Keresés

Aktív témák

• dearbear

tag

válasz Husky #7 üzenetére

1) Ilyen /etc/shaper fileom/konyvtaram nincsen. Gondolom a /etc/sysconfig/cbq -ra gondolsz, az ott levo fileokat en csinaltam a mintak alapjan... Es mar egyebkent is mukodtek egy masik gepen.
    2) A LOG_FILE-os reszt kikommenteltem az eredmeny annyi, hogy most latom milyen tc-s utasitasokat csinal, amik nem tunnek rossznak (bar oszinten megvallom nem ismerem minden parameter pontos jelenteset), de alapjaba veve nem ir hibat. Kivetel persze azert van: Ha nincs meg cbq-s osztalydefinicio, es ugy inditom a scriptet hoz egy RTNETLINK answers: No such file or directory hibauzenetet, de ez nem hiszem hogy hiba lenne, valoszinuleg azert van mert a script teljesen tiszta lapokkal akar indulni, es akkor is kitorli a cbq-s root qdiscet(amibol mindegyik egyeb szarmaztatva van) ha az meg nem is letezik.
    Vegul is oda jutottam mostanra, hogy eloszor egy alap RH6.2-es linuxszal probalkoztam, majd egy hwsw-s javaslatara kiprobaltam a Peanut linux-ot, hatha azzal muxik, de ugy sem ment, vegul most feltettem egy agyonredukalt RH7.1-est, ami az eredeti gepen tokeletesen mukodott innen is hoztam az a cbq definicioim. Ennek ellenere egyikkel sem ment. A cbq scriptjet frissitettem 0.3alfa2-rol 0.6.2-esre, ez sem segitett. Tehat arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy az eredeti RH7.1-es configon volt(ak) valami olyan csomag(ok) felteve ami(k) vegul is mukodott. Az egyetlen hiba hogy amig kiserletezgetek hogy ne legyen kimaradas ipchainssal kerultem el a megosztas hianyat, ami valljuk be nem igazan torodik a kulonbozo vonalak savszelessegeivel.
    Az iproute2-es(ami tobbek kozott tartalmazza a tc-t es az ip-t) csomagon es a kernelben szereplo advenced firewalling, netlink, QoS, policy routing -os (stb.) dolgokon kivul vajon mire lehet meg szukseg?

Aktív témák