Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    Egyébként meg Stallman nyilatkozata elég szerencsétlenül jött ki. Önmagában azt állította, hogy ez beleegyezéssel történő nemi érintkezés törvényi korhatára ingatag dolog, minden ország jogrendszere önkényesen húzgálja meg ezeket az életkori határokat, némelyik alacsonyabban, mint a másik, meg a merev alkalmazása igazságtalanságot szül. Ez önmagában még helytálló is. Meg ha még azonosan vannak is meghúzva a korhatárok, akkor is változik az elbírálás az életkori határok merevsége ellen dolgozva. A magyar jogrendszer pl. büntetésnél figyelembe veszi, hogy ha kiskorú közel volt a törvényi korhatárhoz, meg kellő fejlettségű (idősebbnek látszott, mint amennyi volt), ilyenkor büntetést lehet mérsékelni, olyannyira, hogy egyes határesetekben (nagyon fejlett volt, csak pár nap volt hátra a korhatár betöltéséig), a büntetést akár korlátlanul enyhíteni vagy mellőzni is lehet. De mindez csak beleegyezésnél játszik (és csak 12 fölött), a bele nem egyezés amúgy is minden kategóriában nemi erőszak, az más jogi megítélés alá esik, akkor nem az életkorról vitatkoznak (vagy azt csak súlyosító körülményként veszik figyelembe).

    Tehát ebben önmagában még nem is írt hülyeséget. De pont egy olyan ex MIT-s fószer kapcsán írta ezt, aki nem csak hogy kiskorúval létesített nemi viszont, hanem ráadásul többel is, akikkel bűnszervezetben emberkereskedett is. Ilyen felállásban viszont egyértelmű, hogy ez egy tényleg ilyen elvetemült bűnöző fószer és a vonatkozott kiskorúaknak nem lehetett valódi beleegyezése (biztosan kényszer, fenyegetés hatása alatt álltak), mert az emberkereskedelmet ugyebár nem az szokta jellemezni, hogy a sértettek bármibe is beleegyezhetnek. A közvélemény meg ezen fakadt ki, hogy egy ilyen ember védelmére kelt ki, vagyis az életkort meg a beleegyezést általánosan feszegető írását úgy értelmezték, hogy pedofilokat támogat.

    Szóval eleve baromság volt ebbe a témába beszállnia, de gondolom mivel belső levlista volt, ezért nem fontolta meg alaposabban. Hirtelen előkerült egy ilyen téma, elkapta gépszíj, hogy ő most akkor jól kioktat valakit a Zinterneten, vagy etet valami trollt, és az egész kicsúszott a kezéből. Igaz ehhez kellett az is, hogy valaki ellensége, aki alig várta már, hogy ki lehessen csinálni, olvasta, és azonnal lecsapott az ügyre.

Új hozzászólás Aktív témák