- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
válasz
Frawly #16277 üzenetére
Terjunk at egy masik kerdesre, ami szerintem sokkal inkabb zavaro.
Miert ugy beszel, mintha egy robot probalna emberi hangokat emulalni? A robotot meg egy olyan neuralis halo hajtja, amit visszafele lejatszott felvetelekkel tanitottak.
Ugy hangsulyoz, mintha minden szonal lezarna egy mondatot.
Emiatt eleg nehez figyelnem a mondandojara.
Meg szerintem nem lattam meg olyan videojat, ahol a kep meg a hang szinkronban van.A masik kopaszt viszont birom. Bar o is mond neha vicceseket a linguistics PhD ellenere.
-
válasz
Frawly #16278 üzenetére
Ráérek aggódni, a jelenlegi Intel proci a HP Elitebookban még 3. gen, ha jól tudom.
Topology: Dual Core model: Intel Core i7-3520M bits: 64 type: MT MCP
arch: Ivy Bridge rev: 9 L2 cache: 4096 KiB
flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 23147
Speed: 2893 MHz min/max: 1200/3600 MHz Core speeds (MHz): 1: 2835
2: 2842 3: 2858 4: 2798Nem követem a kopasz kedvencem példáját, úgy néz ki!
De mint kiderült, ez a HP kifejezetten utálja az UEFI-t, csodálod, hogy én is? Ha majd olyan gépem lesz, ami csak UEFI-vel használható, jövök hozzátok helpért. Nyilvánvaló, hogy még akkor is csak nokedli kezdő home user Mint-es leszek.
Szépen vagyok, ha így alakul, se MBR, se legacy, talán még systemd-m sem lesz! Judebrühühü......
-
0xmilan
addikt
válasz
Frawly #16258 üzenetére
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=distrohopper
"A distrohopper is someone that keeps switching from one linux distribution to another..."r/DistroHopping/ alcime: For People That Can't Make A Decision
https://www.quora.com/What-is-distro-hopping-as-regards-Linux
" “Distro Hopping” is the act of jumping, or hopping, from one distro to another, repeatedly."A hop magyarul is ugralas, a jump meg ugras. Distrojump-nak lehetne hivni a ritka, egyszeri valtast, de azt meg folosleges elnevezni, mert nem egy megkulonboztetheto, negativ jelenseg.
Na, szeretek ertelmetlen internetvitakat nyerni. -
válasz
Frawly #16217 üzenetére
Nem, nem azért csináltam.
OK, de legalább komolyan vetted a piszkálódást! Nem kellett volna.
Sőt, Archról sem azért fogok majd karácsonyi szabadságon Gentoo-ra váltani, hogy az Archot dicsérjem.
Ennél valami értelmesebbet vagy haszontalanabbat is csinálhatnál szerintem, de Te tudod! Utána meg persze, hogy dícsérni fogod majd az Arch-ot!
(#16218) colomb2
Tudom hát! A rossz példád meg ragadós, mint látod.
Szamárpingvin karácsonyra.......anyám!
-
válasz
Frawly #16206 üzenetére
Egyébként itt a PH-n az Arch és klónjai a legnépszerűbbek, de te pl. hiába is teszed fel, ha pl. nincs meg hozzá a tudásod
A mondat eleje elég viccesre sikeredett, de ha Te így látod.......
A mondat második feléhez csak annyit, hogy a kolléga több, mint 2x annyi ideje használ Linuxot, mint mi ketten együtt.
Gondoltam szólok, mert így másként győzködöd majd.
-
válasz
Frawly #16160 üzenetére
Te vagy az, aki bár előre látja, hogy megszűnik az út, de azért mégis csak megpróbálja, hátha mégse!
Szép is az, mikor a DOS meg az UEFI particiók találkoznak.
(#16162) F34R
Akkor lassan megtelt a dobogó, még egy jelentkező kell!
-Ismertem egy igazi agysebészt.....
-Super! Hány embert operált már?
-Még egyet sem.
-Ja értem!nemigazi katonák között zajló párbeszéd
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #16155 üzenetére
Lehet nem is az FDISK cseszte el, hanem a FreeDOS telepítő. Pedig ebben már egy újraírt, módosított FDISK van, ami kezel FAT32-őt (ezt még a Win9x FDISK progija is tudja), meg tud több elsődleges partíciót is egymás után létrehozni, míg a hivatalos MS-os csak egyet enged, utána már csak kiterjesztett partíción lehetnek logikai partíciók.
Mondjuk azt sose értettem, hogy ha már FreeDOS, meg modern újraírás, miért ragaszkodik az eredeti dizájnhoz, miért nem a linuxos cfdisk-et implementálta. Opensource, nem lett volna nehéz azt átportolni.
Plusz a BIOS-ban is kéne egy olyan opció, amivel egyes drive-okat írásvédetté lehet tenni, vagy el lehet tüntetni. Ugyanis nem csak a retro OS-ek telepítésénél baj ez, de pl. a Windows összes jelenleg támogatott verziója is önkényesen dönti el, hogy hová pakolgatja a rendszerbetöltőt, és emiatt fizikailag kell lehúzgálni, kihúzgálni azokat a meghajtókat, amire nem szeretnénk, hogy írjon. A BIOS-ban letiltás egy hasznos funkció lenne, az ilyen gikszerek elkerülésére.
Ott van a linuxos dd esete is, azzal is hasonló baleset szokott történni. A jómunkásember ki akarja írni a pendrive-ra az .iso-t, nyomatja reflexből a sudo dd if=/bla/bla/image.iso of=/dev/sdb, mert ugye az sda a rendszerkötet szokott lenni. Igen ám, de néha bootkor furmányos módon felcserélődik, a bent felejtett pendrive lesz sda, és a rendszermeghajtó sdb, és a dd szépen lesikál az utóbbiról mindent, még csak nem is figyelmeztet. Így a dd-be is beépíthetnék, hogy az a /dev/akármi eszköz, amiről a rendszer fut, az ne legyen dd-zhető, valami protection flag legyen rajta (amit esetleg valami speciális toollal vagy kapcsolóval lehetne csak szándékosan levenni), de nem rendszermeghajtónál is írja ki, hogy mekkora a meghajtó mérete, mit tartalmaz a partíciós táblája, a partícióin milyen fájlrendszerek vannak, hogy ha valaki nem azt akarta legyalulni, akkor még észre tudja venni.
-
válasz
Frawly #16142 üzenetére
Ne vedd magadra, csak szivatnak
Komolyan mondod? Franc a pofájukat!
hogy unom ezt az „ááá, én örök kezdő vagyok” dumát.
Pedig de, sőt már az is kezd kopni, amit kezdőként összevadásztam!Kiürülne hamar a Haladó, ha én odaszoknék.
Az SSD-s topikban meg egyenesen nélkülözhetetlen vagy, mióta főkuponos lettél
Na ennek viszont nagyon örülök, mert a NAS vásárlásakor nekem is jól jöttek ezek a kuponok és ha már 12000 feletti SSD-nél is lehet 4000-es kupont használni, még jó, hogy mindenkinek továbbadom a lehetőséget. Sajna nem akar így sem mindenki 860 EVO-t venni, de nem baj.
Szinte mindenütt rühellik a pofámat, így ezzel kicsit kompenzálom az egyenleget!
-
válasz
Frawly #16114 üzenetére
Parancssorból nem engedné formázni a használatban lévő rendszerkötetet
Persze, hülyén írtam, nem is rendszer alól gondoltam, dos parancssor vagy mi a fene, amiben menne.
Amúgy én megértem, ha ide kerül be a kérdés, sorozatokról is esik szó itt, hiába van külön topikja. Mégiscsak egy kis közösség off topikjáról van szó, így a közös utálatnak örvendő Wines kérdéseket én is inkább ide írnám be, nem sok jót hallottam a szaktopikjáról.
Windowst meg nem csak az használ, aki kénytelen rá.
De! Te is Linux alól futtatnád a gamet, ha menne, nem Win alól.
Persze jajgatok, ha Winról esik szó, de volt már aki jajgatott, ha pucér csajos offot raktam be ide.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #16114 üzenetére
Hasonlóképp gondolom.
Korábban én is hagytam inkább a fenébe update-ek után a dóz beállításait, tekintve hogy nagyrészt én is játékra használom otthon.
Azonban már ofiszoznom is kell, pl. excel makrók, és a dóznak a hülyeségei nem frankók. Meg játék indításakor is beleugat az xbox vagy mi, illetve most már nem. Animációkat is kikapcsoltam.
Sokkal csupaszabb amúgy így a dóz, kár hogy nem jutottam hozzá enterprise kulcshoz, az még jobb lenne.A kérdést meg azért tettem fel ebben a topikban, mert itt megszokott, barátságosabb a légkör. Abban a bizonyos másik topikban elég sok a valláskárosult, és inkább jobb a dologra magamtól rájönni, mintsem elfogult véleményekre építsek.
Btw nálam is linux az elsődleges, csak akkor dózolok át, ha nagyon kell. Privát és pl. bankügyeket stb-t nem intézek rajta.
Fura volt amúgy melóban is, amikor programokat Super+D billkombinációval akartam indítani (alá i3wm), és csak lerak mindent asztalra.
-
válasz
Frawly #16110 üzenetére
Igazad van, én csak jajgattam kicsit! Mondjuk arra meg ott a Siratóasszonyos topik!
Én nagyon együttérzek azokkal, akik Wint kénytelenek használni. Miután áttértem Linuxra, hamarosan melóhelyen is ignoráltam a Wint! (főnököm hőbörgött is, de mondtam, mutasd meg a munkaköri leírásom koma.....persze nem is volt, de ettől elkussolt)
Szerencsére nem seggkockásító munka volt. Vagyis elfoglaltság, mert az nekem nem munka, ha valaki egész nap egy gépen piszkál jeleket. -
Vladi
nagyúr
válasz
Frawly #16091 üzenetére
"Egymagában a kernel 73+x. verzióval sincs baj önmagában,"
De elég baj, hogy a marketinges számozza be a kernelt. Nincs akkora változás, ami indokolná, tehát semmit se jelent már technológiai szempontból. Anno a 2.4 - 2.6 váltás jóval nagyobb volt, mint most egy 3 - 4 váltás. Csak az, hogy 2.6.324 nem hangzik jól.
Firefox és chrome ugyan ezt csinálja.
mod: Jah hát valami random gányolás disztró néven. Oké.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #16087 üzenetére
Ja hogy ez ő. Sejtettem, de nem mondtam volna meg tutira.
Azért is érdekes, mert ha ráguglizol, tök kulturált képek vannak róla. Még a fak jú envidia videón se olyan lerobbant, pedig elég agymenés az is.Egyébként úgy emékszem fedorát használ, ami elsőkézből kapja a pöcsteringes elmebajt.
-
cigam
titán
válasz
Frawly #16064 üzenetére
Hát de pont ez a "poén", hogy akkor már volt ellene jogerős ítélet, és ezután is elfogadták tőle a pénzt.
"az MIT elnöke, Rafael Reif 2012. augusztus 16-án köszönőlevelet írt Epsteinnek egy adományáért – holott Epsteint négy évvel korábban már egyszer bűnösnek mondták ki fiatalkorúak kerítéséért."Szerintem az MIT szerződésben is van olyan tétel ami védi az intézet hírnevét, pl. saját etikai kódex megsértésének következményei.
Az is benne van a törvényben, hogy a partner életkora nem haladhatja meg a 18 évet, ugyanis efölött már btk-ba ütközik.
-
cigam
titán
válasz
Frawly #16061 üzenetére
nem fogad el a jövőben adományokat bűnöző személyektől
Egészen addig jó volt a pénze, míg nagy nyilvánosság elé nem került, onnantól kezdve meg köszönöm nem kell?! Na pl. ez is tipikus képmutatás.
Egy embert nem szabad büntetni a magánvéleménye miatt, akárhol is dolgozik, mert a szólásszabadságot nyomják így el hosszú távon.
Hány éves vagy királyfi? Ha tudják hogy ilyen az erkölcsi értékrended ("bizonyos esetekben" elfogadhatónak tartod a törvénytelen tetteket) hol kapsz munkát? Az egyetemen vagy a maffiában?
Nagyon nem mindegy, hogy a hatályos törvényekkel, alapvető erkölcsi, morális normákkal (a köztünk lévő társadalmi szerződéssel) szembe megy vagy nem. -
cigam
titán
válasz
Frawly #16059 üzenetére
Nem világos miért pörögsz ezen, mert változtatni nem tudsz rajt. Az sem világos miért a szíved csücske Stallman. Ahogy Linus mögött is egy csapat kiváló programozó dolgozik, úgy a Stallman sem egyedül programozta a le a GNU programjait. Nem mellesleg több mint 30 év alatt nem sikerült egy működő kernelt készíteniük, pedig ennyi idő alatt teljes op.rendszerek jelentek meg, avultak el, és szűntek meg.
Ki tudja milyen valós, igazából nem publikált szálak mozgása miatt tették lapátra(hozták nyilvánosságra a belső levelezést). Pl. amíg ezen csámcsog a média, nem figyelnek arra, hogy elítélt (szexuális) bűnöző(k)től fogad el adomány(oka)t az MIT.
Mindegy mit gondolsz a törvény betűjéről, amíg azt otthon, a 4 fal között marad. És itt jön a probléma, egy celeb, egy egyetemi professzor, szavaira odafigyelnek, adnak rá. Amit mond azt azzal azonosítják amit képvisel, ahol dolgozik. Így teljesen logikus lépés, hogy az MIT, és az FSF nem akar vele együtt dolgozni. Ez egyáltalán nem a túltolt p.c. miatt van.
Az sem meglepő, hogy az FSF ezek után nem akar pénzt tolni, és szoros kapcsolatot tartani RMS nevével fémjelzett projektbe.
Ez éppen olyan mint amikor egy politikus otthon ss katonának öltözik be, és a fotó nyilvánosságra kerül. Következményei vannak. -
Frawly
veterán
válasz
Frawly #16051 üzenetére
Stallman végre hivatalosan megerősítette, hogy marad a GNU élén. Erre most meg az FSF-ből próbálják szivatni. Persze nem fog menni, a GNU-ból nem fog lemondani, nem is lenne értelme, ő maga a GNU, az egész szelleme, filozófiája, ő alapította. Hihetetlen, hogy még innen is próbálják kikezdeni. Azért sajnálom a fószert, hogy ekkora boszorkányüldözésnek teszik ki. Azt értem, hogy nem értenek egyet a magánvéleményével, de már így is jogtalanul büntették érte, kitúrták már mindenhonnan, és még mindig nem elégednek meg ezzel, ez azért undorító. Ráadásul ilyen polkorrektkedő kretének támadják, akik soha semmit nem tettek le az asztalra, csak a 4×rkeveréshez értenek, de ők akarják eldönteni, hogy ki milyen poszton maradhat.
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #16025 üzenetére
Közben kiderült, hogy fake news volt Stallman lemondása a GNU-ból. Ahogy sejteni lehetett. De azért továbbra is gáz, hogy a stallman.org-on nincs erről cáfoló közlemény. Vagyis az első 3 sorban ott van, hogy „I continue to be the Chief GNUisance of the GNU Project. I do not intend to stop any time soon”, de az nem szerepel, hogy ez valami korábbi hírnek a cáfolata lenne.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #16030 üzenetére
A régi GTA-t de bírtam régen. A San Andreas volt a legjobb, amiben CJ-vel voltunk. Nem vagyok egy rapper karakter, nálam a metál az ész, de elég jó rapzenék voltak a játékban, meg totál fun az egész.
A GTA IV már nem tetszett, de azért végigtoltam. Voltak benne igen fasza küldetések, pl. volt valami kukásautós is. Meg már sokkal realisztikusabb lett az előző részeknél.A GTA V még kevésbé jött be, nem is adott olyan sok élvezhető pluszt az előző részhez képest, végig se toltam. Főleg az nem tetszik, hogy totál elüt a realitástól, és a hatóságok AI-ja katasztrófa. Annál még a IV-ben is jobb volt az AI.
Az se tetszik a GTA V-ben, hogy semmi vér nincs benne. Érted, már felgyorsultál max. sebességre egy pótkocsis vontatóval, ami önmagában 20-30 tonna, elütsz vele egy embert és meghal ugyan, de más baja nem lesz. Szal bármit csinálsz az emberekkel, csak elrepülnek mint a rongybabák.
A 3 karakteres megoldás se nagyon tetszett, bár nem tartom rossz ötletnek. Az külön vicces, hogy a kopasz negatív karakter gyakorlatilag 1:1 úgy néz ki, mint a színész aki megvalósította. De egy kicsit túl negatív volt nekem.A küldik amúgy klasszak, csak néha túl van bonyolítva, meg ez a gold rendszer, ettől is frászt kaptam.
De ha majd lesz sok gore, akkor visszatérek rá. Addig most a Killing Floor 1-2-vel tolom, az jó feszkó levezető, meg ott van egy tonna vér.Még mielőtt félreértés lenne, IRL rosszul vagyok a vér látványától, el is szédülök, meg minden.
Btw én inkább az űrjátékokat szeretem, az egyik legjobb szerintem a BoB kedvence, a No Man's Sky. Totál chill game, és mára már elég jól kikupálták.
Meg remélem az Osiris: New Dawn-ból is lesz valami, mondjuk valami aprópénzért jutottam hozzá, de az is extra jó sci-fi űrhorror.
Meg még tudnék mondani pár címet, amikbe bele lehet tolni párszáz órát.Én meg egyébként most azért játszom inkább szabadidőben, mert gyakorlatilag 0 film van, sorozatok bár jobbak, de kb. semmi néznivaló nincs már, amiért elmennék moziba a párommal vagy valami. Játékoknál azért még tud lenni jó sztori. De múltkor is megnéztünk valami ígéretesnek tűnő horrort (bár most jut eszembe, az már egy éve volt), és az a kérem vissza a pénzem kategória lett sajnos.
De a játék téma akkor lesz majd igazán érdekes, ha már a VR is kiforrja magát, és értelmesebb lesz ebbe tolni a dosht. Ma még ár/érték arányban elég tré, inkább költse az ember a pénzét 2070-2080-ra egy 144-244 Hz-es monitorral. Vagy valami extra jó IPS-sel. Bár én már OLED tévét/monitort szeretnék nagyon, jobb a színe mint a valóságnak.
-
válasz
Frawly #16020 üzenetére
Ami tényleg jó lenne, az jóval kívül van a kereten, 500-1000k, annyit laptopért nem adok.
Erre gondoltam én is pont, hogy félmilla alatt egyszerűen gamer notit nem kapsz normálisat. Laikusként is feltűnik néha, mikor a paraméterei alapján felviszem az ilyen csodanotik adatait, hogy enyhén parasztvakítás szagú az egész úgy, ahogy van. Némelyik hardvernek olyan szűk helyen akkora légáram kéne, ami az adott gépházban elképzelhetetlen. Viszont tök jó marketinges szövegekkel meg képekkel nyomják a gyártók, így ahol az ész/pénz arány megfordul, viszik is, mint a cukrot!
MoHAA-t félbehagyni!?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #16022 üzenetére
Ágyban játszani?
Szabad tudni egyébként, hogy ezek milyen játékok? Mármint, nem az ágy miatt kérdezem, hanem a gép miatt... Mostanában néztem az x230-hoz játékot, de az inteles HD4000 eléggé bénácska szegényke. Szal valami dedikált GPU-s cucc nekem is kéne, de valszeg T530 lesz. -
Frawly
veterán
válasz
Frawly #16024 üzenetére
Biztosan fake news, nincs kint a GNU oldalán sem ilyen közlemény. Valaki szopatja RMS-t. Mondjuk azt meg is érdemli, nem a közleményei miatt, amik miatt lemondott az MIT/FSF posztjairól, mert az nem érdekel, sajnálom is, hogy le kellett mondania. Hanem azért, mert állandóan a biztonságról meg a tudatosságról papol, meg e-mail proxyn át netezik, meg Management Engine-es CPU-t sem használ elvből, stb., erre a weboldalát simán felnyomják. Kicsit gáz. Összeszedhetné magát, üzemeltethetne egy olyan oldalt, amit nem törnek fel. Az egy dolog, ha DoS-támadással leküldik, de ne helyezzenek el rajta álhíreket.
Azt sem értem, hogy az oldalára minek kell ez a hírszekció, ki a p5sömet érdekli, hogy ilyen pakisztáni gyilkos ügye, meg indonéz rendőrség visszaélése, meg hasonló baromságok. Írjon a FOSS-ról, GNU-ról, Linuxról, szakmai híreket tegyen ki, ne politizáljon. Pont erre a politizálásra qrt most is rá, nem tudom minek tolja. Vén, meg bölcsnek hiszi magát, de azért mégis csak egy programozó kocka, maradhatna a kaptafánál, amihez ért is. A politizálást meg hagyhatná a politikusokra, jogászokra, történészekre, azok úgyse jók másra.
-
cigam
titán
válasz
Frawly #16022 üzenetére
90%-ban nem játék menne rajta, hanem böngészés, film, linuxozás
Akkor mi melegedne? Akkorákat ásítana a CPU/GPU, hogy kómába esne.
Játékok esetén meg ez a throtling és az fps nem kicsit túl van tolva. Elég sokan nem a szórakozásra helyezik a fő hangsúlyt, hanem a különböző paraméterekre, és ezt hangosan tudtára is adják a fórumozóknak megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásként. Egyedül abban értünk egyet, hogy hamar hangossá válik a hűtés.Ha netes rendelés volt simán szerezhettél volna saját tapasztalatot, és ha tényleg nem jön be, akkor visszaküldöd..
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #16020 üzenetére
Nem olvastam az előzményeket, de miért nem dobsz össze inkább egy ITX gépet?
Az átlag mini-ITX form factor alaplapokba belefér egy CPU, van 2 RAM slot, ami 32 GB-ig oké, ez szerintem elég is, pár SATA, meg van PCI-E x16 is. USB-ből egy tonna, szóval ha nem akarod hordozni, ez szerintem simán jobb választás, mint a túlárazott ugyan, de rossz minőségű gamer noti.
Ráadásul ugyanannyi pénzből nagyobb teljesítményt kapsz. -
válasz
Frawly #16012 üzenetére
Hát a 8470p jó hogy nem biliműanyag.
Jó bizony, bő egy éve mikor megvettem, annyira meg voltam vele elégedve, hogy utána vettem a 8570p-t meg a 8560w-t, utóbbi már ökörleütésre is alkalmas lehetne.
Most pedig egyetemista lányka fehér és vékony laptopot szeretne inkább, de mivel épp az anyjának küldtem ki az első 8470p-t így próbáltam meggyőzni, hogy ezzel jobban járna, ha hurcibálná ide-oda és a teljesítménye is bőven jó lenne. Nem. Inkább a hypermarketingelt konsumer Asus biliműanyag 200-ért. Ez SSD-vel és +4GB RAM-mal is 45-ben lett volna! Az akksija csak egyórás, azért adta olcsóbban az aprós kolléga, de azt átcseréltem volna az enyémből, mert a 8570p-t mindig hálózatról használom és 4 órás akksija van kb.
Most mit csináljak.....a kis HP még akkor is ketyeregni fog, mikor a marketingcsoda fehér Asus már rég kettétört. Milyen notebookot....topikba benéztem és első hsz az volt, hogy az asszony kinyitotta a notit és eltört a zsanér, mit ajánlottok helyette!
Hát köszi!
Az én ThinkPad X220-am hozzá képest sehol nincs, forrasztott proci, csak 2. gen (emiatt nagyobb csíkszélesség, nagyobb melegedés), nuku hivatalos Win10-támogatás
Nincs Winx támogatás!
Ezt a HP-k esetén nem tudom megmondani, mert mindbe én raktam SSD-t és egyik se látott még Wx-et.
Tényleg meg vagy lőve, hogy mit vegyél a X220 helyett, szerintem egy valóban jó gamer noti iszonyú drága. Igazából ha nem egy drabális állat méretű durva ventikkel, akkor kizárt, hogy bírja a strapát, oda már anyag kéne rendesen, mert komoly hűtés nélkül játszani rajtuk......
-
válasz
Frawly #15992 üzenetére
Köszi a procis infókat, ezek szerin jól belőttem a 2200G-t, kb ezen a szinten kezdem a keresgélést, igazából nekem a i7-3520M 3gen HP8570p procival sincs gondom, a melós oldal egy brutál procin is lassan frissíti a paramétereket mentésekkor, ezzel sem CPU sem giganet nem tud mit kezdeni.
Böngészés elég gyors. Egyedól ez a qrva HBO GO pörgeti most a HP ventijét nagyon, FF-on be van lőve a GPU használat, de ugye itt nincs dVGA, lehet azért nem érek szart se vele. Pedig ezzel meg a Netflix-szel akarnám kiváltani a virágbolti kölcsönzést......ha nem itthon vagyok, akkor persze. Itthon néz a halál gépen filmet, ha nem muszáj.
(#15994) Frawly
Viszont a Ryzennek lenne értelme, ha véletlenül mégis kedvet kapnál egy kis játékhoz, vagy elkezdenél Minten forráskódokból forgatni valamit.
Szerintem forgatni nem fogok soha, amilyen játékokkal meg szívesen nyomulnék, ahhoz nem veszek brutál gépet, gyengén meg csak bosszantana a működése. Anno CoD meg MOHAA tipusú gamekkel szórakoztam, ilyenekkel ellennék most is, de ha rácuppannék, meló helyett is lőtéznék!
Meg ugye gondolni kell azért a jövőtállóságra és fejleszthetőségre.
Jövőtállóság?
Ne szórakozz már, 2019 van! Még, hogy jövő.....kivesz 5 évnél hosszabb időre tech eszközt ma már? Meg minek? Már mobilt se kétévente cserélnek, hanem minimum évente.
-
válasz
Frawly #15983 üzenetére
a Ryzennek van egy csomó előnye. Azonos pénzért vagy több magot, vagy több szálat ad, általában a cache is több, és később is upgrade-elhető, mert az AMD nem cserél olyan gyakran foglalatot.
Akkor nálam ez sz*rt se jelent, szerinted milyen gyakran upgrade-elek procit?
Most lassan kéne az AMD ! Aput, de ugyanúgy alaplap is kell másik. Mondjuk ha fejlesztek, valami rizsa APU kéne, mindjárt megspórolom ezeket a 1090 ti meg RX 590-ek árait! Jól sejtem, hogy amelyik Ryzen neve végén G van, az lenen az APU? Ezek a compare oldalak nagyjából equal CPU-kat hasonlítanak össze?Egy ilyen 2200G elég is lenne, de ezzel a miniatürizálással mondjuk meg vagyok lőve. Mindenképp olyan ketyere kéne, ami a monitor Vesa helyére felmegy.....ha egyáltalán van ezen Vesa. Igaz nem kell az sem, az SSD is ellógicskál a sata kábelen, félig leérve a házban. Duck tape meg mindent ragaszt.
-
cigam
titán
válasz
Frawly #15971 üzenetére
Nem a kraft az első, hanem a csendes működés. A laptopom is downclock-olva van, csak hogy ne halljam a venti süvítését. Erre nagyon háklis vagyok. A második természetesen a CPU/GPU kakaó, de ugye nem minden áron. Gondolok itt a passzív hűtéssel is elketyegő gépekre, de azoknak a gépeknek Platinumban mérik az árát.
Az hogy esetleg sikerül olyat venni amiben van combosabb GPU, csak hab lenne a tortán, de nem feltétel. Pont ezért elég széles skáláról tudok választani. De felesleges olyanra pénzt kiadni, amit eleve lefojtva használok.Elég sokat vitáztunk a W10 topikban erről. Maradjunk annyiban, hogy azért tehetik meg, mert az MS magasról tojik rá, csak a W10-et haszálók statisztikáját javítják, és a telemetria küldőket.
Persze ismerem az EU-OEM leválasztható történetet.
De!
Tudtommal még mindég él a mennyiségi licence-re vonatkozó passzus, mely szerint azok nem bonthatók darabokra, egyetlen egészként kezelendőek. Nincs akkora fantáziám, honnan szednek össze ipari mennyiségben valódi OEM licence-t. Ha valóban leválaszthatom a gépről, miért nem tartom meg magamnak?! Azt sokkal hamarabb elhiszem, hogy mennyiségi licence-ek, és egyenként árulják őket.ubyegon2
Pl. az említett HP sem drága. Mutass nekem még egy ilyen méretű(!) és jobb spec-el rendelkező gépet olcsóbban. Plusz 3 év nbd gari van hozzá, ha hinni lehet az oldalnak. -
Frawly
veterán
válasz
Frawly #15972 üzenetére
*** nem 35 évig, „csak” 17 évig. A lényeg, hogy nem nagy anyagi kockázat. Egy csomó ember használ ilyen újrahasznosított OEM licencet évek óta, és nincs velük probléma. A MS pikkel erre a lehetőségre, de EU-n belül nem tud vele mit csinálni, ez az EU-s jog, aszerint legális, el kell tűrnie a MS-nak.
Az RX570 is csak egy példa. Vannak más kártyák is, amik még megérik, RX580, RX480, GTX 1050, GTX1060. A piacot elárasztotta egy csomó használt bányász kártya, mivel a coinbányászat kezd bedőlni.
-
válasz
Frawly #15958 üzenetére
Azt nem is mondtam, hogy rossz bolt a PCX. Van, ami megéri, meg én is hallottam, hogy megbízható, korrekt a gariztatásuk is. De összességében az a konfig, amit kihozott, az marha drága a szintjéhez képest. És igen, az ipon sem olcsó.
Max 1-2 ezres eltérések lehetnek drágább daraboknál, mivel ugyanattól a 10+ nagykertől szerzik be az árut.
Milyen gépet vegyek topikba mondjuk valóban célszerű beírni, mire van szükség, sok esetben a Milyen SSD-t vegyek topik is igen hasznos, hát még ha egy teljes konfigot venne az ember!
A cigam kolléga konfigja tényleg drága, de az Aldis meg főleg az, az kifejezetten nokedli vevőknek van szánva. No meg a qrvannyukat, hogy a német Aldinál 50eft-vel többért adják!
Ja és az Aldis 3 év garancia sem ér semmit, mert a fődarabokra itt is 36 hónap van.
-
cigam
titán
válasz
Frawly #15924 üzenetére
- Milyen tokba rakod?
- Hogyan teszel rá fóliát? (Amúgy hülyeségnek tartom, de belekötni a lekerekített átnyúló formába tökéletes)
- Ha hátul vannak a menük , beállítások, hogyan fogod kézbe, hogy ne tapicskold el?
+ Nem mellesleg az sem segíti a Linux-os telefon terjedését, hogy 200k (Librem5-öt 649dodoért adják) és nem hogy minden városban, de az országban sem árulja senki. Remélem a Pine64-nek sikerül összehozni 100k alatt! -
válasz
Frawly #15887 üzenetére
Ezen a körbeérő kijelzőn nagyon tutkó lesz hugiseggeket nézegetni.
Ugyehogy!?
Bár elég hamar szédítő érzéssé válna, lehet erre az egyetlen célra tényleg ez a kihajthatós teló lenne az igazi. Amúgy ha tényleg sok égetni való pénzem lenne, 100x inkább ilyen Mix Alpha-t vennék, mint bármilyen szifont! Vagy már bármilyent vennék, de amit és ahol kinéztem, ott qrvára nincs még mindig! Mi 9 SE Már kéklufi telójának mostani változata is tetszene, ha nem lenne egy égedelem vacak kijelzője. A3 amúgy nem lenne rossz.
Amit a méretekről meg a kijelzőről írtál az nagyon észrevehető volt esetemben is, mert a 4X-nél csak egy ujjnyival magasabb a Mi 9 SE, mégis 50%-kal nagyobb a display! Anno Moto Defy-on is próbáltam megnyitni weboldalakat, tudom mennyit számít a kijelző mérete.
(ahol nem írok márkát, értelemszerűen Xiaomi-ról van szó)
(#15890) colomb2
Akkor már nem kell az A3 sem? Mi 9 SE kell neked is, az elég kicsi....ja persze az a fránya Android One.........
-
Rimuru
veterán
válasz
Frawly #15887 üzenetére
Mi A1-et hasznalok, elotte Xperia SP volt. Utobbi a mai napig megvan.
Amig az SP-t hasznaltam sokszor nagynak tunt... utana elsonek tenyleg jo erzes volt a nagyobb kijelzo (4,7 -> 5,5), de mara ezt is tul nagynak gondolom, oszinten tok jo erzes kezbe venni az SP-t a meretei miatt. Tudom mit akarok ezert is irtam korabban azt amit.. nem kell nekem nagyobb telefon az SP-nel, egy 5,2"-os S9 kialakitasu modell meg kisebb is lenne nala.
Emlekszel meg amikor a 5"+-os telefonok phabletek voltak? ennel kellett volna maradni, ma mar nem lehet ertelmes telefont venni normalis meretekkel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #15853 üzenetére
Ha lesz még 100-150 év múlva emberiség, addigra szerintem tuti bekerül a lénárt a történelemkönyvekbe, melyben majd valami olyasmi lesz, hogy az ember, aki elindította a linuxot a lejtőn.
Mondjuk felőlem csinálja a pusztítást, de legyen választható, hogy ki akarja használni és ki nem.
Aztán lehet, hogy neki valós és szánt szándéka, hogy eliminálja a linuxból a modularitást. -
válasz
Frawly #15863 üzenetére
Az biztos, hogy kb féléve vállalhatatlanná minősítette ezt a topikot, gondolom a hugik rassz alapján történő kitárgyalása miatt. Hiába pozitívan emlegettük a különböző hugi tipusokat, jelzett valami nála, hogy a rasszizmus pejoratív.
Nem pc a dolog, mint ahogy cigánypecsenyét ebédelni cigányzenét hallgatva. Illetve ez még az, de ha azt írom, cigánypecsenyét ebédelni cigányzenét hallgatva cigányokkal teli bisztróban, akik utána hányni fognak. Cigánykereket, mi mást........
O1G
Tényleg, a kopasz erdei mandró is régen lett már emlegetve, akkor ezért!
Ez a Stallmannal kapcsolatos dolog meg a világ legférgebb képmutatására világít rá.
-
cigam
titán
válasz
Frawly #15853 üzenetére
A többi nagy disztró és programkészítő meg bégetve megy utána. Még hogy a Linux nem függ a multiktól. (Nem mellesleg a legtöbb linux fejlesztőt szerintem a multik biztosítják)
És nem az a baj, hogy init rendszernek csinál valaki egy systemd, vagy homed-t, hanem hogy nincs igazi alternatíva. Egyedül a Gento a BSD, és pár kisebb distro tud meglenni nélküle. Miért nincs ubuntu/debian/suse openrc init-el?
De ott van az X szerver is. 2012 óta nincs új kiadása, Akkor jelent meg a wayland 1.0. 7évvel később is vannak olyan alap programok, amik nem támogatják, nem működnek vele (gparted).
-
F34R
nagyúr
válasz
Frawly #15846 üzenetére
Kernelbol a mindkori legfrissebb LTS-t hasznalja.. az pedig most a 4.19.https://www.kernel.org/ [link]
Ha lesz mittudomen 5.4 LTS-be akkor onnantol az lesz a stabil.
Kernel-t egyebkent forgathatsz frisset akarmikor.19.2 az a mesa
ami megintcsak nincsen...
[link]
de ha megnezed gcc sincs meg hivatalosan... https://gcc.gnu.org/ [link]
[link]Az ilyen ket ember tesztelte, developer meg rc3 dolgok nem erdekelnek.
Gentoo-nak meg mindig elsosorban a stabilitas a celja, nem a frissesseg.
Tar-bal-bol fordit a legtobb source-based disztro, a legfrissebbek is a 9.2-t hasznaljak...
Eleve nem sok csomagkezelo tudja kezelni a git-source-t.Szemely velemenyem szerint az ilyen experimental dolgok nem lesznek kifizetodok.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Frawly #15826 üzenetére
Ha DE van egy desktop disztribúcióban, az nem ördögtől való, de a minimalizmus megítélése nem lehet objektív, csak szubjektív, mint ahogy azt a jelen disputázás is mutatja. Az, hogy te itt kijelented valamiről, hogy nem minimális, nem jelent semmit. Ismerek olyan linuxos arcot, aki ha Debiant telepít, csak karakteres felületet rak és telepítéskor még a base system utilities-t sem rakja fel - neki az a minimális.
Ha teljesen minimális rendszert akarsz, ess neki az Alpine Linuxnak: musl, busybox, miniroot filesystem, aztán csapassad.
-
válasz
Frawly #15794 üzenetére
Ezt a kétnyelvű prezentációt hogy kell elképzelni konkrétan?
Ne már! Semmi fantáziás nincs? Belgául, meg germánul.
(#15793) Aweriot
Prezihez mi a ragyának MS termék amúgy? Picit elkapott most már tényleg az aggódás, hogy MS termék nélkül mi lesz a világgal? Ebben a minap nézett 3 évados scifiben nyoma sem volt MS szaroknak, mégis éltek vígan még a Marson is.
Megvan The Expanse
-
válasz
Frawly #15782 üzenetére
Ez a Clear lenne az Intelesek fejlesztése? Lehet érdemes lenne kipróbálni HP8570p-n, ez eléggé Intel alapú. Nem?
Ami nekem kicsit fura laikusként az ez a mondat a DW-n:
"Clear Linux is a minimal distribution primarily designed with performance and cloud use-cases in mind."
Desktop: GNOME
A hsz-ed végén az a Bp az az, amire gondolok? Juj, eléggé megszentségtörted, mert azt bP-nek szabad ám írni.
Egyébként meg az aztán igazi curioso, igazi nemzeti magyar állat, a fekete párduc nemzette.
De mivel teljesen magyar és a magyaroknak szól, ezért black Phanter a neve! Nem, nem fekete párduc...... de szerintem ezt csak mi kívülállók nem érthetjük.
És valóban minden pénzt megér! Nekem azért nincs belőle, mert nem az enyém minden pénz.Na várjunk már, ez 0.3s akar lenni, amivel izmoznak a Clear-ék!? Wooow! Az azért......
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #15780 üzenetére
Mindjárt itt van példának a Drauger OS, amiről pont most néztem meg egy review videót. Szokásos Ubuntu LTS alapú gányolás, semmi extra, fölösleges n+1. disztró, amatőr megvalósításban. Tipikusan az a fajta, amit a fejlesztője saját magának csinál tanulási célzattal, de meg akarja váltani vele a világot.
A másik oldalon ott a Clear Linux, teljesen egyedi utakat jár, vad optimalizációkra megy rá (pl. Linker Time Optimalizations). Pl. az aktuális fejlesztés a 300 ms-os bootidő. Ez egy szép példája a nem a tucat disztrónak. Más példák lehetnek rá a független disztrók az Arch, Gentoo, Solus.
De még az sem baj, ha valami tucatdisztró, klón, de profin csinálják, pl. Mint, MX, Manjaro, Elementary, stb.. Vagy gyenge gépekre az AntiX, Sparky Linux. A gond csak ezzel az amatőr kicsikkel van, ezek úgy vannak, csak minek.
De a legnagyobb gond, ha klóndisztró, de még fizetős is, pl. Zorin, Bp, Proxmox, és nem nyújt semmi olyat, amit más disztrón ne lenne könnyű megvalósítani, ingyenes, kulturált formában.
-
cigam
titán
válasz
Frawly #15777 üzenetére
Ebből is látszik, hogy az esetek 99,99%-ban nincs szükség ennyiféle disztróra, hiszen csak az a difi, hogy mi a default csomagválaszték, és kék pillangó, vagy cicis néni a háttérképük.
Egyszer megcsinálják, megy, és inkább nem nyúlnak hozzá egy ideig.
Vagy tesztelgetik különféle szempontok szerint, hogy az a javítás/fejlesztés tényleg megoldás-e, hogy hibamentes-e, vagy csak sebtapasz, és megvárják a valódi megoldás lekódolását. Plusz az sem baj, hogy adnak időt a a fejlesztéseknek, amíg azok kiforrják magukat. Az is lehet, hogy van amit ők fejlesztenek, saját ütemterv szerint, hogy gyorsabb, stabilabb legyen, vagy tudjon még valami újat.Létezik olyan statisztika ami azt listázza, hogy a-tól z-ig melyik csomag fejlesztője melyik disztróhoz tartozik?
A cégek nem szeretnek egy gittegyletre hagyatkozni, még akkor sem ha debiannak hívják és múltja van. Ezért van a redhat, az opensuse, és az ubuntu. Mert egy céggel már támogatási szerződést lehet kötni, egy céget komoly(abban) lehet venni, mint kocka bélát és társulatát. Gondolom a Manjaro is üzleti alapon képzeli el a jövőt ahogy a "nagyok" csinálják.
-
válasz
Frawly #15767 üzenetére
Kicsit még most is túlárazottnak tűnhet sokaknak ez a nagyszerű termék.....
Nem? De!
(#15770) cigam
Mint a gomba, olyanok a Linux disztrók, most is kb 200 vár a DW-n is bejegyzésre. De mint kollégánk új blogjában olvashatjuk, legalább a Manjaro cégesedik, így ígérete szerint hamarabb kaphat a disztró biztonsági frissítéseket!
Ez mán döfi! Ez alapján úgy tűnik, eddig késtek biztonsági frissítések?
-
cigam
titán
válasz
Frawly #15731 üzenetére
de még alkalmazás sincs rá sok. A többi elég szubjektív, de ezt mire alapozod? Mikor néztél be a store-ba, vagy milyen jellegű programokat nem találtál?
minden alkalmazással és hardverrel kompatibilis.
Erről azért tudnék mesélni. Legutoljára amit hallottam, hogy egy frissítés(driver? merthogy azt is szereti saját hatáskörben lecserélni/frissíteni) használhatatlanná tette az eddig tökéletesen működő hangkártyát.
-
válasz
Frawly #15721 üzenetére
Te amit adottnak veszel, hogy feltelepíted 5-6 perc alatt, annak minden (több ezer apró) eleme mögött vagy 100 féle választási lehetőség húzódik meg, amiben kivették a kezedből a döntést.
Fogadunk egymilliárd yenbe, hogy akik Mint szintű disztrókat használnak, nekik ez a 100 féle választási lehetőség annyira totálisan qrvára rettenetesen nagyon értelmetlen lenne, mert nem értenék miért és mik között kéne választaniuk!
A disztróhopperkedés is arra van, hogy aki még életébe nem látott/használt Linuxot, megtalálja a neki tetszőt! Nekem 6 éve nyugodtan odaadhatták volna az LFS mediát, mi a búbánatos ragyát kezdtem volna vele?
Azt azért csak halkan tenném hozzá, hogy aki ezt felrakja magának és működni is fog, semmi nem garantálja, hogy egy későbbi frissítéstől nem nyekken meg! Na az fogja csak magát jó erősen tökön szúrni!
F34R
Még jó, hogy nincs netinstallja, pár napig még mi a halál kezelné a netet?
Szóval skizódisztró....
Ja és erre van Cinnamon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest