- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
1-gyel
Asztali gépet már nem használok, bár van még egy régi, ami csak tárolónak van használva, backup célra, néha bekapcsolom ha cuccolni kell rá (nincs NAS-om), abban van 3 hdd, de azoknak sincs nagy kapacitása, kb. 500 GB összesen.
Notiban van 500 GB. Külső usb-s hdd 320 GB. Másik netbookban 80 GB, egy másik lenovo notiban 80 GB.
De még ezeket a tárhelyeket sem használom ki, mert nem gyűjtöm már a cuccokat: filmek, sorozatok esetén kölcsönzés -> törlés, játékok nincsenek, mert nem játszok, zene már Spotify-ból jön szinte teljesen.
-
Apollyon
Korrektor
A bp-i Corvin moziban a leghátsó sor a vászon felső harmadával van szemben, tehát még ott is bőven kényelmes. Hangsúlyozom: nekem. Ennyi áldozatot részemről megér, hogy nem vesznek körül mindenféle emberek.
Középen nagyobb valószínűséggel ülsz olyanok közé akik zavarják a körülöttük lévőket, mert nem bírnak két órán keresztül nyugton maradni. -
tvamos
nagyúr
Nekem 1600x900, de ez is elegendo. Mondjuk, azt elbirnam, ha a fuggoleges betekintes kicsit jobb lenne, meg az elesseg is lehetne jobb, de a tobbi... pixeleket csak a mikroszkop alatt latom.
Ellenben, most kaptam (ceges) egy Sony Xperia bla-bla fHD telefont, ami 5.3", vagy mennyi... hat... sokszor lep meg olyan betukkel, hogy allig latom. Vennem kell egy nagyitot!..
-
bambano
titán
abban a kérdéskörben, hogy át tudom-e pakolni az ikonokat, a systemd nem focizik.
továbbmegyek, ez itt a desktopom, ezen is csak mérsékelten focizik.
az abban a hsz-ben emlegetett áldásosztás akkor fog élesben megtörténni, amikor a szervereken upgrade után először bele kell nyúlni valamibe, ami systemd.elismerem, nem volt túl nagydobra verve, hogy témát váltottam közben.
-
Rimuru
veterán
+1
Igazabol azt hittem hogy valami "komolyabb" dologrol lesz szo. Amugy megertem az aggalyaid, de ilyen DE szintu dolgok pl pont nem erdekelnek. Mikor nekem is bajom volt akkor valtottam is ablakkezelot.
(bar mas jellegu okbol, de nem az elso alkalom hogy a fejlesztok elcsesznek valamit)
-
Apollyon
Korrektor
Igyekszem egy egészséges mértékben kezelni a dolgot, de ezzel a témával is szkeptikus vagyok valamennyire, mint majdnem mindennel. Viszont az a tapasztalatom, ha már valahol említés szintjén is felmerül ez a dolog, akkor már egyből röhögnek. Aztán biztos velem van a baj, hogy nem hunyok szemet reflexből a dolog felett.
-
bambano
titán
ebben a sorrendben
én meg az sti meg az evo között nem tudnék választani.. úgy értem, hogy az sti-t az m3 előtt vagy után vegyem meg és evo dettó
meg hogy melyiken legyen vonóhorog, amivel az airel atomot hazahúzom angliából
szerk: ja nem, a vonóhorog az a g osztályra való.
-
Apollyon
Korrektor
-
spammer
veterán
Debian is ott tartja, viszont én a power button akartam átkonfigolni sleepre, és simán a logind.conf-ban nem volt elég törölni a kommentet és átírni a parancsot, hanem a /etc/systemd/logind.conf.d könyvtáron belül kellett létrehozni egy fájlt és abba kellett beírni, amit felül akarunk bírálni (pl.: HandlePowerKey=suspend). Aztán lehet, hogy ez is hardvertől és/vagy systemd verziótól is függ.
(#4412) Iscariah: előbb csuktad le a lidet, ezért kikapcsolás közben elment szunyókálni. Mindenesetre fasza, én is jártam már így.
-
Apollyon
Korrektor
Csupa pozitív vélemény
Amúgy igen, nagyjából erre számítottam(#4367) F34R
FreeBSD, PCBSD.
A működése érdekel, a használat. Ha esetleg menekülni kéne innen, akkor ne legyen annyira idegen.
Esetleg internet meg mail, tehát basic dolgok. Az megvan hogy abszolút nem a desktop a célirány.Nézegettem a DesktopBSD-t is, már el van hagyva, de az oldalukon azt írják jön az új verzió. Be is kérdezte valaki a fórumba hogy mikor, de semmi reakció.
(#4368) colomb2: Nem használtam, de nem ezen múlik,) Amúgy a gépem 2009-es, szóval annyira nincs miért aggódnom .D
(#4369) F34R
Ja azt olvastam hogy nem nagyon bír más FS-t, főleg ntfs-t nem. Bár olyan partícióm már rég nincs
Okosított router szerintem nem lenne gond, mivel a gép lan-on csatlakozik. -
Rimuru
veterán
Hasonló megfontolás miatt mondom hogy nem volt olyan rossz. Úgy voltam vele hogy kajálok és ha olyan lesz abbahagyom és a következő étkezésnél folytatom, ezzel szemben azért végignéztem.
A sok hiba miatt nem tudom azt mondani hogy olyan jó volt. Igaz hogy nem moziban néztem de pl a Gravityből semmi nem maradt meg.
-
Vladi
nagyúr
Szerintem nem értesz engem pontosan. Nem az a bajom, hogy fejlesztenek. Persze, hogy kell a fejlődés, én is majd 10 évig toltam fedorát. Ott azért alap, hogy új technológia van.
Az én bajom az, hogy túlzás mostmár. Túlságosan erőltetik a fejlesztést. Nem csak itt, az it-ben millió példa van rá. Oké pár dolog tényleg jó, tényleg kell, de 10-ből 2. Ez az én véleményem.
Egyébként egy kicsit utánanéztem. Elolvastam a bejelentést. Nem találtam benn utalást a miértre. Amikor bejelentették fedoáránál az új csomagkezelést - nem, nem az rpm lesz leváltva, hanem a fölötte lévő réteg, a yum és nem is leváltva, hanem újraírva, újragondolta - akkor tettek oda 3-4 érvet, hogy miért akarják. Itt szinte semmit sem találtam.
Úgyhogy valóban nincsenek ismereteim, de igazából nem is közöltek ezzel kapcsolatban szinte semmit. -
bambano
titán
"Még szerencse hogy nem mindenki gondolja így, még mindig a kőkorban lennénk." nem vagyunk a kőkorban, de erősen közeledünk felé... a mostanában erőltetett változtatások zöme nem hoz pozitívumot, csak negatívumot.
egész egyszerűen arról van szó, hogy saját érdekeik miatt befolyásolni akarják a piacot. a másik, hogy a programozóik nem bírnak nyugodtan megülni a seggükön és/vagy debuggolni, hanem érdekesebb mondvacsinált témákat programozni. ígyhát programoznak, ha kell, ha nem.
lakott az utcánkban otthon egy idős nő, az nyáron minden nap locsolt. ha esett az eső, akkor esernyővel.
-
bambano
titán
nem az számít, hogy én mit mondok.
aki azért frissít, mert mindenki más azt mondja, de nem néz utána, hogy valójában kell-e frissítenie, az birka.
ha az, hogy ódzkodok a mindenféle hibáktól, amiket a frissítés hoz elő, fóbia, akkor fóbiás vagyok.nekem pl. a desktop debianom nem volt érintett az ssl bugokban. mert *még* nem volt bugos a csomag. ha folyton frissítettem volna, akkor érintett lett volna.
(#4246) tvamos: "szinte minden heten olvasni valami hirt, hogy ez-meg az a biztonsagi bigyo miatt kell frissitgetni.": hát ja. ha felületesen olvasod a híreket, akkor szinte minden héten. ha meg rendesen olvasod, akkor napi átlag 5-7 hiba van.
-
Vladi
nagyúr
Pedig szerintem fontos a szempont amit felvet. Miért változtatnál valamin, ami jól működik?
Lecserélni egy komplett csomagkezelést, mertcsak?Mi indokolja egyáltalán?
A régebbi cuccokról meg azért várható, hogy jobban ismertek, kiteszteltek stb.
Én egyre inkább úgy látom, hogy az it világ a valóságtól egyre inkább elrugaszkodik. Évente, két évente cserélni gépet? Meg állandóan frissíteni, meg megújítani, meg fejleszteni? Már rég túlzás ami történik. -
Rimuru
veterán
Linux alatt játszok csak.
Ezek között van olyan amit ki se fogok próbálni, csomagból jött. A többi meg olyan hogy lusta vagyok ahhoz hogy Windowst indítsak. Jelenleg Torchlight 2 és Team Fortress 2 az amivel szoktam nyomni.
Szer: Látható hogy nem vagyok egy nagy játékgyűjtő, de nagy kocka se vagyok.
kb 2010-től abbahagytam őket, és az utóbbi időben kezdtem el újra játszani.
-
Rimuru
veterán
Amazonon csak az egyes van, az ingyenes pedig nem tud ics-t importálni. Legalább arra jó volt hogy létrehozott egy naptárat amit már az AOSP calendar app is lát így legalább eseményt tudok felvinni. Viszont az importnak örülnék a legjobban, de nem találok semmi értelmes megoldást rá...
-
Apollyon
Korrektor
Nem azért váltottam mert drága, mert igazából ha már megvan egy "többmagos" gép, harminc pár ezerből lehet venni olyan vga-t, amivel szinte minden AAA játékot elfuttat.
Inkább azzal volt a problémám hogy beszippant, elveszi az időmet, és pl. a gitározás meg az alvás látta kárát
Mondjuk pl UT99-cel még mindig el tudok lenni, de 15 év után azért már mégsem okoz akkora függőséget .DAmúgy meg gépcserekor kb 3 ezer kredittel csökkent a villanyszámla, ami azért ha csak a gépezést nézzük nem gyenge.
-
Az a baj, hogy ez lehet, hogy inkább ilyen célra van, ahol a Samu be tudja tune-olni ezt az FS-t, és akkor penge lesz, de ha én nem tudom idehaza, akkor meg...
Mondjuk, tényleg aggasztó kicsit a nem stable.. : (Akkor úgy tűnik ext4 lesz továbbra is a barátom. A btrfs a tömörítés miatt szóba jöhetne még. Szerintetek?
-
-
-
Apollyon
Korrektor
Jólvan
Amúgy pont azért adtam el az asztalit, hogy nagyon ne tudjak már játszani.. Mondjuk az UT fanatism ugyanúgy megmaradt és a '99-et ugyanúgy csapatom, és már elgondolkodtam hogy UT4 miatt összedobok majd egy gépet. Meg 1-2 év múlva jön az új Mass Effect is, ajjaj
A GTA-t meg mindig inkább a sztorik meg a poénok miatt játszottam, azért kíváncsi leszek a San Andreast übereli-e majd V, mert eddig az volt a legnagyobb fun a szériából.
-
Rimuru
veterán
Egy idő után tényleg rá lehet unni arra is, ezért nem játszottam még ki sose Hell nehézségi fokon. Nightmareben talán az utolsó act hiányzott. Azt még hozzáteszem hogy a hárommal már nem játszottam, az hentelősebbnek tűnik mint az előtte lévők.
Ez ilyen félig körökre osztott játéknak tűnik azzal hogy folyamatosan meg lehet állítani és a videókból tényleg az jön le hogy unalmas. Ha kipróbálnám talán megváltozna a véleményem, de nincs demo így nem lesz próba. -
Apollyon
Korrektor
Ha szolgáltatás-kiesés van, akkor azt előre kell jelezni. Vagy ha ezt nem lehet megtenni, akkor:
A UPC igazán megengedhetné magának, hogy fogja, és kiírja a saját weboldalára, ha megszűnt a probléma, akkor eltávolítják onnan.
Ehelyett a marhára hivatalos platformon, a FRÁSZBUKra írják ki, ami valljuk be elég olcsójános dolog egy ekkora cégtől.
-
spammer
veterán
Aha, tint2.
Azért egy minimális panel kell, szeretem látni az indikátorokat is. Persze van még egy rakás alternatíva, de ezt a Crunchbang alatt megkedveltem anno, úgy lövöm be, ahogy nekem tetszik.
(#3755) colomb2 : nem kellett volna szenvedi vele, ha alapból a jobb csomagot rakják a tárolókba.
-
Fritz Teufel
addikt
Persze, aztán átkéretőztem a szemközti forgalomban lévő egyik kocsiba, egy fotómontázs erejéig
Szerencsére nem. Igyekszem körültekintően és a helyzetnek megfelelően megválasztott sebességgel haladni. A sietségnek ilyesmi lehet az ára. Hat kismalac vagy inkább vad. Egy idő után, mivel nem jöttek a lánglovagok és sikerült kikerülni az elakadt kamionokat, elindultunk mi is. Miközben elhaladtunk mellettünk, a hat marha megpróbálta visszarángatni a kocsit az útra. Igen, onnan az árok mélyéről. Nem tolták, hanem vonták! A hat marhának nem volt egy embernyi esze... A villanyoszlop egyébként ~0,5m-re volt a teherautótól!
Mindezek után a konvojunkat sorba előzték a sietős egyéb vadállatok. Szerencsére azok nem ugrattak az árokba, így utána már nem volt fennakadás.Amikor beértem a városba akkor ért utol egy szirénázó mentőautó, ami szintén ezek a kalamajkán keresztül kellett, hogy jöjjön. Gondolom, hogy a tűzoltók, akik közben elszaladtak mellettünk, nekiálltak a mentésnek és közben át kellett engedni a szirénázó angyalokat.
-
camillus
tag
Az Xfce elég korlátozott erőforrásokkal dolgozik és a gtk+3 is elég gáz. Fel is vetődik néha, hogy legyen inkább qt. Persze ez nehezebb menet lenne, mint az lxde váltása, tekintve, hogy az xfce tényleg egy hagyományos értelemben vett de, ellentétben az lxde-vel. A thunar nem sokat változott.
-
-
bambano
titán
ez egy olyan régi rendszerben működött, amit mára már csak ősz öreg fehér köpenyes varázslók használnak, ismernek. úgy hívják: usenet news
a hun.lists.mlf.* alatti fa. news szerveren keresztül érheted el nntp klienssel (pl. thunderbird) vagy a gugli archívumában.
a milfek az abpe-ben vannak. valaki tudja még, hogy ez mit jelent rajtam kívül?
-
N0zer0
senior tag
Nem, mert csak egyes weboldalakat kell nagyítani. Ha a betűméretet növelem, akkor a többi weboldalon lesznek szükségtelenül túlzottan lóméretűek a betűk. Ez a FF-nak egy nagyon király funkciója, a többi böngészőnek már 10-14 éve nem sikerül implementálni.
Pl. itt a prohardveren is nagyítok. Nem azért, mert nem látom, mert kiváló a szemem közelre, hanem keskenyek és talpatlanok a betűk, meg kevés helyet foglalnak el a képernyő szűk, középső hasábjában.
-
Apollyon
Korrektor
Fényképezővel, egy jobban kiválasztott kompakttal is pedig még mindig sokkal jobb képeket lehet készíteni mint bármelyik telefonnal. Én sem viszem mindig magammal a fényképezőt, de már nem egy olyan hú de nagy eszköz, simán elfér a zsebemben és legalább szebb képeken van megörökítve az alkalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged