- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
wd.taz #79716 üzenetére
Valószínűleg igen, de nincs rá garancia. Én már csináltam ilyet, abból született egy kernel patch a beépített hang codec kezeléséhez, de egyébként ment minden perifériája alapból. Érdemes több disztrót is kipróbálni, pl. egy Ubuntu leszármazottat meg egy Arch leszármazottat is, az eltérő beépített driverek miatt.
Egy másik hasonló, csak gagyibb tableten szintén ment minden, de a kijelző elfordításánál az érintőképernyő nem követte a tájolás megváltozását és bár bash scripttel meg lehetett ezt oldani, azt hiszem nem tudtam automatizálni, így végül az a tablet maradt Windowsos. Meg 1-2 periféria nem ment rajta...
tiobe:
Egy dologra nem tudom a választ... Hogy a Qbittorrent miért akasztja meg a leállítást, ha fut a háttérben. -
csibe1
addikt
válasz
wd.taz #79557 üzenetére
A Peppermint amit growler javasolt tényleg jó ötlet.
Pár éve egy MSI netbook-ra tettem fel (1.6GHZ-es proci, 1GB RAM, Win7 Starter eredetileg),
és alapjáraton 250-280MB RAM-ot evett a rendszer.
A Skype magyarítása kicsit macerás volt, mert nem nagyon foglalkoztam előtte linux-al, de megoldottam. A proci és a 160GB-os merevlemez miatt nem volt egy erőgép, de netezni, filmezni tökéletes volt, és az akksi is jól bírta. -
Vasti74
senior tag
válasz
wd.taz #79551 üzenetére
Helló!
Tudom, ez linuxos topic, de mégis azt mondom, hogy nem mindig a linux a megoldás mindenre - és főleg nem alkalmas arra, hogy a hardver hiányosságait pótolja.
Azon a laptopon egy régebbi Windows vidáman el fog futni, és kevesebb szívás lesz vele, mint a linux faragással.
Arról nem is beszélve, hogy ugyan én is linuxot toltam a gyerekek elé, amíg kicsik voltak, de amint a suliban elkezdek számítógéppel dolgozni, azonnal Windows-ra váltottam, mert nincs más lehetőség. Totál összezavarja a gyereket, hacsak nem valami informatikai zseni, hogy minden más, mint az iskolában...
Szóval szerintem ebben az esetben egy régebbi, esetleg már nem is támogatott Windows verzió (Win7 pl.) még mindig jobb megoldás, mint egy szintén nem rendesen támogatott linux, amivel még a gyerek is össze lesz zavarva.
Üdv: Vasti -
válasz
wd.taz #79519 üzenetére
Miért LMDE, miért 32bit? LMDE totál kezdőnek a lehető legrosszabb, vagy Debian és annál lehet tudni, mi miért nem működik, mondjuk a nonfree firmware csomag hiánya miatt vagy Linux Mint, ami működni fog alapból 99%-ban. (legutóbb épp volt ott is egy bcm driver, amit külön fel kellett tenni, de itt ez nem jellemző).
Ahogy látom, itt csak a multimedia-metacodecs csomag van külön no free-ben
Szóval rakj fel egy bármilyen Linux Mint 20.1-est és utána terminalba írd be az
inxi -Fxxx
parancsot és annak a kimenetét rakd be ide, az egész szöveget kijelölve és Programkód gombbal formázva.(#79524) growler
Minek a 32bites? 2GB alatt kell az, 4GB RAM-nál értelmetlen, lassan nem lesznek hozzá programok sem!
Mindegy, én leírtam, szerintem mit kéne csinálnia, akár egy Mint Cinnamon 20.1 is simán elmegy azon a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kompakt vízhűtés
- Path of Exile (ARPG)
- BMW topik
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest