Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Polllen #54771 üzenetére

    Az USB 2.0 azért lett megemlítve, mert előfordul bizonyos hardvereknél, hogy USB 3.0 specifikus a probléma, ellenben USB 2.0 portban már nem tapasztalni. De, mivel csak az előbbi portok vannak a laptopon a leírása alapján, ezért nem opció a kipróbálás. Egyébként az OS sebessége nagyban magától a háttértártól, annak elérési és 4K értékeitől is függ. Például egy külső SSD-ről USB 2.0 portra csatlakoztatva is úgy-ahogy használhatóan fut egy Linux, de az USB 3.0/3.1 azért nyilván előnyösebb ilyen téren.

    Egy NAS HDD-nél egyébként bekavarhat pl. a TLER, de az desktop környezetben "elvileg" nem okoz gondot. Ha a PC-n, illetve adattárként használva sem volt emiatt fennakadás, akkor valószínűleg más okozza a problémát. Aztán, ha rendre 10 perc után fagy ki a rendszer és nem USB-s csatlakozási, adatkapcsolati problémák miatt, akkor még elvileg az alvó mód is akár szóba jöhet. De az nyilván csak inaktív állapotban lép működésbe X perc után, illetve megint más az adattár és a rendszerlemezként történő használat. Valamint, ha hálózatról megy a laptop és nem aksiról, akkor elvileg az energiagazdálkodás okozta probléma sem valószínű. Ha pedig a leírtak alapján már a telepítésnél is jelentkezik a fagyás, akkor az megint megkavarja a dolgokat.

    Egy másik Linux valóban megérne egy próbát, mert az csak egy dolog, hogy a 17.04-es Lubuntu "A" hardveren (PC) probléma nélkül működik USB-ról. Viszont "B" hardveren (laptop) már előfordulhat ennek az ellenkezője is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák