Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz Mr.Csizmás #48 üzenetére
ez van, én már csak a féltégla G502X-el tolom, magas DPI-n, nem vállból rántok hanem csuklóból mozgatok kicsiket, sőt még a karórám is 220 gramm és attól sem esik le a kezem
-
MODERÁTOR
GPX2-nél is lehet azzal kezdeni, hogy lehámozzuk a 10 centet sem érő "ptfe" talpakat és veszünk rá valami minőségi cuccot. Az, hogy mást nem nagyon használnak a "prok" az az ő szűklátókörűségüket minősíti vagy éppen szponzorcucc.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Kobe
veterán
válasz Synthwave #45 üzenetére
Ez max a sulyara vonatkozik, de az megint szubjektiv, van aki odaig rosal meg vissza ha nincs hexagon mintaban kivagva az egere felulete mert akkor bezzeg 3 grammal konnyebb lenne, kozben meg verprok (nem youtube hancurozok, hanem mondjuk eloben kozvetitett CS ligasok) is elvannak enelkul a feature nelkul
Tehat abban kiegyezhetunk, hogy ez sem a pro kategoriaban generalodott valoban funkcionalis igeny, viszont a consumer szegmensben meg jo 10 eve nem adtak ki olyan jatekot ahova a 2 gomb eleg lett volna a kenyelmes hasznalathoz, szoval annak lesoorolasat tovabbra sem ertem -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Cserébe viszont egy féltégla.
Az ergonómia száz százalékig szubjektív dolog, az egereknél legalábbis mindenképp, és a tömeg is fontos részét képezi. Ami x-nek kényelmes és a kezébe öntötték, attól y az Androméda-galaxisig menekül.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kobe
veterán
Gaming vonalon az egeret kicsit erosnek erzem, foleg hogy ettol egy 20assal olcsobban ki lehet fogni a G502X Lightspeed-et es azon azert joval tobb valoban hasznalhato gomb is van es ergonomiaban is kicsit elorebb van
-
PTM
aktív tag
Arra nem is emlékeztem már, de megértem ha valakinek nagy mínusz volt.
Még ami eszembe jutott, hogy azért a mostani billentyűzetek, A G Pro X is sokkal masszívabban össze vannak rakva, mint a diNovo. Utóbbi a maga korában volt kiemelkedő, meg hát milyen karakteres dizájn volt. A mostaniakban ez nincs meg.
-
PTM
aktív tag
válasz Komplikato #39 üzenetére
Én szerettem használni amikor működött, ez mellett nagyon komoly gondjaim voltak vele:
- A kapcsolatot sokszor eldobta. Volt, amikor 10 perceket kellett gépészkedni hogy újra működjön, esetenként csak beragadt billentyűleütéseket érzékelt a semmiből. Ilyenkor ki kellett venni belőle az elemet.
- A numerikus részre főleg igaz volt a kapcsolat dobálása. A képernyőn a lejátszott számokat is mutatta, na ez kb. a drivertelepítés után működött csak egy ideig. (Fura ma ilyenről írni, de ez az az időszak, amikor emberek, én is, olyan dolgokért adtak pénzt mint az iMON VFD.)
- Az egérnek rövid volt az üzemideje, a bölcső pedig hamar kontaktos lett. Hála az égnek, hogy ezek a bölcsős megoldások már nincsenek.Volt az évek során több diNovóm is, talán három. Hátha az új géppel, az Xp helyett Vistával már jó, vagy közben kivasalták a problémákat, stb. Hát sajnos nem, pedig az ügyfélszolgálattal is beszéltem, küldtek külön firmware-t a dongle-höz meg ilyenek.
Ez mind a Laser kiadás, az elsőt sose próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Patrik.Varga
tag
válasz FireKeeper #21 üzenetére
Hát az időtállóság a mai instant világban elég relataív. Valamint átlagban 4-5 évig használok egy laptopot, napi 12-15 órában. Még sosem ment tönkre billentyűzet. Annyiba kerül egy ilyen mecha bill. hogy 20-30 évig is cserélhethetném a laptom minőségű billentyűzetet.
-
hemaka
nagyúr
Az egér oké, de logit sosem vennék ennyiért. A billentyűzet meg konkrétan röhej kategória.
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #36 üzenetére
mondjuk az aula-ból tudtommal nincs ISO, logitechből van (bár nekünk ez pont szar mert nincs EZEN az ISO-n nincs "Í" gomb xD)
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Mr.Csizmás
titán
egyszerűen felesleges wannabe sellingpoint. aliról most a fenti logi minőségével vetélkedő van, kb egy nullával olcsóbban. (de tényleg jó cucc) [aula F75] 20$
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
HThomas
őstag
válasz Mr.Csizmás #33 üzenetére
Tuningról és széria autókról volt szó a példában, hogy jönnek ide a gyári extrák?
De hogy ON is legyek; nem nagy szám mostanában a Logitech, miközben drága. Az MX Anywhere egerük mondjuk még most is a kedvencem, kb az összes változatból sikerült venni egyet az idők során...
-
Findzs
addikt
Ahogy nézem tudásban a szombati hardverszerenádban ajánlott ATK Blazing Sky F1 Pro Max egér kb. egyenlő ezzel a logitec el. Még kinézetben is hasonló csak árban majdnem a fele
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Yany
addikt
Egy garantáltan 1 éven belül duplakattos drágaságot láthattunk. Köszönjük emese. Soha többet Logitech.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
PTM
aktív tag
válasz FireKeeper #28 üzenetére
Ebben ollós kapcsolók vannak. (Ami nekem a diNovóban annak idején nagyon tetszett, másban nem használtam.)
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
ne a 80 rugós túlárazott logit nézd. 20-30k-ért is lehet már mechanikust kapni, ami már nem sokkal több, vagy akár egy árban van mint egy "office" billentyűzet.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
HThomas
őstag
Persze, egy pillanatig sem vonom kétségbe, hogy egy jobb mechanikus ne lenne sokkal jobb minden szempontból, mint egy csóri membrános töredék pénzért, de azért ezt a hatalmas hype-ot sem értem, ami mostanában a mechanikusok körül van.
Jobb? Jobb... de, hogy megéri a felárát az erősen szubjektív...A csuklótámasz és a multimédiás gomb meg egy valódi user igény a sok közül. Valakinek fontos, valakinek nem. Én pl nem szeretem az Fn kombókat és örülök, hogy ott van a 4 dedikált gomb a Keychronon, amikre rámappeltem a Play/Pause-t és az előre/hátra léptetést.
#25 Csandi: továbbgondolva a hasonlatot, ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy minden, ami nem éri el a Mercedes szintjét az egy használhatatlan szar, beleértve a Szuzukit is. Elhiszem, hogy van aki így gondolja, de ez az elitista hozzállás (nem rád gondolok, hanem általában) nem ad reális képet azoknak, akik épp azon gondolkodnak, hogy jó-e nekik a Suzuki, vagy cseréljék-e valami jobbra.
-
nagyúr
Hát nekem a membrános itthon közel sem adja azt a kényelmes gépelési érzetet, mint a Silent Peach kapcsoló, nem véletlen végezte a szekrényben...
A multimédiás gombok, fú Meg a szupi csuklótámasz, ami egy megfelelő magasságú billentyűzet esetében tök felesleges. (2höz is van, ezekhez is vettem puhát, hátha, de 5 perc után repültek ők is a szekrénybe -> Hype miatti kidobott pénz valóban, ezt aláírom.)Nem kell 5-10 félét venni, a gyártók gyakran kínálnak egy kapcsolótáblát rajta az összes típussal és ki tudod választani melyik jön be. Vagy bemész egy MM-ba, esetleg Alza-ba és végignyomogatod az ott lévőket, megkeresed a neten a leírásban a gomberőt, és eldöntöd melyik tetszik, vagypedig kicsit utánaolvasol.
Megfelelő utánajárás nélkül nem lesz meg azonnal a megfelelő, valamint akinek jó az olcsó 5-10k-s billentyűzet is, annak valóban nem valóak ezek.
Aztán 2 hét után nem érti miért fájnak az ujjai meg a csuklója
[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Csandi
őstag
Az utolsó mondatoddal egyetértek, viszont ha annál az analógiánál maradunk, akkor vedd úgy, hogy széria modell vs. széria modell, a membránosak a Suzuki, a mechanikusak meg mondjuk Merci. Aztán persze még lehet cicomázni, hogy milyen motorral kéred, milyen extrákkal, bőr belső stb. de akkoris jóval magasabbról indul az alap, mint a Suzuki/membrános.
-
HThomas
őstag
"ne fájjanak nap végére az ujjaid, ne essen ki az agyad a kattogástól,"
Ebben azért az a vicces, hogy egy átlagosnál picit jobb irodai / multimédiás hasznánlatra szánt membrános is tudja ezeket 10, max 15 ezer forintból, ami az átlagos igényeket bőven lefedi, ráadásul lehet olyat kapni, amin vannak dedikált multimédia gombok és beépített csuklótámasz, amik a mechanikus vonalon meglehetősen ritkák." ki tudod választani a neked tetsző gombnyomási erőt (könnyű, nehezebb széles skálán), érzetet, hangot, stb, "
El nem tudom képzelni, hogy az átlagember megvesz 5-10-féle kapcsolószettet, végigpróbál többféle kupakprofilt, átcserélgeti őket többször is, és megtalálja a neki tetszőt. Ez inkább csak hobby egy szűkebb rétegnek, aki élvezi és elszórakoztatja magát vele. Kb olyan ez, mint az autotuning; valakinek ez az élete, miközben az átlagember bőven elvan a szériamodellel. -
nagyúr
válasz Patrik.Varga #20 üzenetére
Én összeraktam 2 olyan billentyűzetet is, hogy szinte totál némák. Az egyiknél (mert nem felsőpolcos) a space-nek kicsit van hangja, de egy sima bolti billentyűzethez képest ég és föld. Plusz - ahogy írják - ki tudod választani a neked tetsző gombnyomási erőt (könnyű, nehezebb széles skálán), érzetet, hangot, stb, hogy ne fájjanak nap végére az ujjaid, ne essen ki az agyad a kattogástól, minőségi ház, ami stabil, nem mozog az asztalon, tud BT, Wireless, kábeles kapcsolatot, makrózható, a gombsapkák is olyanra cserélhetőek, amilyenre csak akarod, legalább 6-8 féle gombforma is létezik, megint csak megtalálhatod a neked legjobban tetszőt, legkényelmesebbet, stb.
Szóval ez a hype arra van, hogy olyan munka vagy szórakozási eszközt rakj össze otthon magadnak még minimális technikai tudással is, ami maradéktalanul hozzád illik, módosítható, strapabíró, nem pedig x marketinges találta ki, hogy szerintük neked mi is lenne a megfelelő.[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sokkal jobb gépelési érzet és akusztika, plusz konzisztensebb és tartósabb. Kapcsolóból szó szerint több ezer féle létezik, így mindenki olyan nehézsgégűt (rugó), fajtájút (lineáris, taktilis, kattogós, valamint ezek silent verziói) és kapcsolóút-hosszal/aktuációs pont magassággal rendelkező cuccot használhat, amilyet csak akar.
A hangról meg: pontosan olyan hangos/halk/hangszínű lesz, amilyen alapból amilyenre építed. Akár sokkal halkabb, mint egy membrános (de általában aki egy kicsit jobban elmélyed a témában, nem lövi magát golyszlin azzal, hogy übercsendeset csinál).
Rengeteg dolog befolyásolja a hangot, lásd az oldal alja felé, az Akko switch guide kép felett: [link]
Clacky/poppy finomságok:
[link] ---> $$$
[link] ---> $$$
[link] ---> $$$
[link] ---> $$$
[link] ---> $$$Creamy thock:
[link] ---> $$$A nonpluszultra clicky:
[link] ---> $$$Hallgatnám egész nap. Meghozza a munkakedvet.
Silent:
[link] ---> Meh. De van ilyen is.A piac nagyságrendekkel mélyebb, mint a hazai boltok felhozatala vagy az MM-ben kiállított, csörgő-zörgő, legalsó polcos vackok.
Egy rövid összefoglaló a témában: [link]
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
FireKeeper
nagyúr
sokkal jobb érzés rajta gépelni, és időtállóbb is. a zajra meg annyit mondok hogy nem csak gémerpisti féle alsópolcos mediamartk sajátmárkás clicky szarok vannak hanem pl van ilyen is, aminek szvsz sokkal tolerálhatóbb hangja van akkor is ha nem te gépelsz rajta.
-
Patrik.Varga
tag
Srácok, tudom, hogy off a kérdés de olyan kíváncsi vagyok rá.
Mi ez az iszonyat hype és imádat a mechanikus billentyűzetek iránt?Értem a latency mondjuk a játékoknál egészen biztos fontos (nem játszom)
Grefikusként, programozóként, soha semmilyen hátrányát nem éreztem a "hétköznapi" billentyűzetnek. (Dell xps laptop, Asus proart laptop, Macbook pro)Szóval azon kívül hogy a szomszédot is felébreszti olyan hangos (utálom amikor valakivel telefonon beszélek miközben püföl egy machanikus bill.-t), mi a tuti benne???
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz FireKeeper #1 üzenetére
Az, a rosszabbik fajtából. 35 000 max.
-
PTM
aktív tag
válasz ridiculous #17 üzenetére
Részemről az egy nagyon diplomatikus elhatárolódás volt az úgynevezett "pro tipptől".
-
PTM
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #13 üzenetére
Én nem vagyok pro. Nekem a fórumon ajánlgatott billentyűzetek közül esetleg a Keychron K5 Max tetszene, de nem érdekelt annyira, hogy vegyek is. Majd egyszer lehet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Győnyőrű ez az egér.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
FireKeeper
nagyúr
amúgy ilyen layoutnál szvsz felesleges is az ISO, ugyanannyi gomb van így mint az ANSI-n, amire sokkal faszább kupakszetteket lehet venni (nem mintha ennél a billnél az sokat számítana)
-
PTM
aktív tag
válasz Patrik.Varga #11 üzenetére
Német, brit, francia, spanyol és dán kiosztásokon megmaradt az a gomb (a nagy Enter mellett). A US International meg egy ideje ilyen. Én a G915 X-ből ezért már brit kiosztásút vettem.
Nekem az se tetszik, ahogy a háttérvilágított gombokra utólag rányomják a fehér € feliratot, elég proli. De a többi Logitech is ilyen. Inkább hagynák le róla.[ Szerkesztve ]
-
Patrik.Varga
tag
Ne vicceljünk már, hogy 80e forint és még a hosszú í betű sincs a helyén. :-D
Logitech-nél teljesen elmentek otthonról. Sosem volt és nem is lesz apple (na nem mintha ott reális lenne 70-80e forint egy billentyűzetért...). -
CJ4567
nagyúr
Lamzu Atlantis Mini-t használok, tavaly decemberben vettem 30k-ért, tesztekben nagyon kicsit alulmúlja a G Pro Superlight-ot, főleg akkuidőben(viszont kb. 1 óra egy teljes töltés), még könnyebb, a driver csak akkor fut, ha te elindítod, és számomra a forma kényelmesebb, mint a GPX-é.
No Sana No Life
-
Y72
aktív tag
Nem értem egyáltalán hogy került piacra egy félig kész egér.
Egy szimmetrikus egér aminek hiányoznak a jobb oldali gombjai számomra értékelhetetlen. -
dqdb
nagyúr
A Keychron V Max sorozat bármelyik tagja 50e alatt van, és rtings.com mérése alapján:
Wired 3.1 ms
Receiver 4.8 ms
Bluetooth 11.4 msA Logitech G Pro X TKL számai ugyanonnan:
Wired 4.8 ms
Receiver 5.6 ms
Bluetooth 12.2 msAzaz a Keychronok vezeték nélkül tudnak olyan késleltetést, mint a cikkben szereplő Logitech vezetéken.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
patyil
tag
válasz FireKeeper #1 üzenetére
Minden hasonló téma alatt elő szokott jönni ez a kérés, de linkelitek kérlek a fele ennyibe kerülő alternatívákat? Főleg billentyű terén érdekelne hogy hol érdemes körülnézni ha low latency wirelesst keres az ember játékra
Én jó véleménnyel vagyok a logiról eddig, tavaly black fridayen újítottam a g pro egeret, és az egyik legjobb periféria amit eddig használtam játékra, szerintem abszolút megérte, de ízlések és pofonok.
-
PTM
aktív tag
Jó kis emékeztető, el is felejtettem hogy ezek ott vannak az ágy alatt bedobozolva fél éve, meg kéne már hirdetni őket.
-
Mr.Csizmás
titán
szerintem ez festett/mártott, DS PBT-ben nincs fényáteresztés az anyagokból adódóan.
szerk: lehet az ANSI az, 99%-ban azon a kiosztáson van a jobb minőségű keycap.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
FireKeeper
nagyúr
elég brutális árazás, mind egérben mind billentyűben kb félráon lehet azonos tudású konkurens termékhez hozzájutni, persze nyilván a logitech brand nélkül. főleg a biller brutális, 80 rugó és még csak nem is HE, 3 pines hotswap, műanyag ház, north facing LED, vicc.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Kuponkunyeráló
- Projektor topic
- One mobilszolgáltatások
- Vírusirtó topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimizi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest