- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #21301 üzenetére
qbittorrent, elvileg tud magyarul is
(#21300) F34R még nem de már látom előre
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #21280 üzenetére
Ez jó szöveg, elteszem
Amúgy meg tegnap mocskosul megszopatotott a touchpad az új laposon. Egyszer csak elkezdett nem működni. Kernelfrissítésre gyanakodtam, downgrade-eltem. Erre úgy se ment. Artix telepítővel is nekimentem, mert azalatt ment régen. Úgy se ment. Arch telepítővel sem, nem látta a hardvert, nem szerepelt a dmesg-ben sem. Már majdnem újrahúztam rajta a rendszert, mire rájöttem, hogy csak ki kellett kapcsolni a gépet, meg be, és megjavult a legújabb kernel alatt is. Tényleg igaz az ősi mondás, hogy újra kell indítani, ha az se segít, akkor ki-bekapcsolni a gépet, nagyon sok problémára, hardveres beakadásra, detektálási problémára megoldás.
#21281 Penty: a Voidért azért kár szerintem, mert majdnem ott van, hogy nagyon jó disztró legyen, és mégse. Kevés csomag van a tárolóikban, ezért túl sok mindent forráskódból kell forgatni, ami sokszor nem is fordul le használhatóra. Nincs az AUR-hoz hasonló normális megoldásuk, az xbps-src nem tudja pótolni. Ha ezeket a bibiket megszüntetnék, lenne olyan jó disztró, mint az Arch, sőt, még a systemd hiányában jobb is, teljesen jól működik az runit, minden bekonfigolható elsőre, hiba nélkül megy, nincs az útban. Egy dolgot látok még kritizálandónak a Voidban, hogy a Debian mintájéra kettészedik a csomagokat bináris és dev-es változatra, ami sokszor megnehezíti a forráskódból pörgetést, az Arch nagyon bölcsen elkerüli ezt, hogy az adott csomagból csak egy van, de abban a dev rész is benne van, és fordításkor nem kell nyomozgatni, hogy a csomag fent van, de melyik dev része nincs fent.
Egy kicsit a Voidra hasonlít az Artix is, amit most próbálgatom, eddig vegyesek ezzel is a tapasztalatok.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #20974 üzenetére
A Wi-Fi az nálam is szórakozik, de az albiban lévő túró jelerősség miatt, és nem csak Linuxon, de Win10-en, meg androidos mobilon sem jobb a helyzet, tehát ez megint nem disztróhiba.
(#20975) Apollyon: engem hálózatos topikokban lebeszéltek a powerline-os megoldásokról, de már annyian dicsérték mások is, hogy lehet, hogy kipróbálom.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #20961 üzenetére
Ez ilyen. Nem is értem, hogy miért ne menne vajsimán. Nekem egyik disztróval sem volt gondom, amit eddig használtam, úgy értve, hogy ami ment rajtuk, az ment, a telepített rendszerekkel nem volt gondom. Volt, hogy valami nem tetszett, de az sem a vajsimaság ellen volt, hanem valami hiányzó dolog miatt, Mint/Kubuntu pároson a régebbi csomagverziók akkoriban (még 6 éve), aztán Voidon (kitérőnek volt eleve szánva) egyes progik hosszas és/vagy hibás fordítgatása, de ami ment mégis, mert vagy benne volt a tárolóban, vagy lefordult sikerrel, az vajsima volt azon is. Arch-csal sem volt nagy problémám, annyi nem tetszik benne, hogy systemd only (és emiatt voltak apró kényelmetlenségek, lásd random seed generálás feltartotta egy időben a bootot, ami szintén vajsima volt, csak zavart), de ez is elvi probléma csupán, nem az, hogy emiatt valami ne menne. Egyedül a Gentoo nem volt sima, de ott sem a disztró hibájából, hanem saját tapasztalatlanságom miatt egyelőre.
Egyébként ez a Linux előnye. Ha kitapasztalod (telepítés, bootolás, driverek, saját progikészlet mindenre, konfigfájlok megírása), akkor vajsima, és onnan az is marad, főleg, ahogy megtaláltad a testhez álló, felhasználásodnak legjobban megfelelő disztrót. Ez nem Windows, hogy a MS begurít valami hülyeséget, aztán lehet amiatt kínlódni. Minél alaposabban ismered a Linuxot, annál vajsimább, és annál hosszabb távon számíthatsz rá, ezért is éri meg beletenni a tanulási, konfigurálási időt, mert az évek során vastagon kifizetődik. Minimalizmus szintén ilyen, abba is beleteszed a munkát, később egyre inkább egyszerűvé teszi a dolgod, és egyre jobban meghálálja magát. Én azt irigylem, aki a 70-es évek óta unixozik, és a 90-es évek óta linuxozik, akkor beletanult, és az évtizedek alatt a mai napig kamatozik neki. Nekem is, csak az a kár, hogy túl későn szálltam bele. Ha ezt tudom, amit ma tudok, akkor kb. 10+ évvel a tényleges átállásom előtt már átálltam volna rá, és sokkal előbb dobom a Windowst, és nem pocsékolok rá több időt. Ámbár a Windowszal sem volt sok gondom, amit akartam azalatt is meg tudtam mindig oldani, csak az egész nem volt optimális.
Így egyáltalán nem lep meg, hogy az MX-szel nem volt problémád. Nem tartom valószínűnek, hogy valaha is lesz, vagyis apró-cseprő dolog előfordulhat, pl. frissítésnél eltörik egy csomag, de azok is megoldható problémák egy kis rutinnal, semmi lehetetlen küldetés, és ez bármelyik disztrón előfordulhat.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #20759 üzenetére
Erről hol volt hír? Persze a YouTube nagy franc. Még 2018-ban bejelentették, hogy megszűnnek a 30 másodperces, átugorhatatlan reklámok. Lesz továbbra is 30 másodperces, de az átugorható lesz, meg lesznek átugorhatatlanok, de azok meg max. 5 másodpercesek. Mert ez megvalósul! 2021 (!)-re
Ezeknek a reklámoknak az erőltetése egyébként azért vicces, hogy ha be is van kapcsolva a videón, abból nem sok bevétele van se a Google-nek, se a videó előállítójának, ilyen pár dolcsik mindössze havi szinten, de van, hogy ha nem annyira népszerű videónál, ismeretlen csatornánál csak pár cent. Ennek ellenére erőltetik, meg orrba-szájba tolják, mintha világmegváltás lenne.
A másik oldalon, a népszerű, 1 millió fölötti követőszámmal rendelkező profi csatornák meg úgyse a Google reklámait nyomják, hanem saját szponzori közleményeket és reklámokat forgatnak bele már a videó szerves részeként, hogy az is lássa, aki reklámblokkolót használ, hisz nem tudod tiltani, ha az a videó szerves részeként szintén tartalom. Áttekerni akkor is lehet, de valamennyit akkor is hallasz belőle, meg a videó nézettségszáma alapján a szponzor megnézett reklámként értékeli ki.
Egyébkét a fegyveres kopasz fószer ki is tért erre az egyik videójában, mikor az egyik felhasználó sérelmezte, hogy videóban 2 reklám is volt. A lényeg, hogy azért engedélyezi, monetizálja, hogy a Google-nek legyen belőle pénze, a videóelőállító csak pár centet lát belőle, ő nem a pénzért hagyja benne a reklámokat, hanem fél, hogy ha leiltja, akkor a Google-nek teher lesz egy olyan csatorna, aminek a videóiból nem lát bevételt, és akkor rászállnak, az első nem tetsző alkalomnál bannolják. Úgy néz ki, hogy igaza van, mert őt a fegyveres videója alapján se szedték elő, lehet pont ez az oka, pénzt hoz, jól teljesítenek nézettségben a videói, nem bántják addig.
-
cigam
titán
válasz
zoltanz #20763 üzenetére
Erről nem hallottam, de vicces egy ilyen hírt a PCWorld oldalán olvasni
Amúgy az utolsó mondatot nem is értem:
A koalíció egyébként a YouTube-ot is felszólította, amely érdekes módon pont a Google tulajdonában van...
Milyen koalíció, mikor az egész cikk a Chrome reklám szűrőjéről szól? -
totron
addikt
válasz
zoltanz #20151 üzenetére
Ástruktúrálódott. Nézd meg a zacskósmentes huszonéves kispicsákat, mennek a bótba saját befőttesüveggel. Meg ilyenek. Jelen van, csak mások a logók és cselekmények. Az érdemi rész meg régen is le volt, ma is le van szarintva: tengerekben úszó, városnyi szeméthalmok. Űkorszak van, péz is van, csak nem erre, erre sosem. '21-től legalább betiltanak pár szart, végre. Vigadjunk aminek lehet.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
zoltanz #20033 üzenetére
Igaz, hogy nem születetten, de a híres Helen Keller tizenkilenc hónapos kora után lett vak és siket.
Sok cikket találni róla, például itt olvasható egy kis hazai is.
-
Rimuru
veterán
válasz
zoltanz #19979 üzenetére
Legutobb en is csak ugy vettem eszre hogy elfogyott a hely hogy megallt letoltes, aztan csak lestem hogy mi van.
Mivel nem rendszer particion tortent igy kb semmit nem befolyasolt nalam de abban igaza van totronnak hogy ha system particion fogy el tortenhet erdekesseg (szerencsere user nem tudja megcseszni, csak system - legalabbis default, az 5% miatt)... viszont nem rocket science rajonni mi van. -
totron
addikt
válasz
zoltanz #19963 üzenetére
Az ellenkezőjét tudom mondani: alapbeállításban telepített partíciófelosztással a home hajlamos betelni, holott lenne még hely bőven az adattárolón, amit /var /tmp és a többi szokásosnak adományoz. Debian default volt így, azt hiszem. Nem róható fel, csak tud ilyen alakulni. Pár kisebb disztrónál (defaultroot) meg engedélyadási anomáliák keletkezhetnek: töltesz/töltenél és "nincs" tárhely, mert elérhetetlen engedély hiányában. Míg Winnél egypartíció C: és mehet minden, átlátod. Ha több is van, nincsenek ilyen szempontból holtterek vagy elérhetetlenségek. Beállítható persze minden, de mókolás nélküliségről, eleve kézreállóságról beszélünk. Nem is mindig van az ember olyan elmélyült- vagy idegállapotban, hogy machniálja szisztemje lelkivilágát.
Ha már kisebb disztrók: nem igaz, hogy nincs egy minőségi alulkorlát, ami alatt rásütik a skarlátbetűt egy disztrónak nevezett, önkényes bithalomra, hogy ezt azért már mégse, fiúk. A hanyag hülyeség nem egyenlő a mókolhatósági lehetőségekkel - népszerű mellébeszélési érv.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19859 üzenetére
Akkor még egy pozitív: múltkor ekéztem a CD-t, mint elavult formátumot. Most meg vettem egy USB-s DVD meghajtót, meg elkezdem megvenni a régi kedvenc albumaimat CD-n. Erre az vitt rá, hogy mára már ezek hiába elérhetők stream szolgáltatásokon, ezeket a klasszikus metálalbumokat mind remasterelték, néha remixelték is, és fosul szólnak, loudness war-os, gépesített trágyát kevertek belőle. Így ma már csak CD-n szerezhetők be, használtan, de relatíve olcsón.
Torrentes letöltés sem játszik, mert lossless kell, és hiába van fent egyik-másik torrenten, sok jogvédő meg szemétláda azzal trükközik, hogy a feltöltött flac mp3-ból van visszakonvertálva. Az AuCDtect ezt néha kimutatja, néha nem. Így csak az a tuti, ha eredeti lemezről rippelem, EAC + AccurateRip kombóval.
Tiszta retró érzés újra AudioCD-t használni, meg CD meghajtót. Visszarepít a 90-es évekbe, ahogy teszem be, veszem ki a lemezt, felpörög, meg centrifugázza benne, csak úgy darál benne, grrrrrr-rrrrr-rr. Csak sokat kell a hátam mögé nézni, nehogy betámadjon hátulról egy T-rex, ez benne van mindig a pakliban, mikor az ember ilyen ósdi technológiát használ
Majd próbálok Arch alól is rippelni, cdparanoia segítségével, így még sose csináltam.
-
válasz
zoltanz #19819 üzenetére
Egyedileg, ha itt találkozok velük, nekem semmi bajom velük. Egytől egyik integrálódnak az európai életformához, tanulnak vagy dolgoznak. Látom a szemükbe nézve, hogy humanoidok. Sajna ha rücigányok jönnek szembe, az ő szemükben azt látom, hogy parazita férgek. Ezt most egyedekre mondom persze, így nem rasszizmus.
(#19823) cigam
mi a helyzet Jacksonék dalaival. Black or white
Mi a helyzet egyáltalán Michael-lel? black or white?
Zombifilmekben se látni olyat, mint amilyen a végére lett.
-
válasz
zoltanz #19807 üzenetére
Naná, pontosan így lesz! Gyakorlatilag eddig sem okozott túl nagy problémát pártunk és kormányunknak pénzeket elhelyezni, de abban világelsők vagyunk, hogy Covid alatt hogyan kell rekordidő alatt minden létező pénzcsapot saját kádunkba irányítani. Gyakorlatilag azokra az értelmetlenül vásárolt légzéssegítő gépekre kidobott pénzből a teljes eü-t kicsit gatyába lehetett volna rázni.
De ez részükről csak birkanyírás. Mert, hogy mi birkák vagyunk, az kétségtelen.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zoltanz #19787 üzenetére
A rasszizmus szerintem is hülyeség. Tényleges konfliktusok abból vannak, hogy a kultúrák és az értékrendek nem minden kombinációban egyeztethetőek össze. Sokszor ezt keverik a rasszizmussal, amikor az eltérő kultúrájú és értékrendű csoportok eltérő etnikumúak, ami azért sokszor előfordul. Lehet valamennyi genetikai gyökere is a dolognak, mert pl a csimpánzok is kiirtanak más csimpánz vagy nem csimpánz csoportokat, hogy csökkentsék a konkurenciát.
-
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19753 üzenetére
Lehet éppen FLAC-ba is konvertálni, de a YouTube-os videók eleve lossy-k, meg átmentek 1-2 tömörítésen (néha többször is, lossy tömörít a kamera vagy hangrögzítő, lossy újratömörít a videóvágó szoftver, lossy újratömörít a YouTube szervere feltöltés után egységes formátumra), meg a bitráta sem magas, így én a FLAC-ot itt overkillnek érezném. Én mindig törekszek rá, ha csak nagyon nem élet múlik rajta, akkor lossy-t már nem konvertálok át lossy-ba.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19749 üzenetére
Miért kell feltétlen mp3? A youtube-dl -f251 leszedi csak a hangsávot 160 kbps-os Opus-ban, igaz ilyen nyomi webm konténerbe van beágyazva, szóval ffmpeg-gel lehet javítani kell rajta, de az is megvan 1-2 mp. alatt:
ffmpeg -i bemenet.webm -acodec copy kimenet.opusEz nem konvertálja át a hangot, eleve a YouTube szerveréről húzza le készen, áttömörítés és minőségveszteség nélkül megcsinálja néhány mp. alatt, kiszedi belőle átkódolás nélkül a hangsávot.
A másik lehetőség, hogy a 192 kbps-os aac-verziót töltöd le, igaz ez a videót is letölti, de kiszedjük belőle a hangot:
youtube-dl -f22 url
ffmpeg -i bemenet.mp4 -acodec copy kimenet.aacEzek működnek akárhány órás videóval. mp3-at nem erőltetnék, mert a YouTube hangsávjai általában már 1-2× veszteségesen vannak konvertálva, így nem ajánlott átmenni rajta egy 3. lossy transzkódolással, mert moslék lesz belőle minőségügyileg.
Az aac-t minden lejátszó megeszi, ha nem ilyen múlt évezredbeli mp3 lejátszóról van szó, ami még D-s elemmel ment. Az opus-t is megeszi már sok minden, telók, táblagépek, PC-s szoftverek, videókonténerek.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19738 üzenetére
Igen ám, de amit anno annyira jó szájízzel használtál DOS és OS/2 alatt, azokat most nem használod, mert a multik megszüntették hozzá a támogatást. De aki nyílt forrást használ, az már lényegében a 70-es évek óta tudja használni ugyanazokat a unixos és unix-like programokat, meg posix-kompatibilis shell scriptjeit, és fogja tudni 30 év múlva is. Ez a különbség. Eleinte én is hülyének néztem Stallmant, hogy ideologista szabadhippi kretén a vallási jellegű nyílt forráskódos szólamaival, de aztán, hogy én is használom egy ideje, láttam be, hogy tökéletesen igaza van, nem túloz.
A zárt forrásnak nem az a baja, hogy általában pénzbe kerül, hanem ki vagy szolgáltatva a fejlesztőnek. Csak azokat a funkciókat haszálatod, amit beépített a programba, csak azokon a platformokon használatod a szoftvert, amit a fejlesztő támogat, ő dönti el mi mivel lesz kompatiblis. Ha úgy dönt, hogy nem fejleszti tovább, meg a támogatást megszünteti hozzá, akkor ott fogsz állni lógva hagyva, mert nem tudod tovább használni, nem lesz kompatiblis, eltörik új rendszereken, nem fogod tudni megjavítani, csak a saját életed keseríted. És ez még csak a jobbik eset, mert rosszabb esetben mindenféle DRM védelmekkel is kell küzdeni.
Tehát ez nem ilyen búzagyerekes homokekszuális különcködés, aminek most divatja van, hanem tényleg valós előnye van a nyílt forrásnak.
Az Ubuntu szidása sem csak ilyen elitista divat, hanem valós érvek vannak mögötte. Az Ubuntu egy nagyon jó disztró… volt 10 éve, utoljára a 10.04 és 10.10 környékén, amikor még egy tényleg normálisan összerakott, szerény Gnome2-es disztró volt, ami a megbízhatóságával és könnyű telepíthetőségével, kezelhetőségével, józanságával hívta fel magára a figyelmet. Aztán szépen elindult lejtmenetben az elqrvulás utján, ilyen öltönyös nyakkendős marketing business bullshit vezetés vitte el a romlásba, Unity, Mir, upstart, majd systemd, majd amazonos adatszivárogtatás, legvégül snap-es konténerbaromságot erőltetése állomásokon át. Mára sikerült úgy intézni, hogy lényegében ugyanolyan összefércelt bloat szar, mint a Win10, csak nyílt forráskódos alapokon. Egyszerűen minden előnyt kiöltek belőle, ami a Linuxnak lényege lenne. Ma már csak egy x+1. OS, ami alatt Linux kernel van, de lassan már nehezen tekinthető Linuxnak, ugyanaz lett, mint az Android, meg a ChromeOS, amik épp úgy Linux kernelen futnak, de elég nehéz őket ma már Linuxnak tekinteni.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19724 üzenetére
Ez a hardveres videódekódolás mindenképp kísérleti, béta feature lesz. Ezzel számoljatok.
Azt rosszul írtam, nem 1 év múlva lesz elérhető, hanem nem fél év múlva, és talán LTS-eken sem lesz 2 év, de ott lehet akár 1 év is. Szóval ez egy ideig még csak keveseknek elérhető, és bizonytalan dolog lesz.
Erről az Áriáról nem tudom kicsoda, micsoda. A modern AMD GPU-kat Linuxon már régóta nem a radeon driver hajtja, hanem az amdgpu nevű driver. A radeon driver olyan ősrégi kártyákhoz van, amik még ATi-ként jöttek ki (esetleg a nagyon korai AMD néven kijött kártyák), de azok mostanra úgyis teljesen elavultak lényegében.
Meg ott van még a zárt amdgpu-pro driver, de azt inkább cégek használják, akiknek OpenCL kell, mert számításokra használják a GPU-t, nem médiakódolsára, meg játékokra, nem desktopra. Átlag desktop felhasználó nem profitál a pro driverből.
Még annyit pontosítanék, mivel pontatlanul írtam, hogy nálam most nem a VA-API tört el, hanem a Firefox csak. Maga a VA-API köszöni szépen, jól van, mpv alatt tökéletesen megy. A Firefox tört el, mert frissült a béta 79-es verzióra. Tehát még csak nem is a rolling meg az Arch a hibás. Persze nem gond, visszaváltottam addig X.org renderre Firefoxban, és kódolja a videókat a proci. Nincs szívbe markoló különbség, ezen a régi notin amúgy is nagy volt a CPU terhelés, GPU-s kódolással is, nem a világvége. Csak bétateszteltem egyébként is ezt a feature-t.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19685 üzenetére
Ja, meg vannak babonázva, elmebajjal. Ha tüntetni akar, akkor menjen ki transzparensekkel, és skandálja, hogy munkásököl-odacsaple-ahováköll, vagy éhségsztrákoljon pár napig, láncolja ki magát egy fához, vagy mit tudom én. Az, hogy magát felgyújtja, azon simán csak elszörnyednek emberek, hogy ó szerencsétlen hülye, de az az ő ügyén, ami ellen tiltakozik, nem fog segíteni, eddig sem segítettek senkin ezek az önfelgyújtások. Hála az égnek, nem sok ilyen barom van, aki ténylegesen fel is gyújtja magát, a legtöbb emberben azért dolgozik életösztön, meg ha nem nolifer lúzer, akkor próbál magával valamit kezdeni, még ha nyomorú az élete is, feltalálja magát.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19673 üzenetére
Az önfelgyújtás nem hit, meg eltökéltség, hanem az idiotizmusnak és az elmebetegségnek a legsúlyosabb formája. Ezt értelmes ember nem lépi meg, nem gyávaság, hanem értelmetlen, az egyik legfájdalmasabb kínhalálnem. Ennek akkor sem teszik ki magukat az emberek, ha halálos betegek, vagy ilyesmi, akkor is az öngyilkosságnak inkább más formáját használják, vagy kivárják, míg a betegség végez velük.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zoltanz #19673 üzenetére
Jó, hát a többség valszeg nem ezt a módszert választaná öngyilkosságra, mert elég kellemetlen. Én pl tutira ugranék, bár az sem az igazi, ha zuhanás közben meggondolja magát az ember.
Ja megvan közben. [link] Vietnámi volt a fazon, aztán amikor a komcsik átvették a hatalmat és a szokásos módon elkezdték üldözni a vallásokat, akkor történt ez.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #19673 üzenetére
Az hagyj ám*, de ha most háború lenne, neadj isten, egy századnyi igazi katonát sem lehetne kiállítani, ezekből az "alapanyagokból".
Mondjuk a mai társadalom nem is feltétlenül erre van berendezkedve. Magyarországon a honvédség nagy részét átvették a "tudjukkik", remek ingyenélési lehetőség címén. A valós katonai erő nagyjából arra terjed ki, hogy az aktuális hatalmat megvédje a saját népétől.
Mai idők legfontosabb trendje, hogy dolgozz és fogyassz, addig is csendben vagy.
——————————————————
*: Grammar nazi: hagyján -
inf3rno
nagyúr
válasz
zoltanz #19666 üzenetére
Ja, annak idején volt ilyen. A lényeg amúgy nem az, hogy felgyújtja magát, mert arra bárki képes, hanem hogy szépen leül, lelocsolja magát benzinnel, felgyújtja magát, és elmeditálgat, amíg leég róla a hús és feladja a teste. Erre már kevesebben képesek. Azt hiszem valami buddhista ellenes kormányzati lépés miatt csinálta vagy ilyesmi, már nem emlékszem.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zoltanz #19653 üzenetére
Érdekes ez a babiloni matek. [link] Ahogy nézem csökkentették a szimbólumok számát, és a 60-ason belül használták a 10-es számrendszert a jelölés könnyítésére. Kicsit olyasmi, mintha hexában azt írnám az ff helyett, hogy {15}{15}. Az algoritmusaik is elég nyakatekertek. Pl szorzáshoz azt használták ki, hogy (a+b)^2 - (a-b)^2 = 4ab. Végülis ha van egy négyzet táblázatod, akkor akár még gyorsabb is lehet, mint amit mi tanultunk szorzásra algoritmust.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zoltanz #19653 üzenetére
Hát nézzük meg: 6^4 = 1296, ami 10000 lenne. Végülis vállalható az is. Viszont ha Babiloni jellegűvel tolnánk, akkor 60^2 = 3600, ami 100 lenne, szóval úgy még tömörebb. Az ideálisnál annyi szimbólum van, amit még könnyen meg tudunk jegyezni, és annyi számjeggyel tudjuk kifejezni a gyakran használt számokat, amennyi még könnyen áttekinthető nagyságrend szempontjából. Viszont ha a 2-eseket nézzük, akkor ugyanúgy tudjuk csoportosítani őket, ahogy az ezresekkel tesszük, és úgy mondjuk 1 048 576 helyett írhatunk 1 0000000000 0000000000, ebből ránézésre látjuk, hogy
11 izé3 nagyságrendet ölelünk fel, már ha egy-egy csoportot egy nagyságrendnek tekintünk. Azt is fontos észrevenni, hogy minél több a számjegy, annál könnyebb hibázni emiatt. Pl 60-as számrendszerben a fenti 4ßgg lenne (g = 16, ß = 51), ami már mindjárt tömörebb, mint a 7 vagy a 21 számjegy, csak győzd fejben tartani, hogy melyik szimbólum mit jelent. Ha csak az angol abc-t használnánk, akkor 36 szimbólummal a fenti mh34 (m=22, h=17) lenne, ami szintén már egész jó, és olyan szempontból követhető, hogy az m és a h is valahol a közepe felé van a 3 és 4 meg az elején lesz. Kb mintha tizesben azt mondanánk, hogy 6512, annál is látjuk ránézésre, hogy nem 0 és nem is 9999. A kettes számrendszernél más lenne, ott azon látnánk ugyanezt, hogy korábbi vagy későbbi számjegy egyes. Pl az 1100 közelebb van az 1111-hez, mint az 1001. Na szóval szerintem ebben az "n = sum(di * b^(i-1), i:0->x)" jellegű arab számrendszerben szinte mindegy, hogy milyen alapot használunk, mert azért követhető még az ilyen 50-es alap terén is, hogy mi a szimbólumok sorrendje. Ha sikerül bemagolni a sorrendet, akkor onnantól meg már mehetnek a matematikai műveletek a neked tetsző algoritmusokkal. Ami érdekesebb, hogy miért ez az arab változat nyert pl római vagy ilyesmik helyett. Szerintem azért, mert tetszőleges nagyságrendet át tud fogni tetszőleges pontossággal anélkül, hogy új szimbólumokat vezetne be, és mert van benne nulla is. Próbálkoztam kitalálni más számrendszereket régebben, de nem igazán jött be a dolog. Nem mondom, hogy nincs jobb ennél, de biztosan nehéz lehet megtalálni. Az egyedüli ami nem tetszik benne az a végtelen tizedes törtek megléte és a velük járó veszteség a pontosság terén. Tehát pl az 1/3-ból 0.3333333 lesz, amit ha visszaszorzunk 3-al, akkor máris 0.9999999-et kapunk. Szóval biztosan lehet még fejleszteni rajta valahogyan. -
inf3rno
nagyúr
válasz
zoltanz #19650 üzenetére
Szerintem tökmindegy, hogy mi a számrendszer. A tizes azért jó, mert azt szoktuk meg gyerekkorunktól. Lehetne akár bináris is. Még annyi előnye van, hogy viszonylag tömör, mert 10 szimbólumot használ 2 helyett. Így elég jól lehet látni a legtöbb esetben, hogy milyen nagyságrendről beszélünk, pl ezres, milliós, stb. 1024 és 1000000000 között azért van különbség, ha ugyanazt ki akarom írni binárisan. Használhatnánk amúgy 16-os vagy 32-es számrendszert is, mert annyi szimbólumot is tudunk kezelni, pl az abc-ben. Gondolom a 64 vagy a 128 már kihívást jelentene. Állítólag azért a 10-es győzött a számrendszerek között, mert ujjon meg lehetett számolni.
-
válasz
zoltanz #19578 üzenetére
Na végre már valami tartalmat is dob valaki! Tejszínhabbal fogyasztható lenne.
Konnektor ft-hez lett volna egy komoly kérdésem, de inkább hagyjuk. Magamtól is rájöttem, hogy mik a címlapos cikk megjelenési kritériumai. Csak így meg kalapszart sem ér az egész PH publikálási rendszere.
Nem is húzom ezzel magam, még a poltopik is kevésbé idegesítő.....egy qrva címet nem tud értelmezni egy konnektor, hogy arról szól-e a cikk egyáltalán? Beillesztett képeknél semmi elvárás? Hová zuhan még a minőség?
-
-
-
Dhampir
félisten
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19337 üzenetére
Persze, mindenki PC-t használ, akinek egy csöpp esze van. Technikailag haladóbbak még Macbooknál is úgy csinálják, hogy pattan fel a Linux az MacOS helyére. De ilyen iPhone, iPad, iFos eszközökön kötve vagy az iOS-hez.
Mac-nél az a szerencse, hogy jó ideje azok már Intel x86 CPU-kkal vannak szerelve, meg UEFI, meg Intel Wi-Fi, stb., emiatt bármi felmegy rá, Windows, Linux, stb..
Kíváncsi vagyok ez a HP ubyegonbook milyen lesz, azt hiszem 8470p. Egyelőre töltődik le a Win10 v2004 a MS hivatalos oldaláról, majd pattintom fel SSD-re.
-
totron
addikt
válasz
zoltanz #19310 üzenetére
Ez olyan, mint az ízlésvita: nem lehet róla vitatkozni. Vagyis lehet, csak az a flame. És igen, az emberek imádják a fellegvárakat, meg imádják a véres csatákat. A kettő közti emberi vitakultúra meg a senki földje, páran lézengenek ott, azok is csak időszakosan. A csoportnyomás mindennél erősebb tud lenni, az egyén saját, jelen idejű tapasztalását is simán felülírja, csak hogy a falkán kívülre ne kerüljön. Emberméretű fokhagymanyomóba helyezném és paszíroznám az ilyet. A Win-linux téma meg elvileg ki kellett volna, hogy kopjon, de mégsem, mert a fiatal generáció átesik az útkeresésen-várvédésen, így örökké egy gyermeteg érvekkel megtűzdelt és fiatal vagy infantilis lelkeket megérintő vitatéma marad az ilyen. Engem inkább a rémiszt meg, hogy valaki 40 tájékán sem unja meg.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #19307 üzenetére
Bár ez csak fórum, nem kell komolyan venni stb., meg ez az egész világon így van, de már tökre unom ezt a lin-win flame war-t.
Régebben én is voltam olyan hülye, hogy mentem defendelni a linuxot, mert hogy azt ne bántsák, mivel free, nem pedig egy minden igazságot elnyomó korrupt kapitalista zsarnoklobbi, mint az ellenoldal.De ha meg is győzöl és átállítasz 50 vérfanatista ms által károsult elmét, holnap jön 1000 másik, akiket se a tények, se semmilyen erkölcsi és morális gát nem állít meg hogy eltiporják a józan észt.
És ez nem csak a ph-n van így, hanem szerte a világon minden komment és fórumszekcióban előfordulnak ilyen kommentegyének, akik a leghalványabb utánaolvasás nélkül jelentenek ki sületlenségeket betonigazságként.
Szóval ja, ha jön majd az az LMDE-s írás, plz legalább ti ne kezdjetek el winfosozni.
-
Dhampir
félisten
válasz
zoltanz #19246 üzenetére
I am because we are | Dozie Okeleke | TEDxINSEAD
Watch Dozie Okeleke as he shares with us the philosophy of Ubuntu: "I am because we are".
-
válasz
zoltanz #19252 üzenetére
Az igaz, de erre inkább gyúrjál csak Te és maradok inkább a fehérbőrű menyecskéknél.
(#19253) Aweriot
Most még.....
De igazad van, jelenleg nagyon nem látjuk hasonlóan. Most még.
Amúgy ha van valaki, aki szeretne ilyen improduktív csoport/réteg mellett élni családilag, mondjuk a szomszédos városrészben, azzal még beszélhetünk a témáról.
-
válasz
zoltanz #19245 üzenetére
Domináns mert nagyobb bottal jár.
Hát akkor a barna hugit talán be is buktad!
Messze túlreprezentáltak a feketék és a kreolos (spanyol ajkúak). Nem akarják elfogadni magukra a társadalmi normákat.
Finoman szólva, ennek ellenére lehet olvasni, hogy még nagyrészben feketék által lakott területeken sem ellenőriz a rendőrség létszám/bűnözési hajlam arányában! De persze, ha már egyre is ránéz a járőr, akkor diszkriminációt kiáltanak. Minden feketék lakta környéken kialakítják a saját kis minitársadalmaikat, oda kutya ne tegye be a lábát, segélyezzék a népeket és hagyják a bandákat nyugodtan bűnözni. Nem nagyon értem egyébként, hogy az ilyenek jogait itt is emlegetjük, de hol van az elszenvedő, normálisan élni akaró társadalmi csoportoknak a normális élethez, lakhatáshoz, tanuláshoz való joga? De ugyanez itthon is. Amely csoport nem akar beilleszkedni, repülőre vele, van az a pénz, amiért lenne befogadó állomás. A csoportokból természetesen kiválhatna, aki integrálódni akar. Ugyanis ezek az emberek még inkább szenvednek a parazitáktól, mert köztük élnek. Kár felvonni a szemöldökünket, mert előbb-utóbb ez a kialakult helyzet kezelhetetlen lesz. Persze minél messzebb él valaki a problémás körzetektől, annál simogatóbban gondol a társadalom ártalmaira. Én meg arra gondolok, ha nem lenne kínai burok a környéken, akkor bizony nekünk kéne fegyverkeznünk, a Hős utcai blokk itt van az Egyetem túloldalán.
-
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19091 üzenetére
Nem tudom, szerintem nem kizáró ok. Viccen kívül pár hete kérdeztem én is ugyanezt egy stallmanos-dedikálós videó alatt. Egy troll csávó írt rá vissza, hogy Windows billentyű nincs, az Tux. Persze nincs igaza, mert a PC/laptop billentyűzetek 99,9%-ra Win logós billentyűt tesznek, amit a linuxos világ Super/Mod4 billentyűként kezel le.
Bár azért annyiból megértem Stallmant, hogy nem csak az elvek, de pofátlanság, hogy a szabad szoftverről papol, erre odavisznek proprietary szutykot dedikálni neki. Ez kb. olyan, mintha szembe köpnék, de még a nevét is adnia kéne hozzá. A helyében én sem tenném, sőt, haza is zavarnám az illetőt.
Ez egyébként a másik, amit a MS-ban utálok, hogy az egész PC-s világ hozzájuk van igazítva. A billentyűzeteken Win gomb van, általános elnevezés helyett, meg pl. az SSD-ket, procikat is csak Windowsra optimalizálják, mintha csak az létezne, és PC-re nem is lehetne mást telepíteni.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19081 üzenetére
Windows gyaluló oklevelet Richard Stallman szokott osztogatni, elmész valamelyik előadására, ahol a végén személyesen fogja neked a géped, laptopod dedikálni, ami csak akkor történik meg, ha se Windows, se Windows matrica nincs rajta, ha van, akkor legyalultatja, és letépeti veled. És azt kell mondjam, hogy nem extrém troll, hanem igaza van.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #19055 üzenetére
Nálam fordítva van. Linuxos fájlrendszert nem tudtam még zavarba hozni, áramszünetnél vagy gépfagyás után újraindítva is egy bootkor automatikusan lefutó fsck pár mp-en belül javítja. Androidosnál meg volt párszor, hogy befosott hibás MTP feltöltésektől, és ki kellett trükközni androidos terminálban a bootkori fsck-t, mert eltűntek róla fájlok, meg belassult az egész.
-
totron
addikt
válasz
zoltanz #19043 üzenetére
Nem a faszt nem képmutatóak, csak erősebb szankciók vannak beépülve a naccerű kultúrájukba. Végletekbe esni a legkönnyebb, az egyénnek kidolgozni, megtalálni önmagát már egy sokkal veszedelmesebb(nek gondolt), de mindenképp melósabb feladat. A kulturális kötöttség persze erős.
A Kai az új S40, mit akarsz tőle. Megvan a piaca, meg van az Android-iOS tengely, mi pluszt adhat itt az alternatívkodás? Nem lelkemből szólva kérdezem ezt, csak hát a realitás.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zoltanz #19004 üzenetére
Azt nem tudom miért van, de pont az ilyenek miatt utáltam meg a kliens oldalra fejleszteni. Egyszerűen beleőrül az ember annyi ilyen faszság van, és gyakorlatilag minden böngésző eltérő módon viselkedik, ha nem valami nagyon megszokott kódról van szó. Ebben az esetben még akár az is lehet, hogy megszokottról, mert nagyjából div-el és br-el van összerakva az egész, ahogy nézem. Olyan 97 óta tákolok weboldalakat, és azóta az egyedüli változás, hogy a w3c szabványosít, de gyakorlatilag minden több év késéssel kerül be a szabványba, és nem old meg semmit, ha ugyanazon böngészők régi verzióit is támogatni akarod, amik még a nem szabványos változatot használták. Az egész egy rakás ... plüssmaci ha engem kérdezel.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zoltanz #18983 üzenetére
Egyáltalán nem azon múlik, hogy milyen jól tudunk adatot küldeni az agyba, hogy mekkora a tudásunk. Olvasásnál is értelmezni kell a szövegeket ahhoz, hogy valami használható információt hozzunk létre belőle, amit már tudásnak lehet nevezni. Sokkal mélyebben bele kell nyúlni ahhoz az agyba, hogy ténylegesen információt tudjál beletölteni ne csak nyers adatot. Attól meg még baromi messze járunk, és nem is biztos, hogy jó ötlet alávetni magunkat pl kormányzati agymosásnak (bár az a médiával megy enélkül is), vagy elég csak az, hogy Pistike meghekkeli a szomszédból a rendszert, hogy azt gondoljuk mi tartozunk neki pénzzel és nem ő nekünk.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #18899 üzenetére
Nagyon nincs mit rajta karban tartani, nem egy bonyolult dolog egy initrendszer, ha csak init-el. De a systemd nem csak init-el, hanem egy mindenes mini OS.
Igazából még a Bash is használható initrendszernek, pl. minimalista disztrókon, mint a Gentoo, Kiss Linux, csak akkor annyit buksz, hogy pl. ha lehal egy initelt folyamat, akkor nem indítja újra, meg leálláskor nem biztos, hogy ki tudja lőni, ha beakadt. Meg nem tud függőségkezelést, meg párhuzamos service-indítást. Van bőven most is egy valag initrendszer fejlesztve, nem lenne senki a systemd-re szorulva.
De mondom, ez túlmegy az initrendszeren. Nem is Poettering hibája, hogy minden fejlesztő a systemd-re dependeli a szutykát. Na, ez az, amit nem kéne, úgy kéne a linuxos szoftvereket megírni, hogy initrendszertől függetlenek legyenek. Ahogy dependeled a saját kódod valami más szoftverre, azzal rákényszeríted mindenkire, aki a programod fogja használni, és elveszed tőlük a választás szabadságát, ez benne a gáz. A Linux pont arról a szabadságról szólna, hogy olyan disztrót, olyan initrendszert, olyan naplózót, olyan ütemezőt, olyan shellt, olyan terminálemulátort, olyan grafikus szervert, olyan WM-et használsz, amilyen csak akarsz, a rendszer minden komponensét te választod meg szabadon. Ehelyett mostanra lett az, hogy minden a systemd-re, meg a Gtk3-as Gnome3 szutykokra van dependelve.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #18896 üzenetére
Szerintem komolytalan ez a nőci, de egynek elmegy. A videói ki vannak nyújtva, 25% tényleges tartalom, 75% háttérzene, grafikai körítés, intro, outro. Sok videója csak távolról érinti a Linuxot. A videó nagy része 4-8 évvel ezelőttről való, tehát nem is aktuális. Mondjuk azért az derekas, hogy nők is próbálkoznak ilyennel, lehet végül is, hogy valakit berántott a Linux világába, ki tudja. Nem csak linuxos csatorna, de még windowsos és mac-es sincs olyan, amit nő visz.
Ami a systemd-t illeti: nem a kisebb ellenállásról szól, hanem a Linux populárisabbá válik, és nagy cégek nagyobb tömegek számára elwindososítják, ennek a folyamatnak része. Egyébként ezt a vénebb linuxos motorosok már 10 évvel ezelőtt is megmondták, hogy a Linuxnak semmi előnye nem fog abból származni, ha mindenki átáll rá, meg behoznak új embereket és népszerűbb lesz, meg felhasználóbarátabb. Azt kell mondjam, hogy igazuk volt, nem hogy előny nem lesz belőle, de még hátrányos is. Előnye még lenne annyi, hogy több alkalmazást és drivert portolnak, de ezt tönkreteszi az, hogy Windowst csinálnak belőle.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #18860 üzenetére
Egyetértek teljesen. Sok helyen pont álszent emberek túllihegik a témát. Mint írod, iszlámék, akik az ifjú sarjaiknak pornó helyett jó kis AK-t adnak a kezébe, meg mindjárt beszervezik ilyen sejtekbe, hogy majd nyugaton robbantgasson a szent iszlám nevében, és nevelik belőlük a középkorban megrekedt vallási fanatikusokat. Meg szétkövezik meg autó után kötik a nőjeiket, meg kendők alá rejtve tartják háremekben.
Meg USA-ban is, 16 éveseket már elhajtanak katonának, meg háborúba, meg egészségkárosító nehéz fizikai munkába, de még 18 évesen sem vehet egy doboz cigit, nem ihat meg egy sört, mert az az ördög műve, meg jajj, nehogy egy kispolgári filmben meglásson egy mellet, vagy egy pinaszőrt, mert az már súlyos pornográf tartalom és csak RBSS 99 éven felülieknek ajánlott, nekik is szülői és papi felügyelettel, hogy ördögűzést is végre lehessen hajtani utána. Közben meg mindenki lőfegyverrel rohangál, bandaháborúk jobbra-balra, nagy ívű drogozás, az jobbat tesz a fiataloknak, nem szexista.
Aki meg túlzásba visz bármit is, annak meg mindegy mit adsz a kezébe, vissza fog vele élni, meg kárára válik. Aki nagyon hülye, azt önnön idiótaságától nem lehet megvédeni. Tudni kell mértéket tartani mindenben. Fiataloknál meg a tiltásnak duplán rossz hatása van, mert minél inkább be van tiltva, annál kíváncsibb lesz, és annál jobban fog rá hajtani, hogy beszerezze, annál izgalmasabb és édesebb lesz neki a tiltott gyümölcs.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #18858 üzenetére
Én 1600 MHz-es C2Q-ról nem tudok, 2 GHz alattiról sem, persze lehet keresővel találnék, de az Arch rolling, és eltört rajta a Google, nem működik, Ubuntu PPA-ból meg nem tudom feltenni, hogy kihajcsalya a systemd-t. Csak azért szögezem ezt le előre, mielőtt jönne megint egy keresőokos, hogy ő a net mélyebb bugyraiban talált valami ritka, indiai piacra szánt C2Q példányt, meg valami mobilchipet, mert bezzeg az Ubuntu oldala írja, és az szent, mert a Canonical komoly corporate entity. A lényeg lényege, hogy a C2Q eleve prémium termékvonal volt, azért eleve magasabb frekikkel jött ki.
A kérdésed érdemére koncentrálva: attól függ mire használod. Ha pl. nem futtat túl sok alkalmazást az ember, csak régebbi OS-t használ, régebbi játékokat játszik valaki, amelyek még az erősebb 1-2 szálat preferálják (pl. Far Cry, Crysis, stb.), és nem skálázódnak tovább, azokhoz jobb a 2 mag magasabb freki, képszerkesztők is ezt preferálják. A kicsivel is újabb játékoknál viszont jobb a 4 mag (pl. a GTA4 már ilyen volt). Ha viszont virtuális gép, forráskódból pörgetés, médiaki/betömörítés, sok fülön böngészés, sok alkalmazás futtatása egyszerre, stb., amire használva van, annál előnyösebb a 4 mag, több cache, még ha a freki alacsonyabb is. Összességében én a C2Q-ra mennék rá, hacsak nem valami XP-s retró gépről van szó, mert ahhoz a C2D jobb lehet.
A C2Q-ot egyedül akkor nem ajánlom, ha mobilgépről van szó, mert a mobilchipek drágák maradtak, és nem sokkal gyorsabbak, mint egy mobil C2D, cserébe még drágábbak is, mint egy náluk erősebb, 2-3. genes mobil Core i5-i7.
-
cigam
titán
válasz
zoltanz #18860 üzenetére
Majd te (vagy bárki más) kioktatja az arabokat? Milyen alapon álítod piedesztára magadat vagy bárki mást velük szemben? A 7,3% sok de a 2,1% még elfogadható? [link]
Majd ha ez visszaesik 0,00000000-ra a "fejlett nyugaton" és mindenhol máshol, visszatérhetünk a dologra, de elég álszent a listavezető felett pálcát törni úg, hogy te is versenyben vagy.
Annyira más a kultúrájuk, mindennapjaik, amibe belszülettek, abban szocialoizálódtak, hogy évtizedekben mérhető csak az az idő, amíg megértetheted velük, hogy másként is lehet gondolni a nőkre. Csak apró lépésekben érhetsz el változást. pl.Szaúd-Arábiában már 2 éve lehet jogosítványuk a nőknek.10 éve ez még elképzelhetetlen volt.Ahogy ellenállnak a nyugati értékrendnek, úgy álsz te is ellen az ő értékrenjüknek. Ki/mi dönti el hogy egy nép egy kultúra különb a másiknál, és fogadja el a másik tanait?
533 éve az emberek véletlenszerü kínzása, meggyilkolása még hétköznapi dolognak számított.Első körben a saját házunk elött kellene söprögetni [link] 19.oldal táblázata szerint az erős középmezőnyben van magyarország.
Ez az afrózás is súlytalanná teszi a mondandódat.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zoltanz #18843 üzenetére
Ja láttam néhány ilyet. Kimegy 50 ember elültetnek 100 fát, aztán megy a facebook post. Végülis legalább csinálnak valamit. A gond csak az vele, hogy azért néhány hétig illik öntözni a frissen ültetett fákat, különben elég nehezen erednek meg. Főleg a mostani tavaszi idő volt kimondottan száraz. Szomszéd is nemrég ültetett, de 12-ből 3 már elszáradt neki, ahogy néztem. Szerintem egy kanna vizet sem önthetett egyikre sem, porzott a talaj körülöttük. A többi is haldoklik, de talán a tegnapi eső megmentette őket. Aztán persze az sem mindegy hosszú távon, hogy mekkora gödröt ástak, alá trágyáztak e, stb. Nekem elég jó a statisztikám, 25-ből 22 gyümölcsfa megmaradt. Ami elpusztult az 3 alma volt, azt hiszem 2 granny smith és 1 braeburn. Valamiért nagyon nehezen erednek meg. Kínlódok még a barackkal, mert permetezés nélkül gombásodik, aztán nálunk hideg a klíma neki a Bakonyban, és néhány év után általában feladja a harcot, és egyik napról a másikra elszárad. Permetezni meg nem akarok, mert akkor megvehetném a boltit is ennyi erővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 11
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- További aktív témák...
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Ryzen 5 5700X + RTX 3070 + 32GB RAM + NZXT hűtés/ház + Windows 11 Pro
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest