Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz tordaitibi #103427 üzenetére

...akik meg fő vagy másodrendszernek több os-t is használnak, azok jellemzően szeretik mindkét vagy mindhárom rendszert.
    Pl. Mac-t használ munkára, Winen játszik és hobbista Linuxos. (elég ritka állatfajta az igaz)

Jelentkeznék Tibibácsi! :)
    Munkahelyen Win11, otthoni gépen macOS (bár épp beröffenteni tervezem a régi Win10-es PC-m, mert nem tudtam eladni a Mac-re váltáskor, de néha jó lenne játszani (semmi komoly, Sniper Elite sorozat, Sniper Ghost Warrior, Silent Hunter-ek, Age of Empire, Age of Mithology, stb...), laptopon linux (Endeavour)
    Mindegyiknek megvan a maga helye, előnye, sajátosságai, hülyeségei. Ezekkel együtt is szeretem mindet (na jó, a Win11-et annyira nem)

És eből kifolyólag sokkal jobban, rugalmasabban, empatikusabban tudnak hozzáállni a másik problémájához.

Ebben van igazság. Sosem szerettem az IT-s sztereotípiákat - talán mert kocafelhasználó vagyok, nem IT-s - mintpl. minden Wines h***e, az almások sznobok (azért ennek van némi alapja), a linux-osok pattanásos képű kockák akikkel nem lehet normálisan beszélgetni. Egy jó ideje nem érdekel a gép "lelkivilága", nem akarom reszelni, csak használni arra amire való.

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

Nagyon el vagy tajolva.
    Semmifele lelki problemat nem okoz, ha valaki magasrol tesz a sajat rendszereinek es adatainak a biztonsagara. Felhivom ra a figyelmet, ha belebotlok valamibe, ami security szempontbol nem oke, de ha valaki futyul ra, hat futyuljon.
    Ettol viszont meg szolni fogok, mert altalaban veve is az atlagemberek nagy reszenek a biztonsagtudatossaga a Mariana-arok legmelyen van - meg persze vannak olyanok is, akik szandekosan hivjak ki maguk ellen a sorsot... ;)

"...begubózik vagy kiselőadást tart olyan biztonsági megoldásokról amikről az átlagnak lila lövése sincs..."

Erre azert dobhatnal egy linket, mert nem emlexem ra, hogy ajanlottam volna SIEM-et, hardveres tuzfalat, netan YARA vagy SIGMA scannert otthoni felhasznalasra.

• ubyegon2

félisten

No de egy kicsit a törpenyuszi is olyan, mint a Linux disztrók! Csak vele pont fordítva vagyok, mint a Linux disztrókkal, mert adott a nyuszi és jó ideje próbálom kideríteni, pontosan milyen alfaj is ő!? De az alapok ugyanúgy megvannak itt is és az azokból kiindult különféle alverziók is, ráadásul még a DE és nyuszik külseje is hasonlóan különbözik és még megvan az LTS - rolling párhuzam is, például a kosorrú és oroszlánfejű törpenyuszik a rolling, a a Klein, etc,. törpe és miniREX nyuszik inkább az LTS-t jelentik.

No de az alapok itt is és a Linuxnál is megvannak, azokat ismerni kell, ha foglalkozunk velük! Nem? De! Most azon agyalgok, hogy Ördi Zwerg Castor REX alfaj vagy inkább Nain Castor REX!?

No mindegy, szerencsére a HP Zbook töltőkábele jobboldalra esik, így nem fér hozzá, ha a kanapéra felugrik segíteni. :D

Minap éppen unatkoztunk talpkenegetés közben és Wuki/Ewok külsejű nyuszit fésültem belőle, egész jól tűrte. :K

Új hozzászólás Aktív témák