- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
bambano #2942 üzenetére
Ha tényleg rossz a RAM, akkor vagy fagy, vagy nem csak az ÁFÁ-t számolja el, észre fogjátok venni. Ráadásul azért ECC-s a szerver RAM, hogy a hibázásoknak elejét vegye, és ez egymagában nem garancia persze semmire, de nem fosnék ettől helyedben. A szerver hibamentességét, és hibázásmentességét még maga Isten sem garantálja neked, még akkor sem, ha létezik.
Nem tudsz mit tenni. Ha rossz is, bevéded magad a 4 hete futó Memtest eredménnyel, legfeljebb tolj le rajta valami nagy szótárméretű tömörítést, azok még jól ki szokták buktatni a memóriahibát. Mondjuk azt sem futtatnám nagyon 1 napnál tovább, időpocsékolás.
A memóriahibára utaló logbejegyzések pontosan hogyan néznek ki? Mármint mi a szó szerinti szövegezésük.
-
N0zer0
senior tag
válasz
bambano #2937 üzenetére
Az a NÉGY!!4!!! hét memtest meg eulerezés robokutyosan nagyon durva. Memtestből szerveren sem kell 10 menetnél több, vagy max. fél nap, amelyik hamarabb bekövetkezik. Ennyire felesleges paranoiásnak lenni. Ha jó a RAM, nem kell ezen vergődni, ha meg szar, akkor úgyis ki fog derülni más okból.
Bár lehet ez ilyen enter
prisetainment server, hogy nem webes és más kéréseket szolgál ki, hanem ha valaki unatkozik, akkor távoli konzolból memtestezést nézhet rajta, facepalmozhat, meg csodálhatja azt, hogy van, aki ilyen Memtest Servert tart fenn, még egy Memtest Server Editiont is kiadhatsz, aztán szedheted utána a pénzt -
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #2939 üzenetére
"mondtam már, hogy imádom az rsa2-t meg az imm-et?"
Nem, de most kapsz ezért egy jó kövér WTF-et.Az én csekélyke számítástechnikai tapasztalatom azt mondatja, hogy két végpont van ramoknál: vagy jó, vagy nem. Ha rossz, akkor egyből kidobja a memteszt, vagy simán el se indul a gép. A két végpont körül sűrűsödnek az elemszámok. Az átmenet inkább a ritka állatfaj. Talán még egyszer életedben találkozol olyannal, hogy 1-2 hét után jönnek a ramhibák tesztelés közben.
Egy szó, mint száz, elég má az a 10 teszt.
-
Apollyon
Korrektor
-
Rimuru
veterán
válasz
bambano #2929 üzenetére
Mikor vettem a lapost nem teszteltem semmit, megnéztem az elérhető adatokat (pl SMART) és annyi. Nem üzemeltetek semmit így nem foglalkozok ilyennek, ellenkező esetben valószínű összeállítanék valami tesztet aminek a paramétereit nem tudnám most megmondani.
Mikor RAM-ot vettem használtam azon általában egész éjszaka ment a teszt, reggel nyugtáztam hogy "jó" és annyi.
-
válasz
bambano #2929 üzenetére
Mondjuk rég nem vettem használt gépet, mert leeső dolgokból rakok össze, ha arról van szó. Persze ezek a beugrós kategóriába tartoznak. Ezért aztán tesztelni sem nagyon szoktam.
Viszont szerintem a VGA megizzasztása fontosabb feladat, ha az is van benne. Főleg, ha noti. -
N0zer0
senior tag
válasz
bambano #2929 üzenetére
Én semeddig nem tesztelek egy új gépet, legalábbis kifejezetten teszttel nem. Bekapcsolom és telepítek rá OS-t, plusz alapprogramokat, hacsak ezt nem nevezzük tesztnek, mert én mindennapi használatnak nevezem. Esetleg még le lehet tolni rajta egy 3D-s gyorsítást használó játékot, meg egy videót a hw-es kódolás tesztelésére, ezek a videokártyát is izzítják. A mindennapok használatánál nincs jobb teszt.
Memtestet csak akkor nyomatok, ha a gép csinál valami furcsát, lagol, indokolatlanul belassul, lefagy, kikapcsol, hibás archívumokat gyárt, de a hőmérsékletek és táp rendben van. Ilyenkor sem csinálok 2-3 passnál többet Memtestben.
Ultramájer és overclocker arcok betolnak persze új gépnél Memtestet, benchmarkokat, Prime 95 stress testet, AIDA64 teszteket, meg minden szart, lehet azt is. Bár ezek egy része kiesik Linux alatt, de Memtest, benchmark Linuxra is.
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #2889 üzenetére
A deb lyány, Glória, mundér becsülete is megy utána, aztán majd rajtunk is csodálkoznak, ha váltunk ...
Most mondjuk egy kernel frissítés kellene mert tegnap kiakadt az Xorg, mire én kilőttem aztán újraindítottam amitől csontra fagyott az egész oprendszer (magic sysrq se volt) ... így 162 nap uptime is eltranzitálódott. Jó, tudom, AMD sz*r
Ja és még mindig nem tudom hogyan kell "helyesen" törölni!
-
Penty
aktív tag
válasz
bambano #2838 üzenetére
Őszintén megvallva nem sokat értek ebből a systemd vs sysvinit témából. Megpróbáltam utánanézni, de nem lettem sokkal okosabb.
Nekem, mint átlag Linuxos felhasználónak ez a váltás, ami történt jó vagy rossz? Van-e egyáltalán az én szintemen ennek jelentősége akár biztonsági, akár kényelmi vagy bármi más egyéb szempontból? -
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #2823 üzenetére
WTF
Mi az hogy diszkóritmusban, ugyanazt a videót láttuk?
Hát nem tudom neked mi számítana ma komolyzenei előadásnak
Igen, vannak benne poénok is, hogy azért ne legyen túl sznob az egész (de egyébként így is az). Úgy beszélsz róla, mintha fel sem érne zenei téren sehová, holott igazából ehhez képest a mai populáris zenének beállított szemét fel sem ér zenei téren sehová.Itt rendesen megfizetett profi nagyzenekar van, ahol igazából NEM lehet hibázni. De ha tudsz valami nagyobb, odavágósabb, sznobabb, professzionálisabb, szórakoztatásra alkalmas zenei előadást, akkor szívesen fogadom
-
DittyCat
tag
válasz
bambano #2823 üzenetére
Imádok koncertekre járni. Havonta minimum 1-2 koncertre elmegyek, enélkül nem is élet az élet.
Múlt hétvégén a Total Dance Fesztiválon voltam. Érdekes volt. A 90-es évek sztárjai. Legtöbb esetben már nem is az eredeti előadók voltak, hanem más emberek léptek fel a régi bandák dalaival (Alice DJ, Culture Beat, La Bouche...). Azért persze jó volt a régi zenéket hallgatni. Mintha valami dinoszaurusz-kiállításon lettem volna. Persze ma már én is inkább rockot hallgatok, naná. De azért mégis ezek a zenét határozták meg a fiatalságomat!
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
bambano #2735 üzenetére
"azt higgye" (valóban ez a helyes helyesírási módja
) - nálam ez inkább tény mint hit. Számolható és bizonyított ;-)
Körülbelül így néz ki az új munkahelyem (a kép csak hasonló):
Fene gondolta volna, hogy az elektronika és az autóipar után a vegyiparban kötök ki. A 6 havi vérvétel és tüdőszűrő picit frusztrál :s -
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #2684 üzenetére
Tehat, ha jol ertelmezem, terminal ablakban futtatsz egy szkriptet, ami kiirja az eredmenyt.
En ezt csinalnam:
1. vennek egy arm kockat, (RasPi, Banana Pi, vagy valami Olimexes, vagy Hardkerneles cuccot,) ami tud ethernetet, meg wifit
2. megirnam a scriptet, ami meri az ethernet sebesseget, es kikopi az eredmenyt a terminal ablakba, esetleg lementi file-ba, vagy nemtudom...
3. az okos telefonom wifi-n osszekotnem a kockaval, inditanek egy terminalt, ssh-n keresztul csatlakoznek, elinditanam a scriptet, kiirna a telefon az eredmenyt.
Gondolom egy het alatt ossze tudnam hozni, az itthon talalt alkatreszekbol.
(Nemreg csinaltunk hasonlot a cegnel, hogy ne kelljen egy VCOM-os ketyere utan USB kabellel, meg laptoppal rohangalni, csak mobiltelefonnal, vaganyan, kabel nelkul. Mondjuk ezt egy nap alatt megcsinaltam. Talan ha ertenek a linuxhoz...) -
-
-
-
-
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #2651 üzenetére
Alapjáraton is lassú a windows még egy izomgépen is. Mondjuk SSD-n lehet más a helyzet, de valahogy azon is gondolkodni szokott, ha bezár az ember egy ablakot, legyen az akár csak egy üres mappa a windows explorerben. Így vagy úgy, de egy linuxos DE-hez képest a win GUI-ja akkor is lomha, szenvedős, bizonyos helyeken indokolatlanul gondolkodik.
*Grammar nazi: hagy ne helyett hadd ne
-
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #2579 üzenetére
Majdnem
Asszony gépére raktam Debiant. Amikor még az enyémre tettem az akkor még 7.5-ös verziót, simán cseréltem a kernelt 3.14-re nem volt semmi probléma.De itt meg valami furcsaság volt, és beszólt valami ilyesmit hogy
initramfs-tools depends on initramfs-tools-bin (valami verzió) however...
dependency problems - leaving unconfiguredCsak a verziókra már nem emlékszem.
Kösz. Ezt egy frissen telepített, DE nélküli Debianon, ami először indult el. Már nem először telepítek Debiant, és még ilyen sosenem volt .P
(#2582) Decepticon: Na már majdnem kiírtad a képfile-t? Még a végén előbb lesz Archlinuxod mint magyar ember a Marson
-
duo
addikt
válasz
bambano #2579 üzenetére
érted: vagy így vagy sehogy
a samsung 840 evo-mat megcsináltam. nem vártam a dosos verzióra felraktam egy win7-et és lefuttattam a programot. (hupon hír volt, hogy firmware-t kell frissíteni azokon az ssd-ken) akkor aztán mondom megadom a módját, 64bit debian 7.7 netinstall commandline expert mode. ahogy illik.
backports, ésatöbbi. előszőr nem akart felmenni a flashplugin installer. backportos frissítés után másodszori nekifutásra már ment. Az nvidia installer sem a binárisból sem csomagból nem ment rendesen 3.16-os kernel alatt voltam, telepítettem az nvidia glx-et, reboot, nouveu blacklist-en,errefől fekete képernyő. bebootoltam a 3.2-es kernellel és oda betöltődött a 3.16 alól(és arra) telepített a modul. ilyennel sem találkoztam még. aztán az lxde-t pl frissítettem a jessie tárolóból (kellettek az új funkciók meg az újabb pcmanfm.) de ez hozta magával frissebb libc6-ot na onnantól pár dolog csak kínkeservesen ment ( a gimphez pl újra kellett engedélyezni a jessie tárolót -mert mindig letiltottam ugye- és a 32bites libek nem mentek fel.(playonlinuxhoz kellettek volna.) aztán a teamviewernek kellett volna a libasound32 na az sem akarta az igazságot.
túl rövid az élet ahhoz hogy ezzel szívjak ennyit. trusty netinstall vissza a (32 bites) és elsőre minden oké. mostmár bizonyos vagyok abban hogy nem szopatom magam a stable jessie-ig. -
törölt tag
válasz
bambano #2544 üzenetére
Ok. De amíg nincs hivatalosan kijelentve, hogy biztos van árplafon, addig ez erősen nagy kiadás lehet. És amíg nincs hivatalosan kijelentve, hogy nem áthárítható addig ez csúnya gondolatkombinációkat eredményezhet.
A fentiek tekintetében elég lehet nagyfogyasztású végfelhasználónak lenni. -
Tim82
félisten
válasz
bambano #2492 üzenetére
HELL NO: The Sensible Horror Film, csak neked, csak most.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #2492 üzenetére
A multkor majdnem megneztem azt a kukoricas king sorozatot... az elso 10 perc utan eldontottem, hogy megsem.
(#2472) Jester01 válasza tvamos (#2469) üzenetére
Ezt mar nem magyarazom ki...(#2474) bambano válasza Jester01 (#2472) üzenetére
Nekunk akkor meg fekete-feher volt a TV-nk. Jo volt... -
DittyCat
tag
válasz
bambano #2465 üzenetére
Arról tudom, hogy csúf, de én nem nézek ilyeneket
! Főleg ezeket a régieket nem, olyan nyomasztóak.
Tegnap láttam egy új filmet, a címe: A séf. Na, az egy nekem való film. Nagyon rendben van, van benne élethelyzeti krízis, veszekedés, közösségi háló hatása, újrakezdés, családi kapcsolatok. Én már csak így működöm
!
Viszont ismerek egy lányt, aki hasonlít az Alienre. Az is ér
?
-
tvamos
nagyúr
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #2402 üzenetére
most sem kell ujraforgatni az egesz kernelt ha config.gz-be mented, akkor csak azokat fogja leforgatni amik valtoztak. igen csak elnyomtam kozben.
(#2405) Decepticon
Nem a Slackware, az neki is volt. meg amugy is az binaris.
en is szoktam meg binaris rendszeren is forditani git repobol.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
bambano #2402 üzenetére
"linuxos disztrók között is van, amelyik mindig mindent fordít, de nem ugrik be a neve, mert egyszer megnéztem és sikítva menekültem" - Ez a Slackware lesz. Láttam, hogy hogyan telepítik a kollégáim, de ahhoz hozzá se mertem fogni. Fából vaskarika lett volna a vége.
Az a mai napig így működik. A szememben az az informatikus, aki azt fel tudja telepíteni és configolja. Hát nem terjedt el széles körben és senkit nem ismerek, aki használná. Talán, az egyik volt kollégám még abból az időből, róla el tudom képzelni, hogy a mai napig azt nyúzza, hatalmas rajongója volt a Slackware-nek.
A napokban nézegettem a honlapjukat és a csomagokat. Nem változott semmit, a honlap is éppen olyan fapados mint a rendszer maga.
A Mandrake volt az utolsó, amit használtam 2003-ban. Azóta Windows-on tengettem az életem. Ezért is felejtettem el mindent, amit tudtam. Most jól jön belerázódni, jövőre újra nekiugrok a főiskolának és pontot teszek az ügy végére... jó régóta húzódik.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
bambano #2399 üzenetére
Van olyan, aki képes magának leforgatni mindent?! Még nem láttam ilyen embert élőben. Rendszert sem.
Nekem a legbonyolultabb a régi telepítés volt, ami még CD-ről ment és kernelt kellett forgatni. Sok esetben alkalmazásokat is kellett, mert esetleg nem minden volt benne az eredeti csomagban. Úgy emlékszem, hogy a Mandrake volt az egyik első aki ezen megpróbált picit automatizálni. Ezt már könnyedén tudtam telepíteni, pedig mai szemmel még az is fapados telepítésnek számítana.
Nem szerettem a kernelfordítást, mert volt, hogy kihagytam valamit vagy nem a megfelelő drivert választottam és utólag mocskos macerás volt helyrerakni. Sajnos elfelejtettem, hogy hogyan ment, pedig még ma is hasznos lenne, ha magam is le tudnék forgatni csomagokat. -
Jester01
veterán
válasz
bambano #2364 üzenetére
Ezt a here-document-es dolgot a másik bug javításával sikerült elrontani? Mert az én régi bash verzióm (4.2.37, 4.2+dfsg-0.1) ami még shellshockos a linkelt EOF tesztet gond nélkül viszi. Mondjuk ha jól látom az amúgy is csak segfault okozására volt alkalmas, nem tetszőleges kód futtatására.
Megnéztem, a repóban lévő 4.3-11 (ami a legújabb ha jól látom) szintén nem robban fel az EOF-tól.
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #2364 üzenetére
En harmat csinaltam, igaz hogy zsh-t hasznalok de akkor is megcsinaltam
akkor
10.01
A remote attacker could exploit these vulnerabilities to execute arbitrary commands or cause a Denial of Service condition via various vectors.09.10
A parsing flaw related to functions and environments in Bash could allow attackers to inject code.The unaffected packages listed in GLSA 201409-09 had an incomplete fix.09.09
A parsing flaw related to functions and environments in Bash could allow attackers to inject code. -
_Dumber_
őstag
válasz
bambano #2350 üzenetére
Otthoni használat lesz hobbi szinten, szóval semmi extrém. Ráadásul van 2 játék amit rá akarok hegeszteni, megspékelve egy BT fülessel, és egy kormánnyal (szeretem a kihívásokat, és az én gépem már rendben van.. unatkozom
)
Azért kérdem mert 1,5 éve mikor linuxozni kezdtem, akkor teszteltem a sajátomon a 32 és a 64 biteseket Ubuntu, Kubuntu, Opensuse terén. Kicsit lassabbra jött ki a 64 bit...Nekem 64 bit van, és oda is az van kiírva, de telepítés előtt azért rákérdeztem
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #2331 üzenetére
Nekem ez van: Microsoft LifeCam VX-5000.
Ubuntu Gnome 14:04 alatt megy siman."uvc videón keresztül /dev/video-n szeretném nézni a képét"
Mondjuk ezt nem tudom, hogy kell csinalni...(#2328) _Dumber_ válasza tvamos (#2324) üzenetére
En 20 sec folott mar vakarozok, hogy valamit csinalni kell vell vele, mert lassu. -
Jester01
veterán
válasz
bambano #2331 üzenetére
Nekem Logitech B525 HD van. Szabványos uvc, de mivel saját kernel van így nem tudom, hogy az alap squeeze kernel mihez kezd vele. Szerintem működik. 1280x720-at tud 30fps de csak mjpeg-ben és (legalábbis most este lámpafénynél) kikapcsolt automata expozíció mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest