- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
Flashy
veterán
timeout, default (ha nincs default akkor az elsőt tölti), és nem elfelejteni utána parancsorba lilo ENTER. csak a confot szerkeszteni nem ér.
-
zLegolas
őstag
Vagy én is írtam:
http://users.freestart.hu/zlegolas
Az Automatikus felvétel készítése rádióból írást keresd! -
zLegolas
őstag
Eccerű, mint a faék. Az UHU tudásbázisban van egy kíváló, szájbarágós leírás. Nem kell semmi mágia, csak azt olvasd el!
Tehát: www.uhulinux.hu => tudásbázis -
vtechun
veterán
-
Flashy
veterán
hát nemtom, legelső dolog hogy kernelt fordítok. ha már lehet, használjuk ki hogy nem kell mindenféle gépre kompatibilis kernelt használnom hanem olyat, ami csak az enyémre passzol és nincs benne semmi fölösleges. nem kellene benne lennie, a gyári kernel olyan, hogy minden gépen tutira menjen. ha benne lenne az acpi akkor boot paramétert kéne megadni acpi nélküli hardveren.
-
vtechun
veterán
ha mar beneztek ide, a lilo.conf-ba mit kell beírni, hogy 5 sec után automatikusan elinduljon a gép mert van benne valamilyen timeout de oda hiaba irtam bármit. nem nagyon vettem észre, hogy csinalt volna valamit...
-
vtechun
veterán
slackware-ben a halt parancsra nem kapcsol ki a gép, csak eljut odaig, hogy a kapcsoljam ki a gépet...vagymi... miért nem kapcsol ki teljesen?
-
vtechun
veterán
2-en tudunk hozzaferni a géphez, én meg a haverom, én hamarabb elalszom és azt akarom, hogy ne menjen feleslegesen a gép, ha ő is alszik, mert együtt élünk :)) (nem vagyunk b**ik, csak így olcsóbb:)), meg ne lépkedjen át rajtam ezért nem jó a ctrl-alt-del, arra gondoltam, hogy ssh-n belép a szerverre és kiadja a halt parancsot amikor nyugovóra tér... Köszi az eddigi válaszokat!
-
Flashy
veterán
én azt csinálnám hogy átírom hogy ctrl-alt-delre ne rebootoljon hanem haltoljon. inittabban. de amugy halt-ra root setuidot raksz, az talán elég. de én ctrlaltdel mellett vagyok.
-
vtechun
veterán
up! Nem igaz, hogy senki sem tudja!
-
vtechun
veterán
up
-
vtechun
veterán
hello! Érdekelne, hogy a házi linux szerveremen, hogyan tudnék a halt parancsra jogot adni egy usernek, hogy ki tudja kapcsolni a gépet.. tehát, hogy futtatni tudja. Hogyan kell ezt megoldani?
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest