- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magyarított Android alkalmazások
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
tordaitibi #103427 üzenetére
...akik meg fő vagy másodrendszernek több os-t is használnak, azok jellemzően szeretik mindkét vagy mindhárom rendszert.
Pl. Mac-t használ munkára, Winen játszik és hobbista Linuxos. (elég ritka állatfajta az igaz)
Jelentkeznék Tibibácsi!
Munkahelyen Win11, otthoni gépen macOS (bár épp beröffenteni tervezem a régi Win10-es PC-m, mert nem tudtam eladni a Mac-re váltáskor, de néha jó lenne játszani (semmi komoly, Sniper Elite sorozat, Sniper Ghost Warrior, Silent Hunter-ek, Age of Empire, Age of Mithology, stb...), laptopon linux (Endeavour)
Mindegyiknek megvan a maga helye, előnye, sajátosságai, hülyeségei. Ezekkel együtt is szeretem mindet (na jó, a Win11-et annyira nem)És eből kifolyólag sokkal jobban, rugalmasabban, empatikusabban tudnak hozzáállni a másik problémájához.
Ebben van igazság. Sosem szerettem az IT-s sztereotípiákat - talán mert kocafelhasználó vagyok, nem IT-s - mintpl. minden Wines h***e, az almások sznobok (azért ennek van némi alapja), a linux-osok pattanásos képű kockák akikkel nem lehet normálisan beszélgetni. Egy jó ideje nem érdekel a gép "lelkivilága", nem akarom reszelni, csak használni arra amire való. -
válasz
Nagyon el vagy tajolva.
Semmifele lelki problemat nem okoz, ha valaki magasrol tesz a sajat rendszereinek es adatainak a biztonsagara. Felhivom ra a figyelmet, ha belebotlok valamibe, ami security szempontbol nem oke, de ha valaki futyul ra, hat futyuljon.
Ettol viszont meg szolni fogok, mert altalaban veve is az atlagemberek nagy reszenek a biztonsagtudatossaga a Mariana-arok legmelyen van - meg persze vannak olyanok is, akik szandekosan hivjak ki maguk ellen a sorsot..."...begubózik vagy kiselőadást tart olyan biztonsági megoldásokról amikről az átlagnak lila lövése sincs..."
Erre azert dobhatnal egy linket, mert nem emlexem ra, hogy ajanlottam volna SIEM-et, hardveres tuzfalat, netan YARA vagy SIGMA scannert otthoni felhasznalasra.
-
válasz
No de egy kicsit a törpenyuszi is olyan, mint a Linux disztrók! Csak vele pont fordítva vagyok, mint a Linux disztrókkal, mert adott a nyuszi és jó ideje próbálom kideríteni, pontosan milyen alfaj is ő!? De az alapok ugyanúgy megvannak itt is és az azokból kiindult különféle alverziók is, ráadásul még a DE és nyuszik külseje is hasonlóan különbözik és még megvan az LTS - rolling párhuzam is, például a kosorrú és oroszlánfejű törpenyuszik a rolling, a a Klein, etc,. törpe és miniREX nyuszik inkább az LTS-t jelentik.
No de az alapok itt is és a Linuxnál is megvannak, azokat ismerni kell, ha foglalkozunk velük! Nem? De! Most azon agyalgok, hogy Ördi Zwerg Castor REX alfaj vagy inkább Nain Castor REX!?
No mindegy, szerencsére a HP Zbook töltőkábele jobboldalra esik, így nem fér hozzá, ha a kanapéra felugrik segíteni.
Minap éppen unatkoztunk talpkenegetés közben és Wuki/Ewok külsejű nyuszit fésültem belőle, egész jól tűrte.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Google Pixel topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CASIO órák kedvelők topicja!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged