- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
up
-
Batman
őstag
Haliho!
Na már két hónpja nem szolt sennki ehez a topichoz, hátha azóta megoldodott ez a problema.
Tehát meglehet e oldani valahogy ,hogy a linux tudja írni az NTFS-t? -
sziszegő
senior tag
Na még 1 problemajutott az eszembe van egy 7650-es nokiám meg egy usb-s bluetooth eszközöm ezt hogy lehetne beizzitani linux alatt hogy képeket tudjak küldözgetni oda vissza?
-
Cathfaern
nagyúr
Szvsz te kevered a linux (kernel) meg a (linux) disztribúció fogalmát. Magának a linuxnak semmilyen program nem alaprésze, ez csak a magot, meg ''drivereket'', vezérlőket, stb-t tartlamaz. Tehát önmagában gyakorlatilag ''használhatatlan''. Ez számozással van jelölve, pl. 2.6.8 vagy 2.4.2 (minél nagyobb annál újabb, s ha jól emlékszem, akkor a páratlan végüek a béta kernelek) A disztribúció az ami a kernel köré felépíti a tényleges oprendszert, ez tartalmazza a programokat is. Ilyen a SUSE, MAndrake, stb. Gyanítom a SUSE tartalmazza az amsn-t, vagy ha nem, akkor valamilyen msn klienst (btw. az amsn-t nem kell fordítani, csak kitömöríteni, szóval könnyű felrakni).
64bites linux: a nagy disztribeknél ez sajnos fizetős -
sziszegő
senior tag
Ezt megbeszéltük már csak az a kérdés hogy honnan szerzek 64 bites suse-t?
Köszi szépen a segitőkézségeteket előre is és utólag is majd még fogok kérdezni de remélem már linux alól -
sziszegő
senior tag
Na ok szóval a 9.1 linux irja/olvassa az NTFS-t?
Remek akkor probléma megoldva legalábbis elméletben.
Akkor jön a többi kérdésem:
ATOM FTP kliens progi kellene+ valami Massanger helyettesitő+valami barátságos de profi cd/dvd iró progi miket tudtok ajánlani?
Azt még nem ártana megoldnai hogy az MSN exploret implementálni tudjam vagy valami kompatibilis megoldást találni mondjuk egy email kliens kellen ami le tudja szedni a maileket.
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
Bár már elég régóta tervezem de most hogy már olvasgattam utánna elérkezetnek látom hogy megtegyem ezt a lépést de 200 gb felmásolni cd/dvd-ről nem egy leányálom. Arra a konszenzusra jutottam hogy várok vele még 1 hetet és valszeg megveszem a suse 64-bites válltozatát aztán majd meglátjuk felvarázsolom.
Majd még kérdezek, köszi a válaszokat 1 hétre jegeljük a témát. -
Cathfaern
nagyúr
FAT32-ből biztosan lehet adatvesztés nélkül NTFS-re konvertálni (Windows XP is tud ilyet). Fordítva nem tudom. Linuxosra szvsz nem lehet, de nem is érdemes (azt ugyebár csak linux látja, így ha másikgépbe/Windows alól kéne látni, akkor sz*p*cs. Persze ha full átállás lesz, akkor mindegy, de szvsz ilyet úgyse lehet):
-
-
sziszegő
senior tag
Eljött az idő lerugom a kindózt a gépemről csupán csak 1 kérdésem akad van 1 hdd-m ami NTFS pontosabban mind az de 1 ami fontos.
Namármost telepitésnél át lehet konvertálni az NTFS-t valamilyen linux file-rendszeré? Ill ha átkonvertálom fat32-re akkor a linux nem fogja bántani persze nem arra a vinyóra raknám a cumót.
Van valami debian linuxom meg red hat 8 -am melyiket rakjam fel?
ja a debian 3.0-ás ez mennyire régi?
Még annyit hogy ezek közül valamelyik olvassa/irja az NTFS-t
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
1. Én egyálltalán nem vagyok egy fanatikus játékos sőt csak néha kicsit jó egy egy jobb játékkal nyomulni a haverokkal hállóban vagy ilyesmi.
2. Valóban nem tetszik a windows ''winfos'' mert engem nem érdekel a kezelőfelület kinézete lehessen gyorsan, stabilan egyszerűen megtalálni mindent vagy beállitani és kész, a windows ezeket többé kevésbé teljesiti is csak egyálltalán nem mondható stabilnak.
3. A tököm televan már a sok virussal, meg a reg.-be épülő spy és hasonló szarokkal nem beszélve arról hogy 1,5 giga ram van a gépemben és megy a winamp+commander+msn+dc+7-8 explorer netán egy corel és rögtön bekapott 1 gigát mi lenne ha 256 vagy 512 ram lenne a gépemben???
4. minden komolyabb helyen UNIX alapú rendszer van ugyhogy nem ártana megtanulnom de azt csak ugy lehet ha ugyanúgy megprobálom használni mint a win.-t. -
WN31RD
addikt
Talán a ''winfos'' nem a legszebb kifejezés, de másnak esetleg az lehet ''qrva idegesítő'' (ez ugye mennyivel szebb fordulat
), hogy használnia kell, annak ellenére, hogy szerinte nem jó, és nem akarja használni, és az emiatti frusztráltságát így próbálja némileg levezetni (persze nem feltétlenül ez a legjobb módszer erre).
Mert ugye elsőre hiába hangzik logikusnak a kérdésed: ''minek használod ha nem jó?'', ha egyszer a Windows esetében egy monopóliumról van szó, és emiatt sokan a legjobb szándékuk ellenére sem tehetik meg, hogy ne használják.
Egyébként a te beszólásod kifinomult stílusa kész felüdülés egy-egy alpári ''winfos'' után. -
tigga
tag
Off:
Hagyd már abba lécci ezt a ''winfosozást'' mert qrva idegesítő minek használod ha nem jó?
On:
Jahm és nem mindenki csak játszik a géppel
üdv: tigga
[Szerkesztve] -
blemidon
tag
Igen, 2 terát bir fat32, csak xpvel 32G a legnagyobb amit meg lehet formázni.
-
sziszegő
senior tag
ÁÁÁÁ a faxom ki van már a winfossal hogy mindenhova elér a keze meg a linuxal is hogy nem csinálják már meg emberien hogy frankóm működjön mindenel ez a sok disztribució meg sufnituningos kernelek nem igaz ez a microfosnak is meg a linux konzorciumnak is érdeke lenne meg a köcsög fejlesztőknek is hogy legalább egymás filerendszereit tudják irni/olvasni stb stb. Az is röhely hogy kiadnak egy játékot és mondjuk ott van a szeren és azt miért nem adják ki linuxra állitom behozná az árát.
Rengeteg ember azért nem használ linuxot mert egyszerüen nem lehet csinálni vele semmit játszani gyakorlatilag nem tudsz a mai játékokkal, alig van hozzá normális progi pl: Illustrator, Pagemaker, hogy csak azokat emlitsem amiket használok stb stb.
Otthoni környezetben net, film, zenehalgatás, office és kész ja még tudsz programozni. De pl 3d studio max már konyec.
Nem akartam se a winfost sem a linuxot sem senkit bántani de ez most jólesett. -
-
Flashy
veterán
lehet nagyobb fat32 is mint 32G, csak XP nem hajlando nagyobbat csinalni install kozbe.
-
sziszegő
senior tag
Amugy ezek az mp3-ak fontosak nekem bár ki vannak irkálva de egyszerűen csak mind a két oprendszer alól akarom látni ezt a hdd-t mert kell a hely és az luxus hogy egy 200 gigás hdd-t csak az egyik alól látok. Winfos meg azért kell mert bizonyos programok csak azon futnak amiket használok és persze egy egy jobb játékkal szeretnék játszani. Linux meg azért kell mert meg akarom tanulni, unom a winfost, unatkozok és pücsülni akarok vele de ha már csinálom akkor jól csináljam, a solaris-al ugyan ez a helyzet időm mint a tenger meg akarom tanulni egyszer majd hasznátveszem ugy is
.
Visszatérve több hdd-t nem tudok rakni a gépbe mert már nincs szabad ide/sata csatorna már igy is +1 raid kártya van benne. -
blemidon
tag
32G-t elvisz FAT32, max lesz pár partíciód;) Amugy meg SATA-nak sztem semmi köze a fájlrendszerhez
[Szerkesztve] -
blemidon
tag
Ha ennyi, és semmi fontos adat csak mp3ak, akkor javaslom PQMagickel nyomd át fat32be a vinyót, és vígan fogod irni-olvasni még DOS-ból is
-
blemidon
tag
És mp3 hallgatáshoz mér kell irni az NTFS-t?;)
-
sziszegő
senior tag
Egy gépen használnám a winfows, valami linuxot, meg a solarsit ha kellőléppen kiműveltem magam belőle hogy beválajam felrakni. Az NTFS támogatás meg azért kell mert az egyik 200 as hdd-m fullon van mp3-mal és szeretném hallgatni azokat linux és win alól is. A winfosból egyedül az msn exploret fogom sajnálni de van helyette ugy is jobb a linuxba
-
blemidon
tag
Hi!
Linux tapasztalat nem lesz hátrány
Visszatérve ntfs-re. Nem tudom, konkrétan milyen célra kell, és hogy a win-es géped ugyanaz-e, mint amire a linuxot akarod rakni. Ha nem, akkor tudom ajánlani a Microsoft Windows Services for Unix nevü dolgát. (ingyenes, Bővebben: link) Ebben van NFS client és server, szóval ha tudod 1xre menetni linuxot és wint, akkor ezzel vidáman meg tudsz osztani dolgokat oda-vissza. -
sziszegő
senior tag
-
blemidon
tag
Hi!
Mint irtam, a Solraris és a linux NEM UGYANAZ. Van benne linux támogatás, de ez nem azt jelenti hogy minden linuxos progi megy vígan, csak azt hogy elvileg mind1iknek kellene menniPróbáld ki, hogy amik neked kellenek, azok mennek e. Az NTFS támogatást solarisba sztem felejtsd el. Örökre.
-
X-COM
nagyúr
szerintem szerezz be egy virtualpc-t, vagy vmware-t, aztán kedvedre kísérletezgethetsz
-
sziszegő
senior tag
Megvan a redhat is, amugy a suse 8.1 az megvan eredetiben azt már használtam szvsz már párszor felraktam. Amugy én ugy csinálom hogy lehuzom az össz hdd-t a gépről csak az marad amelyikre majd a linuxot felrakom és bios-ból állitom hogy melyikről boot-oljon igy nincs semmi kavarás. Amit irtam olyan kellene ami ir/olvas ntfs-t.
A solaris alatt ugye minden linux-os progi vigan megy ügye??? és nem tudjátok véletlenül hogy az olvassa az ntfs-t??
Mert erre a solarisra nagyon kiváncsi vagyok az már csak egy elég komoly rendszer -
blemidon
tag
Érdekességképpen:
A Solaris és a BSD az nem linux. Ezek UNIX rendszerek (nem a Torvalds féle kernelre épülnek). Solaris az SUN fejlesztés (újabban ingyenes), a BSD az linuxhoz hasonló open project, a Berkeley UNIX rendszerére alapozva. Mindegyik támogatja linuxos programok futtatását, Solarissal nemrég foglalkozok, nemtudok mondani többet, de a community elég sokmindent átrakott rá.
A FreeBSD linux comatibility cuccai elég jól kidolgozottak (pl. fanatikusabbak Oracle linux verziót is menetnek ezzel az ''emulátorral''!!, de forrásból bármit fel tudsz rá rakni (ez is nagyon jól támogatott dolog benne, nézd meg a 'ports collection' leírását itt: Bővebben: link)
-
blemidon
tag
Hi!
Hát ha szép könnyen kezelhető linuxot akarsz, akkor ajánlom a RedHat-ot (nem azért mert azt éppen nem szedted leSuse az biztos nem ingyenes, csak LiveCD (lásd fentebb), solaris, debian, freebsd az elég konfigigényes, nincsenek hozzá wizardok. Szóval ha nincs gyakorlatod, akkor sztem Redhat (Bővebben: link)
Én FreeBSDket használok, nekem az jött be. -
Flashy
veterán
ha most ismerkednél Linuxszal akkor keress egy Live Eval verziot, Susenak es Mandrake-nak van ilyen, a lenyeguk hogy CDrol bootol, a vinyodon a letezo particio es adatok elrontasa nelkul csak egy konfigfilet meg home konyvtarat hoz letre. Solarist felejtsd el.
-
Flashy
veterán
szerintem amig nem tudod eldonteni hogy melyiket addig egyiket se kezdd el, kulonben egy masik topikot fogsz nyitni egy haverod gépéről az adataid visszaállításával kapcsolatban.
-
sziszegő
senior tag
Na leszedtem a debian-t, a suse 9 -et, valami manrake-t, freebsd, meg valami solaris-t, Melyiket tegyem fel melyik a legstabilabb, legfelhasználó barátabb?
-
Dilikutya
félisten
amugy nem tudja valaki hogyan lehet Suse 8.2 Live alatt adsl netet belőni? mer nekem nem sikerült sajnos. mondjuk lehet hogy azértnem, mert ez csak Live CD verzió, de ntfs miatt egyenlőre mást nem tudok
-
proximus
senior tag
Hali!
Ez még a mai napig nem megoldott, szóval ha látsz is róla valamit pl. a SuSe -től, az csak porhintés,illetve eladás növelő.
A mostani állapotában az NTFS driver már elég stabilan ír olvas, de az írás nagyon korlátozott, mondhatni ''semmi''. Szóval addig is muszály fat -os partíciót használni az adatcserére. Egyébként meg ahogyan azt már írtam is egy párszor, legfőképpen az M$ -t kell okolni az NTFS -re írás hiánya miatt Linux alatt.
-
taltos
senior tag
Szerintem nem csak 0 byteosok vannak.
-
Dilikutya
félisten
Ezen az ftp címen miért csak 0byte-os fájlok vannak?
-
tigga
tag
ftp.fsn.hu ez egy magyarországi mirror.
Viszont itt csak live cd van mert csak ez az ingyenes suse-ból! -
sziszegő
senior tag
Suse linux 9 et honnan lehet leszedni a netről?
-
MUŁĐER
addikt
2.6.x-es kernelesek asszem már gond nélkül tudjál.pl mandrake10:Bővebben: link
-
sziszegő
senior tag
Sziasztok!
Jobban bele akarok mélyedni ebbe a linux dologba de nekem egy olyan verzió kellene ami gond nélkül ir/olvassa az NTFS file redszert?
Használtam már suse 8,1 est de az nem tudja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest