Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun
    félisten

64GB RAM-nál kb semmi értelme szerintem, ha csak nem csinálsz virtuális gépeket és nem ér el a memória használata 46GB+ fölé, akkor már lecsekkolná a rendszer talán a zram-odat. Én 16GB-nál se csináltam eddig normál swapot, maga a Linux Mint csinált 2GBt. A Garuda és a CachyOS viszont lehet nálad is csinálna 64GB zram-ot swap helyett, mert itt is a RAM-nak megfelelő méretben csinálta, de nyilván náluk úgy is van konfigolva a FS meg a zram, hogy adott szinttől már ránéz, egyébként ezt a Mint is csinálta a swappal, amikor még volt bőven tartalék memó. De ha csinálsz, az annyi, hogy ott van egy plusz sor a memória tipusok soránál, totál nem számítana. :N Tényleg játékok alatt nézted, mennyi a max memória használat?

Mondjuk ez a btop kimenet is fura, mert a disk oszlopba jelzi a swap-ot, pedig egyértelműen zram van a rendsze alatt.

Játékok alatt kb annyit foglal mint Windows alatt. Maga a rendszer foglalása kisebb, mint Win alatt. Statisztikában nem láttam még, hogy használta volna a swapot - 2GB- ot készített amúgy nálam is.
    De megnézem pld egy ablakban futó játéknál mennyi pontosan a használat.

Új hozzászólás Aktív témák