- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
_tartozhat_
Vagyis ha megadod, pl. a fórum regisztrációkor, vagy vásárláskor. Mint minden más fórumon, vagy WEBshopban. Nézd csak meg hogy pl. a PH! fóruma mennyi adatot _tárolhat_ rólad!Ezeket _nem_az_operációs_rendszer_gyűjti, és továbbítja, hanem Te magad adod meg önkéntes alapon!
-
cigam
titán
Te nem viszed túlzásba ezt a Privacy dolgot? Vagy nagyon nem érted mit írnak.pl.
Személyes információk. Ezek közé tartozhat az Ön neve, e-mail címe, telefonszáma, életkora, IP-címe és jelszava. Ezeket akkor gyűjtjük, amikor Ön fiókot hoz létre és regisztrál nálunk, használja a fórumunkat, terméket vásárol tőlünk, vagy amikor feliratkozik hírlevelünkre vagy levelezési listánkra. Ezeket az adatokat addig őrizzük meg, amíg ésszerűen szükséges a Szolgáltatásaink nyújtásához.
Mi ezzel a gond? -
cigam
titán
válasz
#63718632 #94244 üzenetére
És a fido, az milyen vonal?
Rowon Mert egy 1.0-ás user majd programokat fog telepítgetni? (Nem mellesleg, az, hogy nem kedveled, attól még működget, de ezek arra vannak kitalálva, hogy egyszer beállítod, és utánna csak használod. Nem elég hogy a kedvenc programjai ott vannak az asztalon? Böngésző, VLC, fájlkezelő, képnéző,...
Persze kinek a pap kinek a papné. De majd jön Uby és elmondja a véleményét.
-
cigam
titán
A shotwell külön képet készít a módosításokról, hogy engedi az eredetire való visszaállítást, vagy megjegyzi hogy az adott képen milyen módosításokat végezett, és valós időben, mindig az eredetin hajtja végre a módosításokat?
Akár így, akár úgy, hol van a módosított kép, vagy az az adatbázis amiben nyilvántartja a módosításokat?
Mit és honnan mentsek, hogy megmaradjon minden beállítás, és az összes eddig módosítás, csoportosítás,tag-elés, stb...? -
cigam
titán
Olvasd vissza. A kérdést feltevő sem azt írta hogy újraindult, csak egy csomó programot bezárt a rendszer, többek közt azt is ami neki fontos volt. Ekkor elkezdtek filózni azon, hogy egy frissítés mikor és miért indíthatja újra, vagy éppen nem.
Értem hogy érdekel a téma, de milyen megoldást, konklúziót vártok tőle? -
cigam
titán
Feleslegesen rugóztok rajta. Distrója válogatja mi az alapbeállítás, és a lehetőség szinte mindegyiknél adott, hogy így vagy úgy kedved szerint eltekerd.
Necronom
Az sdb1 Data lemez szinte tele van. Takarítani kellene, vagy lecserélni egy nagyobb lemezre.
A free parancsa lekérdezheted a memória állapotát.
A hálózati sebesség csökkenését okozhatja az is, hogy n+1 ablakban böngészel, játszol rajt. Elfogy a CPU és nincs ideje minden feladatot kiszolgálni. Gondolom LXDE alatt is van valami erőforrásfigyelt, most meg nem mondom mi a neve, de grafikusan mutatja a CPU/memória használatot. Nyisd meg és ott mutatja mi eszi az erőforrásokat. -
cigam
titán
válasz
#63718632 #94142 üzenetére
"volt firmware letöltés és frissítés.
Utána pedig egy csomó program leállítás. "Ebből nekem nem az jön le, hogy újraindult. Nem mellesleg aki automatára állítja be a frissítést, az nyugodtan számoljon vele, hogy adott esetben kilépteti/újraindítja a rendszer.
De hogy kérdésedre válaszoljak, pl. Fedora-n is beállítható:
"A dnf-automatic alternatívájaként az auter is használható. Ez hasonlóan működik, mint a dnf-automatic, de nagyobb rugalmasságot biztosít az ütemezésben, és néhány további opciót, beleértve az egyéni szkriptek futtatását a frissítések előtt vagy után, valamint az automatikus újraindítást." -
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
Necronom #94108 üzenetére
A Total Commander-nek nincs Linux-os kiadása.
Ezért nem szabad spéci karaktereket beletenni a fájlnévbe.
Esetleg egy próbát megér a 7zip vagy az alábbi parancs:unrar archive.rar -p | iconv -f gb2312 -t utf-8 > kicsomagoltfajl
Nem mellesleg a Startrek összes(?) sorozata fent van a SkyShowTime-on. Havi 2k és csak egy gombnyomás...
-
cigam
titán
Te dönthetsz, de nem tudhatod, hogy a már telepített program(ok) mit szól(nak), ha egy általa eddig használt könyvtárat lecserélsz egy frissebb-re. N+1 eset van amikor a library neve bele van égetve a kódba, pl. hisztizik, hogy nem találja a enyimé12.5-öt. Ilyenkor jó esetben elég egy link-et készíteni az aktuális verzióról, a régi nevén. De mi van ha az újabb kiadásban megszüntettek/módosítottak pár fügvény hívást? Hiába próbálja elérni a régi program, nem sikerül neki, hibára fut, nem működik.
Arról már ne is beszéljünk hogy egy másik program frissítése már a az enyimé2.0-át használja. Nem olyan egyszerű probléma ez. -
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #94062 üzenetére
Ott sem feltétlen a Windows-al volt baj. Bármilyen oprendszerre tud a szomszéd Pistike és a nagy szoftverfeljlesztő gigacégek programot írni. Ellenpélda: Pl. még Win95-98 idején több 100 napos uptime-al ment egy archiváló program. 7/24-ben rögzítette a hangkátyára érkező hangot, hibátlanul tette a dolgát. Általában nem a Windows-al, hanem a rajta futtatott programokkal (és gyakran a HW-el)van gond, de mégis az mondják, hogy "merszarawindows". Ezzel nem védeni akarom, megfelelő gyomorgörcsöt okoz minden MS frissítés(most éppen most mit k..tak el), de gyakrabban van gond a programokkal, és a felhasználókkal, mint magával a Windows-al.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #93903 üzenetére
Az hogy nem érted mi hogyan működik, és ettől inkább töröld, az nem a rendszert minősíti. 12 egy tucat ezekből a distrókból, és csak nuansznyi difi van köztük.
Miért nem olvastál utánna, hogy ez mi, hogyan működik. Tanultál volna belőle, mert a többi rendszeren is ez a sudo rendszer működik, csak alapból máshogy van beállítva, adott esetben nincs is telepítve.
Ha csak használni szeretnéd, válassz a kedvenc ablakkezelőd által ajánlott rendszerek közül, és tedd fel azt, és használd. (Plusz nem a distro-t dobd ha valami nem sikerül. Hanem _türelmesen_ derítsd ki mi lehet a gondja. Ne várd el azt hogy találsz olyan rendszert amit egyesíti az A , B és C rendszerben láttott kedvenc részleteket. Azt neked kell kézzel kikalapálni, vagy elfogadni, hogy az adott rendszeren ezt máshogy oldották meg, más programokat használnak rá, vagy nincs is rá megoldásuk, azt neked kell kitalálni hogyan pótolhatod.
Ha pedig tamagocsira vágysz, miért töröld le az első problémánál amire nem tudod a megoldást? Tudod van egy életen átt tartó tanulási folyamat. És senki nem állította hogy könnyű, vagy hogy képes vagy mindent megtanulni. Jó magam is sokkal többet szeretnék megtanulni mint amire képes vagyok. Ez eléggé frusztrál, de a kíváncsiságom erősebb.Szokták volt mondani Rómát sem egy nap alatt építették. Mineden problémából, kudarcból tanulni is lehet. De abból most mit tanulál, hogy a sudo rendszer megismerése helyett dobtál még egy disztrót, mert nem úgy működött, ahogy elvártad volna?
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
#79484416 #93749 üzenetére
Mindegy ki és mint adott elő a videóban, a lényeg azon van hogy mire, van korlátozva. Ill. a YouTube sem ül a babérjain, a reklám megkerülő megoldások tiltását is folyamatosan fejleszti. Ellenpróba: Lépj be egy fokkal, és nézz meg egy általad feltöltött videót. Azokra (saját videó) eddig még nem rakott reklámot, ha Te magad nézted.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #93734 üzenetére
Egy ellenpróbát megér, de gyanús hogy valami csomag hiányzik ami a többieknél fent van. Telepítéskor melyik csomagválasztékot választottad (ha volt rá opció), no és third party cuccokat engedélyezted?
BoB
Nem ér, te a Gnome-al raktad fel, ő pedig KDE-vel. -
cigam
titán
válasz
tordaitibi #93719 üzenetére
Érdekes. csak tippjeim vannak:
- A distro-val érkező programokkal is próbáltad, vagy megláttad a verziószámukat, és ki se próbáltad?
- Elképzelhető a YT kavarása, amitől a reklámot játszaná, nem a videót, és ettől nagyon félre megy valami.(Ezért nem megy a többieknek se?)
- A böngészőtől kezdve minden program natív? Nem ilyen-olyan himihumis(snap, docker,...)? -
cigam
titán
Szerintem többé-kevésbé még aktuális, amit a RPM Fusion-ról írtam. Itt mesélik el, hogyan lehet lecserélni a "free" ffmpeg-et a fullosra.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #93703 üzenetére
Oké hogy nem tudja, de mit mond, miért nem?
- hanyas verzók (gyári tárolóból, vagy közvetlenül a szerzőtől szerezted be őket?
- pontosan mi történik? mi a hibaüzenet? -
cigam
titán
válasz
hunaqua #93691 üzenetére
Tud USB-ről bootolni?
Ha igen, akkor készítesz egy clonzilla pendrive-ot, és arról indítod a gépet. Forrásnak a gép háttértárát adod meg, célnak meg egy mappát a pendrive-on, vagy egy hálózati erőforrást (ez lehet egy NAS, vagy vagy egy másik gép megosztott mappája). Ide lemented vele a "mester" gép háttértárának lemezképét.
Ami nem mellesleg későbbi biztonsági mentésnek is használhatsz, szóval én nem törölném.
A másik gépen ugyanúgy elindítod USB-ről a clonezillát, és a hálózatrol ráírod az image tartalmát a belső tárra.Ha a karakteres felület erémíszt, használhatod a rescuezilla-t, ami félig meddig grafikus felületet ad, de a lényege ugyanaz.
-
cigam
titán
válasz
#79484416 #93686 üzenetére
Talált sülyedt. Én sem olvasom rendszeresen, az Androidos teló hírfolyama dobja be néha a PCfórum bejegyzéseit. Mondjuk ebben pont semmi kivetnivalót nem találok.
Amúgy nekem sem tetszik 1-2 hír tálalása, nem csak nála, úgy általában a portálokon, de attól még a lényeg - maga a hír - benne van, értesülök róla. -
cigam
titán
válasz
sicc_innen #92400 üzenetére
De a wint nem veri meg még egy ideig,
Nem a Windowst nem veri a Linux, csak a rajta futó (általad használt programok) hiányoznak/mások. A kettő nem ugyanaz, és egyszerű piaci döntés. Meg tudnák oldani, hogy Linux-on is fussanak az Adobe cuccai, de nincs rá megfelelő számú fizetőképes kereslet.Amúgy elég sok programot találtam, pl.DisplayCAL ismer pár kalibráló eszközt.
Azért sem a színkalibrálás, sem az Adobe profi programjai sem igazán otthoni felhasználás. Ezért a fapados kifejezést túlzásnak tartom. A GIMP, vagy a Krita elég sok mindenre képes, igaz én csak fHD képeket varázsoltam velük. Viszont való igaz, hogy pár aprósággal pl. a betűk élsimításával megyült a bajom, néha éreztem a korlátait. Ez otthonra bőven jó kategória, de üzleti felhasználás esetén több munka van vele mint PS-ben. Munkában én is AE-t használok Windows-on, de folyamatosan rajta tartom a szemem az alternatívákon.Azért jó volt hallani, hogy kitartóan próbálkoztál. Én arra kérlek, hogy időnként nézz rá a nyílt forráskódú alternatívákra(Windows alatt is futtathatóak), hátha már megfelelnek az elvárásaidnak.
-
cigam
titán
ha mountolódik a külső cucc, akkor másoljon át mindent a külsőre, hogy üres legyen a belső Downloads mappa, és rá lehessen montolni a külsőt.
Oo. Ez így még trükkösebb.
Létezik egy kicsit más automatizmus pl. [link] Itt udev szabály van létrehozva.Hogy ne nézzen minden USB eszközt letöltő meghajtónak, ki kell egészíteni/módosítani valahogy így:
ACTION=="add", ENV{ID_SERIAL_SHORT}=="ABCDEFGH", TAG+="systemd", ENV{SYSTEMD_WANTS}="usb_kezelo@%k"
A konkrét meghajtó azonosítóját pedig a udevadm info /dev/sdX paranccsal tudod lekérni.
-
cigam
titán
Elég buta célokat tűzöl ki magadnak. Mit értesz letöltés alatt?
Bittorrentel nem oldható meg, mert amit a laptopra töltöttel le, azt hogyan seedeled arról az USB-s lemezről amin nincsenek is ott az addig letöltött fájlok? Vagy hibára fut és leáll, vagy oda is elkezdi letölteni ugyanazokat a torrenteket.
Más (ftp, http)letöltéssek is megszakadnak a váltáskor, hiszen eltűnik amit eddig oda töltött. Jó esetben a temp-be tölti, és ha kész a letöltés csak akkor mozgatja a kijelölt helyére. Ez is programfüggő lehet.
Itt egy leírás hogyan készíthetsz automata szabályt az USB meghajtó megjelenésekor lefutó programra. Konkrétan csak annyi a dolgod, hogy a programoknak megadott letöltés könyvtárba csatold fel a külső meghajtót. Elméletileg a felcsatoláskor a letöltés mappa alatti mappák és fájlok "eltűnnek", helyükre lép be az külső USB fájlrendszere. (Akár csak egy nyitott fájl is meggátolhatja a felcsatolást) Mikor lecsatolod, újra feltűnik a laptop fájlrendszerén tárolt letöltés könyvtár tartalma. -
cigam
titán
válasz
Crvsh3R #92050 üzenetére
Mivel csak Dokker futtatás a cél, felesleges külön partícionálni. Miért ragaszkodsz hozzá, ha megtippelni sem tudod mekkora méretre van szükség? Bízd a telepítőre. Ha egyik másik szűkösnek bizonyul, később átméretezheted valamelyik másik rovására.
A swap-ot is hagyd automatán. Általában már nem partíció, hanem fájl jön létre, de ez distro függő. Ha van elég RAM (mennyi lesz a gépben? Mennyi és milyen erőforrásigényű Docker fog futni?) elég pár GB, de pl a sleep-hez az fizikai RAM méretnél nagyobb méretű kell. Ide menti le a RAM tartalmát. -
cigam
titán
Ja és a könyvtárak ...
/home
Azért szokták külön partícióra rakni, hogy pl. újratelepítéskor megmaradjon az összes felhasználó "Home" mappája, és azon belül az adatok/beállítások./var és /tmp
Azért szokás külön partícióra rakni, ha egy program megbolondul, és ész nélkül hozza létre a temp fájlokat, vagy naplóbejegyzéseket, akkor az ne tudja elfogyasztani a rendszer számára fenntartott összes helyet. Így megelőzhető, hogy a rendszermeghajtón elfogyjon a hely, ami rengeteg problémát okozhat, pl. a rendszer leáll, és el sem tud indulni. -
cigam
titán
válasz
Crvsh3R #92047 üzenetére
1. Mindenki a saját kedvencét fogja írni, szerintem Debian pont jó lesz. Nagy difit parancssorban úgy sem vennél észre a rendszerek között, hiszen mindenik a Docker saját tárolójából tölti le/frissíti a host rendszert.
2. 100GB bőven elég, a többi mehet az adatoknak. Az hogy melyik mappának készítesz külön partíciót egyéni ficam kérdése. Fontosabb, hogy az adatokról, adott esetben az egész lemezről készíts rendszeres biztonsági másolatot, pl. egy másik (külső) lemezre. -
cigam
titán
válasz
tordaitibi #92033 üzenetére
Azt is írtam. A Linux nem tudja kezelni a jogosultságokat NTFS-en. Minden fájl és mappa a felcsatoláskor megadott felhasználóhoz és csoporthoz fog tartozni, az ott megadott engedélyekkel.
Az fstab paraméterekkel szabájozhatod: uid=1000,gid=1000,umask=007
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #92031 üzenetére
Hát oda csatolom, a saját mappámba
bindeltem az Adat_1TB partícióról csak magát a video_download könyvtárat a /home/tibi/Download aláHa oda csatoltad, miért kel bindelni? Az a bizonyos 777-re állítás megtörtént?
De hogyan csatoltad?! NTFS-nél a csatoláskor megadott user/group-hoz társítva és jogosultsággal jön létre, amit te később nem módosíthatsz.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #92026 üzenetére
Miért nem home-ba csatolod? Feleslegesen futod a köröket.
-
cigam
titán
válasz
sh4d0w #91886 üzenetére
Viszont ha be van kapcsolva a fájlok verziókövetése, akkor a titkosítás után is hozzáférsz az utolsó előtti, még kódolatlan verzióhoz. Nem tudom ez Mega-nál van-e vagy hogyan működik, de az az Asus WebStorage esetén így néz ki a WEB-es felületen:
Azok a kék visszafele mutató óra ikonok jelzik, ha egy fájlnak több verzióját is tárolja a "felhő".
Persze macerás egyenként visszaállítani, de sokkal jobb mintha örökre elveszett volna, mert csak ez a felhős mentés volt. Plusz vannak off programok is amivel talán könnyebb egy tömeges visszatérés egy megadott időpontra. -
cigam
titán
Elég fura lett a vége. A windows alól csináltam üres helyet, így nem kellett kézi partícionálást választani, csak rábökni az üres helyre, hogy oda telepítse. Ezután szó nélkül belepetézett a 100MB-os EFI partícióba. Ki érti ezt...
-
cigam
titán
Köszi a tippeket, tanácsokat!
-
cigam
titán
W11 dual boottal van egy kis gondom. A W11 100MB-os EFI partíciót készített, de a Debian telepítő (calamares) szerint legalább 300MB szükséges. Mivel ez az első partíció, nem kis munka helyet csinálni neki. Van rá más trükk, vagy ezt végig kell játszani?
-
cigam
titán
válasz
body007 #91664 üzenetére
Ha már ott a live rendszer, egy HDSentinelel lekérheted a SMART adatait, az állapotát
-
-
-
cigam
titán
A lenti képen látható egy fura jelenség. SSH-val bejelentkezek egy Raspbery-re, és ott elindítok egy programot & jellel a végén, vagyis a háttérben kezdem el futtatni. Ő szépen elindul, és elkezdi kiírkálni az adatait. Eddig ugye semmi különös, de a fotón is megjelölt részen látható, hogy megszakad az SSH kapcsolat. Ha megszűnik a kapcsolat a Pi-vel, akkor hogyan folytatja a terminál ablakba való írogatást?!
-
cigam
titán
válasz
-szabi- #91372 üzenetére
Más rendszereken is működhet, de ez már nem feltétlen kezdő szint. Jobban át kellene látni hozzá mit miért hegesztesz rajt, máskülönben könnyen félremehet valami.
Ha jól tudom, amíg nincs bekapcsolva a Windows lemezek titkosítása, addig nem okozol vele bonyodalmat. (legalábbis nálam W11 alatt csak akkor akadt ki a windows, de akkor is egy kultúrált felületen meg lehetett szüntetni a titkosítást. Ha meg visszakapcsolod a Secure Boot-ot, akkor megy tovább, mintha mi sem történt volna. Elrontani nem fogod vele)
-
cigam
titán
válasz
#02705152 #91328 üzenetére
Jó verziót szedtem le, de ha rendszeresen mellékattintok (hiszen nem egy live-ot próbáltam ki). Egyrészt az OpenCL kiadás hevesen tiltakozik az elindulás ellen, ha nem éri el az OpenCL-t.
[Oct 20 07:00:53 UTC] No OpenCL compatible devices found
[Oct 20 07:00:53 UTC] Automatic processor detection found 0 processors.
[Oct 20 07:00:53 UTC] No crunchers to start. Quitting...
[Oct 20 07:00:53 UTC] *Break* Shutting down...
Másrészt a nem OpenCL kiadásnak nincs -gpuinfo paramétere.Vajon mi van még telepítve nálad? Vagy csak mobil Ryzen VGA-kra allergiás?
-
cigam
titán
EndevavourOS alatt hogyan tudom telepíteni a mesa-opencl-icd csomagot? Megint nekifutnék a dnetc OpenCL verziójának, de hamar megakadtam. A sudo pacman -Syu mesa-opencl-icd parancs nem talál ilyen csomagot: error: target not found
Vagy a live verzión nem lehet csomagokat feltenni, előbb telepíteni kell? De amíg nem tudom biztosra, hogy ezen beröffen, addig nem telepíteném. -
-
cigam
titán
válasz
BlackV #91297 üzenetére
Az nagy segítség lett volna, ha már az elején leírod, hogy milyen chippel oldották meg. pl. lsusb
A DKMS egy szabványos interface a kernelhez az nem változik kernel verzióról verzióra. Pontosabban ha új kernel érkezik, automatikusan lefordítja hozzá az eszközmeghajtót és azt tölti már be az új kernel indulásakor.
-
cigam
titán
Nem mennétek át a Linux felhasználók OFF topikja-ba?!
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Grub-ot használsz? Boot menübe lenyomod az e betűt, és a sok betű és szám végéhez hozzábiggyeszted. Ez nem végleges módosítás, csak egyszeri alkalom, hogy lássuk segít-e. Ha beválik, akkor add hozzá fixen ezt a pár paramétert. [link]
Esetleg a BIOS-ban nézz szét hogy ezt az energiaprofilt tudod-e állítani. -
cigam
titán
Akkor miért nem használod azt ami neked bejön? Kit érdekel hogy az itteni emberkéknek mi csípődött be? Itt valamit mindig utálni kell, legyen az Systemd inti rendszer, vagy az Ubuntu, mert snap-et használ, bármi ...
Ha neked az Ubuntu tetszik, akkor használd azt. Legfeljebb nem itt kérdezel, ha problémába futsz, hanem az Ubuntu Linux topikban, vagy Ubuntu.hu fórumán, ahol fanatikus Ubuntu hívők válaszolnak a kérdésekre. -
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #90736 üzenetére
Mert te ezt írtad:
Maga az NVMe SSD működik a notebookon, ha arról megy a bootolás.
Szó nem volt arról, a notebook beépített nvme SSD-jéről bootolt volna. Mindkét esetben (live, és telepített) külső eszközről indult a rendszer.
A parancsok segítségével kiderül, hogy mit lát a vezérlőből, ill. a kernel üzen-e bármit ami az nvme eszközre vonatkozik.Lehet a live rendszerben benne van a szükséges plusz fw., míg a telepített rendszerben ez nincs benne.(mert pl. non-free csomag, és az a repo nincs a telepített rendszeren)
natë
Engedd el a verziószámok nézegetését, meg hogy milyen friss üde levendulaillatú a rendszered legye. Ez nem öblítő. -
cigam
titán
Pedig egész jó párosítás szerintem. Amúgy meg ha nem tetszik, tovább hegeszted amíg olyan nem lesz amilyennek szeretnéd.
Szerintem nincs olyan hogy "nem szereti". Max. az adott KDE verzió, ami az aktuális kiadással jött több/kevesebb hibát tartalmaz. Ha bátor vagy rárepülhetsz a 38bétára is.ubyegon2
live módban látja a laposban lévő NVME SSD-t, azonban én a rendszert egy külső tokos NVME SSD-re telepítettem fel amit /dev/sda -ként lát, viszont a laposban lévő /dev/nvmen1...blablabla SSD-t nem látja. -
cigam
titán
Meg xfce, budgie, lxqt, i3, sway,...
Sőt! Vannak "laboratóriumok", ahol a téged érdeklő témákban előretelepített programokkal jönnek a kiadások. Csillagászat, játék, kreativitás, biztonság, tudomány,....csixy
Pontosan milyen vezérlő/chipset van az alaplapon?
lspci | egrep -i "nvm|ata"
dmesg | grep -i "nvme"
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest