- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #10806 üzenetére
Pont keresnek teged a kezdo topicban.
(kep+utolso 2 bekezdest olvasd csak
)
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #10804 üzenetére
Parszol gondoltam ra hogy kb ennyit hagyok benne, a bejegyzest pedig nem torolm hatha valaki konyvjelzozte.
Gentoo wiki ott is megtalalsz mindent nem kell kulon bejegyzest csinalni neki, az LFS book pedig alapbol egy leiras (amit amugy egy kicsit verszegenynek tartok, csak az alapok vannak benne).
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #10787 üzenetére
10 perc alatt fent vagy egy rendszer, blo... most a hetvegen ~10 ora rament arra hogy frissitsek 2 honap utan.
(igazabol hozzanyulni nem nagyon kell csinalja magatol a forditast
)
A linkelt irassal meg mar nagyon kezdeni kene valamit...Apollyon: define "szétcsicskította a terminál beállításaimat"
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #10761 üzenetére
Szamold bele hogy 9 eve keszult a cikk, akkor nem 5sec volt az atlagos boot ido.
Apollyon: nekem is mindegy a boot ido, olyan gyakran inditom ujra.
cc@cc ~ $ uptime
13:54:34 up 57 days, 21:49, 3 users, load average: 0,55, 0,59, 0,50ha nem lett volna aramszunet meg mindig ez a session tartana.
cc tty1 Mon Jul 10 16:19 - crash (78+19:15)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #10753 üzenetére
Meg az is érdekes, hogy sh4d0w írta a cikket, ma már nem nagyon van ilyen... Az én modorom is érdekes, be is ugrott hogy volt anno sok kommentháború az IT cafén, vagy mi volt akkoriban még a neve, és bambano kommentjét is támadásnak vehettem... Mára már azért finomodott a stílusom
Vicces, hogy az 5 mp-es boot időből kb. semmi nem lett azóta, még úgy sem, hogy már majdnem mindenkinek SSD-je van.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #10725 üzenetére
"Amúgy meg a politika részét tényleg kár feszegetni, pap, ügyvéd, politikus üzemszerűen hazudik!"
Ezzel teljesen egyetértek, ne is feszegessük a témát tovább, a brexitről viszont annyit, hogy amit a csajok meséltek, az alapján durván megváltozott a hangulat odakint, és a brit politikus is pont olyan mint a magyar, mondanak nagyokat a kilépés kapcsán, miközben a tárgyalások nem tartanak sehol, és fingjuk nincs, valójában mi lesz...
(#10728) tvamos: ez is így van, tudok olyanról aki az UK-ból most német hon felé indult, nem biztos, hogy haza jönnek...
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #10718 üzenetére
De nem ám, tinikkel vagyok körülvéve!
Komolyra fordítva, van mozgás az állományban, de a balról jövő duma, hogy tömegével mennek nyugatra a népek, az nettó hülyeség, legalábbis nálunk. Inkább visszafelé jönnek az emberkék a brexit miatt, konkrétan gyógytornász lánykáink jöttek vissza ~2 év után az egyre bizonytalanabb kinti helyzet miatt...
A belső konkurencia nálunk nagyobb probléma, két megyeszékhely között vagyunk félúton, szó szerint, ~20 percnyire... De mondjuk sokan játsszák a csajok közül, hogy főállásban nálunk vannak és bejárnak ügyelni, és fordítva. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #10709 üzenetére
A Win még hagyján, ahhoz kell vmit konyítanom, de Office...
Nem hiszed el, milyen értetlenek, 100x közöltem velük, hogy nem titkárnő, adminisztrátor, asszisztens vagyok, nem használok irodai programot soha semmire, így nem értek egyikhez sem, se MS-hez, se Libre/Open-hez, se semelyik másikhoz... -
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #10512 üzenetére
Ha már "hardverkupac", ezek a mini kütyük érdekesek (akár a Fedorának is illik futnia rajtuk
):
Tronsmart Ara X5 Cherry Trail Mini PC
Használ valaki ilyen aprócska hardvert?
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #10491 üzenetére
Sosem, de emlékeim szerint volt magyar honosítója is; "poliverzum".
A Wikipédiában megtalálható a GoboLinux magyar nyelvű ismertetője.
Elektronikus könyv a MEK-en, szerzője Viola Zoltán ("poliverzum").
-
-
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
ubyegon2 #10196 üzenetére
Curl-al rendben van, úgyhogy nem rendszer szintű a dolog, hanem inkább a böngésző függő.
Esetleg böngészőben az oldal megnyitása előtt Developer mode és a Network fülön nézni, hogy mi történik.Esetleg próbáld meg újratelepíteni a ca-certificates csomagot.
Egyébként a különböző operációs rendszerekkel azonos home-ot használsz? Vagy mindenhol egyedi? Esetleg csak a működő mint-nél van önálló home-od?
-
vargalex
félisten
válasz
ubyegon2 #10192 üzenetére
Ahhoz, hogy a routert nem éred el, nincs köze a Diginek. Ott valami egyéb gond lesz.
Az eredeti problémára én ca-certificates, vagy cipher gondot mondanék. Bár fura, hogy több operációs rendszert is érint. Ugye minden rendszeren szolgáltatói DNS-t használsz? Esetleg nézd meg, hogy ezeket a hostokat megfelelő IP-re oldja-e fel.
Egyébként egy curl-os próbálkozás mit mond:
curl -vvv https://logout.hu
Néhány oldal 301-el jön vissza (azaz permanens redirect-el). Ekkor a
curl -vvv -L https://logout.hu
NAT - Network Address Translation (hálózati címfordítás). Lényegében számodra annyit jelent, hogy egy belső hálózaton lévő eszközök kívülről egyetlen IP-n látszódnak. Normális esetben ez az IP a routered WAN IP címe. Viszont, ha a Digi NAT-ol (jellemzően a WAN oldalra 100.x.x.x IP-t kapsz), akkor a te privát hálózatod egy másik privát hálózatban lesz. Ennek a Digi által üzemeltetett nagy privát hálózatnak lesz egyetlen publikus IP címe.
-
sh4d0w
félisten
válasz
ubyegon2 #10179 üzenetére
Szerintem működni fog, de nem fog csinálni semmit - minden szabadon ki és be. A gufw egy frontend az iptables-höz, tehát annak a szabályait hozod létre, módosítod, vagy dobod el. Úgy gondolom, hogy ha a gufw-t leállítod, akkor visszaállítja az alapszabályokat, azaz a default 3 láncon ACCEPT-et kap minden kommunikáció. Aztán lehet, hogy tévedek és DROP-ra tesz mindent, próbáld ki. Azt meg javaslom, hogy a jövőben inkább kézzel konfiguráld az iptables-t, az ilyen frontendeket meg hagyd a fenébe.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #10106 üzenetére
Nekem van még egy szintén guis cuccom, szintén firefoxban, ami az ffmpeg-et használja. Azzal elég korrektül le tudom menteni a csak youtube videókat, és úgy is, hogy csak az audio-t szedi le. Most passz a neve, de majd otthon megnézem.
(#10106) ubyegon2: Igen, mocskos lassú, raádásul nálam a 4 magból csak 1-et használ.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #10001 üzenetére
Ugy lenne jo dolgozni, mint a dzsonimnemonik! Dzsiii!...
-
0xmilan
addikt
válasz
ubyegon2 #10001 üzenetére
Automatizálni.....
Mert lehetne amúgy, csak értenem kéne valamihez?
Lehetne írni erre programot. Bár a sok termék sokféle adata miatt sok esetet le kellene kezelni, mert nem teljesen 1:1 megfeleltetésű, hogy ami x weblapon y helyen van, az nálam a feltöltésnél a z mezőbe kerül majd...
Ha csak 1 honlap van, amiről adatokat másolgatsz, akkor azt könnyebb mindig ugyanúgy felparsolni. Én pythonban állnék hozzá, mert sok modul van, ami a munka nagy részét megcsinálja. -
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #9996 üzenetére
ezt írtad: "Adatokat töltök fel eszközök weblapjáról": én nem tudom, hogy mit jelent ez, az én észjárásom szerint mindenféle eszközök a beépített weblapjukon mérési adatokat tesznek közzé, azt másolod be valamibe.
nekem az a verzió nem jutott eszembe, hogy webshopot vagy ilyesmit töltesz fel adattal...
-
válasz
ubyegon2 #9996 üzenetére
Van egy ilyen felület, ami lenyílik és terméktől függően x db paramétert kell feltölteni bele. Mondjuk ennek a notebooknak a paramétereit:
https://www.usanotebook.hu/laptop/asus-vivobook-x556uq-x556uq-dm832d/P50115
De van akár üzleti projektor, aminek 60 paraméterét kell beírogatnom abba a táblázatba 60 külön sorba! Ezt akarnám valahogyan megkönnyíteni, mert egerészéssel már agybaj az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest