- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
vzozo #328259 üzenetére
A kopottságot már kivesézték a többiek, így csak a hangra reagálnék.
Egyfajta csikorgás teljesen normális, okozhatja szennyeződés, a betét anyaga, de akár a hőmérséklet és a levegő páratartalma is.
Anyám Lanciájára zsír új Ate szettett tettem fel szeptemberben, alig van benne 1000-2000 km, mégis visít. -
válasz
vzozo #328251 üzenetére
Egyik képeden lehet csak valamennyire látni a dolgot, de ezen sem a lényegen van a kamera fókusza. Ha ez tényleg az, akkor én sürgősen cserélném.
A fékbetét húsának a vastagságát kell nézni, a példa képen a felső a cserés (eddig nem hagyjuk elkopni, mert ez már vason van), az alsó az új:
-
macilaci78
nagyúr
válasz
vzozo #269505 üzenetére
Én 8 évig laktam 800 méterre a munkahelyemtől. Mikor főni először felajánlotta munka végén, hogy elvisz egy darabon, merre megyek, akkor azt mondtam: "Kösz nem, most sietek." Akkor csak pislogott, rá egy évre mentünk Bécsbe hajnalban, értem jött házhoz, akkor értette meg, mire mondtam.
Erre a távra még a robogót se fogtam be munkábajárósnak, de még biciklit sem.Most, hogy elköltöztünk, kb 9-10 km a táv. Kocsival 35-40 perc reggelente, robogóval 25-35 perc, tömegközeledéssel 55-65 perc. Mindet a lakásajtó zárásától a munkahely ajtó nyitásáig számolva, a forgalomtól függően. Most tettem le az A jogsit és nézelődök rendszámos kétkereű után, hogy ne kelljen a belváros felé kerülnök (ahol van buszsáv, illetve a kerékpársávon szabálytalankodhatok), hanem a rövidebb úton a Hungárián tudok a sorok közt biztonságosabban haladni, mint a robogóval, nyerve egy kis időt. A munkám elvégzéséhez nincs szükség kocsira.
Számomra a céges autó nem adna akkora előnyt még akkor sem, ha csak a tárolása a költség. Szerintem bő 2 hete nem indítottam be a sajátunkat sem. Jó volt az idő, robogóztam, vagy tömegközlekedés. Inkább elkérném a cash-t és vennék motort belőle. -
Vismajor01
addikt
válasz
vzozo #269492 üzenetére
Ezek közül elég sok alap ma már, igen
Persze teljesen személyfüggő, hogy ki-mit keres egy autóban mint fícsör.
Én nem szégyellem bevallani, hogy én imádom az összes ilyen kis szolgáltatást, és használom is őket aktívan.
Az általad leirt lista, jelenleg nálam így néz ki ha új autót akarnék/tudnék venni és nem a dacia-szintről
- Holttérérzékelő, radar elöl-hátul, tolatókamera
- Adaptív tempomat, vészfék
- Magától sötétedő visszapillantó tükör
- Ülésfűtés
- Esőérzékelő
- Full LED-es világítás
- Gurulásgátló lejtőn (ahogy mondod automatánál nem sok értelme van, de azért meredek lejtőn segít)
- Beépített navi, a használhatóbb fajtából
- USB csatlakozók, MP3 lejátszó CD-ről / USB-ről
- 230V inverter
- Panorámatető
- Kétzónás klíma
- Kulcsnélküli nyitás és indítás
- Start-stop(ha hibrid, ha nem akkor autótól függ)
-Ülésszellőztetés
-Kormányfűtés
-Világos bőrbelső
-Elektromos csomagtérajtó nyitás
-Láblengetéses csomagtérajtó nyitás
-Keresztforgalomfigyelő
-Mozgatható hátsó üléssor, dönthető és/vagy előre-hátra mozgatható
-Memóriás elsőülések
-Deréktámasz
-Combtámasz
-HUD
-Ajtózárásra csukódó tükrök
-Guminyomásszenzor
-Metálfényezés, szép színben
-Légzsákok minden mennyiségben
-Hűtött könyökalatti tároló
-Síkba hajtható hátsó ülések
-Vezetéknélküi androidautó
-Digitális műszerfal, oda rakható AA-valKb, de emellett még sok van ami "nice to have", beépített hátsó lehúzható rolók, puhán csukodó elektromos ajtók, ülésmasszírozás, sávtartó technika, önvezető funkciók, ledes belső világítás-hangulatfény, etc.
-
Qru
MODERÁTOR
-
válasz
vzozo #269505 üzenetére
érdemes megnézni a keretet. azt gondolom, hogy továbbra is ezek a fő feature-ök, amiket korábban felsoroltál, csak a mai autók jobban tudják. pl. az adaptív tempomat meg travel assistance a vw-nél arra volt jó, hogy budaörsön bekapcsolva kb hazagurult magától az autó a 2. kerületbe, megállt, indult a dugóban. imádtam. (lámpát mondjuk nem ismer fel).
ha belefér ilyen felszereltségű autó a keretbe én simán lecserélném rá a lassan 10 éves technikát, a régi kocsi árát meg befektetném.
-
válasz
vzozo #269497 üzenetére
mikre érdemes figyelni mostanában
Mostanában luxus lett a 4 henger és a normális lökettérfogat. Sok kompakt autó 3 hengeres, akár 1.0 literes pirinyó motort kap, de jobb a 4. És turbó ide vagy oda, legyen mellé köbcenti is - 1.4-1.5-1.6 literes turbó már elég a biztonságos előzéshez.
-
válasz
vzozo #269497 üzenetére
Ezt nektek kell eldönteni, hogy kell-e 2 autó, vagy sem. Sokunk állandó mondókája itt, hogy a legjobb autó a cégautó!
Ha belefér a büdzsébe, van hol letenni, és tényleg van értelme 2 autót tartanotok, akkor kérd le a céged flottamenedzserétől a státuszodnak megfelelő választható autók listáját, és azt válaszd, ami a felhasználási szokásoknak és igényeknek a legjobban megfelel!
A sajátot tartsátok meg amíg lehet, jelenleg az autópiac még eléggé kómában van, és csak lassan fog felébredni.
Ha pedig nincs értelme 2 autót tartani, és a cash-nek jobb helye van, akkor nincs is itt semmi kérdés, sem látnivaló -
Qru
MODERÁTOR
válasz
vzozo #214932 üzenetére
Ilyen fiatalon nem jellemzo hiba de elofordulhat. Akar gyari hibas is lehetett akar serules miatt.
Kinti aron szamolva markakeres tarifaval gyari alkatresszel eleg meredek a 400€ ha tenyleg csak a gumiharang a hibas. Ha vmikor jossz haza vele celszeru lenne itt megcsinaltatni. Vagy legalabb emailen arajanlatot kerni par markakertol (videkiek olcsobbak altalaban). -
Reggie0
félisten
válasz
vzozo #185510 üzenetére
Kezdetnek keressel 100% vagy 99% cink spray-t es fujd le ahol kilatszik a fem, igy legalabb nem a femet kezdi meg a rozsda, hanem a cinket. Olyat keressel, amiben nincsen mugyanta, kulonben tuti le kell vakarni mindent es fenyezni. Lehetoleg maszkold ki, hogy csak a hibara menjen.
Persze a cinket viszonylag gyorsan megeszi az idojaras, szoval azt rendszeresen potolni kell, amig nincs vegso megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen videókártyát?
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Battlefield 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest