Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz
misimagaki
üzenetére
Volt már vagy itt, vagy az Ubuntu fórumon egy hosszabb lélegzetű értekezés a pendrive-ra telepített rendszer kapcsán, ha van kedved, 'ciccuka' (remélem, jól emlékszem) ft bejegyzésére keress rá. Címszavakban: bár az alaplapod neve alapján USB3-at kezel, ha pendrive-on akarsz rendszert, akkor maga a pendrive is legyen USB3-as, különben megőszülsz, mire kivársz egy-egy műveletet. Ezen túl általában nem szerencsés pendrive-ra élő rendszert rakni, mivel fokozatosan tönkreteszi azt az írás-olvasás. 8 Giga [bőven] elég a legtöbb disztróhoz.
De ezen túljutva: én pont azért, hogy kevesebb legyen az olvasás, nem egy csilli-villi disztrót választanék alapnak. A Mint inkább a kezdőknek készült, ahogy ez lejött nekem, így tele van kényelmi funkciókkal, programokkal. Egy HTPC-hez nem kell olyan sokminden, fel is soroltad azokat. Válassz minimalistább disztrót (nekem a HTPC-n Xubuntu fut, de HDD-ről, korábban pendrive-ról a Puppy vonalat néztem meg, az okés volt, illetve nagyon tetszett a Chrunchbang, na az streamline!).
Illetve: ha egyszer ott figyel a gépedben két HDD, oké, amiből az egyiket pihentetni akarod, de miért nem választasz le pár gigát a torrentes HDD-ből, és akkor olyan rendszert teszel rá, amilyet szeretnél?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon