- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vérnyomásfigyelést is ígér az Oppo Watch X3
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
- Vége a dalnak: nincs több Samsung harmonikamobil
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
válasz
v.attis
üzenetére
A váltást én is a dual boottal kezdtem, aztán elkezdtem Windows alatt leépíteni azokat az alkalmazásokat, amiket már csak Linux alatt használtam. Időnként zsugorítottam is a Windows partíció méretét, végül töröltem.
A Google Drive viszont keményebb dió lesz. Szerintem alapból megoldható lenne, hogy a kérdéses NTFS partíciót is automatikusan felcsatolja, illetve egy linkkel hivatkozhatnál a Drive mappára, és akkor oda menne a szinkronizálás is, elkerülve a fájlok duplázását.
A probléma csak az, hogy nincs hivatalos, Google által készített/jóváhagyott Linux kliens. Az online fiókoknál hozzá lehet adni Google fiókot, a fájlkezelő látni is fogja a Drive-ban a fájlokat, de csak mint hálózati meghajtót, és a fájlok nem szinkronizálódnak a gépre.
Vannak ingyenes meg fizetős megoldások rá, de ahogy néztem, mindegyiknél van valami kompromisszumos dolog. Itt egy cikk ezekről, de sok helyen találsz hasonlókat.
Én egyébként a Google Drive-ot is leváltottam egy saját Synology szerverre, ahhoz van nagyon jó Linux kliens. Persze ez meg több-kevesebb beruházási költséggel jár, amit nem mindenki tud bevállalni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD FX
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Honda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Ultra 7 255U 5.2GHz 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- NEC MultiSync V422 42" Monitor
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Honor 400 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Rowon