- iPhone topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
zizidor és Vladi
Köszönöm, sikerült! Minden király! -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Olyan problémával szembesültem, amivel még sosem.
Évek óta dual boot-ban van a laptopomon egyetlen ssd-n a Mint és Win10.
Múlt héten kipróbáltam a Kali-t a Mint helyére, de nem maradtam annál, így ment vissza a friss Mint. Viszont azóta nincs grub menüm.
Ha felteszem frissen a Mint-et, akkor abba bootol. Ha grub-customizerrel (amit évek óta megelégedéssel használok) átállítom az elsődleges rendszernek a windows-ra, akkor meg abba bootol. Rendszerválasztó képernyő nincs. Megjegyzem mindkét esetben van kb 10mp-ig fekete képernyő, de maga a menü nem látható.Az lehet, hogy a Kali valamit elcseszett? Esetleg helyre kellene állítanom Windows -ban az mbr-t és utána felrakni a linuxot?
Mindenféle próbálkozást nehezít, hogy a win-be bootoláskor már sehol nincs a Mint elérhetősége, tehát nem tudok ide-oda bootolni és próbálkozni. Csak újratelepítve a Mint-et tudom elindítani, vagy maradok a win-ben... -
v.attis
őstag
Nos, a FreefileSync-el játszadozom.
Készítettem egy valós gdrive mappát amiben helyileg is megvannak a fájlok, ez lenne a helyi mappa amit szeretnék szinkronizálni.
Felvettem a Mint-be Google fiókomat, ez létrehozott egy helyet, bejegyzést a fájlkezelőben a drive tárhelyre. De ez csak hivatkozás ugye, nincs fizikailag itt a driveon tárolt cucc.Az autosync elég nyűgös:
- létre hoztam egy batch filet, ami lefuttatja magát a szinkronizálást;
- a programnak van egy olyan része, hogy Real Time Sync, ebbe be kellett tallóznom a fenti batch fájlt, valamint megadni azokat a mappákat, amelyeket figyelni akarok.
- a helyi mappa tiszta sor, de a felhő mappa már nem annyira: csak a Drive fiókomra mutató hivatkozott mappát tudtam beadni, tehát amit létrehozott a Gnome, ami a fájlkezelőben is megvan.
Az RTS fut a háttérben, ott van az óra mellett a panelen.Amikor valami módosul valami a helyi mappában, azonnal szinkronizál.
Amikor módosul valami a felhőben, akkor mintha nem látná, nem történik semmi. Viszont kézi indításra meg érzékeli és lehozza a felhőben történt módosítást!
Olyan, mintha nem küldene triggert a felhős módosítás.Erre találtam ki hogy mi lenne, ha a batch fájlt 5 percenként lefuttatnám?
Ezt meg tudom valósítani? -
v.attis
őstag
válasz
zizidor #14509 üzenetére
Na, kipróbáltam az rclone-t, meg még 1-2 google drive szinkron lehetőséget, hát nagy része nem kezdőknek való...
Ami tutira jól és könnyen használható az az overgrive ami 10 dollár. 14 napos próbaidőszak van, hibátlan. Lehet erre azért befizetek, mondjuk próba mappákat szinkronizáltam, nem mertem az egész driveomat beáldozni.Illetve most akadtam rá a freefilesync nevű alkalmazásra, ez is fizetős, de nem írja sehol, hogy mennyit kell fizetni. Donációs rendszer, de az ingyenes is jól működik. Baromi egyszerű a beállítása, mappákat megadod mindkét helyen és kész. Az autoszinkronra még nem jöttem rá, videót találtam mely szerint egy batch filet kell létrehozni programon belül. Ahogy nézem, gyakorlatilag bármit bárhol beállíthatok, talán otthoni nas-al is működne, hiszen elérési utakkal dolgozik.
Utóbbival játszok még, de első próbánál nem találtam benne hibát és kb 10 perc volt a beállítás. Ja, és tud magyarul...
Ezen felül a gnome beépített Google Drive fiókja sem lenne rossz, integrálja a felhőt a fájlkezelőbe, itt ugye nincs helyi mappa, így helyi adat sem. Ebben csak az zavar, hogy egyel kevesebb másolat van mindenből. Viszont pofon egyszerű a beüzemelése és használata.
-
v.attis
őstag
válasz
zizidor #14505 üzenetére
Elolvastam és mentettem is a cikket. Találtam magyar cikket is, ott viszont vannak biztató javaslatok.
Szerintem készítek egy teszt mappát és csak arra állítom be a szinkronizálást, abból nem lehet bajom...
Egyébként töröm még a fejem, hogy egyáltalán kell-e nekem állandóan a gépen tárolnom ezt a drive mappát. Lehet nem is létfontosságú és akkor elég lenne a beépített megoldás is. Internet nélkül úgysem dolgozom sosem...
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Szépen lassan szeretnék átállni Win 10-ről Mint-re, jelenleg dual boot-ban van fent a két rendszer és egyre több dolgot intézek Mint alól.
Egy újabb lépcsőfok lenne a Google drive szinkronizálásom is, de nem szeretnék elcseszni valamit, inkább kérdeznék. A lényeg, hogy egyenlőre maradjon meg a dual boot, ha már biztos minden munkát el tudok végezni Mint alól, akkor kap egy teljesen új telepítést, partícionálást és végleges átállást.
Szóval:
- jelenleg van egy Privát partícióm, ez ntfs, win alatt készítettem és használom évek óta. Ezen van egy Google Drive mappa, ennek tartalma szinkronizálódik a felhőbe és a felhőn át a telefonomra is.
- szeretném beállítani ugyanezt a partíciót és mappát a Mint alatt is szinkronizálásra.Ez működőképes lehet? Fontos, hogy ha Win alatt dolgozom, az is szinkronizáljon, de ha Mint alatt, akkor az is. A gépen minden csak egyszer legyen meg, tehát nem szeretnék egy újabb szinkron mappát beállítani Mint alatt. Főként adminisztratív munkát végzek, tehát dokumentumok mentése, letöltése, módosítása a cél és ennek minden irányú szinkronja. Mindösszesen kb 15 évnyi anyagom van, durván 12 GB, több ezer fájl.
Mivel és hogyan tudnám ezt megoldani?
Mint mondottam, tanulás, átszokás fázisában vagyok, gyakorlatilag ez az utolsó előtti lépcsőfok a windows kidobása előtt... -
v.attis
őstag
Köszönöm! Nem teljesen amatőr, de mindenképp tanuló linuxos vagyok, úgyhogy jól jön minden javaslat!
-
v.attis
őstag
Home Assistant ssd klónozáshoz keresek szoftvert. A dolog annyiban bonyolult, hogy csak egy külső keretem van, tehát a régi ssd keretbe, klónozás képfájlba, majd új ssd a keretbe és klónozás képfájlból.
Ezt hogyan, mivel tudnám Mint alatt megoldani? -
v.attis
őstag
Tiszta telepítéssel feltettem az XFCE-t, úgy néz ki megjavult. Vlc-ben le kellett tiltani a hardveres gyorsítást és tökéletes!
-
v.attis
őstag
válasz
I02S3F #14432 üzenetére
Ja, itt valami félre csúszott, lehet én nem fogalmaztam megfelelően!
Először csak fahéj volt fenn, tegnap dobtam rá egy XFCE-t. 2 hónapja csak Cinna van, új telepítésként.
Xfce előtt is akadozott a videó lejátszás!
A hardvernek bírnia kell! Win10 alatt meg se kottyan neki. Szoftveres gond lesz ez... -
v.attis
őstag
válasz
batyuska100 #14426 üzenetére
Akkor viszont ez azt jelentené, hogy a Linuxnak nagyobb az erőforrás igénye, mint a Win10-nek! Ami elvileg nem így van.
Lehet felteszem direktben is az XFCE mintet. De alapjában véve a Cinna jobban tetszik.
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Mint gondolom oly sokan mások, én is ismerkedem a Mint rendszerrel, tetszik, hosszú távon valószínűleg váltani fogok Wondowsról.
Samsung RV511 laptop, 6 giga ram, P6100 proci, ssd, alaplapi Intel videókártya. Jó kis öreg gép, de hibátlanul működik.
Felraktam egy Cinnamont, majd utólag hozzá az XFCE felületet.Két problémám van:
1. Videó lejátszás azonnal akadozik, ha megnyitok akár egy fájlkezelőt is. Az illesztő programkereső nem talál hiányzó drivert. A hiba mindkét felületen fennáll, Proci igénybevétel 60-90%, ram használat 25-40%.
2. XFCE felületen az alkalmazás listából eltűnt a jobb klikk, máshol rendben működik. Emiatt nem tudok kitenni semmit a panelre, mert jobb klikkre is megnyílnak az alkalmazások.Összességében most úgy tűnik, hogy gyengébben teljesít a MINT rendszer a gépemen, mint a Win10. Pedig pont az ellenkezője kellene történjen, ha lehet hinni a cikkeknek. Gyanítom valami hiányzik. De mi és hogyan javíthatnám?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Autós topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Futás, futópályák
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest