- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
"És ha igaza sincs?": vannak dolgok, amik nem ítélhetők meg objektíven, ott lehet más véleménye, abból nem kellene, hogy vita legyen. meg vannak objektív dolgok, ahol nem lehet más "véleménye", mert azt tévedésnek hívják. ha ilyenkor megpróbálod meggyőzni, le fog trollozni.
-
Apollyon
Korrektor
Amúgy ezzel kapcsolatosan itt van egy jó írás, már az egyik itcafés hírtopikban is láttam felbukkanni
-
Apollyon
Korrektor
Az az általános, hogy akinek nincs igaza, és beégett csakazértis löki a hülyeségét, a valós, tényleg értelmes észérvek felett pedig szándékosan elsiklik. A kérdésekre meg azért nem válaszol az ilyen (vagy kitérő választ ad) mert akkor kiderülne hogy tévedett és nem tudja megvédeni az igazát – trollok esetében persze.
-
spammer
veterán
Köszi, így is jó.
Azt vajon meg lehet oldani, hogy a videó címét is ki tudja írni?
Most így csináltam, így ugye az url-t ($1) írja ki a notify-send.
#!/bin/bash
youtube-dl $1
notify-send "youtube-dl downloading:" "$1"
youtube-dl $1 1>/dev/null 2>/dev/null && \
notify-send "youtube-dl finished downloading:" "$1" || \
notify-send "youtube-dl failed:" "$1"Az opciók között van --get-title, gondolom ebből valahogy át lehetne adni a notify-send-nek.
-
Apollyon
Korrektor
Volt az indexen egy cikk, az volt a címe hogy 6 év alatt 22 évet késett a máv. Szerintem túlzás ez a cím, sokkal többet késett!
Amúgy busszal kb 2,5-3 óra alatt tettük meg az előző hsz.ben írt távolságot. De a buszra rátettek valami plusz díjat, hogy mindenki inkább vonattal menjen, ne a környezetszennyező dízel üzemű buszokkal. Na kösz.Szóval jah, inkább menjen az ember autóval, kényelmes és pénzben is kb ugyanott van.
-
Apollyon
Korrektor
Hú, látom jó sokat termeltetek!
És örülök neki hogy nem vagyok egyedül ezzel a
win utálattalizé, józan ésszel!Ha meghallom hogy IE, még a gondolatától is kiráz a hideg. Tök mindegy, hogy IE 10 vagy 11... így lassan 2015-ben nem itt kéne tartania az emberiségnek, hogy ilyeneket használ.
(#3259) bambano:
"mert akkor jön a freebsd nálam, bármennyire is gagyi."Régen még a linux is "gagyi" volt, bár Linus egyáltalán nem úgy tervezte hogy ez lesz belőle.
"and it probably never will support anything other than AT-harddisks, as that's all I have :-(." ;D
-
N0zer0
senior tag
-
-
joecontra
addikt
Szerintem lehet beszélni róla
Lehet, de kérdés hogy érdemes-e. Én azt mondom szerintem így könnyebb, te azt mondod amúgy egyszerűbb és akkor ugyanott vagyunk.
Neked kézre áll az fdisk, nekem nem. Nekem a cfdisk használata egyszerűbb. Ezt hívják egyéni preferenciának.Az xinitrc gondolatodra még mindig kíváncsi vagyok.
Ha startx paranccsal akarod indítani a grafikus felületedet akkor a .xinitrc fájlt a választott DE-nek megfelelően kell megszerkeszteni.
Mindezek előtt azért nem baj ha fent van a megfelelő videokártya driver.Üdv,
J -
Vladi
nagyúr
Aha! Nem. Összekavartam, az sose topik volt.
De ha már így: isten őrizz, hogy felbukkanjon.
-
-
bambano
titán
a korábbi debianokban (squeeze, wheezy) volt egy bug, valami definíció nem jól volt megadva az ipv6-os perl socket libben, ettől, ha felraktad, elfeküdt minden perl-es program. ha meg nem rakod fel, akkor broken lesz a csomagrendszer.
úgyhogy sokáig törött csomagrendszerrel mentek a szervereim...
-
tvamos
nagyúr
Mar nem emlekszem, hogy pontosan hogy is volt, de az nem mukodott. (Synaptic-bol akartam telepiteni.) Akkor elkezdtem parancssorbol bizgetni, de volt annyi hibauzenet, hogy mar nem is emlekszem arra sem. Kozben volt dist-upgrade is... ugyhogy sokminden tortent az utobbi 2 honapban, amiota veszkodom a virtualbox-szal.
-
tvamos
nagyúr
Huhh... megizzasztott rendesen. Allig sikerult rendesen leszedni a rosszul felinstallalt VB-t. Vegul sikerult, es mar megy a Shared Folders. Az a fura, hogy amikor raklikkelek az extension pack-re, akkor elindul a GUI, de semmit nem ir, hogy akkor most jo lett, vagy nem. De ugy tunik, hogy igen.
(#2865) _Dumber_ válasza F34R (#2864) üzenetére
Az az igazsag, hogy en bementem a bolba, es megkerdeztem, mit ajanl az elado. Az a Synology-t ajanlotta. Eredetileg valami WD Mybook, vagy mit akartam, amin van Ethernet. -
Apollyon
Korrektor
"Minden kedvem elvetted attól hogy menjek is valamire"
Azért azt nem akartam!
Egy ismerősöm nagyon szereti ezt a zenekart, de már csak azért nem megy mert az utolsó pár album nagyon nem jött be neki. Nekem meg csak 1-2 nóta tetszik, de ha bírod azért egyszer el lehet menni!
Az hogy én úgy gondolom ahogy leírtam még nem feltétlenül jelenti azt hogy másnak is úgy kell gondolnia
-
Apollyon
Korrektor
Ja igen amúgy én sem, mivel már nincs is :/
Ami ilyen nagyobb szabásún én korábban utoljára voltam az még 2012-ben volt a Marduk, amit képesek voltak berakni egy kék yukba.. persze máshova már igazán nem is lehet mert nincs is hova... Pecsában már nincs semmi, megapub, kultiplex stb már rég megszűnt. Metalfest sincs már (ami amúgy itthon katasztrófa volt) mert az adózási törvények miatt egyszerűen nem éri meg ilyen jellegű rendezvényt szervezni.
Most van a kék/vörös yuk, a 202, Dürer meg a kisebb helyek, de általában olyan terrible a hangminőség hogy élvezhetetlen. CC-n sem volt valami über jó hangzás, szóval legközelebb már a 202-be sem megyek.
Aztán meg azért is érdekel annyira ez az André Rieu cucc, mert van annyira népszerű hogy csak nem merik elcseszni a hangzást, ez pedig az a zenei irányzat ahol ez kritikusan fontos. Meg gondolom ilyenekre csak nem botfülűek járnak...
A koncerten lévő megsüketüléssel kapcs. meg egyetértek, de lehet kapni ilyen agybadugós fülhallgató szerű zajvédőt, ami a zajt mérsékli viszont a beszéd frekvenciáit beengedi, tehát nem süketülsz meg, mégis hallod a hozzád beszélő embereket. Linket most sajna nem tudok, de ilyen fülhallgató kinézetű cuccot kell keresni.
(#2829) bambano:
A sysvinit miatt lehetne ez jó? Szokott itt lenni ugye sysvinit vs systemd fight
(#2832) Jim Tonic: Anno az Apple is garázsból indult és lásd hogy kinőtte magát
-
Penty
aktív tag
-
-
_Dumber_
őstag
.. azt a "valami mással"-t én sem értem..
de nem is ez a lényeg.. meg nem is a vmware.
A lényeg a virtuális gép.(Nekem csak azért mindig a vmware ugrik be, mert a virtualbox alatt CAD programnál egyik speciális ablakban valami anomália miatt nincs cursormutatóm , ezért én vmware-t használok -- megjegyzem, szerintem gyorsabb a virtualbox-nál)
-
Alapból úgy beszélsz az LFS-ről mintha te az alapján csináltad volna a saját rendszered.
Nekem abból a két mondatból ez soha nem jött volna le így, mivel ez igen messze áll amúgy a valóságtól, emiatt még véletlenül se sugallottam volna hasonlókat. Igaz én csak egyszerű, közérthető mondatokat, szavakat használok. Nem lehet, hogy te olvasás közben át és vissza konvertálod bitekbe a szöveget, hogy ne legyen már annyira egyszerű megérteni?
Egyszerű MINT alkalmazó vagyok, mint azt az ékezeteket nem szerető ft. írta, az LFS- ről csak olvastam, de annyit felfogtam, hogyan épül fel. Eddig sem nagyképűsködtem, hogy értek a Linuxhoz, igaz te sem említetted, hogy hobbid a mondatértés fejlesztése. Itt egy jó prezi, bár lehet, hogy már késő.
(#2382) F34R
Csak példaként említettem az LFS- t, igazából az Arch gyurma jellegén volt a hangsúly.Komolyan el kell magyaráznom, mit értettem ez alatt?
Ez egy off topic, lehet egyszerű dolgokat is említeni, nem? Vannak kerek fejű emberek is, nem csak kockafejűek!
-
_Dumber_
őstag
Az csak a jessie testing alatt található meg.. legalábbis e szerint .
Ettől még menü van de csak az obmenu csomagban.
(ez az én Arch alatt használt menümmel - obmenu-generator - nem kompatibilis
)
-
BoB
veterán
Azért nem értem a válaszod, mert a kérdés arra vonatkozott melyik programot használnád legszívesebben. Nem hiszem hogy Te valakivel hangouts és teamspeakel egyszerre beszélsz. Tehát csak egy kiválasztott lehet, pont ez a lényeg.
Ha egy autót nyertél szalonból hiába mondod az eladónak hogy az összeset vinnéd ami piros
-
-
Jester01
veterán
Azért egy debianos dist-upgrade során elég sok programba fut bele az ember aminek valami változott a konfigurációjában. Azokat a legtöbb macera frissítgetni. Ráadásul az új verzió lehet, hogy nem is tetszik (mert mondjuk kiveszik az alsa-t a skype-ból
). A jól működő dolgokat csak alapos indokkal piszkáljuk.
A debianom egyébként lassan nagykorú lesz, már 17 éves.
-
Apollyon
Korrektor
Kikérem magamnak, egyik sem bloatware, a classic theme restorert leszámítva mindegyik kiegészítőt évek óta használom. Van amelyiket korlátozottan, pl. a Fastestfox arra jó, hogy ha kijelölök egy szöveget, akkor megjelenik fölötte halványan egy buborék, amiben az általam beállított gombok vannak, amelyekre rányomva pl keres az oldalon. Pl imdb-n, wikin stb.
Az lehet, hogy a kiegek miatt lassabban indul a fox, de az fix hogy ezek miatt nem lassú a működés. Ugyanis amíg nem frissítettem a 31-es verzióra (amihez amúgy külön repó kell .p) addig az ESR Iceweasel tökéletesen működött ugyanezen kiegészítőkkel.
Igen használom, de minden bizonnyal eltérnek a felhasználási szokásaink, így lehet hogy ami neked nem jön be az nekem igen és vice versa
-
BoB
veterán
"Once Privoxy has been installed download and install the Opera urlfilter importer from AUR"
-
Most derült ki, hogy minden poent felismersz, ami önmagában sem lekicsínylendő- válfajai számát tekintve.
Még mindíg riposzt- jellege van a párbeszélynek amúgy.
A link igaz lehet, én például tegnap alkalmaztam hagymát lecsóban, a TEK- es dolgot most nem feszegetném annyira, mert, ha én látom őket, akkor ők is láthatnak engem. -
Juj!
Kimaradt a Decepticon ez elől, sorry:
"Pedig már tudnál védekezni Junity ellen:"
Látom tényleg minden hozzászólást úgy kezelsz hogy ellenséges
Klassz, mert én meg azt hittem Te orroltál meg poenszerű kérdésemtől!
Nekem úgy jött le! Sorry!
Néha olyan érzésem van ,hogy azt hiszitek, hogy a TEK- től érdeklődök.
-
Fritz Teufel
addikt
Ezek a hardverek mennyi ideig élveznek támogatást Linux alatt? Nálam az ATI Mobility Radeon 4XXX már nem támogatott, nincs lehetőség zárt driver telepítésére. Ha időtálló megoldást keresnék, akkor merre kellene nézelődnöm? Lehetőségen nincs például a felbontás módosítására. Igaz, ez most nem fenyeget, de ha nem tört volna le a HDMI port, akkor most nem tudnám kivezetni a képet a HD Ready tévémre. A büdös életben nem gondoltam volna, hogy Linux alatt ilyesmibe futhatok.
A Radeont meg nem lehet kiiktatni, mert nincs integrált kártya a gépemben...
-
_Dumber_
őstag
Ezt egy picit hagy boncolgassam tovább ezt a témát.
Kérdések kizárólag netbook-ra vonatkoznak, Openbox ablakkezelővel, és minimális csicsáva !Lehet, hogy már lerágott csont, de nem igazán tiszta ez nekem.
Jelenleg: Intel GMA van a gépemben, és számomra kielégítően működik. Azért mondom, hogy kielégítően, mert nincs összehasonlítási tapasztalatom akár egy AMD, vagy Nvidia felé.Szóval. Ha grafiga terén Irodai célokra + net + minimális multimédia (játékra egyáltalán nem) használom, akkor miben nyújt többet egy nem Inteles videó. (azért megjegyzem a böngésző időnként meghajtja a gépet - pl ez a fórum is - , de nem tudom, hogy ez mennyire játszik bele a videokártya)
Másik homályos pont, hogyha mégis Nvidia vagy AMD lenne akkor melyikkel szívnék. Nagyon úgy fest, hogy az én céljaimra elég lenne a nyilt driver, de hallottam már olyat, hogy az én gépemmel hasonló öreg nvidiak, vagy AMD-k, már rosszul támogatottak, és kell a zárt driver).
Szempont az is, hogy nem 1-2 évre veszek gépet.. (a mostani is már 5 éves)Amit meg Te írtál abból nekem az jön le, hogy ott 2 videokártya van, és ha ki van kapcsolva az intel akkor nincs az nvidiaval gond.
Megjegyzem, hogy nekem 2 monitorom van !!!Kérdem én azért, mert ha tanács nélkül most kellene dönteni akkor vsz intelt keresnék, de ritka mint a fehér holló, és jelenleg más szempontok sokkal fontosabbak nekem egy gép kiválasztásában (mint pl csatlakozók helye, matt képernyő, ..stb)
tvamos:
Arch-nál is benne van mindkettő. Telepítőmédia bootoláskor választod ki, hogy melyik legyen (nem tudom Debin hogy van ez..) -
Apollyon
Korrektor
Létezik még CRT monitor? Pár ezres tétel már csak egy 17" TFT...
(#1412) bob.zxr: A fenéket bullshit
Nem azt mondom hogy az összes alaplap szar, csak azt hogy eddig több PC-m volt, és ha bekrepált, akkor minden alkalommal az alaplap adta meg magát: ASUS, MSI, Gigabyte. Jah, hogy nem vettem nyócvanezerért BIOSTAR alaplapot... Fuck me, right?
-
N0zer0
senior tag
Hát, azért még mindig inkább 1000x a Google a hellyel-közzel ingyenes cuccai, mint az MS méregdrága sz*rjai, inkább figyeljen meg a Google, mert az MS is ugyanazt csinálja, de fizetni is kell érte pluszban. Ráadásul a MS csak desktopon és vállalati belső szervereken erős, de már erre is van alternatíva, mobil fronton pl. labdába sem rúgnak.
Amúgy miért van Linus családjában Windows? Erről lemaradtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged