Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
T0mBd1gg3R #239089 üzenetére
Gyömrőn nincs normális szerelő… nekem csak a bajom volt velük.
-
válasz
T0mBd1gg3R #239083 üzenetére
16-ba jártam régen, de mióta elköltöztem Gyömrőről, már kiesik, illetve nem volt villamossági gondom.
Autószerelő javasolta szintén arról a környékről.
Kovács Zoltán - Budapest, Batthyány u. 6, 1161 - [link] -
válasz
radi8tor #239054 üzenetére
Fekvőrendőr
jut eszembe egy utcán jár/járt be a fél városrész, emiatt állandóan hiszti volt, a sok jobbkéz nem került megadásra, meg a sokszor nagy sebesség miatt is.
Felújították az utcát - retek szar volt havonta kellett
foltozni - és egy rakás fekvőrendőr került le, 9-10 db összesen szerintem.
Azóta a párhuzamos útra költözött at az összes forgalom.Van aki úgy megy, hogy párhuzamos úton kimegy a főútra majd visszajön erre a fekvőrendőrösnek az elejére, mert ott van a Spar.
Mutatom: I3-al még nem untam meg, de Z-vel tuti kerülök én is -
válasz
Snoop-y #238999 üzenetére
Külön állatfaj… nálam is van, mindkettőbe, ebből szokott a lenni, hogy mikor elektromossal megyek, jön mögöttem a letolom típus hisz ez elektromos, aztán mikor lemegy előlem valaki, tolok egy padlót 140-ig, az “vitarás” csak szorítja a kormányt és lemarad… konstatálva, hogy hiába tolakodott. Z4-et ritkán akarják letolni.
-
válasz
CactuS #238986 üzenetére
Nehéz az egyensúlyt megtalálni, mi az ami jogos cammogás meg mi az ami nem, ehhez kellene egy kis értelmi intelligencia is. Az is fura tényleg, hogy olasz dinamikus vezetés, több türelemmel párosul mint a hazai bámészkodós, egoista szemlélet, igazából az emberek átlagos jóléte, mentalitása nagyon jól kirajzolódik a vezetésben is.
Én rendszeresen szoktam beengedni olyat aki pl velem egy tempóban halad teszem azt 20-30 km óta, magam elé a belsőbe a jobb szélsőből, hogy ne ragadjon be, de többnyire ők nem is tökölnek, veszik a lapot besorolnak, majd egyből ki is mennek a szélsőbe amint lehet.
-
válasz
macilaci78 #238982 üzenetére
Ezt értem, de többnyire kint vannak a táblák, jó előre mennyi megy merre, pusztán figyelni kell. Persze ha a kamionok nem takarják ki menetközben.
Többnyire viszont hidd el nem emiatt mennek ott, hanem mert lusták. Az van ezeknek a sofőröknek a fejébe szerintem, hogy ha egy sávban megyek és nem sorolok át másikba, akkor kisebb a hibázási lehetőség ami balesethez vezet. -
válasz
kisza25 #238979 üzenetére
Pontosan, kimész külföldre ott is az tart fel, aki vagy magyar vagy sk rendszámú… néha pár osztrák. A többi kimegy előled.
Olaszországban 100-as korlátozás, útfelújítás miatt, belső sávban (2 sávos út ugyanúgy mint az M7) 150-160-al mentek… soha egy nem villogott, dudált, mert mire a jóindulat elfogyna kimennek az ember elől. -
válasz
JoinR #238968 üzenetére
Nem a szélsőséget kell kiragadni, hanem amiről a többiek is beszélnek, sose 130-al halad a forgalom bent ha feltorlódik a sor. Rendszeres, hogy I3-al 110es tempomattal döcögök jobb szélén, majd betorlódik a belső, de úgy, hogy simán elhaladok 6-8 auto mellett jobbról mire beérek az élőzendő kamion/kamionok mögé, mindezt laza 110-es tempomattal, ez nem előzés, hanem elhaladás ugyanazzal a tempóval amivel odaérkeztem.
A nullason is napi rendszeres, hogy a középső sávból ha megbolondulsz se megy ki a mókuspajtás, mert ő éppen “száguldozik” 80-90-el… ott is ugyanez, szélső sávban rendszeresen haladsz, miközben a középső tele.
Pusztán az emberi butaság ami miatt ez kialakul.
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen hosszabb szakaszokon a sok sütemény egy stabil fix tempót nem tud felvenni… nullason megy 80-al majd 110-el, majd megint 80-al, pályán ugyanez… 90-130 között, nem lehet egy beállított tempomattal pl 110-120 bármi közlekedni mert vannak ezek a sügerek… közepén vagy a belsőben.
Puszta kényelem miatt, hogy ne kelljen a szélsőbe felhajtóból besorolt vagy a szélsőben lassan haladó szállító járműveket kerülni kormányozni, néha fékezni vagy gyorsítani.
Sose tolok le senkit kettő kamion közé, de ha a kettő kamiont nem tudja megelőzni 5 perc alatt az autópályán, akkor menjen le a főútra vagy álljon be a kamionsor mögé, vagy tudod mit leginkább ne menjen sehova, maradjon otthon a francba.
Mindezt úgy, hogy I3-al rendszeresen szívok ezek miatt újra leírom 110-es tempomat mellett, de ha előzök, pattintok egy 140-es tempomatot és nem tartom fel a kamion lassú előzéssel a belső sort.
Aki nem tart jobbra, vagy nem megy a belsőben legalább 110-120-al, azt mind megbüntetném.
Akik megy gyorsabban mennek, 160-200 között az ő döntésük, de nehéz felfogni, hogy egy ilyen autóba ez a tempó nem ugyanaz mint egy átlagos családiban? -
Jó vagyok, 6,2-ért vettem, 7,6-7,7 körül tudom eladni, kb 1 nap alatt, 8M-s vevőre várnom kellene néhány hetet.
Nincs sajna céges auto lehetőségem, ha lenne akkor se biztos, hogy nem éri meg elektromos autót venni/eladni. Kötvénynél biztos jobb. Persze egy vagyon volt a napelem… de az nem csak a kocsi miatt kell. -
válasz
Vismajor01 #238745 üzenetére
Sokat zabál az az auto nagyon, nem?
-
válasz
stickermajom #238673 üzenetére
Én a Dobro-ba szoktam letenni a kocsit.
-
válasz
brumi1024 #238664 üzenetére
Én is agyaltam, eladni a Z-t, de megindult a dömping minden “második-harmadik” autót elkezdtek eladni… hamarosan jó nagy áresés lesz szerintem.
Mondjuk ettől még egy próbát megérne.
Esetleges ingatlan vásárlásnál egy kis extra tarcsi pénz jól jönne év végén januárban, mikor beborul az is…Elmegyek én is tankolok reggel, bár a 100-as nem hiszem, hogy elfogyna. :D
-
Holnap 11-es rendkívüli bejelentés?
Tuti üzemanyag árstop feloldás lesz… -
válasz
Doki16 #238633 üzenetére
A Szent András kastélyban a tulaj néni egy életre belopta magát a szívembe, mikor egyszer ott dolgoztam, akkor készült el frissen. Azt hitte övé a világ, mindenki ugrál ha fütyül, aztán el kellett keserítenem, hogy tévúton jár.
Imádom ezt az embertípust aki nem tud mit kezdeni azzal, ha valaki csípőből egy határozott nemet mond.
Pedig nagyon szép az a hely… -
válasz
Vismajor01 #238593 üzenetére
Ebbe az eladóba belenyúltál azért rendesen, ezt már nem lehet vitatni.
-
-
válasz
macilaci78 #238417 üzenetére
Simán lehetne egy újabb.
-
Ez az egész így is úgy is szívás, korlátozással meg ársapkával együtt, jön melle hamarosan a téli fűtési szezon egy kis gázhiánnyal. Remek lesz az év vége/eleje.
Most hogy lement a 100-as
megyek holnap telehajítom a Z4-et. -
Ittas vezetés szerintem durvábban kellene büntetni, főleg mert itthon vagyunk… itt nincs mérték mint néhány közeli országban, teljesen más a kultúra nálunk ha isznak akkor azért hogy hatása legyen, olaszok sokszor egész nap piálnak, de mértékkel (persze mindenhol is van idióta) …. néhány hete ment előttem a budai alsó rakparton egy félkegyelmű, olyan 30-70 között ahogy épp sikerült gázt adni meg váltani… egy zebránál se lassított és össze vissza ment, egyszer a záróvonalon lógott át fél métert a szembe sáv felét elfoglalva, utána meg a padkának ment neki, híd alatt meg majdnem a falnak… a legrosszabb, hogy eléggé tehetetlen vagy külső szemlélőként, pedig nagyon agyaltam, mielőtt nagyobb baj lesz, valahogy leállítom… mögötte menni kevésbé volt veszélyes, de szembe jövök orosz rulett szindrómába voltak és még csak nem is tudták ki jön szembe.
Lényeg a lényeg én sokkal durvábban szankcionálnám.
Mikor olaszoknal nyaralunk én is ittam napközben, de utána ettem, meg sétáltunk… nem ültem egyből kocsiba, itthon sajnos ez nem megy, ha nem zeró tolerancia lenne azt gondolom meg durvább lenne a helyzet. -
válasz
radi8tor #237589 üzenetére
Botrány amúgy mennyi balatoni étterem lett szar az elmúlt 1-1,5 évben… séf el, meg mennyi bezárt ami régen jó volt… :/ Mi holnap dolgozunk Laposa birtok felé az is jó hely.
Kővirágot én nem ajánlom, kiszolgálás szar pedig sose volt túl jó, kaja is rosszabb lett…
Pörc is hanyatlik, pedig milyen jó volt régen… -
válasz
rbalint88 #237504 üzenetére
Nálam komplett Bilstein B12 szett van, szóval a szétgewindézett jelző meg a gyári sportosság között vagyok szerintem, nem is a futómű hanem a toronymerevitő ami sok feszességet hoz az esetemben.
Simonjoe mumus ettől még nem vagy…
MunezXBK idén töltöttem be a 40-et, de a Z roadster fórumokon látom mikor jön a kényelem fontosabb idő.
Pl most van egy eladó Z3 airrideal azt nagyon tudnám élni.
-
válasz
T0mBd1gg3R #237482 üzenetére
Múlt héten voltunk Olaszországban (Umbria/Toszkána)
Fogyasztási infókat még összeszedem a napokban, de elégedett voltam vele, egész kulturált volt. A kinti üzemanyagárakat leszámítva, na meg hogy minden 4. kúton volt csak 100-as, úgy kellett vadászni. -
válasz
simonjoe #237477 üzenetére
Van ennél sokkal-sokkal lentebb is autó.
Igazán jó úton nagyon élvezetes, nekem ez a gokart élmény nagyon bejön - korral biztos kinövi az ember, de pl Csákberény felé amit felújítottak vagy Gyermely irányába is, na azokon az utakon zseni. Én bírom a pattogást, annak érdekében, hogy így oldalirányú billegés így minimális, napi használatra persze nem igazán való, főleg nem városba, vagy hát az már inkább önsanyargatás kategória.
-
válasz
focvis #237475 üzenetére
Igen főállásban fotózással, régen esküvő volt a fő irány, azt már 3-4 éve nem fotózunk, most kismamák/családok meg enteriőrös termékfotózás cégeknek (amit most megfúrtak picit…). Meg Csepelen volt egy fotóstúdiónk is, de azt tavaly elengedtük 6 év után, működik tovább ugyanazon a néven csak más a tulajdonos.
Amúgy egy filmes kollégámmal fotózunk/filmezünk autókat is, csak picit el vagyunk maradva a brand összerakásával. -
Néha előszedtem a gépemet is nem csak telefonnal fotóztam, ha nem unjátok...
Sok képet mondjuk nem csináltam, ahova terveztem volna egy autós sorozatot, ott épp filmet forgattak le volt zárva rendőri jelenléttel, azért egy vigyort meg egy sajnálom vállvonást kaptam a rendőrtől.
Többi kép:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
válasz
JoinR #237419 üzenetére
Nem mondom, hogy minden fillért megfogok, de igyekszem kellően előre gondolkozni. Ez egy hobbi, és inkább ez mint a cigi meg a pia és a többiek mértéktelen mennyiségben.
Ráadásul egy ilyen autóban szerintem nincs rossz helyen a pénz.
Nem csokbol veszem a jakuzzit aztán meg eladom, mert rájövök, hogy nincs pénz fenntartani. -
Pont a tegnapi találkozón mondtam, mivel 100-ast tankolok csak, én szépen bekorlátoztam/csoportosítottam a lehetőségeimhez mérten a közlekedést. Nagy érvágás az, hogy a lakosság 80-90% pont ugyanúgy megy mint eddig, miközben nem engedhetné meg magának… de ugye nem ok fizetik meg, vagy hát nem direktbe.
Racionalizálni kellene sokaknak, de képtelenek megtanulni ezt.
A rezsis mizéria miatt is megsokszorozódtak a nagy lakossági fogyasztók eladásai, egyből mindenkinek nem kihasznált dolgai lettek. (jakuzzi, szauna sorolhatnám) -
válasz
cappa72 #237412 üzenetére
Van persze szélsőség, de azért 50l üzemanyaggal, el lehet menni 5-600 km-t simán, ez azért szélsőséges esetben fogy el pár nap alatt, inkább bő 1 hétig is kitart átlag felhasználóknak, ha picit jobb a fogyasztás és nem mész évi 20e km felett, akkor akar 2-3 hét is. Szóval nem érzem korlátozásnak annyira.
Persze a legjobb lenne ha nem lenne szükség ilyenre, meg megfizethető is lenne az üzemanyag… de ez sajna nem így van/lesz mostanában. -
válasz
MunezXBK #237369 üzenetére
vagy 30-at rotyogtattál inkább…
Eddig 50 volt, most kezdik korlátozni 30/20-ra, mondjuk az 50-et nem is értettem… az nagyon nem korlátozás.raotamas
En is először voltam, illetve jó ideje kevés ph időm van, de azért próbálkozom képben lenni.radi8tor
Valami büdös fékszag mintha rémlene…Snoop-y
Én tegnapelőtt 803-ért tankoltam a 100-ast, sóstói MOL-on. -
Jó volt dumálni picit személyesen is.
-
válasz
FIREBLADE78 #237299 üzenetére
Forgalomba helyezés szerintem, en végül elengedtem mikor utaztam a múlt héten, Erste kartya mellé van biztosítás kb hasonló paraméterek mint az alapok. 20e-ig, 30-50k között volt kettő főre ami combosabb volt. Bár lehet a Z4-et díjaztak ennyire.
-
válasz
focvis #237251 üzenetére
Én is de nőknek kevésbé egyszerű… nekik pedig sokkal fontosabb a higiénia.
Van-van persze, de ettől függetlenül is cink, egyszer próbáltam írni észrevételt nekik - mármint a MOL-nak, többet nem fogok, mert falra hányt borsó, csak én érzem kellemetlennek. Kismamáknak meg kifejezetten veszélyes…
Évekig üzemeltettem - persze kisebb forgalmú helyet - sok energia tisztán tartani a mosdókat, de meg lehet ugrani, ha valaki akarja, persze saját hely motivációja más mint egy alkalmazotti feladat ellátás, meg szó szerint szar meló, de meg lehet ugrani. -
válasz
Doki16 #237243 üzenetére
Még nem gyűrűzőtt be, most van az az időpont amikor drágán akar eladni mindenki… sajnos hamarosan jön az esés, de kell neki idő, a téli első 1-2 hónap után várható a start. Z4 eladásokat nézem elég sokat, most vagyunk a tetején, de már Fb csoportba látom a pánik eladás jeleit… még elmegyek nyaralni aztán eladom… meg a felteszi 3,6-ért, majd mikor valaki szembesíti, nem ér annyit akkor jön az arc, hogy akkor most már 4M az ára, ezek szoktak a végén amúgy is olcsón elkelni. Tavaly is volt egy 3,8-ról kezdte, 3-ért vették meg. Sokan még nem érzik milyen ha telibe fizeted a naftát… én ugye 100-assal megyek, jócskán megfontolandó mennyit/mikor szedem elő, hamarosan sajnos meg többen fogjak tapasztalni, mellé jön október/novemberi rezsi, szerintem ott lesz nagy fordulópont.
-
válasz
focvis #237189 üzenetére
Én ma végül pont a sor miatt be se álltam… Sostói Molnál dobtam be egy 10-esért… előtte csak pihenni álltunk meg kétszer, feleségem mar nehezen bírta a Z-t pattogást.
Amúgy botrányos, hogy milyenek a mosdók a kutakon
… és van ahol pénzt is kérnek. Olaszoknál is tré, nem csak itthon. -
Holnap milyen létszám várható?
Illetve mi a program? Auto mustra, beszélgetés?
Én is hazaértem, kb 275l RON100-as benzin bánta, majd összesítek egy pontosat, ha utolérem magam.
-
válasz
MunezXBK #237180 üzenetére
Olaszoknál durva árak vannak, 2,1-2,3 között tudtam tankolni az elmúlt hétben (igaz az 100-as ami sok helyen nem volt), de sima 95 se nagyon volt 2 eur alatt, talán egy két helyen láttam a táblán. Most próbálok átcsordogálni a Szlovénekhez, de szerintem csak annyit tolok, ami kell Kanizsáig.
-
Most nem tudom fejből, de elvileg a műszakiban meghatározott határértéken van, bár pár hete nem tudtak felállni vele a rázópadra a műszakin, így vissza kellett menni másnap lécekkel...
- még szerencse, hogy nem lett belőle “gond”.
Ma rohadt jó felhős idő volt egész nap, lehetett menni tető nélkül csak 2-4 óra között kellett menekülni a nap elől.
-
válasz
MrSealRD #236494 üzenetére
Paris se rossz, ott volt szerencsém közlekedni. Nápolyban tömeggel mentem, de van elképzelésem...
Z4-el így ültetve nehéz, ma is volt, hogy nem tudtam lekanyarodni egy helyre, mert nem volt kellő szög… tavaly Hr-be volt, hogy ki kellett tenni a feleségem, mert pont annyi kellett, hogy ne verjem agyon a kocsi alját…
Viszont többnyire legalább türelmesek, otthon ilyen helyzetekbe üvöltözés lenne… -
Szokott hely az hol van? Megpróbálok én is menni.
Nekem is 100-as kell a Z-be, tegnap tankoltam Umbria kis kúton (szerencse hogy volt 100-as egyáltalán)… 97 euro, 42l, most nincs a kezembe a számla... forgalmas kúton a 95 is majdnem ennyi. Otthon is ugye teli árba tankolok, de azért ez kemény… egy mákom van, van meg pici eur tarcsim, 370 árfolyamról… már ahol lehet kp fizetni. -
-
válasz
rbalint88 #236281 üzenetére
Vigyázok
Ismeretlen terepen azért nehéz mindegy mennyire ismerem az autót, pl mostani szállásra is egy “meredek” rész vezet fel, ügyesen kell manőverezni, de picit sajna úgy is leér az alja. Benne van sajna a pakliban.
Látom mit mondasz, reggel ránézek, de nem feszülök az első lökös szegény elég gyász, tele van kavicsnyommal. El kellene vinnem rendbetenni, hely/ajánlat megvan, bár kétlem, hogy nem lett több az elmúlt kb 4/5 hétben mikor kérdezzem. Kacérkodok egy M4 lökhárító hozzáigazításán, csak az M4 lökös ritka és nem olcsó, plusz műanyag hegesztes, meg a színezés is sok zseton…
-
-
-
válasz
thefreeman #232635 üzenetére
Köszi! Milyen terület, ha nem gond megmondani.
-
Autós téma, de picit más oldalról, hátha tudtok adni egy kis tanácsot.
Egyéni vállalkozóként szerintetek, mennyit érdemes/lehet jelenleg elkérni km díjban? Amortizációval éves pálya díjjal, meg az utazásra elhasznált idővel karöltve?
Biztos van aki hasonló cipőben jár.
Tegnap egy laza 36k-t tankoltam, picit elaludtam ezen a költségen és ugyan persze elektromossal megyek (de akarok venni fali töltőt, napelem se kettő forint)… de a jótékonykodás saját zsebre sose jó hosszú távon.
Arról nem is beszélve, hogy laza 1 óra 40 percet autóztam Bp egyik feléből a másikba reggeli csúcsba vissza meg 45 percet, 1 órás melóra.
Koszi!
Jelenleg 90 Ft a baráti km ár…
No nem a Z4 12l 100-as benzin a mérce, de na. -
-
válasz
tboy93 #232291 üzenetére
Városi autó, amúgy se egy kanyarvadász, nem tudom milyen oldaltartást szeretnél.
Amúgy ha meg van írva az I3, nagyon sokat javul, akár az S akár egy másik fajta szoftver. 0-100 6,2-6,5-ös mérések vannak, bőven elég szerintem.
Én városba lazán legyorsulom a közlekedők nagy részét ha akarom vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest