- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
lionhearted #18084 üzenetére
Értem, akkor próbáld szépen lefordítani, és meglátod miről beszélek. Abban valóban igazad van, hogy az oldal tetején ott a Rust, ezt valóban nem vettem észre, de védelmemre legyen mondva, hogy rendes dokumentációhoz vagyok szokva, nem ilyen itt-ott elrejtett utalásokra.
Most nehogy azt mondd nekem, hogy ez a szint, amit leírok, az rendben van egy pár KB-os CLI alkalmazás fordításához. Tipikusan olyan bonyolultságú progi, amit sucklessék megírnának 500 sor pure/standard C-ben, lenne egy darab main.h header, meg egy darab main.c forráskód, és sima gcc make-kel fordulna 5 ms alatt egy darab ~20 KB-os binárissá. Ez a különbség, ha valaki tényleg profi, és tudja mit csinál, letisztult, szabványkövető a projektje, nem egy programozzunk 24 óra alatt... vagy Rust for dummies... könyv alapján tanult meg gányolni benne otthon.
-
Frawly
veterán
válasz
lionhearted #17621 üzenetére
Ez simán lehet, mélységében nem értek az Androidhoz. Annyit tudok róla, hogy Linux kernel hajtja, de a Google annyira széthekkeli, hogy Torvalds rá nem ismerne. Meg hogy Java-ra építenek az alkalmazások. Egyébként nem is tartom sokra.
(#17622) F34R: a Hurd is GNU/Hurd lett volna, pont a GNU/Linux mintájára. Egyébként semmi előnye nem lenne, ha lenne BSD/Linux vagy Akármi/Linux. Nincs semmi baj a GNU-val. Ha már van, opensource, akkor miért ne használjuk. Nekem csak ezzel a kötözködéssel van bajom, hogy GNU/-ezni. Egy Linux disztróban a kernelen és a GNU toolokon kívül is van még több száz meg ezer csomag, ami sem nem kernel, sem nem GNU. Valahogy ezt ilyen random vesszőparipának tartom.
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #17591 üzenetére
Meg lehet aztan, hogy o is kap fel.
-
válasz
lionhearted #16958 üzenetére
Ja, hasznos parancs, bár mezei user nem nagyon ér vele sokat, hacsak nem lehet tételesen is listázni a programokat!
-
válasz
lionhearted #16955 üzenetére
Nem offenseként akartam írni.
Nem is vettem annak!
Viszont megnéztem, hogy most már lássam mi a különbség, de ez alapján sem könnyebb.
-
válasz
lionhearted #16950 üzenetére
Nem voltam benne biztos, írtam is, hogy szerintem. Valamelyik évben olvastam, hogy már csak 3 év az LTS, ez az 5+5 év......mindegy, nem sok értelme lenne......
-
válasz
lionhearted #14547 üzenetére
A manó csípje meg, akkor azt már valaki megcenzorálta!
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #14409 üzenetére
Nyugi, default max 4GB-t foglal el.
Amugy meg:
/etc/systemd/journald.conf
SystemMaxUse=50M
-
Siriusb
veterán
válasz
lionhearted #14314 üzenetére
Tessék:
-
válasz
lionhearted #14314 üzenetére
Kinek vagy minek szeretnél a fenekére nézni?
-
Penty
aktív tag
válasz
lionhearted #11695 üzenetére
Ubuntu? Nem vagyok vele jóban. Utoljára valamikor 2008. vagy 2009. környékén találkoztam vele. Akkor XP-ről váltottam Ubira, mert már elegem volt az XP hülyeségeiből. Volt itt az Ubiban aztán mindenféle compizos parasztvakítás, ami csak (nem) kellhet: Lángoló-füstölgő vagy éppen papírrepülőként elszálló ablakok, remegő és átlátszó ablakok, meg minden. XP után ez maga volt a csoda. De aztán fél év után előjött valami bug (már nem emlékszem, hogy mi), amit nem tudtam sehogy sem megoldani, nekem meg éppen kellett volna sürgősen a gép. Annyira felhúzott az egész, hogy lerohantam a legközelebbi számtechboltba, aztán vettem magamnak egy 7-es vint huszonvalahány-ezer Ft-ért. Azt használtam ezután egy pár évig, amíg véglegesen jó útra nem térített a Debil Lány. Na szóval azóta nem vagyok jóban uborkáékkal.
-
Penty
aktív tag
válasz
lionhearted #11638 üzenetére
Este fél tizenegykor, mikor ránéztem, azt hittem ez valami hivatalos ubuntus blog, ezért furcsállottam a mondatot.
Nálam már sikerült egész minimálissá csökkenteni a felesleges dolgokat. Lassan kezdek elégedett lenni..
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #11166 üzenetére
asse' rossz
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lionhearted #11122 üzenetére
A stabilitást úgy értettem, hogy container nélkül ha elszáll egy app, akkor magával tudja rántani az egész szervert, így meg csak a container-t. Legalábbis így rémlik.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #11101 üzenetére
konkretizáljuk: a mikrotik rb1100-as sorozatról beszélek. ennek van egy ahx4 típusjelű tagja, ami 4 darab arm magot tartalmaz. de valami olyan kiszerelésben, mintha lenne mellette egy hálózati gyorsító hardver. fogalmam sincs, hogy mi, bizonyítani sem tudom ezt a megérzésemet, de mintha. az elmúlt 3-4 hétben két ilyet gyilkolok itthon folyamatosan, mert céges redundáns tűzfal lesz belőle.
az ahx4 kimagaslóan az a router a mikrotikek közül, amivel a legjobban meg vagyok elégedve.
ennek az ahx4-nek van egy dude nevű változata, ami úgy néz ki, hogy pár alkatrészt, amit az ahx4-be nem tettek bele, az ebben benne van, és ezekhez lehet diszkeket rakni. eredetileg arra találták ki, hogy a mikrotik saját hálózatmenedzsment felületének a központi adatgyűjtő cuccait futtassa. a panel egyébként ugyanaz, csak a dudeben van sata port, az ahx4-ben meg nincs. ezt hivatalosan ahx4 dude editionnek nevezik, a drótnélküli boltban meg adx4-nek. azt nem tudom, smb szervernek milyen.
úgyhogy ha valamin át fogod tolni a gigát, az ez lesz. az itt többször is emlegetett (sztárolt?) 3011 a fasorba sincs hozzá képest. igaz, az áruk is jelentősen eltér.
és írjátok fel a kéménybe korommal: bambanő valamire azt mondta, hogy f.sza ...
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #11076 üzenetére
a logouton épp most fut egy cikk pc-s routerről.
de a mikrotikben van olyan, amibe két 2.5"-os notebook diszket is bele lehet rakni és smb-n elérhető, csak nem olcsó.meg kinek mi a komolyabb networking. van, akinek a hex is az, ami egy tenyérméretnél alig nagyobb 5 portos router. van, akinek a dinnye a komoly.
dinnye: a legnagyobb ccr-ben 72 magos processzor van, annyi magja van, mint egy dinnyének
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #11070 üzenetére
na jó.
mikrotikből bárkinek ajánlható, ha hajlandó megküzdeni az oprendszerével és kifizetni az igényeinek megfelelő vasat"is kaphatóak viszonylag olcsón": nekem a tco számít, a vételár kevésbé. inkább egy drágább vas, ami utána sokáig jó, mint egy olcsóbb, amit folyton simogatni meg csereberélni kell.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #11065 üzenetére
senkinek nem akarok javasolni, mindenki a maga szerencséjének a pogácsa.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #11062 üzenetére
nekem sehol nem fut pfsense, csak a hátulgombolósoknak javasoltam, mert egyszerűbb, mint a cli
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #7950 üzenetére
Persze, de bambano hsz-ére reflektálva gondoltam.
(#7951) F34R: Okay, én örülnék a legjobban ha ez nem lenne igaz. Bizakodom benne hogy nem az, de most már kizárni sem lehet.
Az viszont több mint valószínű, hogy soha nem lesz nyilvános, még maga usákia sem tud róla.
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #7936 üzenetére
Egyebkent ha nem ment volna, van ra udev rules, hogy mennyoi hz-en hasznalja az adott usb portot az eger.
Mondjuk pont a HL-s source-k jol mennek linuxon is, es a Metro Redux is szebben fut mint Windowson.
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #7936 üzenetére
Ami fut linux alatt azokkal en nem szorakozok, kenyelmesebb kornyezetben futtatom.
Ami nem fut azert meg nem bootolok at.(ilyen 1-2h/2w jatekidovel nem nehez)
-
válasz
lionhearted #7924 üzenetére
Nem is tudtam megoldani, sajnos. Most valami manuális szabályzáson töröm a fejem.
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #7924 üzenetére
De orulj neki hogy Gigabyte lapod van, nem pedig valami szar ami 2-3 evig huzza.
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #7365 üzenetére
Egyeni arckeppel rendelkezok, attol a nehany kiveteltol eltekintve.
whbear Ne vegyel mindent ennyire veresen komolyan, itt az osszes valasz ami neked erkezett egy vicc volt. Off topicban vagyunk mit varsz?
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #7274 üzenetére
Nem számít mikori, tré így is, úgy is. Legalább kap egy kis neki kijáró figyelmet.
-
BoB
veterán
válasz
lionhearted #7225 üzenetére
Már megnyílt, lehet hozzászólni: [link]
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #7144 üzenetére
miért? látom, hogy poénnak szántad a beszólásodat, de a szabvány és a cucc nem korlátozza csak számokra a "telefonszámot".
másrészt meg lehet adni, hogy mit írjon ki a teló, ha hívnak róla valakit. a fokonyvelo szerintem parasztosan néz ki 2016-ban.
harmadrészt meg a nyom és hibaüzenet nélkül történő elszállást még parasztosabbnak érzem... -
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #6888 üzenetére
MoarD
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #6656 üzenetére
Any Tox client is constantly connected to a variety of nodes in the network, much like a bittorrent client.
Az Androidos appal inkabb nagyobb a problema.
There is no p2p solution to this problem. Antox will adopt GCM to send wakeup pings/messages sometime in the future, which should mostly remedy the bandwidth issue. I am sure improvements can be made in toxcore to improve bandwidth usage also.
Es igen nincs TCP optimalizalas clienten keresztul ezert olyan magas a traffic.
Ellenben a desktop-nal nincs ilyen. orakat chateleke es nincs ilyen problemam.(#6657) bambano
A masik gyengeje a pulseaudionak, hogy nem lehet normalisan beallitani.
One of the major complaint about PulseAudio is its high CPU usage in some use cases. A lot of these cases happens when pulse needs to resample multiple streams (individually). If you intend to mix multiple sample rates often, consider creating an additional sink at the correct sample rate which you can then feed back to your main sink, resampling only once.
szerkeszd meg a /etc/pulse/daemon.conf-t globalisan
default-sample-rate= 48000
en nem szenvedek hasonlokkal
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #6469 üzenetére
Szoktassátok rá az ismerősöket a Toxra. Még nem tökéletes, de használható, és legalább p2p, nem támaszkodik egy szolgáltatóra/cégre.
-
BoB
veterán
válasz
lionhearted #6469 üzenetére
Manapság már csak a P2P szoftverekben lehet bízni kommunikáció terén, vagy ha saját szervered van.
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #6467 üzenetére
Ha böngészőben akarod használni.
Továbbá:
" We will also access and share the personal information we collect from you under the following circumstances:
i. Protection of rights. We will use, access and share personal information, including the content of your chat conversations and other Communications Information, if we have a good faith belief that access, use, preservation or disclosure of such information is reasonably necessary to satisfy any applicable law, regulation and legal process or to enforce the Terms Of Use. " - legal/privacy
Továbbá eladhatják/kiadhatják az adataidat, ha szükséges.
-
törölt tag
válasz
lionhearted #6357 üzenetére
Ha most is sülthal vagyok hozzá, akkor szerinted régen mennyire lehettem az?
Azt tudtam, hogy ott van, de nem tudtam vele mit kezdeni.
-
Syl
nagyúr
válasz
lionhearted #6317 üzenetére
Ha majd nyalásért akarok fizetni, azt nem online teszem
De nem értetted a lényeget az írásomból. Egy online cégre sem bízunk érzékeny adatot, pláne nem jelszavakat. Ki tudja hogy, hol tárolják, ki fér hozzá. Lehet sima txt-ben van az összes adatod... -
Syl
nagyúr
válasz
lionhearted #6315 üzenetére
Online tuti nem fogom tárolni a jelszavaimat (főleg fizetni nem fogok ilyenért), azzal az erővel akár a pastebinre is kirakhatnám. Akkor már inkább a kockásfüzet
-
_Dumber_
őstag
válasz
lionhearted #6251 üzenetére
Délután nézegettem egy két dolgot a netet.
C++-- hát igen ... ágyúval galambra művelet lenne.
java -- nagyon hasonlít a C#-ra.. (megjegyzem a C#-ot kb 7 éve programoztam).
python - elég egyszerű szintaktikája van.. szimpi.. bár ilyenkor eszembe jut, hogy mennyire lehet vele mélyebb dolgokat könnyen leprogramozni.. pl adatbázis.. GUI felületek.. stbmost már csak a java és a python között gondolkodok. (android eszi a pythont?)
-
cigam
titán
válasz
lionhearted #6230 üzenetére
Valami gond van a W7 update szerverekkel. pár hete nálam is több napig futott, és erősen terhelte a procit. Per pillanat nem lehet mást csinálni mint kivárni míg végez.
Köszi a tűzfal tippet/linket.bob.zxr
Köszi! -
Vladi
nagyúr
válasz
lionhearted #6232 üzenetére
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #6224 üzenetére
most rakja fel a w10-et...
-
tvamos
nagyúr
válasz
lionhearted #6193 üzenetére
Igen, onnan van. Akkor ez ilyen... Vegulis nem olyan nagy baj, nincs bajom a Windowssal sem.
-
Syl
nagyúr
válasz
lionhearted #6127 üzenetére
Esetemben az van, hogy néha (hetente egyszer) beviszem az irodába a munkát
Tudod, távmunka.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #6105 üzenetére
Elhiszem, hogy vannak a felhőnek is előnyei. De ha ajándékba adnak kismillió zettabyte-ot ingyen, nekem akkor sem fog kelleni. Persze lehet hogy semmi gondom nem származna abból, ha kiadnám harmadik fél részére az adataimat. De abból sem származik, ha nem adom ki. Így részemről ennyi.
-
cami][us
senior tag
válasz
lionhearted #6068 üzenetére
Én egyszer addig bögyörésztem az lxqt-t amig kde lett belőle.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #6060 üzenetére
Ez az amazonos cucc amúgy csak a unity-s ubuntuban van?
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #5680 üzenetére
History/cache pucolást nem próbáltad?
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #5680 üzenetére
miert nem synceled majd tisztara gyalulod es visszaallitod?
-
cami][us
senior tag
válasz
lionhearted #5679 üzenetére
Pedig ennyi ram mellett állítólag nincs memleak. Hát... Tegnap még múködött.
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #5675 üzenetére
De hát a linux az tökéletes, nem lehet elrontani.
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #5672 üzenetére
Itt mindenfele off van meg nougyek is
-
Vladi
nagyúr
válasz
lionhearted #5672 üzenetére
De, ez offtopik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #5624 üzenetére
Már nem csak a X, hanem az összes többi is, ha csak le nem tiltották a frissítéseket.
(#5623) bob.zx: eddig még nem láttam, manapság viszont nagyon aktuális.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #5564 üzenetére
V-ről szúrtam be a videót, így ezért írtam vele kapcsolatban. De tudom ki az a Fawkes.)
(#5565) bambano: szokásos sztori, a nyitó komment dettó fergeteges.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #5341 üzenetére
De épp ez az, hogy mire odáig eljut a koma, ezeket már rég tudnia kellene.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #5209 üzenetére
Nekem anno a Maestrom, ami mágnescsíkos volt áramkör nélkül, csak pinkóddal lehetett használni vásárláshoz is, kp felvéthez meg minden máshoz is kérte, és ugye az internetes fizetés nem működött, tehát biztonságosabb volt. Igen, le lehetett másolni a mágnescsík miatt, viszont a PIN kódot akkor is tudni kellett, 3 sikertelen próbálkozás után pedig az is letiltott. A pin kódot kitalálni meg ugye 1:10000-hez.
Viszont minél több funkciója van a bankkártyának, annál több lehetőség van a visszaélésre.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #5203 üzenetére
Én ezt abszolút nem így látom. Fixem-faxom dolgokat nem szoktam bankkártyával fizetni, főleg hogy a díjértesítő sms sincs ingyen. Az én szememben ez a plusz díjfizetési mód inkább egy újabb biztonsági probléma amit ki lehet használni, vissza lehet vele élni. Ráadásul én nem használom, tehát az egyébként felesleges kényelemért újabb security leak keletkezett.
Mert aztán egyébként lerohad a kezünk ha be kell írni egy pin kódot, és rohadtul nem érünk rá erre, de bezzeg a kávéra igen. Ahol nem lehet pin kódot beírni, hát akkor én azt egyébként is skippelném. Nem értem, a mágnescsík miért nem volt jó, ahhoz fizikai kontakt kell, azzal legalább nem volt gond. Az mondjuk igaz hogy lehet(ett) hamisítani, de ha ellopták a kártyát akkor már nem ezen múlik a számlánk sorsa. Most viszont már nem kell fizikai kontakt, és a terminálon múlik hogy milyen távolság szükségeltetik.
Ha pedig egy banknál ott van a pénzem, hadd válasszam már én meg miket akarok igénybe venni. Mert hogy ezzel sokkal előrébb nem vagyunk az fix. Mondjuk nem tudom hogy fogunk-e látni nagy tányérokkal embereket közlekedni az utcán, de bármi megtörténhet
:/
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #5182 üzenetére
Sorry, én hoztam fel a témát, de nem volt elég időm válaszolni.
Szóval nekem unicredit van, itt mastercard a minimum ahogy most néztem a weboldalt. Régebben maestro-m volt amivel nem tudtam interneten fizetni, így cseréltem a legalapabb mastercardra, ami dombornyomott. Most meg látom hogy van nem dombornyomott mastercard is
Itt is már csak paypass-os kártyát lehet kapni. Amit viszont nem értek, hogy paypass-szel való fizetéskor 5000 Ft-ig nem kell PIN kód, felette igen. Kérdezem én, hogy miért? Ha meglopnak 5K Ft nem pénz? De ha mégis kell hozzá PIN, akkor el lehet gondolkodni, hogy miért? A mikrózott személyis hírben bambanoék elég jó vitát nyomtak az RFID tagek olvasásáról amivel itt nem sok összefüggés van, de van. Mindegy, szóval ha már 5K felett kell kód, akkor alatta ménem? Vagy fordítva, ha 5K-ig nem kell kód, akkor felette miért igen? Mert nyilván annyira nem biztonságos mégsem. Azért kíváncsi leszek hogy ha megkérem a bankot hogy állítsák már be hogy bármikor kérje a pint, megteszik-e, mert ha nem, akkor nem követnek el mindent az ügyfél biztonságának érdekében.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ja nálam alap KDE font van, most meg nem mondom melyik, mert melóhelyen a kémszoftver cég os-ét használjuk.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #5177 üzenetére
lehet, hogy nem voltam világos, de egyszerre két problémával küzdök:
1. a strukturált adatot nem jól alakítja át latexre
2. az adat egy része nem strukturált.az első miatt morgok, azt megcsinálhatták volna rendesen. a másodikat intézem egy szeneslapáttal...
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #5174 üzenetére
azt várnám, hogy ettől függetlenül lehetne egy rendes konvertert is írni.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #5165 üzenetére
azt látom ezzel a konkrét doksival kapcsolatban, hogy esélytelen a dolog, mivel nem stílussal formázták.
és nem lehet eldönteni, hogy egy sor elején álló 2.1.2.3 számsor az most egy új alfejezet címe, vagy a folyó szövegben egy hivatkozás a másik alfejezetre.kontár munka még windowsos szemmel nézve is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #5155 üzenetére
Nem foglalkoztam vele sosem, nekem amúgy is jégmenyétem van
De ez kb olyan misunderstanding mint a GB vs GiB
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #5130 üzenetére
Van de minden reboot-nal elveszik es ujra kell generalni.
Ezt is megnezheted: [link]
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #5130 üzenetére
Gondoltam ra hogy megnezem en is, de marad a winx.
dm-crypt eleg univerzalis, igaz block device encryption, de minden megoldhato.
#justwinxthings
pacman - erdekes joszag, most meg sok mindenre nem hasznalhatopoweroff - egyszer nem kapcsolt ki, lelotte a kijelzot mintha S1 (POS) modba kerult volna, cmd poweroff -s megoldotta
hdd - win8 szintjen szereti enni
deffender - nem kapcsolhato ki, o is szereti a hdd-t.
login screen - registry mokolas nelkul nem lehet eltuntetni ezt a csunya hero hatterkepet
update - a korabban emlitett firssites masodjara sikerult neki
touchpad - erzesre jobb mint win7/8 eseten, two finger mouse3 meg mindig nincs
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #5112 üzenetére
Kell egy kernel forditanod. A file systems-nel ext4 alatt be kell allitanod az ext4 encrpyt-t, vagy
cd /usr/src/linux-4.1.x
sudo vim .config
es CONFIG_EXT4_FS_ENCRYPTION=y
leforgatod es kernel feloli oldalrol megvan a dolog.Majd jon egy e2fsprogs legfrissebb en gitbol forgattam egyet magamnak a lenyeg az 1.43 verzioszam.
e2fsck -V
johet a tobbi resz:
head -c 16 /dev/random | xxd -p
(ide general egy szamsort)sudo e4crypt add_key -S 0x(generalt szamsor)
megadod a passwd-t.majd
sudo keyctl show
logon nal ext4:az itt levo szamot masolod.majd e4crypt set_policy szamsor
EEESSS nem mukodik
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #5112 üzenetére
Legyen?? Ha van ra igeny megcsinalom
-
törölt tag
válasz
lionhearted #5097 üzenetére
Jellemzően ingyenes operációs rendszer használó vagyok.
Ha van ingyen win akkor az fut dual bootban, ha nincs akkor valami *buntu...
Az első alkalommal volt egy durva szívás, visszább írtam róla, de amúgy rá lehet kattanni ha adottak a körülmények.... -
Rimuru
veterán
válasz
Nem szabad engedni az automatikus frissitest, akkor nem jon le (ezert mar winx-ben ki se lehet kapcsolni).
-
Syl
nagyúr
válasz
lionhearted #5100 üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz
Na, ezért van nálam csak VirtualBox-ban Win.
Basszus, pedig még pénzt is adtam érte
-
camiIIus
tag
válasz
lionhearted #5088 üzenetére
Azért több ponton látszik, hogy lövése sincs a linuxról. Mondjuk a 9fag-en megüti az átlagot.
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #5085 üzenetére
Vannak ám színvonalas kommentek ott is: "Linux is the hipster OS. It doesn't support any software but it's different so..."
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #5046 üzenetére
Ezt nem tudtam, majd par ev mulva talan megnezem.
ubyegon2: USB-rol csak EFI modban hajlando bootolni, okat ne kerdezd en se tudom, de egyik ismerosomnel is ugyan ez van. Jo ez az UEFI... (notebook mind a ketto) Telepites sebessege nem erdekel, Arch az marad, masodikan lesz 2 eves, windows eseten is megvan 1 ora alatt a tobbi resze hosszabb ideig tart. Linuxot pedig tudok chroot segitsegevel is, az pedig Arch alatt megy, szoval kozben barmit csinalhatok a megszokott modon,
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #5038 üzenetére
miert kiadta ????
-
válasz
lionhearted #5016 üzenetére
Nem volt megszokott, most mégis ez van, a Digis topik cc. 1000 hsz-e erről szól. Engem nem aggaszt, amíg tart a hűség, addig ez van, utána be kell mennem kérni a szerződés módosítását másik csomagra. Ha nem teszem, ugyanazt drágábban kapom. Ettől még így is a legjobb!
Említett topikban sokat olvashatunk arról, mi a hivatalos információ, ÜSZ-eknél többnyire az, hogyy ők nem tudják, hogy van ez!
-
whbear
senior tag
válasz
lionhearted #4992 üzenetére
Most már nagyon oda kell figyelni, hogy olyan telefont, GPS-t és bármi más hardware-t vesz az ember az semmilyen módon ne kötődjön a windowshoz.
spammer: i3 túl fapados volt, openbox lett végül a befutó. Azt már használtam és ismerem is.
-
whbear
senior tag
válasz
lionhearted #4983 üzenetére
A véglegesben is benne van. Ne az expressz settingset válaszd és el fogsz csodálkozni hogy alapból be van kapcsolva a keylogger és minden betűdet, szavadat, pozíciót, webes keresési, minden mindent elküld a májkrémszaftnak. Ezért is és mert még nagyobb hulladék mint a 7, ami úgy ahogy használható volt kb. 10 perc múlva megismerkedett a gparteddel.
spammer: i3 mászik felfelé az Archra
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #4983 üzenetére
Simán el tudom képzelni hogy a win7-ben is már alapból benne van, sőt talán már az XP egy korábbi frissítésében
Így vagy úgy, minket már nem érint.
-
Penty
aktív tag
válasz
lionhearted #4817 üzenetére
Megnyitottam mind a kb. 100 szabásminta oldalt, ami a főoldalon van. Igaz, hogy nem krómmal, hanem Iceweasel-lel, ami alapból kb. 200 MB környékén volt a logout.hu oldallal. Jelenleg meg valamivel 800 felett van, szóval nálam olyan 600 MB-ot adott hozzá a 100 szabásminta.
-
spammer
veterán
válasz
Csak érdekességképpen, mert nem Ubuntuzok már, de Arch alatt most nálam:
Firefox összesen 490 MB RAM fogyasztás a htop szerint, úgy, hogy 10 lap volt nyitva arról az oldalról + ez az oldal, amiben írom a hsz-t. Bezártam a 10 oldalt, Firefox: 384 MB RAM. Tehát kb. 106 MB volt a 10 lap fogyasztása.
Chromium a saját feladatkezelője (Shift+Esc) szerint a 10 lap fogyasztása kb. 650 MB körül járt, és már nálam is elkezdte megenni a gépet.
Ráadásul a Firefox fullra be van lakva, egész nap futott, a Chromiumot meg most indítottam el, aztán szinte tök üres, van egy uBlock bővítmény benne és kész.
-
Vladi
nagyúr
válasz
lionhearted #4819 üzenetére
Értem, persze.
Amúgy bemértem, 15 oldalnál dobta el magát a rendszer, teljesen belassult. Mélyterminálban lőttem ki a chromot.Egyébként ez a tipikus példája a direktszarul megírt weboldalaknak. Ez a baj. Erről ugatok állandóan, de csak páran értik meg. Nézzünk egy példát: link. Itt a varrógépet állítgatja.
Asztmondja: van néhány képünk, hátterünk, szövegünk formázva valamilyen stílusra meg egy beágyazott videó. Ezt ki lehet hozni olyan 10 mega ramból. De nem, itt olyan 100-at bekajál.
abp 84! reklámot leblokkol. .... hoppá! 120 és növekszik!
Egyébként ha megnézed az oldal forrástá, ~1100 sor.Na ez a baj! A tartalom 90%-a konkrétan marhaság! Ezért kell új gépet vegyél...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Varró tanácsok? Örül majd az asszony.
Egyébként megvan, 10 oldal megnyitva, ram fogyasztás: 2800. Még bírja...
Jah, most nézem ubuntu....
-
Vladi
nagyúr
válasz
lionhearted #4813 üzenetére
abp-vel vagyok én is chrome alatt, 4 giga ram, de semmi gondom.
Kérdés nálad mit jelent a netezés. Hány pornó oldal van megnyitva egyszerre?
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #4813 üzenetére
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #4811 üzenetére
Sok lap (képekkel, videókkal)? Adblock Plus? Vagy mivel jött össze?
-
BoB
veterán
válasz
lionhearted #4754 üzenetére
Nem hiszem hogy jó lesz ez így neki. Úgysem ugyanakkora a mérete a két eszköznek feltehetően, én inkább rsync-elnék partícionálás után.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #4696 üzenetére
Na ez meg a másik véglet. Mondjuk nekem szerencsére nagy jó a szemem, a családban senki sem szemüveges. Engem nem zavarna ekkora méretben a fullhd, de egy kicsit azért már elborult D:
(#4697) bob.zxr: Ja jó. Akkor én sem emlékeztem jól
Ájmeksz nekem eddig kimaradt, mondjuk én amúgy is csak szökőévente járok moziba (frankón). Az Avatart "sima" 3D-ben láttam, egy ideig érdekes volt, de kb fél óra után megszoktam, és már nem volt nagyobb élmény mint a 2D. Szóval olyat többé nem, ha jó a sztori akkor a 2D-t is ugyanúgy élvezem.
Viszont a mozizás nálam nagyon ritka, ugyanis már alig találni filmet amit eredeti hanggal adnak. Régebben a MOM park volt az utolsó mentsvár, de már annak is lőttek. Minden szinkronos, nekem az meg agyfrász.
-
tvamos
nagyúr
válasz
lionhearted #4682 üzenetére
A Sony-n Android van. Nagyon fasza, meg, minden, de van egy-ket mobil oldal, meg alkalmazas, amibe nem lehet bele nagyitani. (Meg a pdf-ek ugye...)
-
BoB
veterán
válasz
lionhearted #4675 üzenetére
-
Vladi
nagyúr
válasz
lionhearted #4671 üzenetére
oké, akkor a 8k hol tart ebben? mondjuk 4-5 méterről.
"Ha bármelyiket változtatod, akkor már kevés is lehet."
Mármint vegyek új házat? -
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #4535 üzenetére
Mi ez a többesszám? Itt nagyrészt mindenki ugyanazt használja ~évek óta, a kivétel meg erősíti a szabályt.
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #4535 üzenetére
Rendben, csak te azt írtad, hogy nem egy leányálom a telepítője. Erre írtuk, hogy azzal nincs gond, hiszen a telepítési folyamat egyszerű, a végén pedig van lehetőséged választani. Ha valami esetleg nem leányálom benne, az a manuális csomagtelepítés a végén, de az opcionális. Szerintem így tisztább a mondandó.
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #4533 üzenetére
Ja értem, tehát a problémád azzal van, hogy ha a végén manuális csomagtelepítést választasz, akkor azzal tökölni kell. De éppen ezért jó a miminál iso telepítője, mert amellett, hogy faék egyszerű az ncurses, a végén megkapod a lehetőséget bármelyik DE-t felrakni.
Amúgy nehogy azt hidd, hogy olyan nagy dolog manuálisan felrakni az alapcsomagokat. Kell tudni pár fontos csomagnak a nevét, meg bepötyögöd, amiket szoktál használni és kész, az apt-get csinálja ugyanúgy az egészet. Ha nem használsz Login Managert, akkor a jogosultságokkal kell kicsit szöszölni (polkit), de alapvetően gyorsan megvan a grafikus felület. Én így raktam fel a 14.04-et és így használtam egészen a múlt hétig Openbox-szal, és minden rendben ment.
-
Penty
aktív tag
válasz
lionhearted #4530 üzenetére
Az nem nehéz. Ugyan az mint a GUIs, csak nem egérrel választod ki a dolgokat, hanem billentyűzettel.
Szerk:
Látom, hogy közben spammer kartács is hasonlóan válaszolt... -
spammer
veterán
válasz
lionhearted #4530 üzenetére
Az miért bonyolultabb, mint a GUI installer? Egér helyett billentyűvel kell mozogni, kb. ennyi. Végigvezet ugyanúgy, lépésről, lépésre. A végén pedig éljen a manual package selection.
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #4525 üzenetére
Konzolosra gondolsz? Mert azt nem ismerem, csak az ncurses alapú expert telepítőt az meg pofon egyszerű. Régen Arch is olyan volt és azzal nem volt nehezebb felrakni mint pl a Debiant az experttel. Amúgy meg konzolon is ugyan azt viszed végig szóval az se sokkal nehezebb.
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #4521 üzenetére
Pedig készen kapsz mindent.
(#4522) Iscariah: Mindenhol azt csinálsz amit akarsz, inkább az számít hogy mennyit kell vele
szopnifoglalkozni. -
bambano
titán
válasz
lionhearted #4501 üzenetére
a muninon nagyjából 50%-ot esett az idle, vagyis egy mag felét zabálta meg a nat. kicsit kevesebbet.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #4495 üzenetére
Minek is akadsz fenn ilyesmin, amikor tudhatod, hogy a prism hülyeség, nincs megfigyelés meg adatgyűjtés, minden happy és virágok.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #4487 üzenetére
Nem erre gondoltam, de nem kell egyből vérig sértődni, ha esetleg negatív vélemény éri az ubuntut... Mondd ki nyugodtan: a Debian xhar! ;D
bob.zxr: Ez nem összeesküvés, ezek tények!
-
BoB
veterán
válasz
lionhearted #4487 üzenetére
Te ezt nem érted, itt összeesküvés van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dune: Awakening
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged