- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilam
őstag
válasz
tordaitibi #79563 üzenetére
Az Archlinux nem így működik. Néha döntéseket, beavatkozásokat kell tenni egy update során, mivel rolling disztró. Auto update is megoldható, de lehet rossz vége lesz előbb-utóbb. A választás adott: nem kötelező használni. Van más disztribúció ahol ez gond nélkül működhet.
-
attilam
őstag
Persze, de ennyi erővel meg csinálhatok egy systemd scriptet is, aztán minden rendszerindításnál lefrissül a háttérben, és akkor nulla interakció kell. Szóval annyi lehetőség van amennyit csak akarunk, bármi megoldható. De szerintem pár betűt beírni nem nehezebb mint grafikus felületen kettőt kattintani, és akinek ez nehézkes az szvsz ne használjon Arch-ot.
Nagyon off: Nálam ez pár betű, mert van autocompletion is, tehát kb. u, jobb gomb és enter.
-
attilam
őstag
válasz
#63718632 #79544 üzenetére
Van még egyszerűbb: Én zsh shellt használok és az oh-my-zsh kiegészítőben van archlinux plugin.
Ez úgy működik, hogy beírom hogy upgrade és enter. Mindent "is" frissít, AUR-t is. Nyilván a yay-t használja.
Nekem a Pamac visít ha van frissítés, de inkább parancssorból frissítek. -
attilam
őstag
válasz
I02S3F #79536 üzenetére
Az Arch-on bármit meglehet oldani. Én pl. felraktam a Pamac csomagot AUR-ból, és onnantól kezdve grafikusan is megy minden. Ez ugyanaz a program ami a Manjaro alatt is fut.
De ha valaki kattintgatni akar és nem szereti a parancssort, annak tényleg nem való az Arch szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest