Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #16158 üzenetére

    Pedig eskü, hogy előre tudtam, hogy veszélyes DOS-szal particionálni, de mivel a telepítő azt kínálta fel, így megpróbáltam. Nagyon körültekintő voltam, minden FDISK-es művelet előtt meggyőződtem, hogy a külső, legkisebb SSD-re vonatkozik, mégis beütött a gikszer. Gondolhatod, majdnem lef05tam a bokám, mikor megláttam, hogy oda a partíciós tábla.

    Ráadásul a partíciós táblára nem emlékeztem pontosan idegességemben. Arra igen, hogy volt egy EFI partíció, de arra nem, hogy 100, 200, 250 vagy 500 megás volt-e, de aztán arra emlékeztem, hogy utána kereken 50 giga a következő (ext4 fájlrendszerrel) meg a maradék egyben (szintén ext4), és hogy minden partíció egész MB-os határon kezdődött (2048 szektorral osztható szektornál), meg hogy GPT volt a partíciós tábla. De az EFI partíció méretével a gpart a segítségemre sietett. Az EFI partíciót nem látta, de azt igen, hogy a rá következő ext-kompatibilis partíció a 101. megabájton kezdődik, ebből rájöttem.

    Elég sok OS-t teszteltem már így külső SSD-ről, eddig még nem volt ilyen gond, azért kicsit szíven ütött. Mindegy, legacy OS-t legközelebb csak virtuális gépen telepítek, mielőtt fizikailag bootoltatom be.

Új hozzászólás Aktív témák