Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74
    senior tag

Realtekről korábban is olvastam, hogy kínlódás... Ami Wifi chipset gond nélkül működik az az Intel és a Qualcomm Atheros, a többit én szvsz kerülném.

Felmerült bennem az veszek egy nano wifi sticket, de az a bluetooth is köhög visszarettentett.

Most tudom mit gondolsz, hogy nehogymá a rendszer döntse el, hogy milyen hardvert vegyek hozzá.

Igazából nem gondoltam erre, hanem arra mennyire sajnálom nem tudok váltani lunixra, mert minden hardware működése bizonytalan, ezen segítene az ha legközelebb vásárolok olyan gépet vegyek ami linux kompatibilis.

A másik aspektus a szoftver. Az alábbi szükséges az erősítőm szoba akusztikus beállításához.

https://www.dirac.com/resources/downloads

Nincs linux támogatás. Sajnos többnyire mindig van valami ami macos, windows támogatással rendelkezik csak.

Ez nálam is rendszeresen szembejött: néha akad valami, amire nem jó a linux :-(

A megkerülő megoldás az Android, ha a linux alá nem létező proginak van Android-os verziója: táblagépem mindig van, de sok mindenre akár egy telefon is elég.

A másik lehetőség meg virtuális gépre telepíteni egy Windows-t, és ha kell, elindítani: én pl. így frissítem a navigációs kütyüket, meg néha kell MS Office is. Még az én vacak gépeimen is teljesen jól fut virtuálisan a Win11.

A wifi kártya tényleg szívás tud lenni: régebben volt egy Lenovo laptopom, abban is cserélnem kellett a wifi modult, mert a támogatása nem volt az igazi linux alatt.
    Csak ugye ki akar szétbarmolni egy új, esetleg 3 év garis laptopot???
    Ilyenkor van az, hogy OK, talán nem olyan jó a Realtek wifi, mint egy Intel, de azért Windows alatt működik - kb. ennyi linux alatt is elvárható lenne tőle.

Új hozzászólás Aktív témák