- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Borisz76 #218267 üzenetére
Szia!
Amennyire tudom... az akku kapacitásának 10%-ával szabad tölteni (tehát ha 50 Ah-s az akksi, akkor 5 Amperrel).A 12V-tal és 2A-rel nem hibázhatsz.
2-3 óra nem biztos, hogy elég. Akár 12-24 óra is kellhet neki a teljes feltöltéshez.
De az orosz töltővel óvatosan, az nem vesz vissza a teljesítményből, tehát ha 5 Amperre állítod, akkor végig 5 Amperrel tolja neki és elkezd túlmelegedni, bugyborékol, stb... -
macilaci78
nagyúr
válasz
Borisz76 #218267 üzenetére
Ennyi infó alapján persze!
Persze hasznosabb lenne tudni, hogy az akku hány Ah-s
és hogy a töltő hány amperrel tölt...6 A-rel 3 óra alatt elvileg 18 A-t tesz az akkuba, ez egy 54 Ah-s akkunak a harmada. (Nekem az 1.9 PDTDI-ben van kb 60 Ah.)
Lehet, inkább vennék egy powerbankot, amiről lehet bikázni, ha ilyen ritkán használja. 20k körül már értelmes darabokat találni.
#218270: legrosszabb esetben betolod. Egy Focust egyedül is be lehet lökni sík úton. Ha lejtő van, még könnyebb.
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Borisz76 #130438 üzenetére
Aha, a rendszam egy zacskoban volt, benne a matrica egy papirlap koze hajtva. Hat IJ kartya. Igenyeld meg ujra a matricat, 2 het, mig legyartjak.
Tsebacsi: en biztos nem igy inteztem volna a gumis karokozasat. (Najo, a smarton lehet, hogy belefosnek, de nem. Azon sem)pitstop: ki jart arra Uppal?
Amugy nem hogy hagyom, hanem KOTELEZEM ra! Onnan o vezetett haza, holnap reggel visz munkabakop-kop, semmi gond a forgalomban, kis onbizalom kell.
-
-
-
kisza25
félisten
válasz
Borisz76 #99914 üzenetére
Németből jösz gondolom euród lesz, határ elött már megtudod venni az osztrák matricát mindkét irányba(gondolok itt arra, ha magyarországról mész ki, akkor is megtudod venni az osztrákot)
Legyen nálad euró, mert vannak fizetős alagutak pl. Graz mellett a hegyeken át legutóbb 8euro volt.
Van 10 napos (10euro, ha jól emlékszek), 2 havi (én ezt szoktam venni, mert nekem ez érte meg és éves
Vigyél magaddal kaját innivalót, meg pár óránként állj meg egy kv-ra.
Autópályán sokkal drágábban lehet tankolni (Ausztria 1 euro vs 1,5 euro/liter különbségek vannak, most nem tudom mennyi kint a nafta) nézzél pár lehetőséget, jogy hol tankolj.
Megpakolva mész akkor nyomasd fel a hátsó kerekekben a nyomást -
Szada85
aktív tag
válasz
Borisz76 #99923 üzenetére
Ugyan nem írod, hogy pontosan melyik irányból mész haza, de mikor mi hazautazunk, akkor az A3-as autópályán szoktunk menni, osztrák matricát jellemzöen a "Bayerischer Wald" nevü kúton vesszük meg, ott némiképp kisebb szokott lenni a sor, mivel sokan az utolsó benzinkútra hagyják a vásárlást.
A nyári szabadságolások alatt mondjuk mindegy, mert az összes kút apokalipszis.Autsztriában pedig mi a "Steinhäusl bei Wien" OMV kúton a magyar matricát, ugyanis korábban jópárszor felsültünk a "Schwechat"-nál levö kútnál, hogy "épp nem megy a rendszer" (vagy csak nekünk nem volt szerencsénk).
-
Declare
őstag
válasz
Költözöl vissza haza?
Magyar matricat vedd meg online. Osztrakot asszem nem lehet, ott matricazni kell.
Itt egy jo link az autopalyakrol
Mire figyelj? Legyen nalad redbull, meg banán
. Gumik legyenek rendben, fekek, futomü....alapbol nyilvan egy jo allapotu autoval vagj neki az utnak. Ugy tervezz, hogy az orszaghatartol nyugatra nem olyan szervizszamlakat fognak a kezedbe nyomni, mint otthon, hanem kb 2x szorzoval. Szoval szervizek legyenek rendbe (nem, kint mar nem segit es ne is dobd be, a "nem kell szamla, akkor mennyi" kerdest
)
Ja es ne mond mar hogy Nemetbe legyszi, mert rettentöen tré
-
válasz
Ha van Simple alkalmazásod, ott tudsz venni magyar matricákat egyszerűen és gyorsan, ráadásul mindig nálad van a telefon, sosem felejted el meddig is érvényes a matricád.
Ja hogy hazajössz, határ közeli kutaknál ott is szokott lenni. Vigyázz, mert sok keleteurópai árus is itt vesz, sor lehet.
Legyen nálad víz, legalább 2 palack 0,5 literes, inni muszáj. Valami keksz vagy szendvics sem árt, félreállsz tankolni és eszel egyet. Más nem nagyon kellhet szerintem. Németek-osztrákok átlag jól vezetnek autópályán, a magyar sokkal rosszabb, meg a pálya minősége is... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Borisz76 #99275 üzenetére
Hazahozod a kinti ideiglenes rendszámmal. Aztán bejelentkezés után elmész a lakhely szerinti NKH-hoz, ahol leszemlézik az autót a honosításhoz. Ezután elsétálsz a NAV-hoz és becsengeted a regadót (kalkulátor). Ezután kötsz rá biztosítást (online is lehet) itthon majd besétálsz bármelyik
okmányirodábakormányablakba, ahol az ideiglenes rendszám leadása után és némi szolgáltatási díj befizetése ellenében kapsz egy pár új magyar rendszámot, egy forgalmi engedélyt és (később postán) egy törzskönyvet, plusz egy matricát amit majd a szélvédő (menetirány szerinti) jobb alsó sarkába kell felragasztanod. -
Termi16
őstag
válasz
Borisz76 #97196 üzenetére
Én is ebben a cipőben járok, csak én már nagyjából tudom a számokat, illetve várok még a megfelelő elektromos autóra.
Normál használat mellett 15-20kw/100km-es fogyasztással számolhatsz, innentól ugye csak rajtad múlik, hogy mennyit mész a kocsival, esetleg hányszor tudsz ingyenesen tölteni.
A napelemet nem éri meg túlméretezeni, erre figyelj.
-
Declare
őstag
válasz
Borisz76 #14837 üzenetére
Nincs ebben sok csoda
barmi kicserelhetö led re. Szinarnyalatot kell kitalalni, hogy tetszik/nem tetszik. Sokan rosszul vannak a LED kekes fenyetöl. Van viszont meleg feher szine is, de van minden fele szines is. Ez csak izles kerdese. Ebay tele van ilyen led izzokkal.
En is kicsereltem, en szeretem es meg az akkut is kimeli -
tomcsi23
veterán
válasz
Borisz76 #14754 üzenetére
Ha nem valami izmos gyorstöltő volt, akkor a 2-3 óra alatt nem sok kapacitást tölthetett bele. Ergo erősen lecsökkent már az akku tényleges kapacitása.
Mod: Azt szokták mondani, hogy a helyre beférő, legnagyobb kapacitású akkut kell választani. Gond ebből nem lesz. A nevezett példányt nem ismerem (hallomásból sem.
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest