- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Elfogytak a Vivo X300s titkai
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ilyenkor azért szokás megadni a HDD gyártóját és pontos modellszámát, mert egyes típusoknál egyedi is lehet a S.M.A.R.T. Mármint nem feltétlen kell aggódni bizonyos attribútumok magas értékeinél. Illetve a linuxos programoknál ezek az egzotikus megnevezések valóban elég nehezen értelmezhetők és jóformán csak az értékekre lehet hagyatkozni.
HDD probléma (nem adatmentés)
Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan(#7200) szotadi:
Azért az funkcionálisan nem igazán ugyanaz, mint a "normál" változat, illetve ebből adódóan nem véletlenül ingyenes. -
Bohus
aktív tag
Magas az olvasási és keresési hibák aránya, de - ahogy már jelezték - egyes típusoknál ez normális. Az hangok forrása szerintem az állandó parkolózónára léptetés, azoknak a száma elég magas a bekapcsolási ciklusokhoz képest. Nézd meg jött-e ki az adott típushoz firmware frissítés.
-
sonar
addikt
Szerintem hibás lesz mert az Olvasási hibák gyakorisága irreálisan magas. (bár van olyan típus - tipikusan seagete ahol ez az érték folyamatosan nő)
A küszöb meg legrosszabb értéket szoktam nézni , ha azok közelítenek egymáshoz akkor kell sürgősen egy tartalékot kéznél tartani.
Szektor hibát sem látok, de az az olvasási hiba gyakorisága ami bántja a szememet. Google-t kéne megkérdeni, hogy mit mond winyó típusáról -
donmackó
addikt
Szerintem ha itt is felteszed a kérdést nem fognak megkövezni -> Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
De véleményem szerint vagy elégtelen a tápellátás és azért döglődik a vinyó (felpörgési hibák), vagy csak érte valami külső behatás, és letapadt az olvasófej (ettől is meg fog dögleni).
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Renault, Dacia topik
- Samsung kuponkunyeráló
- MWC 2026: Megérkezett a Xiaomi Pad 8 sorozat
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Már fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Razer Kraken V4 X RGB Gaming Headset
- Raktáron levő AM4 garanciás alaplapok!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Rowon