- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziszegő
senior tag
Na még 1 problemajutott az eszembe van egy 7650-es nokiám meg egy usb-s bluetooth eszközöm ezt hogy lehetne beizzitani linux alatt hogy képeket tudjak küldözgetni oda vissza?
-
sziszegő
senior tag
Ezt megbeszéltük már csak az a kérdés hogy honnan szerzek 64 bites suse-t?
Köszi szépen a segitőkézségeteket előre is és utólag is majd még fogok kérdezni de remélem már linux alól -
sziszegő
senior tag
Na ok szóval a 9.1 linux irja/olvassa az NTFS-t?
Remek akkor probléma megoldva legalábbis elméletben.
Akkor jön a többi kérdésem:
ATOM FTP kliens progi kellene+ valami Massanger helyettesitő+valami barátságos de profi cd/dvd iró progi miket tudtok ajánlani?
Azt még nem ártana megoldnai hogy az MSN exploret implementálni tudjam vagy valami kompatibilis megoldást találni mondjuk egy email kliens kellen ami le tudja szedni a maileket.
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
Bár már elég régóta tervezem de most hogy már olvasgattam utánna elérkezetnek látom hogy megtegyem ezt a lépést de 200 gb felmásolni cd/dvd-ről nem egy leányálom. Arra a konszenzusra jutottam hogy várok vele még 1 hetet és valszeg megveszem a suse 64-bites válltozatát aztán majd meglátjuk felvarázsolom.
Majd még kérdezek, köszi a válaszokat 1 hétre jegeljük a témát. -
sziszegő
senior tag
Eljött az idő lerugom a kindózt a gépemről csupán csak 1 kérdésem akad van 1 hdd-m ami NTFS pontosabban mind az de 1 ami fontos.
Namármost telepitésnél át lehet konvertálni az NTFS-t valamilyen linux file-rendszeré? Ill ha átkonvertálom fat32-re akkor a linux nem fogja bántani persze nem arra a vinyóra raknám a cumót.
Van valami debian linuxom meg red hat 8 -am melyiket rakjam fel?
ja a debian 3.0-ás ez mennyire régi?
Még annyit hogy ezek közül valamelyik olvassa/irja az NTFS-t
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
1. Én egyálltalán nem vagyok egy fanatikus játékos sőt csak néha kicsit jó egy egy jobb játékkal nyomulni a haverokkal hállóban vagy ilyesmi.
2. Valóban nem tetszik a windows ''winfos'' mert engem nem érdekel a kezelőfelület kinézete lehessen gyorsan, stabilan egyszerűen megtalálni mindent vagy beállitani és kész, a windows ezeket többé kevésbé teljesiti is csak egyálltalán nem mondható stabilnak.
3. A tököm televan már a sok virussal, meg a reg.-be épülő spy és hasonló szarokkal nem beszélve arról hogy 1,5 giga ram van a gépemben és megy a winamp+commander+msn+dc+7-8 explorer netán egy corel és rögtön bekapott 1 gigát mi lenne ha 256 vagy 512 ram lenne a gépemben???
4. minden komolyabb helyen UNIX alapú rendszer van ugyhogy nem ártana megtanulnom de azt csak ugy lehet ha ugyanúgy megprobálom használni mint a win.-t. -
sziszegő
senior tag
ÁÁÁÁ a faxom ki van már a winfossal hogy mindenhova elér a keze meg a linuxal is hogy nem csinálják már meg emberien hogy frankóm működjön mindenel ez a sok disztribució meg sufnituningos kernelek nem igaz ez a microfosnak is meg a linux konzorciumnak is érdeke lenne meg a köcsög fejlesztőknek is hogy legalább egymás filerendszereit tudják irni/olvasni stb stb. Az is röhely hogy kiadnak egy játékot és mondjuk ott van a szeren és azt miért nem adják ki linuxra állitom behozná az árát.
Rengeteg ember azért nem használ linuxot mert egyszerüen nem lehet csinálni vele semmit játszani gyakorlatilag nem tudsz a mai játékokkal, alig van hozzá normális progi pl: Illustrator, Pagemaker, hogy csak azokat emlitsem amiket használok stb stb.
Otthoni környezetben net, film, zenehalgatás, office és kész ja még tudsz programozni. De pl 3d studio max már konyec.
Nem akartam se a winfost sem a linuxot sem senkit bántani de ez most jólesett. -
sziszegő
senior tag
Amugy ezek az mp3-ak fontosak nekem bár ki vannak irkálva de egyszerűen csak mind a két oprendszer alól akarom látni ezt a hdd-t mert kell a hely és az luxus hogy egy 200 gigás hdd-t csak az egyik alól látok. Winfos meg azért kell mert bizonyos programok csak azon futnak amiket használok és persze egy egy jobb játékkal szeretnék játszani. Linux meg azért kell mert meg akarom tanulni, unom a winfost, unatkozok és pücsülni akarok vele de ha már csinálom akkor jól csináljam, a solaris-al ugyan ez a helyzet időm mint a tenger meg akarom tanulni egyszer majd hasznátveszem ugy is
.
Visszatérve több hdd-t nem tudok rakni a gépbe mert már nincs szabad ide/sata csatorna már igy is +1 raid kártya van benne. -
sziszegő
senior tag
Egy gépen használnám a winfows, valami linuxot, meg a solarsit ha kellőléppen kiműveltem magam belőle hogy beválajam felrakni. Az NTFS támogatás meg azért kell mert az egyik 200 as hdd-m fullon van mp3-mal és szeretném hallgatni azokat linux és win alól is. A winfosból egyedül az msn exploret fogom sajnálni de van helyette ugy is jobb a linuxba
-
sziszegő
senior tag
-
sziszegő
senior tag
Megvan a redhat is, amugy a suse 8.1 az megvan eredetiben azt már használtam szvsz már párszor felraktam. Amugy én ugy csinálom hogy lehuzom az össz hdd-t a gépről csak az marad amelyikre majd a linuxot felrakom és bios-ból állitom hogy melyikről boot-oljon igy nincs semmi kavarás. Amit irtam olyan kellene ami ir/olvas ntfs-t.
A solaris alatt ugye minden linux-os progi vigan megy ügye??? és nem tudjátok véletlenül hogy az olvassa az ntfs-t??
Mert erre a solarisra nagyon kiváncsi vagyok az már csak egy elég komoly rendszer -
sziszegő
senior tag
Na leszedtem a debian-t, a suse 9 -et, valami manrake-t, freebsd, meg valami solaris-t, Melyiket tegyem fel melyik a legstabilabb, legfelhasználó barátabb?
-
sziszegő
senior tag
Suse linux 9 et honnan lehet leszedni a netről?
-
sziszegő
senior tag
Sziasztok!
Jobban bele akarok mélyedni ebbe a linux dologba de nekem egy olyan verzió kellene ami gond nélkül ir/olvassa az NTFS file redszert?
Használtam már suse 8,1 est de az nem tudja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BIOS frissítés
- Napelem
- Formula-1
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest