Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .-..-.

tag

válasz csixy #102957 üzenetére

Nem biztos, hogy "elfelejtette" és ezért nem tudtad feltölteni, hanem arról van szó, hogy a Li-Ion cella "önkisülése", ha már 2.5V alá meríti a cellát (kritikus) akkor megindul a kristályképződés.
    Ez azon kívül, hogy kapacitásvesztést okoz (kisebbik probléma) nagy mennyiségben képes a hajszálvékony elválasztóréteget "átbökni" az Anód-Katód között (nagyobbik probléma) és tüzijátékot okozhat töltés közben. Ezért ilyenkor a védelem véglegesen letilt.

Vannak akik visszahoztak már cellát 2V környékéről is, de én biztosan nem kockáztatnék.

• tordaitibi

veterán

válasz csixy #102957 üzenetére

Az teljesen más tészta.
    A bms és akkumanagement ami az akku tokjában van az mégha 0,1 milliamperrel is de meríti az akkut. +maga a laptop is meríti, annak a készenléti c-mos áramköre aminek állandóan áram alatt kell lennie hisz különben nem tudnád bekapcsolni a gombbal. Érthető hogy évek alatt nullára szopikázta, szorozd össze a 100mikroampert 1000 nappal.
    Bőven a kapacitás feletti számot kapsz, nem csoda hogy nullára merül.

Egy mobiltelefon dettó, bár nagyon kicsi de folyamatos fogyasztás ha kikapcsolod akkor is.
    Jellemzően 6-15 hónap alatt teljesen lemeríti a telefon kikapcsolva is, ez telefonfüggő.
    Míg ha kiveszed az akkut belőle és a polcon tárolod, 5 év alatt sem merül le.

Énnekem van 42 darab e-car, Hyundai Kona liion akkucellám, otthoni hobbi napelemes rendszer. 3,6V/60Ah/cella.
    2018-ban gyártották őket, 2019-be kerültek ki az autóból.
    Ezután 2022-ig álltak egy garázsba. Akkor én megvettem őket és 1 év múlva kezdtem használni, addig nálam is csak álltak.
    A 42 cella 3,675 és 3678 volt között volt. 4 év állás után. Ez 70%-ot jelent töltöttségben.
    Nincs, nullához közelít az önkisülése. Ha van valami fogyasztó rajta akkor egészen más a leányzó fekvése.

Új hozzászólás Aktív témák