- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Most vettem új laptopot + vele rögtön egy Ssd-t, Jövőhéten jön meg és arra gondoltam, hogy rögtön mehetne rá a linux mint ( eddig windowst-t használtam). Korábban már próbálkoztam linuxal, csak az előző laptom nem igazán szerette az ubuntut/mintet, így visszatértem a winhez.
Láttam berus.berus tag írását az ssd linux alatti beállításairól, de ez egy magam fajta kezdőnek egy kicsit túl sok
Valaki nem tudná elmagyarázni kicsit emészthetőbb formában, hogy mit kell beállítani, mire kell figyelni, hogy az ssd-ből a lehető legtöbbet hozzam ki teljesítményben/élettertamban? Vagy egyáltalán kell vele bármit is csinálnom a linux telepítést követően? Egy Samsung Evo 840-ről van szó amúgy és Mint 17 menne rá.
A segítséget előre is köszönöm! -
csiben1
tag
válasz
ubyegon2 #24988 üzenetére
Synaptic-al el tudtam távolítani, köszi
Nah pont a nyelvi csomagok frissítése nem jönne rosszul, mivel az OS most úgy néz ki, hogy 50% angol-50% magyar
Viszont még lenne két kérdésem/észrevételem:
1. Észrevehetően kevesebbet bír a laptop linux alatt, mint Win7 alatt, kb felét... Ezen tudok változtatni valamelyest?
2. Mikor felraktam a Linuxot, beállítottam a tapipadot, hogy lehssen vele koppintani és görgetni. Ez most is be van állítva, de nem működik... Talán valamelyik frissítés miatt?
Bocsi a sok kérdésért, elég láma vagyok, de szép lassan összeáll a kép
-
csiben1
tag
válasz
ubyegon2 #24957 üzenetére
Nekem is a Translation csomagoknál van a gond egyedül, ezek micsodák amúgy
Illetve ezt a chromium eltávolítást még mindig nem tudom megoldani, nem mintha zavarna az alkalmazás megléte, de b@ssza a csőröm ez a hiba jelenség. Próbáltam terminálba és szoftverkezelőbe is eltávolítani, mind két helyen jelzi, hogy eltávolította, de közben meg van és működik is ...
-
-
csiben1
tag
Újra itt vagyok, lenne pár kérdésem
1. Felraktam a szoftverkezelőből a chromiumot, majd kipróbálás után úgy döntöttem törlöm. A szoftverkezelőben meg is tettem, úgy is mutatja, hogy nincs fent, holott fent van és működik is... Ezt most hogyan? Illetve, hogy tudom uninstallálni?
2. A Frissítéskezelő az mihez tölt le frissítéseket? Operációsrendszer, driver, alkalmazások?
Illetve mikor rámegyek a frissítés keresésére a csomaginformációk letöltésénél nagyon sok a sikertelen, ez minek köszönhető? [link] Ezután meg meg is kapom hibaüzenetben: [link] Ez jelent valami hátrányt? Vagy mitévő legy?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
csiben1
tag
Mivel nem volt a legkevésbé sem belakva az új rendszer, felraktam most a Mint 13 Maya-t. Ez úgy is tovább támogatott lesz...
Azért köszönöm a gyors segítséget, azt hiszem rengeteg dolgot kell még tanulnom, de így első ránézésre tetszik a Linux. Szerintem még fogunk itt találkozni
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Tegnap raktam fel a Mint 16-ot, tegnap még tökéletesen elindult a szoftver kezelő, de ma már nem akar. Elindítanám, elkéri a jelszót és nem történik semmi. Valami ötlet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest