- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
VaZso
senior tag
válasz
proof88 #218840 üzenetére
Érdekes módon régebbi Volvókban már konkrétan volt olyan, hogy a tompított mindig világít, ezt le tudod kapcsolni helyzetjelzőre - de akkor gyújtáslevétel után is világít, tehát tompított az alap.
Manapság meg többen simán elindulnak sötétedés után DRL-lel és eszükbe sem jut, hogy hátsó lámpájuk (adott modell esetén) konkrétan nulla(!) világítással rendelkezik.
...a másik meg autópályán megy DRL-lel, hasonlóan hátsó lámpa nélkül, ami azért nem ártana...Egyébként igen, legyen rendes világítása az autónak, ami közlekedik, és ez szükség esetén legyen felülbírálható (ld. Volvo megoldása).
Adott esetben pl. udvarba beálláskor lekapcsolom a tompítottat, hogy ne a szemben lévő házat világítsa telibe, de mozgó jármű igenis világítson... -
-
rbalint88
addikt
válasz
proof88 #207166 üzenetére
Lassan olyan lesz, mint a csigaknal a vasuti sin tuloldala, hogy oda szuletni kell
Azert nem mindegy, hogy Pest es/vagy Buda melyik reszere akarsz eljutniegyebkent waze v google maps, annal jobbat (aktualisabbat) nem nagyon tud senki.
Nekem a mai kaland eleg volt, ha muszaj lesz bemenni a surujebe, akkor megyek rollerrel, jo esellyel gyorsabb lesz, de legalabb biztosan tudja az allando haladas-elmenyt. -
Poultier
tag
válasz
proof88 #207123 üzenetére
Szia!
A többiek már megírták, hogy mit lehet ideiglenesen tenni. A javítást felejtsd el, kellene hozzá donor lámpa, annyiból bőven veszel jó bontottat. Pécsen az itteni bácsit érdemes megkérdezni: [link] Eddig mindent tudtam tőle venni, bár nem olcsó, de nem lesz zsákbamacska. A cserét szerintem te is meg tudod csinálni, utána egy fényszóró állítás és szebb, mint újkorában! -
válasz
proof88 #207123 üzenetére
Bármilyen fólia, szatyor+erős tape. Nem nagyon láttam olyat, hogy átraknák a búrát (jellemzően vagy a búra, vagy a bázis sérül, nem szeretik vállalni sehol tudtommal). Max lámpafelújítóst kérdezz meg, de kell hozzá egy donor lámpa, amiről szerzel búrát... Azaz 99 % bontott lámpa lesz belőle. És amúgy sem biztos hogy a lámpa jó, attól hogy világít
.
-
törölt tag
válasz
proof88 #131735 üzenetére
Macska. Az ember azt gondolná, hogy napoznak vagy madarat lesnek róla vagy szeretnek magaslati ponton lenni, de ez a ritkább. Az esetek nagyobb részében simán csak átmegy rajta és megy is tovább. Elég buta egy állatok.
Nagyon nem izgat, mert a levegő portartalma miatt két nap múlva amúgy is koszos lesz. Nem nagyon mosogatom már csak ha nagyon muszáj, akkor is 5 percet. -
-
Doki16
addikt
válasz
proof88 #123776 üzenetére
Reggel nekem is dobált össze vissza magát az autó. Itt Dunaújvárosban sem volt még semmi eltakarítva. Az egyik kanyarban már majdnem kezdtem volna kicsit élvezni, hogy lám megindult a hátulja a kocsi, kezdtem is ellenkormányozni, de mintha falnak mentem volna olyan durván visszarakta egyenesbe az ESP a kocsit. Nagyon jól müködik a cucc benne az tuti.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
proof88 #121714 üzenetére
egy régi renault express electrique autó gyulladt ki, benzinkályha fűtés volt benne, menet közben elkezdett erősen füstölni, megállt, kiszállt és már gyulladt is, ennyit tudtam meg a tulajdonos posztjából
úgy néz ki, nem olyasmi konstrukciós hiba rendes elektromosnál, mint a 20d bmw-k gyulladása.
-
válasz
proof88 #121171 üzenetére
Sokan járnak oda, így nagyobb az esély ilyen negatív élményekre... Legutóbb 2 érdekes megfigyelésem volt. Az egyik, hogy a V12 7-es BMW-vel érkező bár kisebbségi de korántsem kis darab egyénnel senki nem akart versenyezni, hogy bevág elé...
A másik, hogy egyesek egyedi módon értelmezik a sorban állást. Már vártam egy ideje amikor beállt mellém egy fószer. Mikor én jöttem volna, egyszerre indultunk meg... Akkor ablak le, hogy akkor most mi legyen. Szerinte ő már a múlt héten is itt állt... közben meg nem is láttam csak mielőtt beállt volna mellém...Érdemes mérlegelni, hogy van-e értelme ilyenkor ilyesmivel húzni az időt... Inkább mondtam, hogy akkor menjen. Amíg vitatkozással húzzuk az időt addig sem jutunk előrébb... Ráadásul még a végén beáll valaki. Amúgy sem néztem ki belőle túl sokat. 5 percig szerencsétlenkedett, aztán ment is...
Türelem és okos enged elvek mentén azért túlélhető...
Egyik alkalommal beállt mellém egy furgon. Talán egy Transit volt...a lényeg, hogy jó magas. Alig fért be. Mikor a cseppmentes öblítésnél jártam, ő akkor kezdett habozni... És dobálta rá a tetejére az anyagot aminek a fele átpattant hozzám... Nem volt őszinte a mosolyom, de szóltam neki, hogy ez így annyira nem jó és változtatott a technikán.
-
-
426os
őstag
válasz
proof88 #121014 üzenetére
Amikor vettem a kocsit, akkor még nem volt tudomásom a voltetorve-ről, így csak autodna-n kértem le (nem írt semmi káreseményt). Tudom, hogy volt kicsit törve az autó, mert fényezve van az egyik sárvédő és a fényszóró is cserélve volt, de komolyabb, törésből származó hibák nem jöttek elő, nincsenek nyomai. Magyar autó újkorától kezdve, így lehet, hogy tudna plusz infóval szolgáltatni az oldal. Játszom a gondolattal, hogy lekérem, de igazából utólag nincs nagy jelentősége már, az 5-9k-t meg sajnálom erre.
Más autónál az autodna jó szolgálatott tett. Volt egy Belgiumból származó kocsi, amit itthon nagyon szépen kipofoztak, de a lekérdezéssel hozzájutottam a korábbi biztosítós képekhez is és eléggé elment tőle a kedvem...
Na majd ha éles lesz az új rendszer kíváncsi vagyok milyen infókkal tud szolgálni. -
BigBlackDog
veterán
válasz
proof88 #121014 üzenetére
Hogy a pitlibe vót az 9e Huf. Én egyszer próbáltam ki, 5e Hufért megmondták a kártörténetet (mármint azt, hogy nem tudnak semmiről). Futást én az itthoni rendszerből kérdeztem le a szokásos párszáz Hufért. Mondjuk ez újonnan, itthoni forgalomba helyezésű autónál volt.
(#121018) kisza25: Vagy úgy. Odáig még nem jutottam el eddig.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
proof88 #120825 üzenetére
Nálam a fényszórómosónak a nagynyomású pumpája adta meg magát, szépen szétrepedt hosszában, feltehetőleg szétfagyott az előző tulajnál. Emiatt idén téli szélvédőmosó cserénél direkt figyeltem, hogy miután leszívtam a nyárit és beletöltöttem a télit a tartályba, nyomjak még egy-két adagnyit a szélvédőre és a fényszóróra, hogy a csövekből és pumpákból is kiürüljön a nyári.
-
Manitou
veterán
válasz
proof88 #120492 üzenetére
Nálam kb 2-2,5 hét múlva lesz ugyanez a dilemma.
Szerintem akkor se lesz sokkal másabb idő. A kocsi szabadban szokott állni egy fedett oldalt nyitott beálló alatt. Még sose voltam télen műszakiztatni, mindig nyáron voltam eddig, akkor persze nem volt gond ez a mosás takarítás téma. Koszosan én se akarok vele odamenni vizsgára, szóval jó lenne valahogy majd megoldani.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
proof88 #120492 üzenetére
Gonosz lennék, azt mondanám, hogy műszaki előtt lecsapatod a havat, azt a maradék majd a vizsgabázis csarnokában leszárad, leolvad.
Mondjuk viccet félretéve, ha vizsga előtti mosásban lejön a hó és jég szinte maradéktalanul és utánna még mész vele 5-10 kilométert, akkor egész száraz lesz már szerintem a járgány, mire odaérsz.
-
Szada85
aktív tag
válasz
proof88 #120240 üzenetére
Szerintem nem csak otthon, de azért a nyugati országokban is rengetegen járnak Euro4-es autóval.
Ezen a linken meglestem, hogy melyik norma mikortól "lépett életbe", tehát ezt megelözö pár évvel már adott kategóriás autók készültek.
Nekem a 2003-ban gyártott Vectra is Euro4-es motorral van szerelve, és azért a német utakon közlekedve sem kevés hasonló korú autót látni ,ezért is követem én is figyelemmel, hogy végül hol húzzák meg a határt. -
EQMontoya
veterán
-
válasz
proof88 #112701 üzenetére
Amennyire jól tudom, kivonatni a forgalomból csak bontós igazolással lehet. Szerintem utána a bontóban marad az autó, különben nem sok értelmét látnám a szabályozásnak.
Persze biztos vannak kiskapuk...Ha az autó jelenlegi értéke (akár csak alkatrészekben is) nagyobb, mint 100 ezer, én az első változatot preferálnám. Másrészt inkább szabadulj meg tisztán az autótól, mint trükköznöd kelljen.
-
Declare
őstag
válasz
proof88 #109149 üzenetére
Szoktak az emberek az ujjukkal ilyen köröket is rajzolni a levegöben...ez is ilyen egyezmenyes jel
Igazabol persze be kell tartani a sebesseget es akkor nem lehet gond
(#109153) Integrale nem igazan ertem amit irsz
mi a magasabb? Am nem gondolom, hanem tapasztalom. 4 eve elek Hamburg es környeken
-
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
proof88 #108213 üzenetére
"A Reuters szerint idén 27 BMW motorja gyulladt ki Dél-Koreában, többnyire a BMW 250d modelljeinél."
Nocsak, ott már olyan is van?
Amúgy ideje volt, hogy valaki felkorbácsolja a dolgot. Itt ugyanarról az öngerjesztő folyamatról van szó, amivel a Totalcar is foglalkozott már 3-4-szer igaz?
-
tboldi
nagyúr
válasz
proof88 #107971 üzenetére
Korábban érdeklődtem pár Suzuki és Honda kereskedésben, hogy ha vennék egy új autót, mennyiért számolnák be a Jazz-t. 1,2 és 1,4 millió közti ajánlatokat kaptam.
Ha pedig saját kezűleg akarnám eladni, akkor olyan 1,5 milliót kaphatnék érte. De ha a felniket külön adnám el, akkor még egy százast nyerhetnék.sky11: Pics or didn’t happen.
focvis: Nope. Ezen nincs oldalsó kötény, valamint másak a lökhárítók és a felnik.
-
mdani01
aktív tag
válasz
proof88 #107799 üzenetére
Vasarnap voltunk videken M3/21-sen mentunk es ugye az epitekezes miatt a 21-sen betereltek Matraverebelyre. Amilyen ut ott van oda tank kellene, kb 20-30-al tudtam vegigmenni, katyuk mindenhol.. Aztan kiertunk a falubol kanyarodnak ki, a 21-esre megallok h korbenezzek, es epp h megallok eltelik 1ms es dudal mogottem a Citroenes menjek mar.
Arra nem gondol most jartunk arra a terelesnel eloszor es azt se tudom hol vagyok.
Szeretem az ilyen embereket. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
proof88 #107808 üzenetére
Félted az autót, ezt a farkasok megérzik. A leszarom stílusú sofőrökkel fele ennyi szar sem történik.
Amíg féltettem az autót, velem is ez volt...jajj rámhùza, nem állt meg, kihajtott elémvágott.
Amióta úgy megyek, hogy majd te fiam megoldod, nem mered, gyere csak nyugodtan, nem foglak kiflibe hajlítani a bódéddal... azóta mintha visszaesett volna az incidensek száma.
Nem a többiek változtak, én élem meg másképp a szituációkat.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
proof88 #107656 üzenetére
Kozuti veszelyeztetes, rongalas kiserlete
Ujjnyomatot nem fognak venni, ha feljelentest teszel, mert fossak le.
Dashcam van?
Nem eri meg, ha nincs bizonyitekod, vagy ott a sarkon tobb kamera.
Amugy 3 napig taroljak a felveteleket az utcai kamerak (ha magan kamerak, akkor is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Filmvilág
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Goddess of Victory:Nikke
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest