- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csixy #102615 üzenetére
Én meg egy előre-emésztett debian-openboxot kerestem és végre megtaláltam ...
Kipróbáltam, tényleg előre-emésztett, de még nem kiköpött OS ez a Beardog. Linux Mint Cinnamon userkényelmesítése után pár dolgot keresgélnem kellett, de elég hamar megvoltak. Első nap addig jutottam perc alatt, hogy megtaláltam a hálózati managert, de nem ismert fel egy wifit sem, fejből meg nem tudtam pontosan az SSID-ket, így el is engedtem. Ma már egyszerűbb volt ez is, amikor már nem Cinnamonként állt rá az agyam, ment minden mint a karikacsapás!
Sajna finomhangolásoknál most visszaüt, hogy évek óta csak a Cinnamont használom, például a FF-nál ha itt a hsz-ek között görgetek, kicsit hullámzik a szöveg, ezt már elég rég nem láttam, gondolom valami kompozitor hiányzik...no majd pár szabad órámban elkezdem finomhangolászni és megnézegetni, mik vannak még a menüben. Kicsit meglepett reboot után, hogy startx kellett, de aztán adta magát a System Updater terminalban. Amit egyből leszűrhettem, hogy jó kis pattogós a rendszer, főleg egy fullos Cinnamon után, de egyáltalán nincs fapados érzésem.Szóval jó, hogy ajánlottad, kicsit már berosdásodtam, érdemes lesz felidézni pár dolgot. Alapból, aki nem elsőhetes kezdő, annak simán ajánlható, még nagyon kezdőnek is, kis segítséggel persze. De csak a grafikus install helper használata mellett.
Tetszik ez a Beardog, életemben nem hallottam róla, ráadásul kellett már egy pattogós rendszer, mert a Dell Latitude 5520 kampeca után visszaállva a HP Elitebook 8570p-re, jóval lassabbnak éreztem a Linux Mint Cinnamont.
Úgy látom, először a tapipad kurzorának gyorsítóját kell megtalálnom, mert kezdek arcidegzsábát kapni a lassú kurzortól....
No meg a jobb felső sarokban a szerszámos ikonnal előjött valami autoshrink, rányomtam és minden lelépett a displayről...no fogok még ezzel kűzdeni szerintem.
De meg is van, ezt a Tint2 akármit sose használtam még, de csak előjött...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest