- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Magisk
- Ilyen lesz a Fairphone 6
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
Sziasztok!
Le szeretnék titkosítani egy partíciót hogy a gyerkőcök ne férhessenek hozzá sehogyansem. Papírok, munkák tervrajzok vannak a partíción ami a munkámhoz kellenek és nem akarom hogy elkótyavetyéljék véletlenül, mivel csak 1 számítógép van itthon. S nem is akarunk másikat egyáltalán.
Kérdés leginkább az lenne mi a legegyszerübb nem parancssoros titkosító progi amivel meg tudnám gátolni hogy megnyissák a dolgaimat? ext4 filerendszeren van amit titkosítani kell.
Köszi!
-
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Az lehetséges hogy a Firefox kb bmelyik verziójában (sima agy beta verzió mind1) nem működik rendesen több kiegészítő? Leginább a videoletöltők mert pl a közismert Videohelper, ha egy Yt videot leakarnák szedni telpítés után egy kieget szed le és telepíti. Na ez meg is történik csak utána sem akar működni. (KÉP). Ismét le akarja tölteni. De ugyanígy járok másik video leszedő kiegekkel. Sys: Linux Mint 22.
-
Mtbsrác
senior tag
Egy olyan furcsaságot vettem észre hogy frissítettem a rendszert és ezután csak az opera böngészőben, youtubon kívül akármit indítok el a hang mindig sokszorozza magát a hang, mintha állandóan elindítanám a videót. Video beletekerás vagy megállításkor kezdi csinálni. Így kismilliószor lehet hallani ugyanazt egymáson.
Nem az operával van a gond, mert sok verziót tettem fel (normal, beta, developer sőt régebbi rendszeren az operát frissítettem és nincs baja), olyat is ami addig nem is volt fennt soha. S mindegyikkel csinálja. Mi lehet a gond sztetek? -
Mtbsrác
senior tag
Sziasztok!
Mit jelenthetez a hiba? Van többször hogy ezt kiírja majd lefagy, utána meg elindul ha olyanja van. Kernelt is cserélek ha elindul akkor általában elsőre okés elindul ahogy kell, majd kövi indításnál ismét lefagy itt. Hw-k ki/be a gépbe kábelcserék megvoltak a hibajelenség továbbra is fenntáll.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
NeoPampalini #13505 üzenetére
Köszi így állította most be tesztként remélem jólesz.
Igaz újra raktam már egyszer mert sehogy se bírtam kiszedni belőle. Így most a vbox már működik az állomással együtt. Viszont holnap beállítok mindent, egy tényleges 0-ás újratelepítéssel.
Dhampir: semmi változtatás seholse.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
lev258 #13502 üzenetére
Újraindítás után ismét változott a dolog. A linux egyre jobban megzakkan. Mostmár nem 2 címem van ugyanarra a partícióra hanem 3
.
Torrentre a képen látni a hibát. Felül van az az elérhetőség ami eddig ment mióta kijött a mint 20. De látható hogy megjelentek másik címek is és a legalsóban vannak most a dolgok. Ill ha át is írom az elérhetőségi címet akkor sem működik.
Vboxra pedig az hogy csak ezen a platformon működik megfelelően az időjárás állomásom ami a netre is tölti az adatot.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
lev258 #13500 üzenetére
Nem csatlakozik automatán, meg nem is tudom hol kéne beállítani. Amúgy a torrent "ez kimaradt bocs" az utorrent wine-os verzióban. Annak is a pontos cim kellene, mint ahogy a vbox-nak is. Most felraktam egy másik xp-t amin az időjárás automana de nem működik itt sem kékhalállal kifagy. Valamit nagyon elpcált a linux. Ebből újrarakás lesz.
-
Mtbsrác
senior tag
Lejárt a szerekeszési idő. Itt viszont láthatólag jó név alatt van csak máshol kavirnyászott el valamit a linux.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
NeoPampalini #13497 üzenetére
Leírnád a folyamatot amolyan szájbarágósan? Amit linkeltél azon teljesen máshogy néz ki mint ahogy nekem.
/dev/sdb6: UUID="7BF3DE003AA51102" TYPE="ntfs" PTTYPE="atari" PARTUUID="000a796f-06"
Ezt írja ki nekem a sudo blkid.
-
Mtbsrác
senior tag
Egy igen érdekes hibára lettem figyelmes és marhára idegesít. A képen látni a virtual gépben
hogy eddig milyen nevü meghajtót használt. Majd egy újraindítás után a linux átnevezte a meghajtót! De csak ezt az egyet a többinek maradt a neve. Ehhez nemes egyszerüséggel hozzávágott egy egyest a nevéhez és semmi se működik ahogy szokott. Vbox is meghülyült meg a torrent is. Hogy tudom vissza varázsolni hogy működjön megint a régi kerékvágásban?
Thy.Mint 20.
-
-
Mtbsrác
senior tag
Akadt egy problámám és nem jövök rá a megoldásra!
- Van EGY sima egyszerü mappa benne képek meg videók brignázásról. A hiba ott van hogy nem tudom őket átnevezni sehogysem, ill a képszerkesztő program is lefagy tőle. De csak ebben a mappában lévő fileokról van szó mindenhol máshol működik minden. Jogosultságokat néztem ott okés minden. De ha kimásolom máshova a file-okat akkor szabadon csinálhatok velük bármit, majd vissza is másolhatom őket. Működik minden file nézni lejátszani lehelet őket, csak a fenti hiba áll fennt. Remélem érthető a gond.
-
Mtbsrác
senior tag
Üdv.
Egy olyan kérdésem volna hogyan tudom a tor browsert elindítani parancssorból rendszergazdakéner? Ki akarnám próbálni, mert amióta frissítétték nem lehet beállítani hogy hova töltse le amit szeretnék. Sajnos a netflix miatt kell és a youtube-on is van több film/zene hungáriában nem elérhető. -
Mtbsrác
senior tag
Ez se adott semmi megoldás mert minden hw rendben működik.
De meglett a ludas. Maga a wifi modem volt a szar, mert kicseréltem egy atheros chipsetes egységre a mostani Ralink rt 3290-et és a probléma megoldódott. Amúgy a régebbi linuxokon is csinálta azt hogy el-el dobálta a netet de visszajött, kb azonnal. Mostmár ez a hiba is a múlté.
-
Mtbsrác
senior tag
Ismét akadt egy kis gond
ugyanezzel a verzióval de most egy laptopon. (Hp Pavilon G7) Mégpedig, hogy eldobja a wifi jelet, ha véletlen rátalál újra akkor megint kidobja és nincs semmi net. Stickes wifivel meg megy szépen. Örülnék neki ha nem kéne azt használni mert nagy helyet foglal el és randa
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #12654 üzenetére
Igazából azért ragaszkodok hozzá mert minden elmentett könyvjelzőim, oldalaim mentéseim itt vannak mentve sok-sok éve.
A megoldást úgy kiviteleztem a leírásból hogy a caja vagy nautilus nemtudom melyik pontosan elindítottam admin ként és bemásoltam a file-t ahova kell a másikat meg kitöröltem a fenébe.Egyébként a régebbi 18.x verben is volt ilyen gond de akkor a chronium ffmpeg pack hiányzott neki, azt telepítve megoldódott a gond, most hiába voltak telepítve nem működött csak a linkelt verzió alapján. A file amit lecserélt volt vagy 1,2mb amit bemásolt meg vagy 17mb.
-
Mtbsrác
senior tag
+ info. Jutubon kívül (gondolom az html5) semmi más videós oldal nem működik.
-
Mtbsrác
senior tag
Feltettem teljesen új telepítéssel a 20-as mate csodát és egyetleg egy gondom volna vele. Semmilyen indavideos video nem indul el vele (Hiba történt...) szöveg fogad. A böngésző Opera akármelyik verziója, FF-ben indulnak szépen a videók. Mint meta codec-et is feltettem elvileg ez feltenne mindent de mégsemindul el vele. Chroinum kiegészítőt vagy mit kellene lehet feltennem de azt nem találom meg seholse, mégis mit merre hogyan kellene telepíteni.
Köszi a segítséget.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
NeoPampalini #10223 üzenetére
Igen vettem észre sajnos. De aztán nem is áll vissza a régi helyzet hanem 0-ról indul minden. Nem igen használom így annyira nemmozgat meg csak furcsa volt. Azt hittem hogy nálam van vmi gebasz.
Megtaláltam a progiban hogy kitörölje, amire azt írta hogy okés de aztán mégis csak ott volt még 2gb fölös szemét. Így manuálisan tudtam törölni köszi.
-
Mtbsrác
senior tag
Nektek is csinálja mostanában az FB hogy nem ad ki semmi postot a főoldalra csak ezt az üzenetet látom hogy:
Köszöntünk a Facebookon!
Első lépésként vedd fel az ismerőseidet. Itt fogod látni a videóikat, a fényképeiket és a bejegyzéseiket. tovább gomb aztán.
Ill a csoportokban csak az első 2-3őpst jelenik meg, mostanában egyre többször csinálja.Másik hogy hogyan tudok minden cache-t kipucolni belőle? hova teszi el a mozilla.
-
Mtbsrác
senior tag
Mint alatt graf felületen hogy és milyen progival tudom kicsalni az SSD adatokat? Értem itt hogy mennyi az eddig írt/olvasott össz adat meg ilyenek. Mint az ssdlife ssdok és tsa progik. Smarttools-t ismerem sokminden abból nem derül ki e téren.
-
Mtbsrác
senior tag
Problem solved!
Feltettem a developer Operát és ismét jászik mindent.
-
Mtbsrác
senior tag
Pontosan simán videókat nézni semmi mást. Én inkább maradni szeretnék az operánál ide van sok minden beállítva, könyvjelzőzve, jelszavak elmentve. Régi vinyós rendszeren is volt ilyen hibám ott codecek felrakva és már mentek is a dolgok. Itt az istenért sem. Amit írtál feltettem de az se segített sajna.
Ebből ismét teljes újrarakás lesz. Úgy megpróbálom majd ismét, de mindennemü frissítés nélkül is hogy előjön-e a hiba. Csak a rendszer és az opera.
-
Mtbsrác
senior tag
Már megint szarakszik a mint!
Vatta új ssd (Kingstone a400) vatta új linux mint, eredmény ismét nem mennek a videók az OPERA böngészőben. Mondom oké chronium bővítmény fel. De hoppá az van. Még felraktam a peppermint flash-t hátha. De az se segített!
.
Ezután jött a kövi meglepetés!
Terminál megnyit és simán kiadtam a SU parancsot. Jelszó beüt és ekkor ez fogadott:
- su: Hitelesítési hibatotál nemértek én már semmit se miért csinál ilyeneket.
-
Mtbsrác
senior tag
Köszi megpróbálom!
Igazából ez az egy progi fut xp alól más nem, ill néha a scannert használom. Hogy mennyire friss egy win az a kb pont nem érdekel kategória mivel azt ezen 2 progin kívül másra nemhasználom, így azok számomra lényegtelenek.
Wine-al futottam már pár kört, de ott sem sikerült rábírni arra hogy mentse a beállított értékelet. Még úgy sem hogy xp alól kimásoltam az addig ott működő soft-ot és felülírtam a wine-ban lévővel. Ott látottaa beállításokat, mentett adatokat de mégse ment semmi.
-
Mtbsrác
senior tag
Igen elindul de semmit sem jegyez meg amit beállítok neki (géptipus, egyebek).
Frawly:
SATA vezérlőjőt legacy/IDE/compatibility et hol tudom átkapcsolni? Biosban vagy hol. Eddig is sata-s vinyón ment csak most maga a program ssd-n indul de a virtual képfile maradt a régi vincsin. -
Mtbsrác
senior tag
Vettem egy SSD-t a gond a kövi.
Az mitől lehet hogy a Vbox-al fel akarok rakni egy xp-t amit használtam eddig is, vbox verzió és az xp is ugyanaz, linux mint is, sőt a vinyó is ugyanaz amire telepíteném de kékhalállal elszáll a telepítő de még a működő rendszer is. Ha visszaváltok a régi eddig működő rendszerre ott klappol mindenés telepíteni is tudok.
Legújabb vbox-al is ua a szitu.
-
Mtbsrác
senior tag
Mindent át állítottam. Eszembe jutott hogy régebben is így csináltam egy másik vinyónál és az évek óta működik hibamentesen.
-
Mtbsrác
senior tag
Vettem egy új ssd-t és be szeretném állítani hogy a steamben a játékok egy másik meghajtóra települjenek. Minden telepítés friss ropogós. De nemtudom mert ahogy felosztottam a meghajtót nem tudok rá írni mivel nem én vagyok a root. S a jogait se tudom megváltoztatni, pedig nem a telepítővel formáztam hanem már mikor felraktam a rendszert.
Ezzel próbáltam ami eszembe jutott de nem segített. Vmit csinálhatott mivel hibát nem írt ki a terminál.
- sudo chmod 777 /media/felhasznalonev/aparticioneveMit kellene még megadnom hogy süti legyen a dolog?
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
gregory91 #9722 üzenetére
Megpróbálom majd
Más: az mp4-es video megnemnézhetőségére.
Sztem emiatt nemtudom megnézni azokat a videokat hiszen a bögésző se ismeri és kezeli.
Erre kéne valami megoldás. Nézegettem máshol oda vmi chronium akármit vagy ffmpeg extra-t akarnak hogy tegyem fel lehet az a baj. Nemtudom!
Peppermint flasht vagy micsodás frissítettem az nemoldotta meg a bibit. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
King Unique #9705 üzenetére
Pedig minden pendrive azután lett ilyen miután rá lett írva egy linux telepítő.
Az amit linkeltél nekem kínaivSonja: Hát nemjött össze. Megcsinálja a parted minden szép és jó csak éppen ugyanaz a szitu.
PLUSZMost éppen MC-ben tudok rá írni rendigazdiként. Amúgy vboxban fut egy xp nekem azzal simán tudok ráírni, mozgatni akármi
. Viszont ha leformázom és ismét egy linux indítót akarok csinálni akkor ezek a progik csudásan dolgonak rá, unetboot-al is és a lemezképíróval is.
-
Mtbsrác
senior tag
Hogy lehet leszedni a nyomorult pendrive-okról az írásvédettséget? Régebben volt rajta linux install azóta csinálja ezt és akármivel formázom le (win-t is beleértve), mindig ezt a hibaüzit kapom ha másolni akarok rá.
-
Mtbsrác
senior tag
Írtam is hogy ff-el nálam is jw-t használ. Kiszedtem belőle a blokkolót csak a gyári maradt benne, de ua az eredmény. Vmikor az 53.xxx berzió egyik frissítése óta csinálja ezt. Azóta visszaraktam egy régebbit de azzal is csinálta.
- Kérdés:
hogyan tudnám totál kigyomlálni az operát és minden szirszarságával együtt hogy egy tiszta telepítést csináljak? -
Mtbsrác
senior tag
Ublock origin és az opera sajátja van más nincs. De azokat kilőve se jön semmi. Nálam még nénik se akarnak jönni
Azon kívül a rendszer is stock semmit se állítottam rajta ami egy 18.3-as mint. FF-el nálam is a JW-vel játsza le de operában semmivel. Kobb klikkre se reagál a video ablakában.
-
Mtbsrác
senior tag
Gstreamert hogyan frissítsem amolyan szájbarágósan ha lehetne a segítség? Sok weboldalon nem tölti be az mp4 videokat. Opera a böngészőez is a legfrisebb de már régebbi ver óta csinálja, hw gyorsítás már kikapcsolva eredmény ua, vidkari drájv is a "legfrissebb".
-
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Egy olyat kérdeznék hogy a fenti linken van egy leírás amit megcsinálnék! DE, már ott gondban vagyok hogy az update után sudo apt-get install make cmake gcc git libcurl-dev-ra már ilyen hiba jön libcurl-dev egy virtuális csomag, melyet az alábbi csomagok biztosítanak:
libcurl4-openssl-dev 7.47.0-1ubuntu2.7
libcurl4-nss-dev 7.47.0-1ubuntu2.7
libcurl4-gnutls-dev 7.47.0-1ubuntu2.7
Egyet név szerint ki kell jelölni a telepítésre.Itt mit telepítsek ponstosa, és hogyan?
Ami utána jönne hogy:
Run:
You must run this as root!
cd [install dir], itt melyik könyvtárba menjek be? csgo_downloadfixer-be mert oda belép magától ha azt telepítem. de ott meg nemtalál semmit.Bocsi a kuszáért de ez kellene nagyon.
-
Mtbsrác
senior tag
fradi81: kénytelen vagyok rányomni hogy elinduljon, a telepítés és a közben áll ki a fentebbi grub hibával, mikor azt telepítené/konfigurálná.
Frawly: Windows-t még sosem látott a lapos csak egyszer raktam fel rá sok éve a 17-et. Azóta más rendszert nem látott. Linux telepítőt MBR módban kiírni ezt hogy csináljam. Unetbootin-el és a mint-nek az usb készítőjével csinálom a telepítő usb-ket.
Most visszaraktam rá a 17-et az csont nélkül felment. Semmi hibát nem írt ki. Ez anno se szórakozott.
-
Mtbsrác
senior tag
Secure Boot Enalbe/Disable ilyen van de mind1 hogy melyikre rakom, akkor is csinálja. Ill ha a boot menüt hívom itt f2-vel akkor ott van 2 lehetőség az usb indításra. Egy uefi-s itt elindul, s egy sima ahol csak az usb kulcs neve van, azzal meg csak a grub promp-tig jut el és ott villog a kurzor. Végig zongoráztam minden beállítást velük kacsolatban mindig ugyan az. Ezzel az üzivel indul amúgy a telepítő: innét már tudom hogy nem fog működni.
-
Mtbsrác
senior tag
Frawly: igen be van, de mint írtam biosban megcsináltam amit kell.
growler: 100gb-os partícióra akartam volna rátenni a rendszert ahogy eddig is volt, egyben cuzammen nem szétválogatva a boot részét. De most megpróbálom szét szedni őket hátha úgy jólesz.
-
Mtbsrác
senior tag
Érdekes problámával szembesültem most az éjjel. 18.x verziót akartam feltenni a 17, teljes újrarakással, a HP Pavilon g7 laposra, de grub-efi-amd64-signed failed to install into /target/..... hibaüzivel kidobott telepítés közben. Hozzáteszem figyelmeztetett mikor elkezdte a telepítést hogy vmi gebasz lehet a grub/uefi akármivel. Biosban ki-be kapcsoltam amit kell. Amúgy a gép csak azt az egy 17.x-es linuxot látta életében, egy ntfs partíció(adatok képek videókvannak rajta) társaságában. Hogy lehetne megoldani? Sok mindent láttam neten de azok nekem kínaiak
.
Itt a forumon se találtam megoldást rá.
-
Mtbsrác
senior tag
Egy olyat kérdeznék hogy, feltettem a legújabb Linux Mint 18.3 Sylvia 64-bit-et minden műxik is pöpecül egyet kivéve. A ha tv-ni szeretnék akkor át szokom tenni a microfon csatiba a bejövő hang (AV kábelről) a jack-et, A régi 18.1-en csak vmelyik microfot kellett eljebb húznom és máris szólt minden elindított progi nélkül is akár.
Értem ezalatt a gép érzékeli a hangot audacity-vel fel is tudom venni és vissza játszani, csak live-ba nem tolja ki ahogy eddig. Gnome alsa mixert- is feltettem ott is mindent feltettem a max-ra de akkor se adja ki a hangot live-ba. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #8583 üzenetére
Köszi sikerült!
Flash-re:
Egy érdekesség vele kapcsolatban:
- Beraktam egy másik vinyót és egy teljesen tiszta telepítést csináltam egy sima frissítéssel, majd csak ráraktam az operát, a stable és a developer verziót és ugyanúgy csinálta a hibát.De meglett a végleges megoldás!
- Vissza kellett raknom egy régebbi addig még rendesen működő verziót, s onnantól semmi gond.
Szóval az operások kakkantottal el valamit de rendesen. (Mind2 esetben működik, régi működő rendszeren is és a frissen felrakotton is). -
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #8581 üzenetére
Fél megoldásom van csak:
Synaptic csomagkezelőben legfrissebb peppertől még az ff-is meghülyült mikor azt felraktam
, Így azt töröltem is a fenébe. Majd a normál adobe flash plugin mellé még rákattintottam arra a kéttőre ami a képen mostmár telepítve van és máris elindult. (Eddig kimaradt ez a kettő telepítése csak a többivel mojoltam
) Kivételt hozzá kell adnom akkor már legalább elindul az operában.
Másik kérdés viszont ami még fura és nemtudom mi csinálhatja.
- Mikor frissíteném a rendszert ugye akkor lefut az update és kiírja ezt az ablakot majd leokézva megy minden tovább rendben. Ez milehet és hogy lehet eltüntetni? -
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #8579 üzenetére
Nincs rá lehetőség hogy bekapcsoljam akár hol is. Nekem ff-ben megy
Ami állítás van az operában:Flash
Kérdezzen rá, mielőtt engedélyezi Flash futtatását a webhelyek számára (javasolt) --<<< ugye ez van bekapcsolva
A webhelyek Flash-futtatásának blokkolása
és a kivételek hozzáadása de aztán kifújt a flash-el való dolog. 18.1 serena fut. -
Mtbsrác
senior tag
Opera-ban miért nem jelenik meg jónéhány oldalon a flash video tartalom, de valamelyiken meg működik? 49.0.2725.56 direkt ringyózban is kipróbáltam és ugyanott viszont megjelenik azon oldal tartalma. Talán egyik frissítés rottyantotta el.
Oldal amin nemmúködik nekem például:
[link]
De a jutyúkon megy mondjuk. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Mtbsrác #8164 üzenetére
Na kipróbáltam az eredmény továbbra sem tudom állítani a fényerejét! Bmely disztrót próbáltam. Egyedül xp-vel és nagynehezen win7-el lehetett. De azokkal a rendszerekkel messze nemmegy annyit akkuról mint linuxokkal.
Más:
Hogyan tudom totálisan uninstallálni és újra feltenni a wine-t? Mindent szedjen le amit eddig feltett beleértve a programokat amiket futtatok, regisztrációs adatbázisból vagy miből is törölje ki a vackait.
-
Mtbsrác
senior tag
Létetik Mint-re olyan prog amivel a laptopok fényerejét lehet variálni? Amilo Mini UI3520 tiptop-ot kaptam tegnap és nemtudom állítani a fényerejét. Leginkább akkor kéne mikor akkuról megy ugye olyankor a legkisebb a fényerő s ilyenkor kéne kicsit feljebb tornázni. Beállításokban nincs semmi ilyen opció. FN gomb csak a hangerőre jó a többi hotkey-re nem. Egyenlőre 18.2-es mate vert tekerem rajta, 2gb rammal. De ha más kezeli felrakom rá azt.
-
Mtbsrác
senior tag
Értelek valószinüleg a gyár csinálhatta mert a felh. asus oem név alatt fut. s nemlett eddig hozzányúlva a géphez, így ezért kérdeztem hogy mi lehet a jelszó mert az gondolom ugyan az lehet minden ilyen esetben. De lehet megváltoztatták. Majd keresek vmi kisebb vert amit rátudok rakni.
Más: megpróbáltam csak elindítani a Linux Mint 17.3 MATE 64-bit telepítőt és kiböki vmi nem stimm a bitekel
. (csak az volt kéznél). Ja s megnéztem pontosan a mint 18 ciannamon 32bit van most épp rajta. Lehet a 64bit-es ver nemtetszik neki.
-
Mtbsrác
senior tag
Igen az. Újrarakom az egészet.
Esetleg tudni mi a jelszava? Maga a rendszer elindul csak épp semmit se lehet csinálni még netezni se. Hogy miért nem adják ki azt nemértem, hiszen egy ingyenes rendszer. Meg ilyenekkel kell még a nagyérdeműt is traktálni. Mellesleg úgy kaptam hogy tegyem újra.
Mirr Murr
Linux Mint 16 vagy 17. -
-
Mtbsrác
senior tag
Egy olyan kérdésem volna hogy telepítettem szoftverkezelőből a themonospot mediainfókat kiszedő kis progit de sehol se találom ahol el tudnám indítani. Terminalban ha beírom a nevét akkor meg Cannot open assembly '@expanded_libdir@/themonospot/themonospot.exe': Nincs ilyen fájl vagy könyvtár. szöveg fogad. Hogyan tudnám használni?
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
growler #7596 üzenetére
Mind1 mire formázok, de előtte kérte hogy tegyem fel az extlinux nevü szösszenetet, addig el se indult. Feltettem de azóta se jó.
lev258: 15gb az a partíció, eddig sose volt baj. viszont ma már kialudt fejjel elkezdtem gondolkodni, mert tegnap az audacity vmiért megmakkant egy 200megás mp3 file beolvasása közben, és utána kezdte el csinálni. Fogtam most pendrive-ről indítás majd sudo mc-vel megnéztem melyik mappa mekkora. De tudatosan kerestem az audát, s ott volt a bibi. Sok file volt benne ami kitöltötte a fenntmaradó 6gb-ot. Azt letöröltem így most jó, ismét.
Amúgy Mint 18 a sys.
-
Mtbsrác
senior tag
Ill egy másik érdekes hibát véltem felfedezni hogy az Unetbootin nem kezeli egyik pendrive-ot sem. Így nem is tudok vele csinálni semmit. Holott a működik rendesen használni írni olvasni lehet rájuk.
-
Mtbsrác
senior tag
Ezt hogy tudnám kitakarítani? Ugye ez a főfőfőfő filerendszer, amihez úgymond nincs jogosultságom csak a root-nak. MC-vel meg nemtudom mit és honnét kéne kikaparni vagy hogy érném el azt a részt. Root-ként meg a főképernyőn be se tudnák lépni sztem. Amúgy a home könyvtárban még van tizenx giga szabad hely.
Clean, autoclean, remove, autoremove témát már lefutattam. Van hogy újraindításnál be se tölti az asztalt hivatkozva rá hogy nuku szabad hely és 10mp-nél rövidebb ideig futott a környezet vagy micsoda. Ext4 a filerendszer.
-
Mtbsrác
senior tag
Megtudnátok adni a stabil wine 2.0 offline telepítőjének a linkját? Már ha van ilyen persze. Ezzel tökéletesen múűködik az a pár program amit használok vele és ezt szeretném használni máskor is, ha véletlen vmi lenne a géppel.
-
Mtbsrác
senior tag
Feltettem de semmi extra nincs benne. Nem látni benne semmi érdekest a hangszint mutató kis eqalizer vagy micsoda alig mozog ki a beszédnál szépen megindul. Viszont a print screen-t nem engedi csinálni
ha a pavcontrol az aktív ablak vagy a hangerő szabályzó. Holnap rendes fotómasinával majd lefotózom.
-
Mtbsrác
senior tag
Jogos!
A microfon búg de állandóan, ha kihúzom akkor persze csönd van, viszont mint írtam több microfonnal is kipróbáltam és minddel ugyanaz. Ha feljebb emelem a mic hangerőt a hangbeállításokban máris hallani. Amúgy erősítetlen opció van beállítva, ekkor én nem csak az engem hallgató fél hallja a búgást mást pl a hangomat nemigen. Amúgy Mint 18-as mate verzó.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyan kérdéssel fordulnák hozzátok hogy miért búg a microfonom akármit is csinálok. A gép: Gigabyte H55-UD3H, Realtek ALC889 HD Audio chip, Nvidia GT440 karival. Azt már lefutottam hogy másik microfon, másik videokártya(ezt nemhiszem), meg ilyen egyértelmü dolgok, sőt az alsa-mixert is feltettem és minden felesleges dolgot lenémítottam de ugyanúgy búg továbbra is. Sajnos nemtudom hogy van-e kimondottan linuxra Realtek ALC progi ami talán megoldaná a problémámat. Nem csak az ALSA meg a Pulse Audio mint ami a linuxban van.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #6867 üzenetére
Kössz nekem is bennevan de van ott még mellé 630000 avidemuxos kütyü és minden verzióhoz ugyanazok
.
Egy olyat kérdeznék hogy feliratot tudok kódolás nélkül beleégetni a filmbe? Készen vannak a filmek csak feliratot kéne rátennem ami kb 10mp-ig látható az elején. Avidemux-al tudnák csak ott kódolni kéne az egészet hogy látható legyen. De ha jóltudom erre minimális az esély.
-
Mtbsrác
senior tag
Köszi elindult és végre működik is.
-
Mtbsrác
senior tag
Köszi a segítségeteket de, letudnátok írni melyiket hogy alkalmazzam hova és mit írjak?
avidemux_2.6.14.image file:
Csak úgy van nemtudom hogy alkalmazzam. elindítom akkor hozzátársítok vmi alkalmazást amit maga keres meg és abból csinál sok kis file-t és kész.avidemux26-plugins:
Ezen se találok semmi utasítást mit is kéne csinálnom és hogyan. Igaz koca linuxos vagyok de nagyon nemértem ezt se.Kérék írjátok le a lépéseket mit csináljak pontosan.
-
Mtbsrác
senior tag
Új kérdés:
Avidemux miért nem akar működni rendesen? Már a sokadik változata(verzio) ami nem megy Mint-en rendesen (Nem csak a 18-on! Semelyiken se). Mindig ezt írja ki, de lényegében bmilyen film filet beletehetek semmit se ismer fel.
Mit és hogy kéne telepíteni hogy elinduljon és tudjak vágni vele rendesen?
-
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék hogy a tor-browsert hogy tudom mindenestől uninstallálni? Frissítés után nem indul el sehogyse.
Ezzel csináltam sorrendben:
sudo apt-get purge tor-browser
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get autoremove
restart
újratelepít
restart megint direkt, de nem indul el a progi ismét. Régebben is csinálta ezt hogyha a frissítéskezelőben frissült akkor elmegy haza. Viszont ha a progin keresztül frissült akkor okés volt a dolog. Amúgy eddig a fenti módszerrel mindig működésre tudtam bírni, ha véletlen rányomtam hogy a kezelőben frissítsen. Mostmár ott tiltottam.
-
Mtbsrác
senior tag
A Mint hogy áll a H55-ös chipsett támogatással és a hozzá avló core i3-as prociban lévő videókártyával? Kell majd hozzá vmit telepítenem? Pár nap múlva megkapom eme ketyerét és tudni szeretném mire számítsak majd. Köszi.
-
Mtbsrác
senior tag
Kérdés:
Azokon az alaplapokon amiben van alaplapi vidkari (intel i sorozatu lap) vagy olyan I3-5-7 proci amiben van videókari lehet hardveresen kódolni videót?
-
Mtbsrác
senior tag
Ill egy olyat kérdeznék hogy hova nemti el a kis cache-t képeket ill a thumbnail vagy milyen képeket hogy törölhessem? Kismillió lehet már belőle.
-
Mtbsrác
senior tag
Az mitől van, hogy feltettem a blueman bluetooth progit beállítottam ahogy kell, és működik is. Majd letöltök egy képet a telefonról a számítógépre, de nem találni seholse ahova be van állítva hogy hova mentse
. Elpárolog a bluetooth után a gép fele az adat vagy micsoda? Linux Mint 18 Sarah-t használom.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
King Unique #5965 üzenetére
Érdekes nekem semmi hibát nemdobott mikor telepítettem felvettem rep-óból vagy miből ahogy le volt írva. Ez alapján, még ezt is te linkelted egy másik hsz-ben. A többi amiket írtál nekem már túlontúl magas
-
Mtbsrác
senior tag
Meglesem őket eddig a WinUSB feltelepült simán, nekem 2-3dolgot letöltött és már jó is volt. Majd kipróbálom ha ismét otthon leszek.
-
Mtbsrác
senior tag
Linux Mint-el hogy tudok boot-olható win7-es pendrive-ot készíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest