Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Pedig hogyne lenne könnyű átállni. Mint ahogy általában széllel szemben p**álni. Kéz nélkül persze.
Viszont, az MS rendes. Pár évente jön, hogy "Hello, nem tértél át még Linuxra? OK... Windows N+1-től ezzel-és-ezzel az DE butítás kell élned, MERT CSAK! Naaa?". Ezzel szemben a DE Linuxok tán nem romlanak. Szóval 10 év és megfordulhat ez.
Kivéve, hogy talán az Android harapja majd el tőle a desktopot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem más tapasztalatom van. Debiant (ami messze nem egy Mint) raktam UEFI-s laptopra néhány hete, LXDE-vel időseknek.
Sosem raktam még UEFI-s telepítésű oprendszert, még saját célra sem mert semmi előnyét nem láttam, itt viszont már adott volt a W11 ami eleve úgy lett telepítve... Na ebből az lett, hogy gyönyörűen lett boot választó menü magától, és bármelyik oprendszer indítható.
emvy: jah. Itt nálam mindegy mivel írom. -
fatpingvin
addikt
a leírásodból egyértelműen kiderül hogy windowssal kezdtél és abba belefektettél energiát annyit hogy megtanuld alapszinten használni, majd erre jött a pingvin.
ergo abszolút nem vagy erre releváns példa. a nyuggert meg arra írtam hogy jellemzően ez az a korosztály ahol vannak emberek akiknek SEMMILYEN számtógépes tapasztalata nincs. ez volt itt a kulcs, nem az hogy nyugdíj vagy sem. -
csendes
addikt
Windows-hoz is kellenek sok esetben gyártói driverek az eszközök illesztéséhez. Nyilván enélkül nem tudná a gyártó ezeket eladni. A Linux meg nem érdekli. A közösség sok esetben sikeresen tudja ezeket pótolni, visszafejtve a Windows drivert vagy folyamatosan fejlesztve a már meglevő Linux drivereket.
-
fatpingvin
addikt
a második rész nagyon igaz, erre is utaltam az elején. aki winhez van szokva és nincs érdemi oka váltani az miért tenné? egy licensz ára feltétlezem megéri hogy ne kelljen egy új, idegen rendszer miatt bosszankodni.
azt meg légyszíves nézd meg hogy mire reagáltam az előző hozzászólássalsoha nem használtam windowst. komoly munkára meg főleg eszembe nem jutna
amivel én foglalkozom ahhoz nagyon nagy plusz ha egy átlátható, koherens rendszer van alatta. biztos hozzá tudnék szokni a winhez is ha végtelen időm és energiám lenne, de én leginkább csak a célfeladatokat akarom elvégezni a gépen, úgyhogy maradok a bevált megoldásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest