- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
syryus
tag
válasz
LosBlancosRM #21 üzenetére
Az infót hol szerzed? Valami oaranoia/ összeesküvés csatornán keresztül, gondolom
Ha 60% lenne az akku tényleges egészsége, biztos nem lenne üzemképes a készülek 2-3 napig
-
Atee94
tag
válasz
LosBlancosRM #43 üzenetére
Ha így nézzük, akkor a lassan 2 éves iphone 13 minim 93%-os akksival bír. Ami azt jelenti hogy én 2438 mAh akksiból 170,66 mAh vesztettem 2 év alatt, még te 4352 mah akksiból 435,2 mAh. Innen nem nehéz kiszámolni hogy te 2,5x több kapacitást vesztettél, mint én holott nekem majdnem fél év hátrányom van pluszban(októberben lesz két éves).A beépített ciklusszámláló esetén 330 ciklus környékén járok,így a számlálónak 87%-ra kellene hoznia.93%-on áll most, szóval az Iphone akksifigyelője nemcsak a user beparáztatására van kitalálva.
A kínai USB-s "töltésfigyelő-nek" az átlagát vonva is durván 2230-2300 mAh óra közé méri az akkumulátort ha 0%-ról 100%-ra töltöm.
Ennél pontosabb adattal akkor szolgálhatnék, ha kibontanám az akksit a telefonból, de azt nem fogom senki kedvéért megtenni
Másik dolog, eddig minden telefonomat minimum 4 évig használtam, szóval ha én újonnan megveszek egy telefont, addig használom még kap biztonsági frissítést, aztán meg leadom, hogy környezetbarát módon szétkapják.Legalábbis ez a marketingszövegük, valójában mi történik vele, az már nem érdekel.Én mindent megtettem, hogy ne egy kukában landoljon, hogy utána szétrohadjon egy szeméttelepen. -
LosBlancosRM
őstag
válasz
flamich76 #45 üzenetére
Nem gondoltam, hogy amikor tapasztalatokról beszélünk, szájba kell rágni, hogy arról beszélek. Az én 13ProMaxomat írtam amúgy is. 🤷🏻♂️ 13PM topikjában van aki normális szoftverrel megnézte, és nem egyeztek a számok. Ráadásul Te is írod, hogy van vaj a fülünk mögött, szóval simán belefér nekik ez is. Szerintem.
-
Antosz
tag
Azért ennek az elméletnek a valósághűségében sok szerepet tölt be a gyors töltés is. Az sokkal inkább amortizálja az akkut mint, hogy 80 vagy 100%-ra töltöm. Nekem előző telefon OnePlus 6T volt. Sosem töltöttem gyorstöltővel csak egy 1A-es töltőfejjel. 3 évesen is az akkuja 99%-os volt. Előtte Sony Xperia XA2 volt annak is 5 éves korában az akku 95%-os volt. Persze lassú töltéssel mindig 100%-ra. Általában 10-15%-ról. Most akkor miről beszélünk? Barátnőmnek iPhone 12 van 10 hónapos és az akkuja 85%-os. Mondjuk csak gyorstöltőn tölti a gyerek meg napi szinten meríti a youtubeval szinte kikapcsolásig. Nekem iPhone 13 van már 6 hónapja. Akku 100%-os. Két napot bír és csak lassú töltővel töltöm 5V/1A.
-
flamich76
tag
válasz
LosBlancosRM #43 üzenetére
"minden egyes százalék a szoftverfrissítés következménye."
Esetleg valami konkrétumot mellé linkelhenél, ha már ilyen állításokat teszel, mert így egyszerűen csak puszta összeesküvés elmélet amit állítasz. Vagy esetleg írd úgy, hogy a saját tapasztalataid szerint neked úgy tűnik, mintha.Természetesen tudom, hogy van vaj az Apple füle mögött akkumulátor téren, de attól még az nem jelenti azt, hogy mindenben hazudnának.
-
strogov
senior tag
válasz
LosBlancosRM #42 üzenetére
"Kinek van meg 5-6 évig a telefonja?"
Annyi még nincs. Az iXR-em 3,5 éves. Nincs tervben csere, mert teljesen rendben van. 85% akku, gond nélkül van 4-5 óra képernyő időm. Soha nem foglalkoztam azzal hogyan töltöm. Ha időnként nem "sütöm" meg az autóban, és odafigyelek akkor valószínű jobb lenne, de minek? Ha majd nem lesz elég, és kell akkor veszek egy akkut bele.
Eddig is volt "optimalizált" töltési lehetőség. Éjszaka nem tölt fel 100%-ra, csak reggelre amikorra felébred a user. Használati szokások alapján lövi be. Kikapcsolható. Nálam ez be van kapcsolva.
-
LosBlancosRM
őstag
Én se töltöm mindig ugyanúgy. Csak a kényszeres önsz@patást nem értem.
1,5 éves 13ProMaxom 90%-os aksival bír, minden egyes százalék a szoftverfrissítés következménye. Nem gondolom, hogy a töltés miatt, sokkal inkább az új telefonok érkezése a ludas. 1 évig meg se mozdult a számláló. Nem való másra az a szám, minthogy beparáztassa a usert, hogy cserélni kéne. Lehetőleg telefont. Lehetőleg a legújabbra.
-
LosBlancosRM
őstag
1. Melyik telefon veszít 40-60%-ot az aksijából 1-2-3 év alatt? Az elég nagy probléma lenne. Naponta többször kéne tölteni, akinek meg muszáj, az tuti, hogy ezért nem töltené 2x többet.
2. Kinek van meg 5-6 évig a telefonja? Esetleg új tulajnál van, aki kihasználja amit tud a telefon, amíg te nem tetted... Tiszta haszon.
-
Rumjack
csendes tag
válasz
LosBlancosRM #38 üzenetére
Szerintem vannak többen, akiknek 1 napra elég 60 százalék körüli töltés. Este én is mindig felrakom tölteni, ha 50%-on van, akkor is.
Ezért használom a 85%-ra töltést hétköznapokban, mert hátrányom biztos nincs belőle, előnyöm meg hátha. -
-
Atee94
tag
válasz
LosBlancosRM #38 üzenetére
Azért, mert 1-2-3 éves korában nem kell belőle kukázni az akksit, hanem végigtolja nálam azt a 5-6 évet.
-
válasz
adamklark #32 üzenetére
Legalábbis androidon te tudod ki be kapcsolni
Az eddig elérhetővé vált információk (pletykák) alapján iOS alatt szintén lesz választási lehetőség a be/ki kapcsolásra.
Ott kezdődik hogy nem szívatás.
Elképzelhető, hogy ezt félreértetted. A „szívatás” a nem be-ki kapcsolható esetre vonatkozik, amikor úgy történik a töltés, hogy van egy figyelési, vagy állapot-követési kényszer a felhasználó részéről (kvázi önmagát szívatja), hogy 80 százalékot elérve/kevéssel meghaladva leállítsa a töltési folyamatot. -
Wajk
addikt
válasz
adamklark #32 üzenetére
ha este rajta hagyod és nem használod, akkor szinte nincs forgalom a töltőkábelen, mivel a készüléknek amúgyis minimál az energiafelvétele. szerintem. de a két tábor nem szokott dűlőre jutni
Persze nem is kell. Használja mindneki ahogy akarja, csak minél kevesebb ferdítéssel.
-
adamklark
senior tag
válasz
bence1024 #30 üzenetére
Ott kezdődik hogy nem szívatás. Legalábbis androidon te tudod ki be kapcsolni. Én személyesen akkor használom ha este már fáradt vagyok és este hagyom lógni a töltőn (nem tesz jó bármilyen akkunak ha nagyon magas /alacsony szinten csapatod hosszabb ideig) . Erre jó. Átlagos használathoz meg mai technológiával nincs sok értelme.
-
bence1024
tag
Akkuhoz:
Nem úgy van, hogy a gyártók hagynak valamennyi "puffert" az akkuban?
Tehát a szoftver hiába mutat 0%-ot, akkor sincs teljesen lemerülve.
Akkor meg még kevesebb értelme van a 20-80% szívatásnak? -
"Kislányom sikeresen ráborított egy pohár vizet a 2 éves i13 minire, de mivel még nem volt bontva, így semmi baja nem lett."
Remélem azt tudod, hogy annak a telefonnak IP68-as védelme van?
A medencébe fürödhetne vele...Más:
Én sem figyelek az aksira, amikor lemerül 20 % környékére (néha több néha kedvesebb) felteszem, de nem szoktam a 13pm-et fullra tölteni, mert tök jó aksija van. Meg ha vezetek a CP is tölti szóval ritkán kell otthon csak úgy feltenni.
Szerintem is fontos kímélni az aksit valamennyire, de azért kicsit olyan mint az autó, hogy vigyázok rá, de ő van énértem, nem én őérte. -
Wajk
addikt
szóval legjobb esetben is az akksikapacitásod 60%-át használod ki. Csak nyugodtan.
A megbontást én sem szeretem, de a kis SE telefonom 7 éves, újkorától kb két naponta vagy sűrűbben volt töltve, hogy este rátettem töltőre, reggel levettem. kb. 10-20% - 100% között használtam. Eredeti akksiban azóta is benne.
Sosem néztem a degradációt, de akkor annyian kiváncsiak voltak rá, hogy 3Utools-szal megnéztem. Mostmár úgyis csak másodlagos telefon, de még mindig az eredeti akksival, mivel nincsen anomália, hirtelen merülés ilyesmi. Érzésre pont annyit is éreztem újkorához képest ~20% használati időt.
-
válasz
Parallaxis #25 üzenetére
Én sem vagyok híve ennek a 20-80 százalék közötti érték-figyelésen alapuló töltési szokásnak (inkább a „használd és töltsd, ahogyan jólesik” elvet követem), de ha igaz a pletyka, akkor ez egy be/ki kapcsolható opció lesz. Így a gyártó eleget tud tenni egyes felhasználók (például az Android rendszerről váltókra gondolok, akik ott megszokták ezt a funkciót) elvárásainak, miközben ránk (azaz a többiekre) nem kényszeríti ennek alkalmazását.
-
-igu-
addikt
válasz
Parallaxis #25 üzenetére
Hidd el, elég sokan. Mármint darabra. Százalékos arányban nem hiszem, hogy jelentős lenne.
-
Parallaxis
addikt
Ennél nagyobb baromságot nem tudnak már kitalálni.
Azért töltsem 80%-ra már új korától, mert egyébként, ha nem így töltöm, akkor 3 év múlva már csak 85%-os lesz az aksi kapacitása...
Szóval már a vásárlás pillanatától szívassam magam azzal, ami egyébként 3 év múlva jönne elő és még akkor is több lenne a tölthetősége, mint amire most feltöltöm..
Most őszintén, ki az aki ezt komolyan veszi???
-
Orcsi
aktív tag
Tenyleg nem ertem itt ezt az aku problemat… I11PM ugye most 4 eves aksi 86%on van sose figyeltem toltesre ha esetleg este kiirta higy 20% altt van akkor toltore dobtam amugy meg szinte alig volt tolton mert a kocsiban amig “mazzagos” volt a Carplay addig azon volt most meg mar az is wireless igy toltopadon van amig vezetek 2*40 perc … szoval kontroll nelkul se dobja el magat az aku… ja es olyan meg nem volt hogy lemerult …. Egy negyeves eletciklus egy telonal teljesen rendben van …
-
Atee94
tag
Én is így töltöm, két okból kifolyólag:
1. 70-80 százalékra feltöltve és 20-40 százalékra lemerítve a lítium ion aksi minimum 3-4 annyi ciklust fog kibírni, ha nem számoljuk az idő okozta öregedést.Ezzel a készülék teljes élettartamát ki fogja tudni szolgálni, nem terheljük annyira a környezetet. Persze egy szaros akksi nem oszt nem szoroz, de minden más területen ugyanez a pazarló mentalitás eléggé feltolta a Föld átlag hőmérsékletét.Nem azt mondom hogy így kell, de ne baszogassuk ha valaki így tolja.
2.Ha meg kell bontani a telefont akkor 10-ből 9 szervíztechnikus nem úgy fogja visszaragasztani neked a hátlapot hogy az IP védettség megmaradjon. Kislányom sikeresen ráborított egy pohár vizet a 2 éves i13 minire, de mivel még nem volt bontva, így semmi baja nem lett.
Ui.: Nem, nem nézem 5 percenként hogy feltöltött a telefon, van egy app, amin beállítom hogy ha feltöltött 80 százalékra akkor csörögjön egyet. Az appot belőni 5 másodperc, ha nagyon lusta vagyok akkor shortcut-ban a megfelelő paranccsal widgetbe kitéve 2 másodpercre letudnám csökkenteni az időt. -
pusszycat
nagyúr
Nekem pont kell az a 20%. Az iPhone akkuja amúgy is 1 évig tart, legalább is apple pie szerint.
-
paatrick
őstag
-
freeZZZbee
tag
Ahany haz....
En meg este se teszem toltore, mert elalszom zenehallgatas kozben. Reggel amig tisztalkodom, es reggelit keszitek tolt a telefon. Utana viszont leveszem, akarmennyi(legalabb 75% mindig kerul bele, de sokszor fullra tolt, hala a 65W-nak) is van benne, mert kaja kozben mar olvasgatok. -
Aryon87
félisten
Tehát a töltési idő felét azzal pazarlod el, hogy 5 percenként figyeled a telefonod, mikor éri el a 80%-ot. Komolyan sose fogom megérteni ezt a baromságot.
én 10-20%-on teszem fel a telefonom este lefekvéskor és fullon veszem le, miközben már 4-6 órája 100%-on van (tekintve hogy 66W a töltési sebessége). Köszöni jól van. Régebbi telefon van hogy napokat a töltőn van, mert elfeledkezem róla, még nem sült meg...
Ha meg gyengébb már az akksi, ott a szerviz, garisan kicseréik.
-
Wajk
addikt
válasz
LosBlancosRM #4 üzenetére
sokan írnak hasonló töltési szokást, amire én is ezt írom, hogy kb úgy használják az elejétől mintha 70%-os lenne már a degradáció, de ritkán szokott átmenni mire próbálom felhívni a figyelmet. Kicsit örülök, hogy azért nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel.
-
-
sajo13
senior tag
válasz
LosBlancosRM #6 üzenetére
Mivel ez egy apró software-es ficsör (amit pl. a Samsung telók már ideje tudnak) ezért érthetetlen miért korlátozzák le csak az új modellekre. Anno a 2019-ben megjelent Samsung S10 egy későbbi frissítéssel simán megkapta ezt az aksi töltés limitációt. Ugyanezt az Apple miért nem tudja meglépni? A régebbi telók miért vannak le..@rva?
-
-
Damateo
aktív tag
Jelenleg is így töltöm a telefonom (iPhone 13). Persze manuálisan, figyelek mikor éri el a 80-90% környékét és leveszem töltőről. Persze nem sikerül 100%-ban tartani valamikor fulra tölt.
Kontról személyekhez képest 5-7% jelent 2év alatt. -
paatrick
őstag
Úgy érzem körbeértünk az agymenésben.
"Csilló wattal lehet tölteni a telefonunkat, wow mostmár 30 perc alatt feltölt 1,5 óra helyett"
vs
"Ne töltsd a telefonod fullra mert a csillió watt miatt megfő az egész, limitáljad magad 30-80 közé."
-
joey04
titán
na, egy újabb dolog ami nem mozgat meg az új készülékekben.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Sokat profitálhat az akkumulátor élettartama az üzemidő csökkentéséből.
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest