.
Mondjuk nem tudom mit használsz de aimp/potplayer ajánlanám kipróbálásra. Nem reklám csak én ezeket használom win alatt. Meglepően jók. Annó én is mpc-t használtam, de jobb a pot player.. -
Laraxior
titán
Én ezt vettem
Nem igazán tapasztalok különbséget ez és a gyári között. Mondjuk nincsenek is olyan magas igényeim -
Laraxior
titán
jaj, hagyd a francba az optikai kábelt. Én is próbálkoztam vele, de csak annyi hasznom volt belőle, hogy hosszabb, mint a gyári jack dugós kivitel. Rendeltem 3x3m-t belőle (egyben nem kapni olyat mint a gyári) azzal szól a legjobban, normálisan lehet hallni a játékokban is ki merre mocorog
A hangkártya rendez mindent.
-
MPC-HC miatt van. Optikán úgy kapsz térhangzást, ha a "forrásod" is tudja.
Ha a hangkártyát tudja a dolby szabványt, akkor kapsz optikán 5.1-et vagy a forrásnak is tudnia kell a térhangzást. Lásd például dts hang ha 5.1-re van megírva akkor kapsz optikán 5.1-et. Ha ac3-al volt a film 5.1-ben megírva akkor csak sztereó jött át optikai kábelen.
Amúgy meg jobban jársz ha jack dugóval oldod meg mert sok beállítgatástól kíméled meg magad. Én is így tettem és minden tök jó vele. A filmek, a játékok mind 5.1-ben jön ki. Persze itt is kell hogy tudja a forrásod a térhangzást és akkor nem kell szenvedni az egységen hogy 5.1-et adjon ki. Ha jackken dugod össze, akkor csak a hangkártyán beállítod 5.1-re és ami térhangzást adja az mind 5.1-el jön. Függetlenül hogy ac3, dts. -
munky
őstag
Úgy tudom, hogy PC-vel optikán összekötve sima PCM módban megy hangfal. Ilyenkor nincs 5.1 csak 2.0 stereo. Rengeteg játék támogatja a térhangzást, ehhez viszont számítógépre csatlakoztatva analóg összeköttetésre van szükség.
Konzolnál (PS), ha a hang HDMI-n megy be és optikán van kivezetve, akkor TV hangbeállításainál a kimeneti módot Passthrough-ra (LG TV-n magyarul nálam "áthaladó") állítva a Z906-ban lévő DAC fog dolgozni, és a Decode lámpa is világít. Ilyenkor megfelelő tartalommal megy az 5.1.
PC-n nem tudok ilyen lehetőségről, de ha valaki máshogy tudja, akkor ne tartsa magában!
Szerk: koppasz1986 megválaszolta.
-
RECE
csendes tag
Köszi szépen.
Ezt egy hete találtam kb: [link] . Ezért kérdeztem, hogy honnan lehet ilyet leszedni.
Rendeltem én is egy pár ilyen hangfal állványt az electronikról. Most 6690. De a fülembe ültetted a bogarat, hogy nem adnak hozzá csavart. Nekiálltam vadászni, de nem sok sikerrel. Az egyetlen bolt, ahol darabra is árulnak, elég ergya. Nem enged be regisztrálás után a webshopba. Hibás jelszó, felhasználónév miatt. Már kétszer kértem új jelszót, de azzal sem. -
deathtania
senior tag
Én akkor szoktam használni, ha nézek valamit, mert eltérő forrás miatt eltérő lehet a hangerő a különböző hangszórókon. Nekem pl. volt olyan, hogy egyik filmnél beállítottam, szépen, egyenletesen hallottam mindent, megvolt a térhatás, majd a következő filmnél a hátsó hangszórók teljesen elnyomták az elsőket, így kb. a felére kellett visszaállítanom azokon a hangerőt, zenénél meg megint mókoltam rajta. Persze nekem elég, ha kb. jól szól, nem stresszelek erre rá, hogy tökéletes legyen minden. Az alapelvem az, hogy a TV sima, beépített hangszórójánál bármi mérföldekkel jobb, ez meg egy egyszerű PC-s 5.1 szett, amitől nyilván nem kell csodákat várni, de a kategóriájában az egyik legjobb, nem high-end cucc.
-
deathtania
senior tag
1.) Erre nem tudok válaszolni, majd a nálam okosabbak megmondják, de szerintem nagy difinek nem volna szabad lennie a kábelek között, mégiscsak optikáról beszélünk.
2.) A különböző hangszórók hangerő szintjét tudod beállítani. Amikor megnyomod, mindig annak az adott hangszórónak/hangszóró párnak a ledje világít, amelyikét tudod módosítani a frontokhoz képest a +/- gombokkal.
3.) Nem a legjobb a Gigabyte Realtek programja, de be lehet vele állítani. A "Realtek Audio Console" program legyen letöltve, az működni fog rendesen. Nekem egy B450 Aorus M lapom van, és csak ezzel az alkalmazással tudtam beállítani.És hogy miért mondom, hogy nem a legjobb a program: úgy, hogy elvileg 6 sáv van rákötve az alaplapra nálam analógban (3 jack csati), a programból futtatott hangteszten a mélyet pl. nem szólaltatja meg, mintha oda nem küldene direktbe jelet. Nem is teljesen értem, majd futok vele pár kört üres óráimban.
-
Freezee
senior tag
Azért ha ennyi pénzt áldozol egy gépre, majd ezt optikán akarod hallgatni, már ne haragudj de ez gáz..... akkor szánjál még egy kis pénzt hangkártyára és akkor tényleg valami élvezhető dolgot kapsz. Vagy használd az alaplap hangkártyának az analog kimenetét még úgy is jobb eredményt kaphatsz mint optikán.
-
deathtania
senior tag
Én csak abból indulok ki, hogy S/PDIF optikai kimeneten legjobb tudomásom szerint digitális jel megy ki, azaz nullák és egyesek. Namost a digitális adatcsomag nem tudom, hogy épül fel, de ha a hangkártya a nem megfelelő driver miatt nem használja az adatcsomag 5.1. kódolásért felelős algoritmust, akkor lehet driver gond is, de lehet, hogy segédprogram kell hozzá, hogy helyből 5.1-re optimalizált adatcsomag menjen ki, amit utána a z906 felhasznál. De én legalábbis úgy tudom, hogy a z906 kódolja át a jelet, és dobja szét 5.1-be a digitális jelet.
Nekem a TV-ből optikán megy át a hang, a stereo szekció világít, és a z906 kódolja át 5.1-re, ebben biztos vagyok.
Az 1-es analóg csatornán a stereo blokkot ki tudom kapcsolni, ott natívban, 5.1-ben kapja a jelet, ha úgy megy át a gépről.
Csak hangosan gondolkodom... -
sisi24
tag
Ezt nem tudtam még tapasztalni, még csak most sikerült odáig jutnom h lerendeljek egy Z906-ot.. Holnap itt van. Ha jobban szét nézel a fórumon akkor láthatod hogy többen írták ezt a "bakit" olvass egy kicsit vissza és láthatod.
Remélem nem esek bele ebbe a csapdába, amint látom van akinek bevált, de van akinek sajnos nem.
-
Zoley3
tag
Nekem is hasonló volt anno.
Csavarral lehet ráműteni
Itt egy Képes leírás pl -
gxyb
aktív tag
3 jack be van rajt, plusz aux jack.
https://www.google.com/search?q=z906&safe=active&client=ms-android-xiaomi-rev2&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwinqIGJ8ZLgAhXDXCwKHVI4AmoQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=360&bih=560
Másikat nem hallottam, ha ennyi a keret veheted bátran ha 150-200-at rá tudsz szánni akkor már inkább hm erölködő plusz hangfalak használtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged